Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 11 stemmen - gemiddelde waardering is 3.64
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wat ben jij aan het drinken nu?
26-01-2013, 10:50 AM
Bericht: #3571
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(26-01-2013 09:33 AM)Tom T schreef:  
(25-01-2013 11:23 PM)doc schreef:  Nog een flesje Gloria Tinto Reserva 08 gevonden ergens onderaan een rekje. Lichtjes kurk maar niet echt storend. Precies een héél rijpe Pinot met wat zuiderse verbeelding. Blijft een lekker flesje, hé Tom !

Yep! Nog 2 flesjes van liggen die ik met alle plezier zal opdrinken. Voor die prijs eigenlijk een topper...

7.99€applaus
Vond ik laatst nog wat hout-gedomineerd, heb er een 3-tal wegliggen voor binnen een tweetal jaar.
Of... misschien vanavond met een stukje vlees op de grill, ideaal weertje en sfeertjehuhuh.
27-01-2013, 01:00 PM
Bericht: #3572
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Bollinger Spécial Cuvée, een referentie !

Buvez du vin et vivez joyeux !
28-01-2013, 12:29 AM
Bericht: #3573
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Earl Grey, puur onversneden ! Man, goed op een winteravond ! Lekker en zonder alc. !

Buvez du vin et vivez joyeux !
29-01-2013, 08:21 PM
Bericht: #3574
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
La Bernede Grand Poujeaux 06.

Na wat opzoekwerk teweten gekomen dat dit een wijn van Dutruch Grand Poujeaux is.
Niet slecht voor een gekregen flesje, heb er slechtere gehad! Integendeel, drinkt lekker weg. Al een mooie evolutie ondergaan, redelijk sterke zuren zonder dat dit stoort. Gisteren opengedaan, straks verder proeven. Afgesloten met vacuvin.

Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere
29-01-2013, 08:28 PM
Bericht: #3575
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
bink blond (lekker bitter en hoppig) en een flesje van mijn eigen bier :-) 't moet niet altijd wijn zijn hé :-)

champagne: in victory you deserve it, in defeat you need it (napoléon)
29-01-2013, 08:34 PM
Bericht: #3576
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Hier een gerijpte Orval bij een bruine boterham met kaas. Wreed goe.
31-01-2013, 12:30 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 31-01-2013 om 12:31 AM door Fab.)
Bericht: #3577
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Pouilly-fuissé 2010
Terroir de Vergisson
La Roche
Verget
31-01-2013, 12:32 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 31-01-2013 om 12:33 AM door doc.)
Bericht: #3578
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(31-01-2013 12:30 AM)Fab schreef:  Pouilly-fuissé 2010
Terroir de Vergisson
La Roche
Verget

Hela, schoon fleske wschl, vooral 2010, mooie fraîcheur ? Van bij Jantje ?

Buvez du vin et vivez joyeux !
31-01-2013, 11:28 AM
Bericht: #3579
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(31-01-2013 12:32 AM)doc schreef:  
(31-01-2013 12:30 AM)Fab schreef:  Pouilly-fuissé 2010
Terroir de Vergisson
La Roche
Verget

Hela, schoon fleske wschl, vooral 2010, mooie fraîcheur ? Van bij Jantje ?

Hey Doc, idd veel fraicheur en mineraliteit. Paste perfect bij mijn sushi Slurp
Idd van bij Jantje Smile
31-01-2013, 04:14 PM
Bericht: #3580
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gisteren al de helft van een fles Dolcetto di Dogliano "Pianezzo" 2011 van Francesco Boschis.

Dolcetto is mijn ontdekking van de laatste maanden, zeker als je van domeinen koopt die zich hebben gespecialiseerd in deze druif. Sappig, floraal, kersen, fris en ook wat mineraliteit. Nog wat tannines in de afdronk, maar stoort niet, zal binnen een jaar of 2 op z'n best zijn. Lekker op zichzelf én bij eten. Ik ga zeker de twee duurdere cuvées proberen (13 euro). Alle drie gerijpt in stalen vaten.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
31-01-2013, 04:30 PM
Bericht: #3581
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(31-01-2013 04:14 PM)33S schreef:  Gisteren al de helft van een fles Dolcetto di Dogliano "Pianezzo" 2011 van Francesco Boschis.

Dolcetto is mijn ontdekking van de laatste maanden, zeker als je van domeinen koopt die zich hebben gespecialiseerd in deze druif. Sappig, floraal, kersen, fris en ook wat mineraliteit. Nog wat tannines in de afdronk, maar stoort niet, zal binnen een jaar of 2 op z'n best zijn. Lekker op zichzelf én bij eten. Ik ga zeker de twee duurdere cuvées proberen (13 euro). Alle drie gerijpt in stalen vaten.

Waar heb je dit gekocht? Heb ook prachtige dolcetto's liggen uit Dogliano.
31-01-2013, 04:42 PM
Bericht: #3582
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Van Eccelpoel, was nog maar pas binnen denk ik, want nooit eerder tegengekomen. Ze hebben 'm ook bij Leuvin zie ik net, voor u interessanter denk ik. Dit zegt Parker volgens hun website :

“Every time I taste the Francesco Boschis’s wines, I can’t believe how this estate manages to remain so far under the radar.
Once again, Boschis has turned out a superb set of wines loaded with personality. I can’t recommend these wines highly enough.”
“This is a fabulous set of wines from Boschis, a producer that doesn’t get anywhere near the attention they deserve. These wines are loaded with personality and character.”


Welke heb je ligggen? Ik dronk naast deze enkel een van Pecchenino uit Dogliani, maar was meteen verkocht.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
31-01-2013, 04:43 PM
Bericht: #3583
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(31-01-2013 04:42 PM)33S schreef:  Van Eccelpoel, was nog maar pas binnen denk ik, want nooit eerder tegengekomen. Ze hebben 'm ook bij Leuvin zie ik net, voor u interessanter denk ik. Dit zegt Parker volgens hun website :

“Every time I taste the Francesco Boschis’s wines, I can’t believe how this estate manages to remain so far under the radar.
Once again, Boschis has turned out a superb set of wines loaded with personality. I can’t recommend these wines highly enough.”
“This is a fabulous set of wines from Boschis, a producer that doesn’t get anywhere near the attention they deserve. These wines are loaded with personality and character.”


Welke heb je ligggen? Ik dronk naast deze enkel een van Pecchenino uit Dogliani, maar was meteen verkocht.

Ik denk dat deze wijnen ter degustatie staan zaterdagnamiddag bij Leuven. Ik dacht al dat ik de naam herkende.
31-01-2013, 10:22 PM
Bericht: #3584
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Bulgaarse Enira 2008 (Merlot: 48 %
Syrah: 40 %, Cabernet Sauvignon: 5 %, Petit Verdot:7%). Zeer fijne neus, licht gebrande aroma's van koffie en chocolade perfect versmolten met krieken en kers. Italiaanse fijnheid in de neus. Dan mooi fruitige smaak, geconcentreerd, edel qua smaaktextuur, fijn tannineraster, mooie zuren, geen alcoholbooster, precies alsof de wijn zweeft in je mond. Strelende kruiden in de lange finale, zoethout en peper. Wel, wel, wel, prachtig geblend, deze Bulgaren kunnen er iets van. Geen smaakbom en maar goed ook, deze stijl bevalt mij zeer. 12,95 euro in Convento Winebar in Leuven.
31-01-2013, 10:53 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 31-01-2013 om 10:56 PM door doc.)
Bericht: #3585
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(31-01-2013 10:22 PM)de populist schreef:  Bulgaarse Enira 2008 (Merlot: 48 %
Syrah: 40 %, Cabernet Sauvignon: 5 %, Petit Verdot:7%). Zeer fijne neus, licht gebrande aroma's van koffie en chocolade perfect versmolten met krieken en kers. Italiaanse fijnheid in de neus. Dan mooi fruitige smaak, geconcentreerd, edel qua smaaktextuur, fijn tannineraster, mooie zuren, geen alcoholbooster, precies alsof de wijn zweeft in je mond. Strelende kruiden in de lange finale, zoethout en peper. Wel, wel, wel, prachtig geblend, deze Bulgaren kunnen er iets van. Geen smaakbom en maar goed ook, deze stijl bevalt mij zeer. 12,95 euro in Convento Winebar in Leuven.

Heel mooi, doet me goesting krijgen. Bulgarije zit in de lift ! cheers Ik ken er veel te weinig van maar is dat een gangbare blending daar ?

Buvez du vin et vivez joyeux !
31-01-2013, 11:29 PM
Bericht: #3586
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(31-01-2013 04:43 PM)de populist schreef:  
(31-01-2013 04:42 PM)33S schreef:  Van Eccelpoel, was nog maar pas binnen denk ik, want nooit eerder tegengekomen. Ze hebben 'm ook bij Leuvin zie ik net, voor u interessanter denk ik. Dit zegt Parker volgens hun website :

“Every time I taste the Francesco Boschis’s wines, I can’t believe how this estate manages to remain so far under the radar.
Once again, Boschis has turned out a superb set of wines loaded with personality. I can’t recommend these wines highly enough.”
“This is a fabulous set of wines from Boschis, a producer that doesn’t get anywhere near the attention they deserve. These wines are loaded with personality and character.”


Welke heb je ligggen? Ik dronk naast deze enkel een van Pecchenino uit Dogliani, maar was meteen verkocht.

Ik denk dat deze wijnen ter degustatie staan zaterdagnamiddag bij Leuven. Ik dacht al dat ik de naam herkende.

Francesco Boschis staat nu zaterdag inderdaad op de proeftafel bij Leuvin.
'k Ga proberen daar binnen te wippen rond 15 uur na men muzikale escapade op het conservatorium.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
31-01-2013, 11:52 PM
Bericht: #3587
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(31-01-2013 10:22 PM)de populist schreef:  Bulgaarse Enira 2008 (Merlot: 48 %
Syrah: 40 %, Cabernet Sauvignon: 5 %, Petit Verdot:7%). Zeer fijne neus, licht gebrande aroma's van koffie en chocolade perfect versmolten met krieken en kers. Italiaanse fijnheid in de neus. Dan mooi fruitige smaak, geconcentreerd, edel qua smaaktextuur, fijn tannineraster, mooie zuren, geen alcoholbooster, precies alsof de wijn zweeft in je mond. Strelende kruiden in de lange finale, zoethout en peper. Wel, wel, wel, prachtig geblend, deze Bulgaren kunnen er iets van. Geen smaakbom en maar goed ook, deze stijl bevalt mij zeer. 12,95 euro in Convento Winebar in Leuven.

Geen (storend) zoetig toetsje?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
01-02-2013, 01:13 AM
Bericht: #3588
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(31-01-2013 11:52 PM)vinejo schreef:  
(31-01-2013 10:22 PM)de populist schreef:  Bulgaarse Enira 2008 (Merlot: 48 %
Syrah: 40 %, Cabernet Sauvignon: 5 %, Petit Verdot:7%). Zeer fijne neus, licht gebrande aroma's van koffie en chocolade perfect versmolten met krieken en kers. Italiaanse fijnheid in de neus. Dan mooi fruitige smaak, geconcentreerd, edel qua smaaktextuur, fijn tannineraster, mooie zuren, geen alcoholbooster, precies alsof de wijn zweeft in je mond. Strelende kruiden in de lange finale, zoethout en peper. Wel, wel, wel, prachtig geblend, deze Bulgaren kunnen er iets van. Geen smaakbom en maar goed ook, deze stijl bevalt mij zeer. 12,95 euro in Convento Winebar in Leuven.

Geen (storend) zoetig toetsje?

valt zeer goed mee, één van de betere bulgaarse wijnen... wordt door neippenberg gemaakt als ik me niet vergis

champagne: in victory you deserve it, in defeat you need it (napoléon)
01-02-2013, 11:31 AM
Bericht: #3589
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(01-02-2013 01:13 AM)jazzper schreef:  
(31-01-2013 11:52 PM)vinejo schreef:  
(31-01-2013 10:22 PM)de populist schreef:  Bulgaarse Enira 2008 (Merlot: 48 %
Syrah: 40 %, Cabernet Sauvignon: 5 %, Petit Verdot:7%). Zeer fijne neus, licht gebrande aroma's van koffie en chocolade perfect versmolten met krieken en kers. Italiaanse fijnheid in de neus. Dan mooi fruitige smaak, geconcentreerd, edel qua smaaktextuur, fijn tannineraster, mooie zuren, geen alcoholbooster, precies alsof de wijn zweeft in je mond. Strelende kruiden in de lange finale, zoethout en peper. Wel, wel, wel, prachtig geblend, deze Bulgaren kunnen er iets van. Geen smaakbom en maar goed ook, deze stijl bevalt mij zeer. 12,95 euro in Convento Winebar in Leuven.

Geen (storend) zoetig toetsje?

valt zeer goed mee, één van de betere bulgaarse wijnen... wordt door neippenberg gemaakt als ik me niet vergis

Ah, t is dié wijn, die heb ik al gedronken, meer zelfs, al besproken op t forum ;-)

http://www.vinejo.freebb.be/thread-1749....ight=Enira

Neippenberg Big Grin

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
01-02-2013, 01:23 PM
Bericht: #3590
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(31-01-2013 11:52 PM)vinejo schreef:  
(31-01-2013 10:22 PM)de populist schreef:  Bulgaarse Enira 2008 (Merlot: 48 %
Syrah: 40 %, Cabernet Sauvignon: 5 %, Petit Verdot:7%). Zeer fijne neus, licht gebrande aroma's van koffie en chocolade perfect versmolten met krieken en kers. Italiaanse fijnheid in de neus. Dan mooi fruitige smaak, geconcentreerd, edel qua smaaktextuur, fijn tannineraster, mooie zuren, geen alcoholbooster, precies alsof de wijn zweeft in je mond. Strelende kruiden in de lange finale, zoethout en peper. Wel, wel, wel, prachtig geblend, deze Bulgaren kunnen er iets van. Geen smaakbom en maar goed ook, deze stijl bevalt mij zeer. 12,95 euro in Convento Winebar in Leuven.

Geen (storend) zoetig toetsje?

Nee, integendeel, deed mij eerder Italiaans aan qua stijl (die kersentonen, dat florale, die zuren: Midden-Italië), geen restzoet merkbaar, eerder slank, elegant, strak zelfs. Dat maakte die wijn zo mooi.
01-02-2013, 02:26 PM
Bericht: #3591
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(01-02-2013 01:23 PM)de populist schreef:  
(31-01-2013 11:52 PM)vinejo schreef:  
(31-01-2013 10:22 PM)de populist schreef:  Bulgaarse Enira 2008 (Merlot: 48 %
Syrah: 40 %, Cabernet Sauvignon: 5 %, Petit Verdot:7%). Zeer fijne neus, licht gebrande aroma's van koffie en chocolade perfect versmolten met krieken en kers. Italiaanse fijnheid in de neus. Dan mooi fruitige smaak, geconcentreerd, edel qua smaaktextuur, fijn tannineraster, mooie zuren, geen alcoholbooster, precies alsof de wijn zweeft in je mond. Strelende kruiden in de lange finale, zoethout en peper. Wel, wel, wel, prachtig geblend, deze Bulgaren kunnen er iets van. Geen smaakbom en maar goed ook, deze stijl bevalt mij zeer. 12,95 euro in Convento Winebar in Leuven.

Geen (storend) zoetig toetsje?

Nee, integendeel, deed mij eerder Italiaans aan qua stijl (die kersentonen, dat florale, die zuren: Midden-Italië), geen restzoet merkbaar, eerder slank, elegant, strak zelfs. Dat maakte die wijn zo mooi.

Kan je je vinden in deze TN?:
http://www.vinejo.freebb.be/thread-1749....ight=Enira
echt strak was de 2007 dus niet, mss de jaargang...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
01-02-2013, 10:58 PM
Bericht: #3592
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Perrin Réserve 2009 Côtes de Rhône revisited: ongelofelijke prijs kwaliteit, gekocht in de Match voor nog geen 7 euro (bij Cora duurder). Man, man, man, hoe lekker. Hun voorraad is uitgeput, wat een pech. Leren kennen bij Don. thank you man!
01-02-2013, 11:05 PM
Bericht: #3593
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(01-02-2013 10:58 PM)de populist schreef:  Perrin Réserve 2009 Côtes de Rhône revisited: ongelofelijke prijs kwaliteit, gekocht in de Match voor nog geen 7 euro (bij Cora duurder). Man, man, man, hoe lekker. Hun voorraad is uitgeput, wat een pech. Leren kennen bij Don. thank you man!

Populist; ge doet me goesting krijgen.
Vlug naar de ondergrondse gewelven een fleske Perrin halen.Slurp

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
02-02-2013, 03:22 PM
Bericht: #3594
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
colline is inderdaad het instapgamma, enira is veel beter maar de echte (bulgaarse) top is enira reserve (zonder het cultwijntje van michel rolland mee te rekenen)... edoardo miroglio maakt wel schone wijntjes in bulgarije, ik dacht dat jo bij mij eens zijn rosé schuimwijn geproefd had Slurp

champagne: in victory you deserve it, in defeat you need it (napoléon)
02-02-2013, 04:32 PM
Bericht: #3595
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Haut-Médoc, Bibian 2009. Bij aankoop viel deze wijn behoorlijk tegen (zoetige toets en scherpe zuren). Gisteren beviel dezelfde wijn mij veel beter. Het zoetige en het scherp zurige is fel verminderd. De wijn was best wel OK. Eerste fles slecht of ondertussen gewoon aardig geëvolueerd?
03-02-2013, 02:41 PM
Bericht: #3596
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(02-02-2013 03:22 PM)jazzper schreef:  colline is inderdaad het instapgamma, enira is veel beter maar de echte (bulgaarse) top is enira reserve (zonder het cultwijntje van michel rolland mee te rekenen)... edoardo miroglio maakt wel schone wijntjes in bulgarije, ik dacht dat jo bij mij eens zijn rosé schuimwijn geproefd had Slurp

@jazzper, ik vraag me af waarom Colline niet op de website van het domein staat, is dat nu de Easy geworden (en recentelijk weer een andere naam)? Wat geeft de enira reserve meer dan de enira? Hopelijk niet alleen meer eikgebruik want daar heeft de enira volgens mij al genoeg van. Meer concentratie, meer diepte? Benieuwd naar die wijn alleszins!
03-02-2013, 06:41 PM
Bericht: #3597
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Roero Arneis 2011 van Val de Prete 'Luet' is bijzonder: lindebloesem, honing, boenwas, tropisch fruit, abrikoos, expliciet-extravert, laag op zuren, heeft wel iets overweldigend. Net glaasje in Convento Winebar gedronken. Een belevenis, die wijn, maar niet mijn type.Cool
04-02-2013, 10:07 PM
Bericht: #3598
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Na de alcoholverslavingstest van doc min of meer doorstaan te hebben, snel een glaasje wijn. Met veel plezier, zelfs smachtend draai ik de schroefdop van mijn Gayda Syrah 2010 open, reductie is na 1,2,3 helemaal weg en nu een neus met zeker wat complexiteit, aards-mineraal, licht gebrand en cassis. Hoe lekker is die wijn zeg! Peper, zalig fruit, strakke zuren, ik meen het een grote wijn in miniformaat aan nog geen 7 euro. Hoe doen ze het, hoe doen ze het? Ik ga er es 6 flessen van kopen, in plaats van telkens weer 1 flesje te gaan halen.
04-02-2013, 10:27 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 04-02-2013 om 10:28 PM door don quichotte.)
Bericht: #3599
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(04-02-2013 10:07 PM)de populist schreef:  Na de alcoholverslavingstest van doc min of meer doorstaan te hebben, snel een glaasje wijn. Met veel plezier, zelfs smachtend draai ik de schroefdop van mijn Gayda Syrah 2010 open, reductie is na 1,2,3 helemaal weg en nu een neus met zeker wat complexiteit, aards-mineraal, licht gebrand en cassis. Hoe lekker is die wijn zeg! Peper, zalig fruit, strakke zuren, ik meen het een grote wijn in miniformaat aan nog geen 7 euro. Hoe doen ze het, hoe doen ze het? Ik ga er es 6 flessen van kopen, in plaats van telkens weer 1 flesje te gaan halen.

Gayda heeft me nog nooit ontgoocheld. Ook hun witte versies kan ik appreciëren. (P/K liggen ze zeer goed)

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
06-02-2013, 05:13 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 06-02-2013 om 05:14 PM door 33S.)
Bericht: #3600
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gisteren Valpolicella Classico Superiore "tb" 2005 van Tommaso Bussola. Gemaakt volgens de Ripasso-techniek. De neus was absolute klasse, de mond ook, al vond ik de 15° alcohol licht storend.

Je moet er wat voor zijn ook. Veel hout, heel rijp rood fruit, maar ook veel zuren die de frisheid bewaren en op het einde een bittertje. Goed op dronk maar kan nog wel even mee.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face


Ga naar locatie: