Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bordeaux 2016
19-04-2017, 07:32 PM
Bericht: #41
RE: Bordeaux 2016
Ik denk dat Guiraud al met zijn prijs naar buiten is gekomen voor het primeurcircus; gezien de meeste critici nu niet meteen laaiend enthousiast zijn over Sauternes misschien een voorzichtigere keuze, zeker aangezien ze hun prijs niet hebben gewijzigd ten opzichte van 2015.

Topwijnen heeft ook nog al zijn primeurprijzen van 2015 online staan, copy-paste excel om eens te vergelijken Wink. Enkele weken geleden eindelijk primeurs 2014 gekregen, heel tevreden alvast van hun afhandeling.
20-04-2017, 10:21 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-04-2017 om 10:26 AM door fleer.)
Bericht: #42
RE: Bordeaux 2016
2016 Haut Medoc, Medoc Wine Tasting Notes, Ratings

http://www.thewinecellarinsider.com/2017...s-ratings/

2016 Saint Estephe Tasting Notes, Ratings, Comments all Top Wines

http://www.thewinecellarinsider.com/2017...top-wines/

2016 St. Julien Bordeaux Tasting Notes, Ratings for all the Best Wines

http://www.thewinecellarinsider.com/2017...est-wines/

Grtz

In blind, we trust Cool
20-04-2017, 05:36 PM
Bericht: #43
RE: Bordeaux 2016
(20-04-2017 10:21 AM)fleer schreef:  2016 Haut Medoc, Medoc Wine Tasting Notes, Ratings

http://www.thewinecellarinsider.com/2017...s-ratings/

2016 Saint Estephe Tasting Notes, Ratings, Comments all Top Wines

http://www.thewinecellarinsider.com/2017...top-wines/

2016 St. Julien Bordeaux Tasting Notes, Ratings for all the Best Wines

http://www.thewinecellarinsider.com/2017...est-wines/

Grtz
thumbsup
Leesvoer!

Live your life to the fullest, because it only happens once...
22-04-2017, 12:16 PM
Bericht: #44
RE: Bordeaux 2016
(19-04-2017 07:32 PM)Kupers schreef:  Topwijnen heeft ook nog al zijn primeurprijzen van 2015 online staan, copy-paste excel om eens te vergelijken Wink. Enkele weken geleden eindelijk primeurs 2014 gekregen, heel tevreden alvast van hun afhandeling.

Toen ek de prijzen op die lijst met primeurwijnen 2015 bij Topwijnen paar weken terug vergeleek met de prijzen die vorig jaar in dezelfde lijst stonden (dus ook primeur 2015), waren al de prijzen van de wijnen die ik kocht al met 20-30% gestegen. Wat is de verklaring hiervoor? Is dit omdat latere tranches die w vrijgegeven door het chateau duurder zijn? Of omdat de handelaar zelf zijn prijzen verhoogt omdat de vraag groot is?
22-04-2017, 04:09 PM
Bericht: #45
RE: Bordeaux 2016
(22-04-2017 12:16 PM)claret schreef:  
(19-04-2017 07:32 PM)Kupers schreef:  Topwijnen heeft ook nog al zijn primeurprijzen van 2015 online staan, copy-paste excel om eens te vergelijken Wink. Enkele weken geleden eindelijk primeurs 2014 gekregen, heel tevreden alvast van hun afhandeling.

Toen ek de prijzen op die lijst met primeurwijnen 2015 bij Topwijnen paar weken terug vergeleek met de prijzen die vorig jaar in dezelfde lijst stonden (dus ook primeur 2015), waren al de prijzen van de wijnen die ik kocht al met 20-30% gestegen. Wat is de verklaring hiervoor? Is dit omdat latere tranches die w vrijgegeven door het chateau duurder zijn? Of omdat de handelaar zelf zijn prijzen verhoogt omdat de vraag groot is?

Wellicht een beetje van allebei. Er is soms een groot verschil in prijs tussen eerste en latere tranches. Als de eerste snel verkocht raakt zal de producent de tweede al flink verhogen. Enkel de "trouwe" handelaar krijgt trouwens die eerste tranche aangeboden . De "klassieke" Bx handelaar neemt dan ook dikwijls nog amper winst op zijn eerste aanbod. Dat is een kwestie van reputatie en cash flow. Daarna moet er uiteraard wel wat winst gemaakt worden, de man moet er tenslotte van leven ;-).
22-04-2017, 04:45 PM
Bericht: #46
RE: Bordeaux 2016
(22-04-2017 04:09 PM)wvd schreef:  
(22-04-2017 12:16 PM)claret schreef:  
(19-04-2017 07:32 PM)Kupers schreef:  Topwijnen heeft ook nog al zijn primeurprijzen van 2015 online staan, copy-paste excel om eens te vergelijken Wink. Enkele weken geleden eindelijk primeurs 2014 gekregen, heel tevreden alvast van hun afhandeling.

Toen ek de prijzen op die lijst met primeurwijnen 2015 bij Topwijnen paar weken terug vergeleek met de prijzen die vorig jaar in dezelfde lijst stonden (dus ook primeur 2015), waren al de prijzen van de wijnen die ik kocht al met 20-30% gestegen. Wat is de verklaring hiervoor? Is dit omdat latere tranches die w vrijgegeven door het chateau duurder zijn? Of omdat de handelaar zelf zijn prijzen verhoogt omdat de vraag groot is?

Wellicht een beetje van allebei. Er is soms een groot verschil in prijs tussen eerste en latere tranches. Als de eerste snel verkocht raakt zal de producent de tweede al flink verhogen. Enkel de "trouwe" handelaar krijgt trouwens die eerste tranche aangeboden . De "klassieke" Bx handelaar neemt dan ook dikwijls nog amper winst op zijn eerste aanbod. Dat is een kwestie van reputatie en cash flow. Daarna moet er uiteraard wel wat winst gemaakt worden, de man moet er tenslotte van leven ;-).

Inderdaad en die marges op de eerste tranches zijn zo klein ... hier speelt enkel omzet/volume ... eens men dit gaat stockeren/behandelen in eigen magazijn stijgen de prijzen terug ...

Grtz

In blind, we trust Cool
25-04-2017, 09:12 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-04-2017 om 09:13 PM door wvd.)
Bericht: #47
RE: Bordeaux 2016
Nog 1 caveat: deze wijnen zijn nog zeer jong, te jong, om deftig te proeven. Meestal zijn zelfs de uiteindelijke assemblages niet gemaakt en tussen nu en 2 jaar verder zal er nog veel veranderen. Dat merk je trouwens ook als je de beoordelingen van diverse onderlegde proevers vergelijkt. Soms zitten ze helemaal op dezelfde lijn, soms helemaal niet. Dat kan bvb aan het geproefde staal liggen, de dag waarop geproefd werd. Dezelfde wijnen worden ook veelal op andere locaties aangeboden en dat scheelt allemaal.
Om kort samen te vatten: ga niet te diep in op de kleinere verschillen maar laat je leiden door de algemene trend. Vooral voor de kleinere wijnen is het dikwijls een kwestie van durf: "kan dit Château wel zo'n goede (slechte...) wijn maken, toch maar voorzichtig zijn in wat ik publiceer."
26-04-2017, 10:40 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-04-2017 om 10:42 AM door Mathijs81.)
Bericht: #48
RE: Bordeaux 2016
Wijnen Dercor gooit al Cos d'Estournel in de strijd ...

- Cos ( Rouge ) = wijn,24 Euro ( sommige cijfers worden een smiley, dus dat is honderdvijfenvijftig en 24 cent )
- Pagodes = 42,37 Euro
- Cos ( Blanc ) = 109,07 Euro

Mathijs

When in doubt ... go for Pomerol !
26-04-2017, 10:47 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-04-2017 om 10:49 AM door Dc.)
Bericht: #49
RE: Bordeaux 2016
(26-04-2017 10:40 AM)Mathijs81 schreef:  Wijnen Dercor gooit al Cos d'Estournel in de strijd ...

- Cos ( Rouge ) = wijn,24 Euro ( sommige cijfers worden een smiley, dus dat is honderdvijfenvijftig en 24 cent )
- Pagodes = 42,37 Euro
- Cos ( Blanc ) = 109,07 Euro

Mathijs

Colruyt zit hoger:
- Pagodes 44,75
- Cos: 168
incl btw

Toch een groot verschil. Als ik dan naar Fleur de Brouad kijk, is Colruyt weer iets goedkoper.
Momenteel vergelijk ik Colruyt en Young Charlie en Colruyt 9/10 goedkoper.
26-04-2017, 03:26 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-04-2017 om 03:27 PM door fleer.)
Bericht: #50
RE: Bordeaux 2016
(26-04-2017 10:47 AM)Dc schreef:  
(26-04-2017 10:40 AM)Mathijs81 schreef:  Wijnen Dercor gooit al Cos d'Estournel in de strijd ...

- Cos ( Rouge ) = wijn,24 Euro ( sommige cijfers worden een smiley, dus dat is honderdvijfenvijftig en 24 cent )
- Pagodes = 42,37 Euro
- Cos ( Blanc ) = 109,07 Euro

Mathijs

Colruyt zit hoger:
- Pagodes 44,75
- Cos: 168
incl btw

Toch een groot verschil. Als ik dan naar Fleur de Brouad kijk, is Colruyt weer iets goedkoper.
Momenteel vergelijk ik Colruyt en Young Charlie en Colruyt 9/10 goedkoper.

Bij Colruyt wel per volledige kist of karton bestellen en dat is een belangrijk detail.
Betaal liever een fractie meer voor een aantal naar keuze.

Grtz

In blind, we trust Cool
26-04-2017, 05:38 PM
Bericht: #51
RE: Bordeaux 2016
Nog wat leesvoer met de perfecte startpagina,

http://www.thewinecellarinsider.com/new-articles/

Grtz

In blind, we trust Cool
26-04-2017, 06:38 PM
Bericht: #52
RE: Bordeaux 2016
Cos is erg duur uitgekomen en de markt lijkt niet erg enthousiast, want eerste tranche was noch steeds in aanbod. Deze wijnen worden nu aangeboden quasi zonder winst.
26-04-2017, 06:50 PM
Bericht: #53
RE: Bordeaux 2016
At BI in the UK, Giles Cooper said that any wines approaching a 10% increase versus the 2015 price ex-Bordeaux could be playing with fire. The current euro to sterling exchange rate would translate that into a 25% rise, for example.

‘But it’s all relative,’ he cautioned. Each estate has its own market situation ...

Bron, http://www.decanter.com/learn/vintage-gu...ch-363789/

Die estates zijn gewoon de markt aan't testen ... wie weet hebben die mannen een beurtrol ... allé Cos nu is't aan jou Wink
Je weet wel, the proof of the pudding is in the eating.

Grtz

In blind, we trust Cool
26-04-2017, 08:45 PM
Bericht: #54
RE: Bordeaux 2016
Ik heb het hier al zooo dikwijls gezegd: in Bordeaux is er geen enkele binding tussen producent en verbruiker, het is puur geldgewin en niks anders. Nu ondervind je het hier zelf. Niet dat de wijnen niet goed zijn, maar ik heb graag een soort van verbondenheid en die vind ik elders wel.
26-04-2017, 09:49 PM
Bericht: #55
RE: Bordeaux 2016
kleine nuance wvd: in het topsegment draait het ongetwijfeld grotendeels om geldgewin en prestige, maar in het segment cru bourgeois wordt de klant nog deftig ontvangen hoor

maar ik snap 'm wel, er zijn inderdaad andere regio's waar je als consument wel het gevoel krijgt van een 'clic' te kunnen maken met de wijnmaker, en Bordeaux is niet meteen de streek die we dan in gedachten halen / en bovendien zijn de wijnen ter plaatse dan nog duurder dan hier in België

