wijnliefhebbers
Pascal Cotat, Sancerre - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html)
+--- Forum: Loire (/forum-7.html)
+--- Discussie: Pascal Cotat, Sancerre (/thread-6603.html)


Pascal Cotat, Sancerre - TheWineVet - 23-08-2019 06:58 PM

Les monts damnés 2016: juist open, beetje rokerig, gepofte rijst en veel mineraliteit. In de mond fijn en lang. Ik wacht nog enkele uurtjes...


RE: Pascal Cotat, Sancerre - vinejo - 23-08-2019 07:03 PM

(23-08-2019 06:58 PM)TheWineVet schreef:  Les monts damnés 2016: juist open, beetje rokerig, gepofte rijst en veel mineraliteit. In de mond fijn en lang. Ik wacht nog enkele uurtjes...

Is dit een apart domein, Bert, of plaats ik het bij Cotat (de broers)?


RE: Pascal Cotat, Sancerre - TheWineVet - 23-08-2019 07:14 PM

(23-08-2019 07:03 PM)vinejo schreef:  
(23-08-2019 06:58 PM)TheWineVet schreef:  Les monts damnés 2016: juist open, beetje rokerig, gepofte rijst en veel mineraliteit. In de mond fijn en lang. Ik wacht nog enkele uurtjes...

Is dit een apart domein, Bert, of plaats ik het bij Cotat (de broers)?
Familie, maar 2 aparte domeinen.


RE: Pascal Cotat, Sancerre - Thierry Debaisieux - 23-08-2019 07:25 PM

Ik denk dat Pascal en François Cotat neven zijn. Ze hebben elk een domein...


RE: Pascal Cotat, Sancerre - vinejo - 23-08-2019 09:37 PM

Ok, ik laat het dan zo, thank you


RE: Pascal Cotat, Sancerre - wvd - 24-08-2019 10:26 AM

(23-08-2019 09:37 PM)vinejo schreef:  Ok, ik laat het dan zo, thank you

Best, als je in Bourgogne alle gerelateerde domeinen bijeen zou zetten, er zouden maar weinig aparte discussies zijn hé. Rolleyes


RE: Pascal Cotat, Sancerre Les Monts Damnés 2002 - Thierry Debaisieux - 30-08-2019 06:40 PM

Ik open een Sancerre Les Monts Damnés 2002 van Pascal Cotat,
de neus is aangenaam en fris met aroma's van citroen- en sinaasappelschil en met wat hints van pompelmoes en buxus op een minerale basis,
de mond is geconcentreerd met een zeer licht vet en fris met een zuurtje dat een mooie spanning geeft. Het geheel is evenwichtig en biedt citrusvruchten smaken die worden gecombineerd met een paar hints van honing, zeer delicaat. Deze komen het best tot uiting in de lange, minerale afwerking.


RE: Pascal Cotat, Sancerre - Jordaens - 30-08-2019 07:31 PM

Kijk, daar leert een mens iets van. Nooit van mijn leven zou ik eender welke sauvignon 15 jaar oud laten worden, maar blijkbaar houdt dit toch zijn frisheid. Knap.


RE: Pascal Cotat, Sancerre - Thierry Debaisieux - 31-08-2019 09:12 AM

Momenteel zijn Silex en Pure Sang 2000 de Dagueneau nog steeds erg fris.
Prettige dag verder.


RE: Pascal Cotat, Sancerre - TheWineVet - 31-08-2019 09:05 PM

Grande Cote 2016 deze week gedronken. Mooie SB, geen kattenpis. Veel gelaagder. Het gepofte gevoel van de Mont Damnés zat er niet in. Deze was frissen en lekkerder.