wijnliefhebbers
Lilian & Sophie Bauchet - fleurie - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html)
+--- Forum: Bourgogne (/forum-5.html)
+--- Discussie: Lilian & Sophie Bauchet - fleurie (/thread-5428.html)


Lilian & Sophie Bauchet - fleurie - Smaakatleet - 16-07-2017 03:10 PM

Lilian kocht het château des Bachelards in 2008 en onmiddellijk werd overgegaan tot biologische wijnbouw. Op het domein maakt men drie Fleuries, één Moulin à Vent en dan nog een Beaujolais Villages. Dit alles beslaat zo'n 7 ha wijngaard.
Behalve de Moulin à Vent die 1gr SO2 krijgt worden alle andere wijnen sulfietloos gemaakt.

L'Herbe Folle assemblage van jaargang '12 t.e.m. '16.
Gamay zoals ik die heel graag heb!

Fruitig , sappig , met veel diepgang.
Zuren die mooi door het sap snijden.
Beetje mineraliteit , zeer lekker.

Heart lekker...


RE: Lilian & Sophie Bauchet - fleurie - vinejo - 16-07-2017 11:05 PM

(16-07-2017 03:10 PM)gertjeuh schreef:  Zuren die mooi door het sap snijden

thumbsup


RE: Lilian & Sophie Bauchet - fleurie - wvd - 19-07-2017 12:20 PM

(16-07-2017 03:10 PM)gertjeuh schreef:  Lilian kocht het château des Bachelards in 2008 en onmiddellijk werd overgegaan tot biologische wijnbouw. Op het domein maakt men drie Fleuries, één Moulin à Vent en dan nog een Beaujolais Villages. Dit alles beslaat zo'n 7 ha wijngaard.
Behalve de Moulin à Vent die 1gr SO2 krijgt worden alle andere wijnen sulfietloos gemaakt.

L'Herbe Folle assemblage van jaargang '12 t.e.m. '16.
Gamay zoals ik die heel graag heb!

Fruitig , sappig , met veel diepgang.
Zuren die mooi door het sap snijden.
Beetje mineraliteit , zeer lekker.

Heart lekker...

Hoewel de amfoorwijnen van Rampolla zich nog voorbeeldig gedragen, geloof ik echt niet in sulfietloos. Heerlijk piepjong, maar oxidatie of hergisting liggen op de loer als je de wijnen niet in de frigo bewaart. Na 50 jaar œnologie vind ik dat natuur gedoe een beetje zoiets als creationisme. Heel poëtisch misschien, maar wijn is echt geen natuurproduct, het is een cultuurproduct dat we op zo goed mogelijke wijze trachten te produceren, met niet meer additieven dan nodig.
Ik hoop dat je niet bedoelt dat er 1gr/l gebruikt wordt in de Moulin-à-Vent... Ik denk niet dat zoveel wettelijk toegestaan is.


RE: Lilian & Sophie Bauchet - fleurie - Smaakatleet - 24-12-2021 09:28 AM

Mijn flesje l'herbe folle is ten val geraakt.
De smaakpapillen vieren triomfantelijk de veldslag.
Zalig gewoon.
Had ik toen maar het budget om daar zes flessen van te kopen.