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
26-04-2017, 10:28 PM
Bericht: #56
RE: Bordeaux 2016
(26-04-2017 08:45 PM)wvd schreef:  Ik heb het hier al zooo dikwijls gezegd: in Bordeaux is er geen enkele binding tussen producent en verbruiker, het is puur geldgewin en niks anders. Nu ondervind je het hier zelf. Niet dat de wijnen niet goed zijn, maar ik heb graag een soort van verbondenheid en die vind ik elders wel.

Wel als wijnhandelaar wvd is het je volste recht een soort van verbondenheid te hebben met de eigenaars of uitbaters van de domeinen en wijnen die je hier verkoopt en in een aantal gevallen waarin je een exclusiviteit hebt. En ik gun je dat ook.

In het verleden waren er en nu ook zijn er nog wijnhandelaars die er prat op gaan toch zo'n goede relatie te hebben met de wijndomeinen.
Maar betekent dit dan dat ik als wijnconsument deze wijn aan de meest competitieve of zelfs competitieve prijs in mijn glas ga krijgen ?
Het antwoord is voor mij plausibel: NEEN.

Ik kan hier een waslijst publiceren van menig wijnhandelaar die met dezelfde mooie verhaaltjes me probeerde te overtuigen.
Mijn ogen zijn pas open gegaan toen ik op regelmatige basis twee en meerdere keren per jaar het Bourgondisch wijnlandschap doorkruiste en zelf in gesprek kwam met de eigenaars van bepaalde domeinen.
Ik denk hier bv aan mijn contacten met Ponsot en Lalou Bize-Leroy toen haar man nog leefde.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
05-05-2017, 11:49 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 06-05-2017 om 12:03 AM door don quichotte.)
Bericht: #57
RE: Bordeaux 2016
" Another approach to the reality" van Bordeaux 2016.

http://weekend.knack.be/lifestyle/culina...5475721719

Ik vind dat onze vriend Herwig weer een paar scherpe benaderingen heeft in Weekend-Knack.
Ik had zelf nog nooit gehoord van de techniek "saignée".

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
06-05-2017, 12:31 PM
Bericht: #58
RE: Bordeaux 2016
(05-05-2017 11:49 PM)don quichotte schreef:  "
Ik had zelf nog nooit gehoord van de techniek "saignée".

wattewatte?, waar denk je anders dat al die rosé vandaan komt? Rolleyes

Het is een veelgebruikte techniek en zoals alle technische ingrepen heeft het voor- en nadelen, maar nuancering is niet Herwig's sterkste zijde...
06-05-2017, 07:21 PM
Bericht: #59
RE: Bordeaux 2016
(06-05-2017 12:31 PM)wvd schreef:  
(05-05-2017 11:49 PM)don quichotte schreef:  "
Ik had zelf nog nooit gehoord van de techniek "saignée".

wattewatte?, waar denk je anders dat al die rosé vandaan komt? Rolleyes

...van pressurage direct..? (veel beter dan die saignees...)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
07-05-2017, 09:46 AM
Bericht: #60
RE: Bordeaux 2016
(06-05-2017 07:21 PM)vinejo schreef:  
(06-05-2017 12:31 PM)wvd schreef:  
(05-05-2017 11:49 PM)don quichotte schreef:  "
Ik had zelf nog nooit gehoord van de techniek "saignée".

wattewatte?, waar denk je anders dat al die rosé vandaan komt? Rolleyes

...van pressurage direct..? (veel beter dan die saignees...)

Waarom vind je dat veel beter?


Ga naar locatie: