Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 11 stemmen - gemiddelde waardering is 3.64
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wat ben jij aan het drinken nu?
09-07-2022, 04:07 PM
Bericht: #8821
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gisteren de Land en Boschzight Souvignier Gris 2019 gedronken. Een witte wijn uit een prachtige biologisch-dynamische ommuurde tuin in de buurt van Hilversum die we tijdens corona een keer bezochten.

De wijn zelf is helaas niet om over naar huis te schrijven. Lich en zacht, dat wel, maar aroma's kan ik er niet meteen op plakken. Misschien iets te lang in de kelder laten liggen? Of misschien nog wat te weinig knowhow aanwezig? De komende jaargangen ga ik voorlopig aan me voorbij laten gaan.
11-07-2022, 05:54 PM
Bericht: #8822
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gisteren bij Paolo op het terras een Cà del Bosco Corte del Lupo 2020. Ik kende die wijn van Chardonnay en Pinot Bianco helemaal niet, maar het was een bijzonder aangename kennismaking. Een wat diepere kleur, zeer fijn floraal, fris mineralig aroma bij (koud) inschenken, een echt Noord-Italiaanse Pinot Bianco karakter, maar naarmate hij opwarmer in het glas, kreeg de Chardonnay meer de bovenhand met meer cremeusere tonen. Heel mooie wijn die goed paste bij de mat merg gevulde ravioli met osso buco saus en saffraan afwerking als bij mijn contrefilet van vitello en Vera's tarbot.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
13-07-2022, 03:30 PM
Bericht: #8823
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Nu niets, maar eergisteren een 2015-er Médoc. Le logis de Sipian 2015 magnum, CS50/ME50. Bij een pizza quattro formaggio was deze wijn door zijn slanke structuur en frisheid erg lekker. Aangekocht bij Colruyt in 201709 voor circa 14 euro. Goede prijs/kwaliteit voor een goed gemaakte maaltijdwijn uit de cooperatieve van Unimedoc in Gaillan-en-Médoc.
14-07-2022, 12:29 PM
Bericht: #8824
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gisteren dan een Valtellina Grumello 2017 van Triacca, een mij totaal onbekende producent. Fles een maar dagen terug meegenomen uit de plaatselijke Conad. Een paar uurtjes in de frigo gezet en dus vrij koud. Kurk eruit. Dat bleek al een Diam5, dus wij blij. Was eerst iets te fris natuurlijk, maar niet onaangenaam zo. Geen storende tannines, zelfs zo koud, mooi fijn kersachtig fruit, halfvol (13%), elegant. Kwam later wat breder in de mond, matig tot goede afdronk, geen onaangename kennismaking. Als ik me niet vergis, zat deze nog onder €20, wat je niet zo veel meer vindt in deze regio.
Ik zou een foto toevoegen, maar ze is te groot en ik'an ze op dit apparaat niet verkleinen. Dus heb wat geduld tot volgende week. Smile

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
16-07-2022, 12:43 PM
Bericht: #8825
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Domaine Du Bois De Saint-Jean, Solo de Grenache Voulongue Toccata 2020, Côtes-du-rhône rouge. Samenstelling Grenache 90 % Syrah 10 %. Zag geen hout.
Een jonge CdR, die ik op evolutie wilde nagaan bij een belegen stukje kaas. Het was weer opvallend, die intens paarsrode kleur, het zwarte zoete fruit in het boeket met frisse toetsen, die zich in de ruim bemeten en toch elegante mond terugvinden, een heerlijke afdronk. Een vernietigende charme heeft deze topper.
Aankoop Klassewijnen Colruyt 10,15 € in oktober 2021.
Hachette 3 * + Coup de coeur
16-07-2022, 06:04 PM
Bericht: #8826
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Na alweer een geweldige rit in de Tour is het eindelijk tijd voor dat gekoelde glas rose. Hoog ingezet, met de Domaine de la Tour du Bon Bandol 2020, beter bekend als onze favoriete rose. En die reputatie maakt hij ook nu weer waar. Pompelmoes en sinaasappel in de neus, en een hintje rood fruit. In de mond perfect evenwicht tussen zuur, licht zoetje en toetsje bitter in de afdronk. Beter wordt het niet en dat hoeft wat mij betreft ook niet.
20-07-2022, 04:21 PM
Bericht: #8827
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Niet nu, maar gisteren bij 38°. Spaghetti op het menu (de kleinkinderen mochten kiezen). Wat de hitte doet met een mens, ik opende een portugees. Wink
Een 3-tal uur in de koelkast, reeds geopend. Lua Cheia em Vinhas Velhas 2020. Ingeschonken op ongeveer 14°.
Donkerrood, paarse gloed. Op jong fruit (blauwe bes en braambes), goede concentratie, de zuurtjes dansen rond het fruit. Aardig wijntje dat ik opnieuw zou kopen !
20-07-2022, 08:35 PM
Bericht: #8828
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(20-07-2022 04:21 PM)dakur schreef:  Niet nu, maar gisteren bij 38°. Spaghetti op het menu (de kleinkinderen mochten kiezen). Wat de hitte doet met een mens, ik opende een portugees. Wink
Een 3-tal uur in de koelkast, reeds geopend. Lua Cheia em Vinhas Velhas 2020. Ingeschonken op ongeveer 14°.
Donkerrood, paarse gloed. Op jong fruit (blauwe bes en braambes), goede concentratie, de zuurtjes dansen rond het fruit. Aardig wijntje dat ik opnieuw zou kopen !

Ik verbaas me er soms ook over hoeveel smakelijker en soepeler en dus eigenlijk gewoon lekkerder vele Portugese wijnen geworden zijn sinds mijn early days. Niet dat er toen niets goeds te vinden was, laar heel veel wijnen waren toen bijzonder tanninerijk. Misschien zou ik me er wat meer kunnen in verdiepen, maar kan, je kan niet alles doen...

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
22-07-2022, 11:33 AM
Bericht: #8829
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(20-07-2022 08:35 PM)wvd schreef:  
(20-07-2022 04:21 PM)dakur schreef:  Niet nu, maar gisteren bij 38°. Spaghetti op het menu (de kleinkinderen mochten kiezen). Wat de hitte doet met een mens, ik opende een portugees. Wink
Een 3-tal uur in de koelkast, reeds geopend. Lua Cheia em Vinhas Velhas 2020. Ingeschonken op ongeveer 14°.
Donkerrood, paarse gloed. Op jong fruit (blauwe bes en braambes), goede concentratie, de zuurtjes dansen rond het fruit. Aardig wijntje dat ik opnieuw zou kopen !

Ik verbaas me er soms ook over hoeveel smakelijker en soepeler en dus eigenlijk gewoon lekkerder vele Portugese wijnen geworden zijn sinds mijn early days. Niet dat er toen niets goeds te vinden was, laar heel veel wijnen waren toen bijzonder tanninerijk. Misschien zou ik me er wat meer kunnen in verdiepen, maar kan, je kan niet alles doen...

Ook weinig portugese wijn in de kelder (enkel Carm Reserva en Pegos Claros Reserva). Ik had eigenlijk wat Vinho Verde besteld voor de zomer (laag in alcohol) bij Portugalvineyards.com en nog wat aangevuld met enkele proefflesjes rood. Ik hou jullie op de hoogte... !
22-07-2022, 01:14 PM
Bericht: #8830
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(22-07-2022 11:33 AM)dakur schreef:  
(20-07-2022 08:35 PM)wvd schreef:  
(20-07-2022 04:21 PM)dakur schreef:  Niet nu, maar gisteren bij 38°. Spaghetti op het menu (de kleinkinderen mochten kiezen). Wat de hitte doet met een mens, ik opende een portugees. Wink
Een 3-tal uur in de koelkast, reeds geopend. Lua Cheia em Vinhas Velhas 2020. Ingeschonken op ongeveer 14°.
Donkerrood, paarse gloed. Op jong fruit (blauwe bes en braambes), goede concentratie, de zuurtjes dansen rond het fruit. Aardig wijntje dat ik opnieuw zou kopen !

Ik verbaas me er soms ook over hoeveel smakelijker en soepeler en dus eigenlijk gewoon lekkerder vele Portugese wijnen geworden zijn sinds mijn early days. Niet dat er toen niets goeds te vinden was, laar heel veel wijnen waren toen bijzonder tanninerijk. Misschien zou ik me er wat meer kunnen in verdiepen, maar kan, je kan niet alles doen...

Ook weinig portugese wijn in de kelder (enkel Carm Reserva en Pegos Claros Reserva). Ik had eigenlijk wat Vinho Verde besteld voor de zomer (laag in alcohol) bij Portugalvineyards.com en nog wat aangevuld met enkele proefflesjes rood. Ik hou jullie op de hoogte... !

Vino verde bij heet weer, perfect!! Benieuwd naar je bevindingen.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
22-07-2022, 04:38 PM
Bericht: #8831
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gisteren was het lichtjes bewolkt en wat koeler. Dan maar een Brunello boven gehaald...

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
24-07-2022, 08:34 AM
Bericht: #8832
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Les Roches de Yon-Figeac 2011 Grand Cru, 2e wijn van Yon-Figeac Grand Cru Classé.
Verloren flesje uit een minder jaar, over 2 dagen gedronken.
Uit de klimaatkast, p&p, kurk 2mm doordrongen.
Correcte wijn, nu op zn top en blijft daar wel nog effkes, geen haast...
Presteerde beter dan ik had verwacht, al had het laatste glas niet meer gehoeven.
Mss dronk ik ze beter over 3 dagen Smile

Live your life to the fullest, because it only happens once...
24-07-2022, 06:32 PM
Bericht: #8833
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Domaine de Novi Terre de Safres 2020, heerlijk slobberwijntje uit de Luberon voor bij de zomerse lunch met oa gazpacho, tortilla, baguette en wat kaas. Assemblage van bourboulenc, vermentino, grenache blanc en ugni blanc. Peer, ananas en perzik in de neus, met zijn 12,5 procent alcohol niet te zwaar en voor 11 euro niet te duur. Prima terraswijn!
26-07-2022, 10:15 AM
Bericht: #8834
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(24-07-2022 06:32 PM)troisetoiles schreef:  Domaine de Novi Terre de Safres 2020, heerlijk slobberwijntje uit de Luberon voor bij de zomerse lunch met oa gazpacho, tortilla, baguette en wat kaas. Assemblage van bourboulenc, vermentino, grenache blanc en ugni blanc. Peer, ananas en perzik in de neus, met zijn 12,5 procent alcohol niet te zwaar en voor 11 euro niet te duur. Prima terraswijn!

In een gelijkaardig genre gisteren bij de lunch de Di Giovanna Gerbino Terre Siciliane Chardonnay 2020. Biologische wijn, hinten van appel en citrusvruchten en minerale toets, 13 procent alcohol. Fijne begeleider van het lunchmenu bij Altro Maccheroni in Luik: 3 gangen voor 25 euro, alle flessen wijn die in de bijbehorende winkel worden verkocht kan je ter plekke voor 12 euro extra drinken. Aanrader!
26-07-2022, 11:18 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-07-2022 om 11:18 AM door wvd.)
Bericht: #8835
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(26-07-2022 10:15 AM)troisetoiles schreef:  
(24-07-2022 06:32 PM)troisetoiles schreef:  Domaine de Novi Terre de Safres 2020, heerlijk slobberwijntje uit de Luberon voor bij de zomerse lunch met oa gazpacho, tortilla, baguette en wat kaas. Assemblage van bourboulenc, vermentino, grenache blanc en ugni blanc. Peer, ananas en perzik in de neus, met zijn 12,5 procent alcohol niet te zwaar en voor 11 euro niet te duur. Prima terraswijn!

In een gelijkaardig genre gisteren bij de lunch de Di Giovanna Gerbino Terre Siciliane Chardonnay 2020. Biologische wijn, hinten van appel en citrusvruchten en minerale toets, 13 procent alcohol. Fijne begeleider van het lunchmenu bij Altro Maccheroni in Luik: 3 gangen voor 25 euro, alle flessen wijn die in de bijbehorende winkel worden verkocht kan je ter plekke voor 12 euro extra drinken. Aanrader!

Di Giovanni! De Siciliaanse papa en de Duitse mama hebben jaren geleden bij ons nog op de sofa gezeten. Maar ik vond ons, zeker toen, te klein om ermee te beginnen. Een goede zaak voor hen, want nu zijn de wijnen van dat domein wijdverspreid over het Vlaamse land.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
27-07-2022, 03:07 PM
Bericht: #8836
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
In afwachting dat mijn smaak en geur voor rode wijn helemaal terug is, heb ik mij in Italië eens een Lambrusco aangeschaft. Een Abboccato. Volgens het Italiaanse woordenboek betekent dat : die neigt naar het zoete Smile

Ik moet zeggen dat het eigenlijk wel smaakt. Bij wat brood met wat charcuterie. Verfrissend. Bijna kersenlimonade. En slechts 10% alc.

De tering naar de nering zetten, noemen ze dat Cool

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
27-07-2022, 06:16 PM
Bericht: #8837
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(27-07-2022 03:07 PM)Olivier schreef:  In afwachting dat mijn smaak en geur voor rode wijn helemaal terug is, heb ik mij in Italië eens een Lambrusco aangeschaft. Een Abboccato. Volgens het Italiaanse woordenboek betekent dat : die neigt naar het zoete Smile

Ik moet zeggen dat het eigenlijk wel smaakt. Bij wat brood met wat charcuterie. Verfrissend. Bijna kersenlimonade. En slechts 10% alc.

De tering naar de nering zetten, noemen ze dat Cool

Een goed begin zou ik zeggen! Om eerlijk te zijn, ik hou wel van Lambrusco, een totaal onbegrepen soort wijn in onze contreien. Het is namelijk pure fun!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
28-07-2022, 07:56 PM
Bericht: #8838
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Aan de liefhebbers die int kort nog naar de Champagne trekken...deze middag @ La Gare (Mesnil-sur-Oger) genoten van Chablis Raveneau 2018 aan 42€/fles Heart
28-07-2022, 10:13 PM
Bericht: #8839
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(28-07-2022 07:56 PM)jr02 schreef:  Aan de liefhebbers die int kort nog naar de Champagne trekken...deze middag @ La Gare (Mesnil-sur-Oger) genoten van Chablis Raveneau 2018 aan 42€/fles Heart

Heerlijk eten daar bij La Gare. Ik was er afgelopen herfst, maar toen was de Raveneau helaas uit verkocht watte
29-07-2022, 12:17 PM
Bericht: #8840
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Aveleda Fonte – Vinho Verde 2021
9,5%Alc (je zou het haast schenken aan de kleinkinderen). Het was gisteren nog een 24° onder ons overdekt terrasje, ideaal dus om eens een Vinho Verde te testen bij de aperitiefhapjes. Een lichte sprankel bij het uitschenken, die verdwijnt na een halve minuut. Deed me direct denken aan sappige Granny Smith. Complexloos wijntje, ideaal bij deze (en nog hogere) temperaturen.
Volgende inheemse druiven volgens de fiche : Loureiro, Arinto, Trajadura en Fernão Pires.
29-07-2022, 12:40 PM
Bericht: #8841
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Vier weken nadat ik geur en smaak verloren heb, kan ik zeggen dat ik die nu eigenlijk wel terug heb. Al wat langer voor “gewone” dingen. Maar wijn, zeker rode, heeft toch nog een tijdje geduurd. Maar sinds enkele dagen zie ik dat de vooruitgang plots snel ging.

En dat wordt hier gevierd in Montalcino met een glaasje Brunello van Tricerchi 2017. Toch even genieten hoor. Rijp rood fruit, wat leder, tabak. Rijpe tannines. En een laaaange afdronk.

Het normale leven kan weer beginnen!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
29-07-2022, 01:07 PM
Bericht: #8842
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(29-07-2022 12:40 PM)Olivier schreef:  Vier weken nadat ik geur en smaak verloren heb, kan ik zeggen dat ik die nu eigenlijk wel terug heb. Al wat langer voor “gewone” dingen. Maar wijn, zeker rode, heeft toch nog een tijdje geduurd. Maar sinds enkele dagen zie ik dat de vooruitgang plots snel ging.

En dat wordt hier gevierd in Montalcino met een glaasje Brunello van Tricerchi 2017. Toch even genieten hoor. Rijp rood fruit, wat leder, tabak. Rijpe tannines. En een laaaange afdronk.

Het normale leven kan weer beginnen!

Oef, da's echt goed nieuws. Als je in Montalcino bent moet je zeker eens op de banken onder de galerij in het centrum gaan eten en drinken. Ze hebben daar een grote keuze wijnen per glas, vooral Rosso dan. Proef wat van Costanti, Biondi, Siro Pacenti, Poggio di Sotto, de Canalicchio's eva, zeer leerrijk!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
29-07-2022, 10:46 PM
Bericht: #8843
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(29-07-2022 01:07 PM)wvd schreef:  
(29-07-2022 12:40 PM)Olivier schreef:  Vier weken nadat ik geur en smaak verloren heb, kan ik zeggen dat ik die nu eigenlijk wel terug heb. Al wat langer voor “gewone” dingen. Maar wijn, zeker rode, heeft toch nog een tijdje geduurd. Maar sinds enkele dagen zie ik dat de vooruitgang plots snel ging.

En dat wordt hier gevierd in Montalcino met een glaasje Brunello van Tricerchi 2017. Toch even genieten hoor. Rijp rood fruit, wat leder, tabak. Rijpe tannines. En een laaaange afdronk.

Het normale leven kan weer beginnen!

Oef, da's echt goed nieuws. Als je in Montalcino bent moet je zeker eens op de banken onder de galerij in het centrum gaan eten en drinken. Ze hebben daar een grote keuze wijnen per glas, vooral Rosso dan. Proef wat van Costanti, Biondi, Siro Pacenti, Poggio di Sotto, de Canalicchio's eva, zeer leerrijk!

Bedoel je Alle Logge di Piazza? Dat is toevallig waar ik gegeten heb. Pasta met saffraan en worst. Misschien ongewone combinatie maar zeer lekker.

Als ik me niet vergis stond de rosso van Biondi op de lijst voor 17€ of zo.

Voor de rest alleen de appellatienamen. En dat zie ik hier in veel restaurants. Het domein zetten ze er niet bij. Heb je in Frankrijk ook vaak. Heel vervelend.

Voor de rest valt mij op dat wijn op restaurant hier heel schappelijk is. Gisteren hadden we Monteraponi aan 35€. Ik zag ook Castellare aan 25€. Fonterutoli aan 30€. Enz.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
30-07-2022, 12:44 AM
Bericht: #8844
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(29-07-2022 10:46 PM)Olivier schreef:  
(29-07-2022 01:07 PM)wvd schreef:  
(29-07-2022 12:40 PM)Olivier schreef:  Vier weken nadat ik geur en smaak verloren heb, kan ik zeggen dat ik die nu eigenlijk wel terug heb. Al wat langer voor “gewone” dingen. Maar wijn, zeker rode, heeft toch nog een tijdje geduurd. Maar sinds enkele dagen zie ik dat de vooruitgang plots snel ging.

En dat wordt hier gevierd in Montalcino met een glaasje Brunello van Tricerchi 2017. Toch even genieten hoor. Rijp rood fruit, wat leder, tabak. Rijpe tannines. En een laaaange afdronk.

Het normale leven kan weer beginnen!

Oef, da's echt goed nieuws. Als je in Montalcino bent moet je zeker eens op de banken onder de galerij in het centrum gaan eten en drinken. Ze hebben daar een grote keuze wijnen per glas, vooral Rosso dan. Proef wat van Costanti, Biondi, Siro Pacenti, Poggio di Sotto, de Canalicchio's eva, zeer leerrijk!

Bedoel je Alle Logge di Piazza? Dat is toevallig waar ik gegeten heb. Pasta met saffraan en worst. Misschien ongewone combinatie maar zeer lekker.

Als ik me niet vergis stond de rosso van Biondi op de lijst voor 17€ of zo.

Voor de rest alleen de appellatienamen. En dat zie ik hier in veel restaurants. Het domein zetten ze er niet bij. Heb je in Frankrijk ook vaak. Heel vervelend.

Voor de rest valt mij op dat wijn op restaurant hier heel schappelijk is. Gisteren hadden we Monteraponi aan 35€. Ik zag ook Castellare aan 25€. Fonterutoli aan 30€. Enz.

Dat is't! Heel leuk daar vond ik. Als je er buiten komt en links de straat volgt ,kom je bij een heel goed restaurant met een vrij uitgebreide kaart. En inderdaad, je drink er wijnen aan de aankoopprijs bij ons of zelfs minder soms.
Heb je de Biondi Santi Rosso gedronken dan?

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
30-07-2022, 02:58 PM
Bericht: #8845
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Citaat: Heb je de Biondi Santi Rosso gedronken dan?

Nee, had ik misschien wel eens moeten doen.

Is de rosso jong al drinkbaar?

Ik herinner me in 2010 eens een proevertje Sassicaia gedronken te hebben in een wijnbar voor 10€. En weet nog goed dat ik dacht : is dit het dan? Daarom ga ik niet snel nog zo’n unicorn wijn jong drinken, zelfs als per glas beschikbaar.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
30-07-2022, 03:36 PM
Bericht: #8846
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Château Anthonic 2010 - Moulis-en-médoc - Magnum
Nog steeds intens paars, rood fruit, licht bloemig, discreet kruidig, rond en charmant, zijdezacht. Aangename wijn.
Delhaize: 19 € - 201301
30-07-2022, 07:46 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-07-2022 om 07:54 PM door wvd.)
Bericht: #8847
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(30-07-2022 02:58 PM)Olivier schreef:  
Citaat: Heb je de Biondi Santi Rosso gedronken dan?

Nee, had ik misschien wel eens moeten doen.

Is de rosso jong al drinkbaar?

Ik herinner me in 2010 eens een proevertje Sassicaia gedronken te hebben in een wijnbar voor 10€. En weet nog goed dat ik dacht : is dit het dan? Daarom ga ik niet snel nog zo’n unicorn wijn jong drinken, zelfs als per glas beschikbaar.

Tja, met wat fles gaat die er zeker op vooruit, maar als je nog nooit iets van hen gedronken hebt is dit toch een uitgelezen kans om de stijl van dit toch bijzonder iconische huis te leren kennen. En wellicht staat de fles al even open of kan je je een pols tendinitis walsen, ik zou echt niet twijfelen. Welk jaar werd aangeboden?

Ik wil er nog aan toevoegen dat ik liever Biondi Santi's Rosso drink dan het gros van de Brunello's, maar dat zal voor velen niet zo zijn wellicht.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
31-07-2022, 09:24 PM
Bericht: #8848
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
momenteel Primitivo Salento van Masso Antico. hoewel de wijn hier al een week op de keukenblok staat, en ervoor al behoorlijk zoet was', blijft deze wijn voor mij vrij zoet. te weinig zuren om goed in balans te komen. ben zelden onder de indruk van primitivos. de fles plakt wel vol met "gold", "99 points", "wein trophy", und zo weiter
een allemansvriend. dat wel.
01-08-2022, 12:09 AM
Bericht: #8849
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Kwestie van tijd voor de eerste wijn met 101 punten verschijnt.
We schijnen met inflatie van doen te hebben....
01-08-2022, 02:32 PM
Bericht: #8850
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(01-08-2022 12:09 AM)Jeroen Pieter schreef:  Kwestie van tijd voor de eerste wijn met 101 punten verschijnt.
We schijnen met inflatie van doen te hebben....

woeha


Ga naar locatie: