Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Le Macchiole
27-03-2014, 11:08 AM
Bericht: #21
RE: La Macchiole Paleo Rosso (Cabernet Franc)
Gisteren de Paleo Rosso 2001 gedronken. Kan bovenstaande alleen maar beamen, geweldig wijntje. Was initieel wel wat verrast door de nog zeer merkbare tannines maar naarmate de wijn langer open was en meer zuurstof kreef, werd hij merkelijk beter en beter... Zeker nog niet aan het einde van zijn latijn en het laatste glas dat ik er van dronk was zeer mooi in evenwicht. En wat een afdronk...

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)
29-04-2014, 02:20 PM
Bericht: #22
RE: La Macchiole Paleo Rosso (Cabernet Franc)
Gedronken op de Primavera-proeverij bij Licata.

Paleo Rosso 2008:

Prachtige CF, diep zwart fruit, met een beetje rood, intense kruidigheid, een beetje chocolade en wat grafiet. In de mond mooi fruitige aanzet, zalvend, diepgang alles mooi omkaderd met rijpe tannines, voldoende fraicheur en een stevige kruidige afdronk. Doet me echt aan de zonnige jaren in de Loire denken. Eerste maal dat ik een Paleo Rosso drink en al diep onder de indruk (vond hem de beste wijn van de proeverij). 2008 zou dan nog niet bij de betere jaren zitten. 93

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
30-04-2014, 09:28 AM
Bericht: #23
RE: La Macchiole Paleo Rosso (Cabernet Franc)
Is natuurlijk een knappe wijn, maar heeft mij nooit helemaal kunnen overtuigen. Zou de prijs er voor iets tussen zitten :-) ?

Neemt niet weg dat ik 'm bij gelegenheid nog een herkansing gun :-)

Min of meer off topic: is dit bij jullie weten de duurste pure CF (daarom niet de beste hè)? Ben nog niet veel Loire CFs tegengekomen van 65 € of meer (maar dat ligt misschien aan mijn beperkte kennis van die regio).

Vinogan(s)
30-04-2014, 10:05 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-04-2014 om 10:05 AM door koen.)
Bericht: #24
RE: La Macchiole Paleo Rosso (Cabernet Franc)
Als ik proef hou ik geen rekening met de prijs .... dat is pas als ik een aankoop overweeg. In dit geval niet dus Wink ... zelfde kwaliteit in de Loire aan betere prijzen.

Loire: de Le Bourg van Clos Rougeard zit op hetzelfde prijsniveau (misschien zelfs ietske duurder, gezien de stevige prijzen bij Licata Sad )

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
30-04-2014, 05:21 PM
Bericht: #25
RE: La Macchiole Paleo Rosso (Cabernet Franc)
Dank u voor de info Koen.

Heb hier net gevonden dat deze Loire wijn (ook 2008) bij Boutelegier te vinden is @ 62 €: dus enkele € minder dan de Paleo, zoals je dacht.
22-03-2015, 10:32 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-03-2015 om 10:33 PM door Innesto.)
Bericht: #26
RE: La Macchiole Paleo Rosso (Cabernet Franc)
Le Macchiole Bolgheri Rosso 2011

Blend van voornamelijk Merlot, Cabernet en Syrah

De "instapper" van dit gerenommeerde domein die stilaan dit predicaat van zich mag afschudden. Deze wijn maakte in recente jaargangen naar mijn gevoel toch serieuze stappen voorwaarts.

Diepe robijnrode kleur in het glas. Aangename en expressieve neus met rijpe aroma's van donkere bessen, kersen, mooie mineraliteit. In de mond vol, soepel en zijdezacht. Donker rijp fruit, subtiele kruidigheid, de mineraliteit die terugkomt, goed geïntegreerde tannines en mooie afdronk. Modern, gepolijst maar heel evenwichtig, elegant,... Met andere woorden: lekker, nu al maar met voldoende potentieel.

Gekocht bij Licata: 17,50 euro
23-03-2015, 10:38 AM
Bericht: #27
RE: La Macchiole Paleo Rosso (Cabernet Franc)
Inderdaad een zeer lekkere wijn! De fles is leeg voor je't beseft.
10-12-2018, 02:11 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-12-2018 om 02:13 PM door Vinogan(s).)
Bericht: #28
RE: Le Macchiole
Dit weekend fles 3/3 van een klein kistje Scrio 2006, gekocht begin 2018 bij Divino, geopend (hoe de andere flessen waren, zie: http://www.vinejo.freebb.be/thread-6121-...pid84834).

En, wat een verrassing Rolleyes, ook deze derde fles was geoxideerd. Dit betekent dus dat het hele kistje fout was. Herinner me eraan dat de volgende keer dat ik 195 € wil spenderen bij Divino, ik het geld beter in brand steek - dan heb ik tenminste nog wat warmte.

Tx @Divino... NOT! Angry

PS Het onderwerp van deze draad misschien beter veranderen in enkel "Le Macchiole"?
10-12-2018, 05:09 PM
Bericht: #29
RE: Le Macchiole
(10-12-2018 02:11 PM)Vinogan(s) schreef:  Dit weekend fles 3/3 van een klein kistje Scrio 2006, gekocht begin 2018 bij Divino, geopend (hoe de andere flessen waren, zie: http://www.vinejo.freebb.be/thread-6121-...pid84834).

En, wat een verrassing Rolleyes, ook deze derde fles was geoxideerd. Dit betekent dus dat het hele kistje fout was. Herinner me eraan dat de volgende keer dat ik 195 € wil spenderen bij Divino, ik het geld beter in brand steek - dan heb ik tenminste nog wat warmte.

Tx @Divino... NOT! Angry

PS Het onderwerp van deze draad misschien beter veranderen in enkel "Le Macchiole"?

Is gebeurd, thanks!

En in Divino zet ik al 10 jaar geen voet meer binnen... Sleepy

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
23-04-2021, 08:11 AM
Bericht: #30
RE: La Macchiole
Gisteren dankzij een wine influencer huhuh een staaltje van dit domein mogen ontdekken.
De Bolgheri s 15-16-18-19 waren bijzonder lekker, allen werkelijk fluweelzacht, alsof je een bol wol in de mond hebt. Maar wel met genoeg fraicheur, zeker niet zwaar op de hand. Ze waren allemaal goed maar de voorkeur ging toch naar de 2016.
Aan een goede 20 euro een mooie PQ vond ik.

Maar de klepper was natuurlijk de Paleo 2017.
Wat een wijn.
Ik durfde stellen dat pakweg een Figeac uit een topjaar wellicht zo zou smaken en aanvoelen. Eerder in deze topic vergeleek ook Roeland deze cuvee al met de allerbeste St Juliens.
96+, zowat de beste Italiaanse wijn die ik ooit dronk.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
23-04-2021, 12:24 PM
Bericht: #31
RE: La Macchiole
(23-04-2021 08:11 AM)vinejo schreef:  Gisteren dankzij een wine influencer huhuh een staaltje van dit domein mogen ontdekken.
De Bolgheri s 15-16-18-19 waren bijzonder lekker, allen werkelijk fluweelzacht, alsof je een bol wol in de mond hebt. Maar wel met genoeg fraicheur, zeker niet zwaar op de hand. Ze waren allemaal goed maar de voorkeur ging toch naar de 2016.
Aan een goede 20 euro een mooie PQ vond ik.

Maar de klepper was natuurlijk de Paleo 2017.
Wat een wijn.
Ik durfde stellen dat pakweg een Figeac uit een topjaar wellicht zo zou smaken en aanvoelen. Eerder in deze topic vergeleek ook Roeland deze cuvee al met de allerbeste St Juliens.
96+, zowat de beste Italiaanse wijn die ik ooit dronk.

Ik zit helaas door mijn Bolgheri 2016 heen. Ik kan alleen maar beamen dit mooie en fluweelzachte wijnen zijn. P/K schat ik deze Bolgheri Rosso hoger in dan andere vergelijkbare wijnen in de streek die vaak 10 tot 15 euro duurder zijn.

Wat de Paleo betreft... kost toch al dik in de 70 euro dacht ik. Of je voor dat geld iets beter of even goed gaat vinden in BDX? Ik weet het niet, los van dit vind ik de Italiaanse neefjes gewoon lekkerder.
23-04-2021, 12:28 PM
Bericht: #32
RE: La Macchiole
(23-04-2021 08:11 AM)vinejo schreef:  Gisteren dankzij een wine influencer huhuh een staaltje van dit domein mogen ontdekken.
De Bolgheri s 15-16-18-19 waren bijzonder lekker, allen werkelijk fluweelzacht, alsof je een bol wol in de mond hebt. Maar wel met genoeg fraicheur, zeker niet zwaar op de hand. Ze waren allemaal goed maar de voorkeur ging toch naar de 2016.
Aan een goede 20 euro een mooie PQ vond ik.

Maar de klepper was natuurlijk de Paleo 2017.
Wat een wijn.
Ik durfde stellen dat pakweg een Figeac uit een topjaar wellicht zo zou smaken en aanvoelen. Eerder in deze topic vergeleek ook Roeland deze cuvee al met de allerbeste St Juliens.
96+, zowat de beste Italiaanse wijn die ik ooit dronk.

De beste Italiaanse wijn die Jo ooit dronk was dus gemaakt van Franse druiven...
Anders gezegd: Jo houdt niet van Italiaanse wijn...nono

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
23-04-2021, 01:21 PM
Bericht: #33
RE: La Macchiole
(23-04-2021 12:28 PM)wvd schreef:  
(23-04-2021 08:11 AM)vinejo schreef:  Gisteren dankzij een wine influencer huhuh een staaltje van dit domein mogen ontdekken.
De Bolgheri s 15-16-18-19 waren bijzonder lekker, allen werkelijk fluweelzacht, alsof je een bol wol in de mond hebt. Maar wel met genoeg fraicheur, zeker niet zwaar op de hand. Ze waren allemaal goed maar de voorkeur ging toch naar de 2016.
Aan een goede 20 euro een mooie PQ vond ik.

Maar de klepper was natuurlijk de Paleo 2017.
Wat een wijn.
Ik durfde stellen dat pakweg een Figeac uit een topjaar wellicht zo zou smaken en aanvoelen. Eerder in deze topic vergeleek ook Roeland deze cuvee al met de allerbeste St Juliens.
96+, zowat de beste Italiaanse wijn die ik ooit dronk.

De beste Italiaanse wijn die Jo ooit dronk was dus gemaakt van Franse druiven...
Anders gezegd: Jo houdt niet van Italiaanse wijn...nono

Werner, het zijn toch wel vaker deze Italiaanse neefjes van... die de weg wijzen naar "echte" Italianen. Ik greep vroeger ook sneller naar Italiaanse wijnen met "Franse" druiven. De echte appreciatie voor Sangiovese kwam daarna, die voor Nebbiolo nog niet zo lang geleden,...
23-04-2021, 03:03 PM
Bericht: #34
RE: La Macchiole
(23-04-2021 01:21 PM)Innesto schreef:  
(23-04-2021 12:28 PM)wvd schreef:  
(23-04-2021 08:11 AM)vinejo schreef:  Gisteren dankzij een wine influencer huhuh een staaltje van dit domein mogen ontdekken.
De Bolgheri s 15-16-18-19 waren bijzonder lekker, allen werkelijk fluweelzacht, alsof je een bol wol in de mond hebt. Maar wel met genoeg fraicheur, zeker niet zwaar op de hand. Ze waren allemaal goed maar de voorkeur ging toch naar de 2016.
Aan een goede 20 euro een mooie PQ vond ik.

Maar de klepper was natuurlijk de Paleo 2017.
Wat een wijn.
Ik durfde stellen dat pakweg een Figeac uit een topjaar wellicht zo zou smaken en aanvoelen. Eerder in deze topic vergeleek ook Roeland deze cuvee al met de allerbeste St Juliens.
96+, zowat de beste Italiaanse wijn die ik ooit dronk.

De beste Italiaanse wijn die Jo ooit dronk was dus gemaakt van Franse druiven...
Anders gezegd: Jo houdt niet van Italiaanse wijn...nono

Werner, het zijn toch wel vaker deze Italiaanse neefjes van... die de weg wijzen naar "echte" Italianen. Ik greep vroeger ook sneller naar Italiaanse wijnen met "Franse" druiven. De echte appreciatie voor Sangiovese kwam daarna, die voor Nebbiolo nog niet zo lang geleden,...

Ja dat is wel opvallend.
Bij die Palio had ik echt zo t gevoel van...goh, belachelijk duur (bijna 80 euro bij Licata) maar ik zou er mss wel een flesje van kopen, is nog betaalbaar voor een folieke en je hebt een truly great wine in je glas.
Hetzelfde gevoel heb ik nog nooit gehad bij het drinken van een Brunello of Barolo. Al heel goede wijnen gedronken maar nog nooit om stil van te worden zoals bij deze Paleo.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
24-04-2021, 03:21 PM
Bericht: #35
RE: La Macchiole
(23-04-2021 08:11 AM)vinejo schreef:  Gisteren dankzij een wine influencer huhuh een staaltje van dit domein mogen ontdekken.
De Bolgheri s 15-16-18-19 waren bijzonder lekker, allen werkelijk fluweelzacht, alsof je een bol wol in de mond hebt. Maar wel met genoeg fraicheur, zeker niet zwaar op de hand. Ze waren allemaal goed maar de voorkeur ging toch naar de 2016.
Aan een goede 20 euro een mooie PQ vond ik.

Maar de klepper was natuurlijk de Paleo 2017.
Wat een wijn.
Ik durfde stellen dat pakweg een Figeac uit een topjaar wellicht zo zou smaken en aanvoelen. Eerder in deze topic vergeleek ook Roeland deze cuvee al met de allerbeste St Juliens.
96+, zowat de beste Italiaanse wijn die ik ooit dronk.

haha, ik heb inderdaad de kans gekregen om deze wijnen te mogen proeven en kan Jo alleen maar bijtreden. De Bolgheri's waren bijzonder zacht en fris. Ik vreesde op voorhand dat ik een grote steak ging nodig hebben na de tasting, maar niets van... Perfect beheerste tannines waardoor je geen 10 jaar moet wachten om deze wijnen te drinken.

De Paleo was werkelijk een klasse apart. Op dag 2 nog het laatste glaasje gedronken en de wijn was nog altijd even indrukwekkend als op dag 1!

Dat was het leuke gedeelte. Nu nog alles opschrijven voor op de blog Rolleyes

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: