Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clos du Caillou, Rhone
01-02-2022, 05:04 PM
Bericht: #121
RE: Clos du Caillou, Rhone
(01-02-2022 03:53 PM)wvd schreef:  
(01-02-2022 03:35 AM)jr02 schreef:  De lieve dame is steeds gretig met de 'proevertjes', een vlotte babbel en bel je even op voorhand dan mag je de kelder in.
Die "lieve dame", is dat nog steeds Sylvie zelf?

Een 3-tal jaar terug had ik de eer met Sylvie en Marilou (knappe jonge dame Wink )
(Ik had wel een afspraak)
01-02-2022, 06:46 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-02-2022 om 06:46 PM door wvd.)
Bericht: #122
RE: Clos du Caillou, Rhone
(01-02-2022 05:04 PM)jr02 schreef:  
(01-02-2022 03:53 PM)wvd schreef:  
(01-02-2022 03:35 AM)jr02 schreef:  De lieve dame is steeds gretig met de 'proevertjes', een vlotte babbel en bel je even op voorhand dan mag je de kelder in.
Die "lieve dame", is dat nog steeds Sylvie zelf?

Een 3-tal jaar terug had ik de eer met Sylvie en Marilou (knappe jonge dame Wink )
(Ik had wel een afspraak)

Sylvie is ook een bijzonder sympathieke, mooie vrouw. Helaas heeft ze veel te vroeg haar echtgenoot verloren in een belachelijk auto ongeval. Marilou heb ik enkel gezien als peutertje.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
02-03-2022, 09:39 AM
Bericht: #123
RE: Clos du Caillou, Rhone
Gisteren CdR Les Quartz 2020 in het glas.
Wat een wijn voor die prijs.
02-03-2022, 10:10 AM
Bericht: #124
RE: Clos du Caillou, Rhone
(02-03-2022 09:39 AM)Jef schreef:  Gisteren CdR Les Quartz 2020 in het glas.
Wat een wijn voor die prijs.

Ik heb deze ook. Waar gekocht Jef? Is hij al op dronk?
02-03-2022, 10:27 AM
Bericht: #125
RE: Clos du Caillou, Rhone
Gekocht bij Millesime in Overijse.
Ik heb nog 2016 liggen en deze is nog ver van op dronk.
Ze kunnen wel enkele jaren verdragen.
04-03-2022, 07:10 AM
Bericht: #126
RE: Clos du Caillou, Rhone
(01-09-2021 07:39 AM)jr02 schreef:  Le Clos du Caillou Châteauneuf-du-Pape Domaine du Caillou Les Quartz 2010

Er was enige twijfel of ik de ‘Dierendonck’ Côte à l’os op de Green Egg zou laten zegevieren met een Bouquet des Garrigues 2016…
Maar de drang om het stukske Westvlaams kwaliteitsvlees alle eer aan te doen, deed mij overstag gaan voor de Quartz 2010.

Het geroosterd vlees kwam op tafel in combi met een ratatouille en een gepoft patatje, beide ook bereid op de Green Egg. Het vlees enkel gearroseerd met zijn rust-jus.
De wijn had dus alles in pacht om volledig tot zijn recht te komen. En dat deed hij ook. Wat een wijn! Uit de fles het glas in, even op temperatuur laten komen maar wat een aroma geeft deze wijn vrij; Pruimpjes, zwartefruit jam, ‘garrigues’ om het in het vakjargon van Caillou te benoemen…
Mooi op dronk, alles heeft zijn plaats gevonden…pruim, olijf en zuiderse kruiden overheersen het mondgevoel met een zalvende afdronk als sluitstuk. Dit maak van deze Châteauneuf du Pâpe éen van de betere die ik al had. Miste wat body in vergelijk met de Beaucastel 2010 die ik onlangs dronk. De Caillou was nu perfect op dronk terwijl de Beaucastel nog een 5tal jaar geduld mag genieten maar nu al meer body vertoont.
Dikke 93pnt, dit laat ruimte voor de la Réserve 2016 kusknipoog want 5 flessen CLos du Caillou zijn de enige 2010 C9dP die mij nog resten Sad
(15% alcohol waren absoluut niet storend of vermoeiend)

En...de eerste lente zon kwam gisteren even piepen, de kids zijn in vakantie, de eerste tuinwerken kunnen we afvinken dus tijd om de green-egg van onder het stof te halen en te genieten van een kleine pré-summer-feeling Heart

Lamskroontje op de green-egg, geroosterde paprika & aubergine... en nu kreeg de Bouquet des Garrigues 2016 (zie hierboven) zijn kans.
En die miste hij niet. Een 'Côte du Rhône' die zeker met hoofdletters mag geschreven worden. Eentje die genoeg body heeft om op te boksen tegen de green-egg.
Ik ben nogal fan van een rosé bij een bbq, (Tempier Slurp ) maar lam vraagt meer power, body en tannine en dan is Caillou mijn keuze. kusknipoog
(Bouquet de Garrigues 2016 @ 14€)
17-11-2022, 12:10 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-11-2022 om 12:11 PM door jr02.)
Bericht: #127
RE: Clos du Caillou, Rhone
Le Clos du Caillou Côtes du Rhône Esprit Nature 2020

Voor het eerst kennis gemaakt met deze cuvée van "Clos du Caillou" deze zomer @Likoké:

zie topic: Likoké stond op de planner topkeuken, creatief, origineel, vernieuwend maar blijft met de voetjes op de grond en brengt gerecht na gerecht vakkundigheid ten top op het bord. De gerechten, de kok en al het personeel barsten van passie en stralen dit uit .... maar 1 fles in de reeks van aangepaste wijnen was een klassieker. Dit mag wel eens vond Ceriel Huysentruyt:
Clos du Caillou esprit Nature 2016
Neus & mondgevoel de typerende walm van Côte du Rhône; jam, rood fruit, myrthe en natuurlijk garrigue. Mooie zwoele wijn, à point en zoals wij hem kregen, behoorlijk fris was hij ooooh zo lekker. 18 Vlamingen zaten in het etablissement en deze wijn was de aanzet om iedereen met elkaar te laten praten. De wijn liet een indruk na die ook de enige 2 fransen aan de praat kreeg...
Eentje staat recht en spreekt ons aan.... 5 minuten later genoten de 18 vlamingen van een glas Beaucastel 2004 uit een Magnum,
met de groeten van de 2 fransen genaamd Perrin Wink


De vrienden op bezoek waar we de tafel @Likoké meedeelden. Dus ideaal om de wijn waar we toch wel van onder de indruk waren nog eens op tafel te zetten.
Een cuvée die zijn ontstaan kent in 2011 maar niet in grote getale aan de man werd gebracht. In onze contreien pas verkrijgbaar vanaf 2019.
...De 2020 gaf een fruitig en floraal aroma. Kersjes, framboosjes, vijgjes en de zuiderse kruiden typeren het mondgevoel, zachte tannine die absoluut niet storend werden ervaren. Jong en fris maar reeds aangenaam drinken. De 2016 in Likoké gaf ons een warmer gevoel maar geef deze nog wat kelderrust en u krijgt klasse in het glas. Misschien aan 20€ niet de goedkoopste Côtes du Rhône maar wel kwaliteit in het glas. Een domein die toch maar zelden teleurstelt en die een mooie combi vormde met de gegrilde aubergine & Italiaanse ham.
Alc 14.5%

Een streek die toch wat minder aandacht krijgt op het forum maar laat dit nu net de streek zijn waar ik van hou. Op een paar enkelingen na (Reynaud Confused ) blijven de prijzen hier nog betaalbaar voor de kwaliteit die wordt geboden Wink

(mijn congé zit er bijna weer op dus de 'postings' gaan weer evenredig met mijn minder verbruik dalen...terug aan de anderen kusknipoog )
17-11-2022, 02:58 PM
Bericht: #128
RE: Clos du Caillou, Rhone
(17-11-2022 12:10 PM)jr02 schreef:  Le Clos du Caillou Côtes du Rhône Esprit Nature 2020

Voor het eerst kennis gemaakt met deze cuvée van "Clos du Caillou" deze zomer @Likoké:

zie topic: Likoké stond op de planner topkeuken, creatief, origineel, vernieuwend maar blijft met de voetjes op de grond en brengt gerecht na gerecht vakkundigheid ten top op het bord. De gerechten, de kok en al het personeel barsten van passie en stralen dit uit .... maar 1 fles in de reeks van aangepaste wijnen was een klassieker. Dit mag wel eens vond Ceriel Huysentruyt:
Clos du Caillou esprit Nature 2016
Neus & mondgevoel de typerende walm van Côte du Rhône; jam, rood fruit, myrthe en natuurlijk garrigue. Mooie zwoele wijn, à point en zoals wij hem kregen, behoorlijk fris was hij ooooh zo lekker. 18 Vlamingen zaten in het etablissement en deze wijn was de aanzet om iedereen met elkaar te laten praten. De wijn liet een indruk na die ook de enige 2 fransen aan de praat kreeg...
Eentje staat recht en spreekt ons aan.... 5 minuten later genoten de 18 vlamingen van een glas Beaucastel 2004 uit een Magnum,
met de groeten van de 2 fransen genaamd Perrin Wink


De vrienden op bezoek waar we de tafel @Likoké meedeelden. Dus ideaal om de wijn waar we toch wel van onder de indruk waren nog eens op tafel te zetten.
Een cuvée die zijn ontstaan kent in 2011 maar niet in grote getale aan de man werd gebracht. In onze contreien pas verkrijgbaar vanaf 2019.
...De 2020 gaf een fruitig en floraal aroma. Kersjes, framboosjes, vijgjes en de zuiderse kruiden typeren het mondgevoel, zachte tannine die absoluut niet storend werden ervaren. Jong en fris maar reeds aangenaam drinken. De 2016 in Likoké gaf ons een warmer gevoel maar geef deze nog wat kelderrust en u krijgt klasse in het glas. Misschien aan 20€ niet de goedkoopste Côtes du Rhône maar wel kwaliteit in het glas. Een domein die toch maar zelden teleurstelt en die een mooie combi vormde met de gegrilde aubergine & Italiaanse ham.
Alc 14.5%

Een streek die toch wat minder aandacht krijgt op het forum maar laat dit nu net de streek zijn waar ik van hou. Op een paar enkelingen na (Reynaud Confused ) blijven de prijzen hier nog betaalbaar voor de kwaliteit die wordt geboden Wink

(mijn congé zit er bijna weer op dus de 'postings' gaan weer evenredig met mijn minder verbruik dalen...terug aan de anderen kusknipoog )

De Rhône is "uit". Dat komt denk ik door de reactie op wat men nu het "Parker tijdperk" noemt. Dat staat dan voor stevige, krachtige wijnen type blockbuster met hoge alcohol. De laatste jaren is er duidelijk meer en meer aandacht voor iets lichtere wijnen, net nu er door de klimaatopwarming meer kans is op steviger wijnen. De Rhône was altijd al de meest bekende streek voor steviger wijnen en vandaar....
Op enkele uitzonderingen na, lijkt de (Zuidelijk) Rhône me net nu 1 van de meest interessante regio's voor zeer mooie tot topwijnen aan bijzonder aantrekkelijke prijzen. En de meeste Rhône wijnen zitten niet hoger in alcohol dan de recente Bordeaux, een regio waar men vroeger meestal moest chaptaliseren om 12% te halen, maar waar men nu ook al snel oogst aan 15% potentieel.

Dat gezegd zijnde, de wijn met de hoogste alcohol in ons gamma buiten Amarone, komt toch wel uit de Rhône vallei en titreert 16%!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
17-11-2022, 03:14 PM
Bericht: #129
RE: Clos du Caillou, Rhone
(17-11-2022 12:10 PM)jr02 schreef:  Le Clos du Caillou Côtes du Rhône Esprit Nature 2020

Voor het eerst kennis gemaakt met deze cuvée van "Clos du Caillou" deze zomer @Likoké:

zie topic: Likoké stond op de planner topkeuken, creatief, origineel, vernieuwend maar blijft met de voetjes op de grond en brengt gerecht na gerecht vakkundigheid ten top op het bord. De gerechten, de kok en al het personeel barsten van passie en stralen dit uit .... maar 1 fles in de reeks van aangepaste wijnen was een klassieker. Dit mag wel eens vond Ceriel Huysentruyt:
Clos du Caillou esprit Nature 2016
Neus & mondgevoel de typerende walm van Côte du Rhône; jam, rood fruit, myrthe en natuurlijk garrigue. Mooie zwoele wijn, à point en zoals wij hem kregen, behoorlijk fris was hij ooooh zo lekker. 18 Vlamingen zaten in het etablissement en deze wijn was de aanzet om iedereen met elkaar te laten praten. De wijn liet een indruk na die ook de enige 2 fransen aan de praat kreeg...
Eentje staat recht en spreekt ons aan.... 5 minuten later genoten de 18 vlamingen van een glas Beaucastel 2004 uit een Magnum,
met de groeten van de 2 fransen genaamd Perrin Wink


De vrienden op bezoek waar we de tafel @Likoké meedeelden. Dus ideaal om de wijn waar we toch wel van onder de indruk waren nog eens op tafel te zetten.
Een cuvée die zijn ontstaan kent in 2011 maar niet in grote getale aan de man werd gebracht. In onze contreien pas verkrijgbaar vanaf 2019.
...De 2020 gaf een fruitig en floraal aroma. Kersjes, framboosjes, vijgjes en de zuiderse kruiden typeren het mondgevoel, zachte tannine die absoluut niet storend werden ervaren. Jong en fris maar reeds aangenaam drinken. De 2016 in Likoké gaf ons een warmer gevoel maar geef deze nog wat kelderrust en u krijgt klasse in het glas. Misschien aan 20€ niet de goedkoopste Côtes du Rhône maar wel kwaliteit in het glas. Een domein die toch maar zelden teleurstelt en die een mooie combi vormde met de gegrilde aubergine & Italiaanse ham.
Alc 14.5%

Een streek die toch wat minder aandacht krijgt op het forum maar laat dit nu net de streek zijn waar ik van hou. Op een paar enkelingen na (Reynaud Confused ) blijven de prijzen hier nog betaalbaar voor de kwaliteit die wordt geboden Wink

(mijn congé zit er bijna weer op dus de 'postings' gaan weer evenredig met mijn minder verbruik dalen...terug aan de anderen kusknipoog )

Ik ben al jaren fan van Clos du Caillou: Bouquet des Garrigues en hun CdR "Quartz" heb ik altijd in huis. Ik heb ook nog een paar van hun C9dP's liggen: Les Saffres en Quartz: dat is natuurlijk klasse, maar stevig. Daar moet écht eten bij.
17-11-2022, 06:08 PM
Bericht: #130
RE: Clos du Caillou, Rhone
(17-11-2022 03:14 PM)Dave schreef:  
(17-11-2022 12:10 PM)jr02 schreef:  Le Clos du Caillou Côtes du Rhône Esprit Nature 2020

Ik ben al jaren fan van Clos du Caillou: Bouquet des Garrigues en hun CdR "Quartz" heb ik altijd in huis. Ik heb ook nog een paar van hun C9dP's liggen: Les Saffres en Quartz: dat is natuurlijk klasse, maar stevig. Daar moet écht eten bij.

Inderdaad, daar betrap ik mezelf ook op. Rhône komt meestal als metgezel aan tafel en languit in de sofa voor de buis of met een goed boek...dan grijp ik al vlug naar een Bordeaux met al enkele jaren kelderrust op de teller.
10-02-2023, 09:16 PM
Bericht: #131
RE: Clos du Caillou, Rhone
Le Clos du Caillou Châteauneuf-du-Pape Domaine du Caillou Les Quartz 2004

Momenteel aan tafel bij mijn ouders in het gezelschap van mijn wijnliefhebbende broer en ega. De kookkunsten van moeder en ons vader die ons wil verleiden met wat lekkers uit zijn kelder.... Les Quartz 2004 & schapenbout Tongue

Heeeerlijk, à point met zeker nog de nodige fraicheur door de tertiaire toetsen....en nu keuvelen we verder over....wijn Heart
11-02-2023, 08:41 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-02-2023 om 08:42 AM door jr02.)
Bericht: #132
RE: Clos du Caillou, Rhone
(10-02-2023 09:16 PM)jr02 schreef:  Le Clos du Caillou Châteauneuf-du-Pape Domaine du Caillou Les Quartz 2004

Momenteel aan tafel bij mijn ouders in het gezelschap van mijn wijnliefhebbende broer en ega. De kookkunsten van moeder en ons vader die ons wil verleiden met wat lekkers uit zijn kelder.... Les Quartz 2004 & schapenbout Tongue

Heeeerlijk, à point met zeker nog de nodige fraicheur door de tertiaire toetsen....en nu keuvelen we verder over....wijn Heart

Als fan van dit huis ben ik misschien wat bevooroordeeld maar dit was toch weeral genieten Heart Zo'n wijn vraagt en verdiend een TN:

De neus gaf onmiddellijk een verleidelijk aroma van tabak, broodkruim, grafiet en wat kersjes vrij, aards maar toch heel provençaals. Het mondgevoel was éen en al finesse, vol en fijn (beetje Bourgogne-achtig), alles mooi geïntegreerd...
Een herfstnamiddag, de geur van warme aardbei lonkt u door de natte bladeren in het bos naar het hout gestookt vuurtje, aangekomen roert oma door de hete pot, een provençaalse kruidenmengeling en wat kruidnagel mengen zich met de gestoofde fruitaroma's, nat hout heeft moeite om te gloeien en zijn rook mengt zich in de geuren... de gekapte blok hout is zijn schors al kwijt en nodigt uit om rond het vuur plaats te nemen, tijd te maken om oude herinneringen los te weken en te genieten.
Misschien wat melig maar zo nostalgisch dat een wijn je kan ontroeren Heart
11-02-2023, 09:02 AM
Bericht: #133
RE: Clos du Caillou, Rhone
(11-02-2023 08:41 AM)jr02 schreef:  
(10-02-2023 09:16 PM)jr02 schreef:  Le Clos du Caillou Châteauneuf-du-Pape Domaine du Caillou Les Quartz 2004

Momenteel aan tafel bij mijn ouders in het gezelschap van mijn wijnliefhebbende broer en ega. De kookkunsten van moeder en ons vader die ons wil verleiden met wat lekkers uit zijn kelder.... Les Quartz 2004 & schapenbout Tongue

Heeeerlijk, à point met zeker nog de nodige fraicheur door de tertiaire toetsen....en nu keuvelen we verder over....wijn Heart

Als fan van dit huis ben ik misschien wat bevooroordeeld maar dit was toch weeral genieten Heart Zo'n wijn vraagt en verdiend een TN:

De neus gaf onmiddellijk een verleidelijk aroma van tabak, broodkruim, grafiet en wat kersjes vrij, aards maar toch heel provençaals. Het mondgevoel was éen en al finesse, vol en fijn (beetje Bourgogne-achtig), alles mooi geïntegreerd...
Een herfstnamiddag, de geur van warme aardbei lonkt u door de natte bladeren in het bos naar het hout gestookt vuurtje, aangekomen roert oma door de hete pot, een provençaalse kruidenmengeling en wat kruidnagel mengen zich met de gestoofde fruitaroma's, nat hout heeft moeite om te gloeien en zijn rook mengt zich in de geuren... de gekapte blok hout is zijn schors al kwijt en nodigt uit om rond het vuur plaats te nemen, tijd te maken om oude herinneringen los te weken en te genieten.
Misschien wat melig maar zo nostalgisch dat een wijn je kan ontroeren Heart

Niks melig, prachtig! Heart That s what wine is about…

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
11-02-2023, 01:45 PM
Bericht: #134
RE: Clos du Caillou, Rhone
(11-02-2023 08:41 AM)jr02 schreef:  
(10-02-2023 09:16 PM)jr02 schreef:  Le Clos du Caillou Châteauneuf-du-Pape Domaine du Caillou Les Quartz 2004

Momenteel aan tafel bij mijn ouders in het gezelschap van mijn wijnliefhebbende broer en ega. De kookkunsten van moeder en ons vader die ons wil verleiden met wat lekkers uit zijn kelder.... Les Quartz 2004 & schapenbout Tongue

Heeeerlijk, à point met zeker nog de nodige fraicheur door de tertiaire toetsen....en nu keuvelen we verder over....wijn Heart

Als fan van dit huis ben ik misschien wat bevooroordeeld maar dit was toch weeral genieten Heart Zo'n wijn vraagt en verdiend een TN:

De neus gaf onmiddellijk een verleidelijk aroma van tabak, broodkruim, grafiet en wat kersjes vrij, aards maar toch heel provençaals. Het mondgevoel was éen en al finesse, vol en fijn (beetje Bourgogne-achtig), alles mooi geïntegreerd...
Een herfstnamiddag, de geur van warme aardbei lonkt u door de natte bladeren in het bos naar het hout gestookt vuurtje, aangekomen roert oma door de hete pot, een provençaalse kruidenmengeling en wat kruidnagel mengen zich met de gestoofde fruitaroma's, nat hout heeft moeite om te gloeien en zijn rook mengt zich in de geuren... de gekapte blok hout is zijn schors al kwijt en nodigt uit om rond het vuur plaats te nemen, tijd te maken om oude herinneringen los te weken en te genieten.
Misschien wat melig maar zo nostalgisch dat een wijn je kan ontroeren Heart
Zeer mooi, alsof we er bij zitten
21-07-2023, 04:12 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-07-2023 om 05:12 AM door jr02.)
Bericht: #135
RE: Clos du Caillou, Rhone
(01-09-2021 07:39 AM)jr02 schreef:  Le Clos du Caillou Châteauneuf-du-Pape Domaine du Caillou Les Quartz 2010

Er was enige twijfel of ik de ‘Dierendonck’ Côte à l’os op de Green Egg zou laten zegevieren met een Bouquet des Garrigues 2016…
Maar de drang om het stukske Westvlaams kwaliteitsvlees alle eer aan te doen, deed mij overstag gaan voor de Quartz 2010.

Het geroosterd vlees kwam op tafel in combi met een ratatouille en een gepoft patatje, beide ook bereid op de Green Egg. Het vlees enkel gearroseerd met zijn rust-jus.
De wijn had dus alles in pacht om volledig tot zijn recht te komen. En dat deed hij ook. Wat een wijn! Uit de fles het glas in, even op temperatuur laten komen maar wat een aroma geeft deze wijn vrij; Pruimpjes, zwartefruit jam, ‘garrigues’ om het in het vakjargon van Caillou te benoemen…
Mooi op dronk, alles heeft zijn plaats gevonden…pruim, olijf en zuiderse kruiden overheersen het mondgevoel met een zalvende afdronk als sluitstuk. Dit maak van deze Châteauneuf du Pâpe éen van de betere die ik al had. Miste wat body in vergelijk met de Beaucastel 2010 die ik onlangs dronk. De Caillou was nu perfect op dronk terwijl de Beaucastel nog een 5tal jaar geduld mag genieten maar nu al meer body vertoont.
Dikke 93pnt, dit laat ruimte voor de la Réserve 2016 kusknipoog want 5 flessen CLos du Caillou zijn de enige 2010 C9dP die mij nog resten Sad
(15% alcohol waren absoluut niet storend of vermoeiend)

Op verplaatsing en in navolging van het zalm-voorgerechtje in combi met Domaine Bart kreeg het lam het gezelschap van Les Quartz 2010.
Een wijn en een domein die mij absoluut niet vreemd zijn. Reeds jaren klant en menig van hun wijnen (Zie mijn aandeel TN in dit item Wink ) passeerden al de revue bij ons thuis. Steeds met een warm nostalgisch gevoel drink ik dit huis en ook nu terug. Opgevoed met Rhône wijnen en dit is als terug thuiskomen Heart
Heerlijke wijn, hierboven noteerde ik wat gebrek aan body maar deze had alles in pacht om zelfs een punt meer te scoren dan de 93 die ik hem al gaf. Het zalvend mondgevoel maakte de tongen los, de avond viel, herinneringen kwamen boven .... een betere start van uw congé kunt ge u niet wensen.
Je t'aime Sylvie et Marilou Heart

Ik heb zelf nog een paar 2010 Quartz liggen die ik niet al te lang meer zal laten liggen. Mooi op hun TOP Slurp


Ga naar locatie: