Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Selosse
02-05-2020, 08:45 PM
Bericht: #1
Selosse
Gisteren met wat wijnvrienden onszelf bevrijdt uit de lock-down en in Duitsland in een restaurant samen wat mooie flessen gedeeld (voldoende afstand, eigen glazen, handzeep etc etc.).

Selosse Lieux-dits Le Bout du Clos Extra Brut: degorg. 2014. Op dit moment 1 van de meest gezochte champagnes. Prijzen schieten door het dak. Typische oxidatieve Selosse neus. Voor sommigen het mooiste wat champagne te bieden heeft. Ik heb er niet veel mee en vind het simpelweg te "oud". Mist ook de frisheid van BdB. 91/100


Bijlagen Afbeeldingen
   

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
03-05-2020, 11:30 AM
Bericht: #2
RE: Selosse
(02-05-2020 08:45 PM)Vinoco schreef:  Gisteren met wat wijnvrienden onszelf bevrijdt uit de lock-down en in Duitsland in een restaurant samen wat mooie flessen gedeeld (voldoende afstand, eigen glazen, handzeep etc etc.).

Selosse Lieux-dits Le Bout du Clos Extra Brut: degorg. 2014. Op dit moment 1 van de meest gezochte champagnes. Prijzen schieten door het dak. Typische oxidatieve Selosse neus. Voor sommigen het mooiste wat champagne te bieden heeft. Ik heb er niet veel mee en vind het simpelweg te "oud". Mist ook de frisheid van BdB. 91/100

Ik vind de BSA van Bollinger al oxidatief genoeg...
Begin jaren 80 was Selosse een onbekend huis waar zeer mooie Champagnes gemaakt werden aan een goede prijs. Niks oxidatiefs aan en fatsoenlijk gedegorgeerd, heerlijk, een echte trouvaille. Nu imho een domme hype met aangepaste prijzen....

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
03-05-2020, 11:47 AM
Bericht: #3
RE: Selosse
(03-05-2020 11:30 AM)wvd schreef:  
(02-05-2020 08:45 PM)Vinoco schreef:  Gisteren met wat wijnvrienden onszelf bevrijdt uit de lock-down en in Duitsland in een restaurant samen wat mooie flessen gedeeld (voldoende afstand, eigen glazen, handzeep etc etc.).

Selosse Lieux-dits Le Bout du Clos Extra Brut: degorg. 2014. Op dit moment 1 van de meest gezochte champagnes. Prijzen schieten door het dak. Typische oxidatieve Selosse neus. Voor sommigen het mooiste wat champagne te bieden heeft. Ik heb er niet veel mee en vind het simpelweg te "oud". Mist ook de frisheid van BdB. 91/100

Ik vind de BSA van Bollinger al oxidatief genoeg...
Begin jaren 80 was Selosse een onbekend huis waar zeer mooie Champagnes gemaakt werden aan een goede prijs. Niks oxidatiefs aan en fatsoenlijk gedegorgeerd, heerlijk, een echte trouvaille. Nu imho een domme hype met aangepaste prijzen....

Dom kan ik het niet echt noemen......de flessen worden enorm goed verkocht "at any price" en de drinkers vinden ze geweldig. Iedereen gelukkig lijkt me.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
03-05-2020, 04:53 PM
Bericht: #4
RE: Selosse
(03-05-2020 11:47 AM)Vinoco schreef:  
(03-05-2020 11:30 AM)wvd schreef:  
(02-05-2020 08:45 PM)Vinoco schreef:  Gisteren met wat wijnvrienden onszelf bevrijdt uit de lock-down en in Duitsland in een restaurant samen wat mooie flessen gedeeld (voldoende afstand, eigen glazen, handzeep etc etc.).

Selosse Lieux-dits Le Bout du Clos Extra Brut: degorg. 2014. Op dit moment 1 van de meest gezochte champagnes. Prijzen schieten door het dak. Typische oxidatieve Selosse neus. Voor sommigen het mooiste wat champagne te bieden heeft. Ik heb er niet veel mee en vind het simpelweg te "oud". Mist ook de frisheid van BdB. 91/100

Ik vind de BSA van Bollinger al oxidatief genoeg...
Begin jaren 80 was Selosse een onbekend huis waar zeer mooie Champagnes gemaakt werden aan een goede prijs. Niks oxidatiefs aan en fatsoenlijk gedegorgeerd, heerlijk, een echte trouvaille. Nu imho een domme hype met aangepaste prijzen....

Dom kan ik het niet echt noemen......de flessen worden enorm goed verkocht "at any price" en de drinkers vinden ze geweldig. Iedereen gelukkig lijkt me.

Tja, dat is ook een manier om het te bekijken, maar het is ook maar mijn mening hé. Cool

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
03-05-2020, 05:39 PM
Bericht: #5
RE: Selosse
(03-05-2020 04:53 PM)wvd schreef:  
(03-05-2020 11:47 AM)Vinoco schreef:  
(03-05-2020 11:30 AM)wvd schreef:  
(02-05-2020 08:45 PM)Vinoco schreef:  Gisteren met wat wijnvrienden onszelf bevrijdt uit de lock-down en in Duitsland in een restaurant samen wat mooie flessen gedeeld (voldoende afstand, eigen glazen, handzeep etc etc.).

Selosse Lieux-dits Le Bout du Clos Extra Brut: degorg. 2014. Op dit moment 1 van de meest gezochte champagnes. Prijzen schieten door het dak. Typische oxidatieve Selosse neus. Voor sommigen het mooiste wat champagne te bieden heeft. Ik heb er niet veel mee en vind het simpelweg te "oud". Mist ook de frisheid van BdB. 91/100

Ik vind de BSA van Bollinger al oxidatief genoeg...
Begin jaren 80 was Selosse een onbekend huis waar zeer mooie Champagnes gemaakt werden aan een goede prijs. Niks oxidatiefs aan en fatsoenlijk gedegorgeerd, heerlijk, een echte trouvaille. Nu imho een domme hype met aangepaste prijzen....

Dom kan ik het niet echt noemen......de flessen worden enorm goed verkocht "at any price" en de drinkers vinden ze geweldig. Iedereen gelukkig lijkt me.

Tja, dat is ook een manier om het te bekijken, maar het is ook maar mijn mening hé. Cool

Ik snap wat je bedoeld Werner. Ik had ook niet verwacht dat er zo een grote groep zou zijn die deze stijl aanbidt en er de prijs voor over heeft.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
16-05-2020, 07:47 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-05-2020 om 07:47 PM door Vinoco.)
Bericht: #6
Les Carelles
Selosse Les Carelles: Yes, eindelijk weer een Selosse zonder oxidatie tonen in de neus. Les Carelles is wat dat betreft misschien wel mijn lievelings Selosse. Zeer brede luxe hoerige champagne. Butterscotch, honing, appel, mondvullend, breed en mooie lange afdronk. Prachtig. degorg. 2015. 96/100


Bijlagen Afbeeldingen
   

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
16-05-2020, 07:54 PM
Bericht: #7
RE: Selosse
Donker kleur, zeg! Heeft die op hout gelegen?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
16-05-2020, 07:55 PM
Bericht: #8
RE: Selosse
(16-05-2020 07:54 PM)Olivier schreef:  Donker kleur, zeg! Heeft die op hout gelegen?

absoluut hout!

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen


Ga naar locatie: