Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabarrini, Umbrie
21-05-2017, 04:30 PM
Bericht: #61
RE: Tabarrini, Umbrie
Adarmando 2015, IGT Umbrië

100% Trebbiano Spoletino. Is blijkbaar een andere druif dan de trebbiano toscano die in de Witte van Orvieto gebruikt wordt en die eerder lichte, frisse wijnen geeft.
Zeer expressieve neus met rijp fruit, peren, meloen, en ook wat mineraliteit. Op zich een mooi neusje ware het niet dat er voor mij ook te veel gistige, neigend naar zeepsop, aroma's inzitten. Doet mij denken aan een viognier.
In de mond zit er gelukkig meer fraicheur in, vrij veel zuurtjes. Desalniettemin niet echt mijn ding.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
21-05-2017, 07:57 PM
Bericht: #62
RE: Tabarrini, Umbrie
(21-05-2017 04:30 PM)Olivier schreef:  Adarmando 2015, IGT Umbrië

100% Trebbiano Spoletino. Is blijkbaar een andere druif dan de trebbiano toscano die in de Witte van Orvieto gebruikt wordt en die eerder lichte, frisse wijnen geeft.
Zeer expressieve neus met rijp fruit, peren, meloen, en ook wat mineraliteit. Op zich een mooi neusje ware het niet dat er voor mij ook te veel gistige, neigend naar zeepsop, aroma's inzitten. Doet mij denken aan een viognier.
In de mond zit er gelukkig meer fraicheur in, vrij veel zuurtjes. Desalniettemin niet echt mijn ding.

Update : tegen de avond is de ballast overboord gegooid en is dit een veel evenwichtiger wijn geworden. Ingetogener en fijner qua neus. In de mond gekonfijte citroen, goede zuren, een amandelbittertje in de afdronk. Nog altijd geen aperitiefwijntje, maar toch ook geen brulboei meer.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-05-2017, 09:29 PM
Bericht: #63
RE: Tabarrini, Umbrie
Montefalco Sagrantino Colle Alle Macchie 2007 in het glas. Heel mooi donkerrood van kleur. Neus van zwart fruit, kersen, bessen, pruimen, gekonfijt fruit en heel veel munt (menthol). In de mond een heel mooie stevige wijn met stevige tannines en zuren die best ok zijn, maar.... de wijn word veel te veel overheerst door het alcohol gehalte. Afdronk is mooi. Jammer van het te veel alcohol. 89 cheers

Save water drink wine!
24-05-2017, 10:40 PM
Bericht: #64
RE: Tabarrini, Umbrie
(24-05-2017 09:29 PM)Benz schreef:  Montefalco Sagrantino Colle Alle Macchie 2007 in het glas. Heel mooi donkerrood van kleur. Neus van zwart fruit, kersen, bessen, pruimen, gekonfijt fruit en heel veel munt (menthol). In de mond een heel mooie stevige wijn met stevige tannines en zuren die best ok zijn, maar.... de wijn word veel te veel overheerst door het alcohol gehalte. Afdronk is mooi. Jammer van het te veel alcohol. 89 cheers

Misschien warmde de wijn te veel op in het glas bij dit weer?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
24-05-2017, 10:49 PM
Bericht: #65
RE: Tabarrini, Umbrie
(24-05-2017 10:40 PM)vinejo schreef:  
(24-05-2017 09:29 PM)Benz schreef:  Montefalco Sagrantino Colle Alle Macchie 2007 in het glas. Heel mooi donkerrood van kleur. Neus van zwart fruit, kersen, bessen, pruimen, gekonfijt fruit en heel veel munt (menthol). In de mond een heel mooie stevige wijn met stevige tannines en zuren die best ok zijn, maar.... de wijn word veel te veel overheerst door het alcohol gehalte. Afdronk is mooi. Jammer van het te veel alcohol. 89 cheers

Misschien warmde de wijn te veel op in het glas bij dit weer?

Zal er natuurlijk geen goed aan doen, maar staat wel zo wat bekend om zijn hoge alcoholgehalte dacht ik, 15,5 % is dan ook niets he! Wink

Save water drink wine!
01-12-2017, 10:39 PM
Bericht: #66
RE: Tabarrini, Umbrie
Montefalco Rosso 2011 in het glas. Komt frisser over dan de vorige fles. Verleiderlijke, rokerige neus, maar ook koffie, zwart fruit, kruiden. Smakelijk fruit, vlezig in de mond. Stevig maar niet "too much". Ik blijf dit een zeer mooie wijn vinden...Slurp
06-01-2019, 12:35 AM
Bericht: #67
RE: Tabarrini, Umbrie
(01-12-2017 10:39 PM)Dave schreef:  Montefalco Rosso 2011 in het glas. Komt frisser over dan de vorige fles. Verleiderlijke, rokerige neus, maar ook koffie, zwart fruit, kruiden. Smakelijk fruit, vlezig in de mond. Stevig maar niet "too much". Ik blijf dit een zeer mooie wijn vinden...Slurp

Vandaag mijn laatste fles 2011 gedronken en ik kan mijn TN van hierboven gewoon kopiëren.

Ik heb dan ook meteen wat 2014 besteld...
24-03-2021, 10:18 AM
Bericht: #68
RE: Tabarrini, Umbrie
Dit weekend mijn eerste flesje 2014 geproefd. Ik zag de 15% alcohol staan en vreesde alweer voor een zware vermoeiende wijn, maar dat viel nog mee. Het blijft natuurlijk wel een stevige wijn, maar heeft zeker genoeg fraicheur, dus het blijft in evenwicht en doet het aan tafel zeer goed bij stevigere Italiaanse kost en qua stijl helemaal in de lijn van wat ik mij herinner van de 2011.

Zal dus wel op raken, maar ik ga dit zeker niet meer kopen, daarvoor is mijn smaak te zeer veranderd, vrees ik Blush
10-04-2021, 08:01 PM
Bericht: #69
RE: Tabarrini, Umbrie
Sagrantino di Montefalco Colle Grimaldesco 2006

Deze middag mijn voorlaatste fles van onder het stof gehaald en geopend, glaasje uitgeschonken en snel ingeruild voor een Barbera.

Straks nog eens proberen maar aangenaam was het niet. Tannines blijven je mond dichtspijkeren... bittere kruidigheid...

Ik blijf dit een zeer vreemde wijn vinden.
10-04-2021, 08:17 PM
Bericht: #70
RE: Tabarrini, Umbrie
(10-04-2021 08:01 PM)Innesto schreef:  Sagrantino di Montefalco Colle Grimaldesco 2006

Deze middag mijn voorlaatste fles van onder het stof gehaald en geopend, glaasje uitgeschonken en snel ingeruild voor een Barbera.

Straks nog eens proberen maar aangenaam was het niet. Tannines blijven je mond dichtspijkeren... bittere kruidigheid...

Ik blijf dit een zeer vreemde wijn vinden.

Sagrantino, aglianico, Nebbiolo...weinig landen waar ze zoveel “moeilijke” druiven hebben.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
11-04-2021, 09:40 AM
Bericht: #71
RE: Tabarrini, Umbrie
(10-04-2021 08:17 PM)vinejo schreef:  
(10-04-2021 08:01 PM)Innesto schreef:  Sagrantino di Montefalco Colle Grimaldesco 2006

Deze middag mijn voorlaatste fles van onder het stof gehaald en geopend, glaasje uitgeschonken en snel ingeruild voor een Barbera.

Straks nog eens proberen maar aangenaam was het niet. Tannines blijven je mond dichtspijkeren... bittere kruidigheid...

Ik blijf dit een zeer vreemde wijn vinden.

Sagrantino, aglianico, Nebbiolo...weinig landen waar ze zoveel “moeilijke” druiven hebben.

En wat met tannat, cabernet franc & sauvignon of, dare I say, pinot noir?
11-04-2021, 09:44 AM
Bericht: #72
RE: Tabarrini, Umbrie
(11-04-2021 09:40 AM)Thomas schreef:  
(10-04-2021 08:17 PM)vinejo schreef:  
(10-04-2021 08:01 PM)Innesto schreef:  Sagrantino di Montefalco Colle Grimaldesco 2006

Deze middag mijn voorlaatste fles van onder het stof gehaald en geopend, glaasje uitgeschonken en snel ingeruild voor een Barbera.

Straks nog eens proberen maar aangenaam was het niet. Tannines blijven je mond dichtspijkeren... bittere kruidigheid...

Ik blijf dit een zeer vreemde wijn vinden.

Sagrantino, aglianico, Nebbiolo...weinig landen waar ze zoveel “moeilijke” druiven hebben.

En wat met tannat, cabernet franc & sauvignon of, dare I say, pinot noir?

Mja, ik had het vooral over die droogtrekkende tannines die er zelfs na 15 jaar (zoals bovenstaande van Innesto) nog niet uit zijn.
Tannat zou je daarmee kunnen vergelijken, dat klopt.
De Cabernets toch heel wat minder, pinot noir al helemaal niet (maar daar heb jij het vooral over de zuren vermoed ik).

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
11-04-2021, 10:13 AM
Bericht: #73
RE: Tabarrini, Umbrie
Neen, ik spreek niet in termen van de proever, met moeilijke druiven heb ik het over druiven die niet zo makkelijk zijn voor de wijnmaker, of voor de terroirs waar ze typisch gemaakt worden.

En pinot noir zet ik daar ook bij, omdat er toch ook heel wat matige en overprijsde pinot noir wordt gemaakt, ook in Bourgogne, maar daar wordt zelden in termen van moeilijke druif gesproken (terwijl het toch ook geen simpel beestje is)

Net hetzelfde voor de matige Brunello’s, maar waar nooit over moeilijke sangiovese wordt gesproken.

Ik wil aangeven dat men bij regio’s die een bepaald prestige hebben, de moeilijkheden van de druif vaak onder de mat veegt, en bij minder prestigieuze regio’s veel sneller generaliseert door te zeggen dat het toch moeilijke druiven zijn. Dat heb ik al vaak gemerkt wanneer ik het heb over aglianico met wijnliefhebbers die er geen of weinig ervaring mee hebben.
11-04-2021, 10:28 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-04-2021 om 10:35 AM door wvd.)
Bericht: #74
RE: Tabarrini, Umbrie
(11-04-2021 10:13 AM)Thomas schreef:  Neen, ik spreek niet in termen van de proever, met moeilijke druiven heb ik het over druiven die niet zo makkelijk zijn voor de wijnmaker, of voor de terroirs waar ze typisch gemaakt worden.

En pinot noir zet ik daar ook bij, omdat er toch ook heel wat matige en overprijsde pinot noir wordt gemaakt, ook in Bourgogne, maar daar wordt zelden in termen van moeilijke druif gesproken (terwijl het toch ook geen simpel beestje is)

Net hetzelfde voor de matige Brunello’s, maar waar nooit over moeilijke sangiovese wordt gesproken.

Ik wil aangeven dat men bij regio’s die een bepaald prestige hebben, de moeilijkheden van de druif vaak onder de mat veegt, en bij minder prestigieuze regio’s veel sneller generaliseert door te zeggen dat het toch moeilijke druiven zijn. Dat heb ik al vaak gemerkt wanneer ik het heb over aglianico met wijnliefhebbers die er geen of weinig ervaring mee hebben.

Jo bedoelde het wel vanuit het standpunt van de proever denk ik.
Ik heb zelf nooit dat gedoe rond Sagrantino begrepen, nog nooit één gedronken die ik de moeite vond, zelfs wijnen van + 10 jaar.
Andere jong moeilijk te appreciëren druiven vind ik zeker ook Tannat, Mourvèdre, Cabernet-Sauvignon en dikwijls ook Syrah. Met redelijk Nebbiolo heb ik tegenwoordig weinig moeite eigenlijk, dat was vroeger wel wat anders. We proefden gisteren 3 Barolo's 2016 en dat ging toch al vlot naar binnen....Smile
En nu gaat Jo hier (terecht) Mourvèdre verdedigen, maar ik heb het hier over appreciëren van jonge wijnen. Mourvèdre geeft soms erg mooie wijnen als je genoeg geduld hebt. Dat geldt ook voor CS, maar m.i. niet voor Sagrantino.
Wat Sangiovese betreft, je hebt daar ook een punt. Sommige Chianti's en Brunello's kunnen (of konden) onvergeeflijk hard zijn en de hoge zuren helpen dan ook niet. Maar goed gemaakte Brunello rijpt toch onwaarschijnlijk mooi hé. En goede Chianti ook. Als je ergens een Sagrantino vindt die ook dergelijke ontwikkeling kent wil ik die graag leren kennen. Mijn onfortuinlijke ervaringen met deze druif dateren ook van redelijk lang geleden en ik heb het opgegeven om er mijn tijd aan te verdoen.
Pinot Noir is de koning van de (rode) druiven, daar kan geen twijfel over bestaan, maar het is inderdaad een druif die niets vergeeft, elk foutje wordt afgestraft. En zoals je terecht aangeeft, je vindt in elke regio wel erg matige wijnen, maar voor mij gaat het er bij Sagrantino over dat je geen echt goede vindt en al zeker geen die hun toch ook wel forse prijskaartje enigszins waard zijn.
Enfin, dat is mijn persoonlijke ervaring.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
11-04-2021, 11:15 AM
Bericht: #75
RE: Tabarrini, Umbrie
Ik sprak idd als proever, heb nog nooit zelf wijn gemaakt Wink
Maar voor wat betreft pinot noir, die wordt in de literatuur én door wijnbouwers wel degelijk als bijzonder moeilijke druif aanzien, dat vertel ik toch al 10 jaar in mijn wijnlessen. En dat er daardoor zeer veel middelmatige PN s worden gemaakt, maar áls ze goed zijn, zijn ze wel degelijk top.
Dus ik weet niet of hier ergens een onder- of overschatting speelt naargelang de regio meer of minder bekend is, denk het niet eigenlijk. Ik ken meer mensen die Bourgogne verfoeien dan die Bourgogne aanbidden.
Voor wat betreft Mourvèdre, veel Bandols zijn jong al zeer drinkbaar, zullen nóoit de harde tannines hebben zoals pakweg..eh een aglianico of zo. Cool
Gaussen bvb, op elk moment is dat lekker.
Maar ik ben er van overtuigd dat er ook fantastische en niet-droogtrekkende aglianico s en sagrantino s bestaan (heb er zelfs al zulke gedronken).
Voor Nebbiolo weet ik het zo nog niet.
(moptjeu Werner Big Grin )

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
11-04-2021, 12:03 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-04-2021 om 12:18 PM door wvd.)
Bericht: #76
RE: Tabarrini, Umbrie
(11-04-2021 11:15 AM)vinejo schreef:  Ik sprak idd als proever, heb nog nooit zelf wijn gemaakt Wink
Maar voor wat betreft pinot noir, die wordt in de literatuur én door wijnbouwers wel degelijk als bijzonder moeilijke druif aanzien, dat vertel ik toch al 10 jaar in mijn wijnlessen. En dat er daardoor zeer veel middelmatige PN s worden gemaakt, maar áls ze goed zijn, zijn ze wel degelijk top.
Dus ik weet niet of hier ergens een onder- of overschatting speelt naargelang de regio meer of minder bekend is, denk het niet eigenlijk. Ik ken meer mensen die Bourgogne verfoeien dan die Bourgogne aanbidden.
Voor wat betreft Mourvèdre, veel Bandols zijn jong al zeer drinkbaar, zullen nóoit de harde tannines hebben zoals pakweg..eh een aglianico of zo. Cool
Gaussen bvb, op elk moment is dat lekker.
Maar ik ben er van overtuigd dat er ook fantastische en niet-droogtrekkende aglianico s en sagrantino s bestaan (heb er zelfs al zulke gedronken).
Voor Nebbiolo weet ik het zo nog niet.
(moptjeu Werner Big Grin )

Moptjeu of niet, ik sta echt waar ook versteld over de charme en drinkbaarheid van vele jonge Barolo / Barbaresco's, iets wat in het begin van mijn carrière absoluut ondenkbaar was.
De vraag is dan: gaan ze ook de quasi onsterfelijkheid van die wijnen uit de jaren 60 / 70 evenaren?
En indien niet... who cares...?

Wat Aglianico betreft, daar in het zuiden vind je nog echt vreselijk artisanale toestanden en dat helpt om echt schurende tannines te krijgen...
Zoals je weet werk (werkte...Confused) ik met Guastaferro en die heeft alleen maar héééél oude stokken staan en wat mij opvalt is dat zijn wijnen weliswaar veel tannine hebben, maar toch met een fijnere "grain", wat de drinkbaarheid verhoogt. Ik ben 100% overtuigd van het potentieel van deze druif.
Wat Mourvèdre betreft, ik moet dus dringend bijscholen. Mijn laatste ervaring was met een 10 jaar oude Pradeaux, zeer karaktervolle, erg belovende maar toch een beetje ongenietbare wijn, na 10 jaar... Jonge Tempiers, ook alweer van voor de forse klimaatopwarming waren ook geen softe charmante wijnen, maar ik moet toegeven, mijn laatste Cabassaou was super! Benieuwd wat de 100% Mourvèdre uit Gigondas gaat worden.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
11-04-2021, 12:41 PM
Bericht: #77
RE: Tabarrini, Umbrie
Pradeaux is idd dé Bandol met stuggere tannines.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
11-04-2021, 01:17 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-04-2021 om 01:20 PM door Innesto.)
Bericht: #78
RE: Tabarrini, Umbrie
Ik sluit me bij deze volledig aan bij Werner. Ik begrijp het gedoe rond Sagrantino ook helemaal niet. Nebbiolo, en misschien ook wel de wijze waarop men de laatste jaren deze druif als wijnmaker is gaan benaderen, is voor mij ook een heel ander verhaal.

Ik kan alleen maar besluiten dat deze Sagrantino in combinatie met deze wijnmaker toch werkelijk alles slaat. Of het nu louter toe te schrijven is aan de Sagrantino of al dan niet aan de aanpak van de wijnmaker, ik vind dit geen lekkere wijn en zelfs geen wijn meer van deze tijd. Maar dat is een louter persoonlijke mening.

Wat mij wel opvalt is dat recensenten en mensen die deze wijn prijzen vaak volgende argumenten aanhalen:

“De wijn is nog niet op zijn hoogtepunt”
“Artisanale wijn”
“De typistiteit van de druif komt tot zijn recht”
“Heeft nood aan stevige en hartige maaltijden”
“Maaltijdwijn om de aanwezige tannines te temmen”

Ieder zijn opinie en smaak, maar ik krijg soms toch de indruk dat dit niet meer dan uitvluchten en verhaaltjes zijn om de onaangename karaktertrekken van deze wijn te verbloemen.

Colle Grimaldesco' 2006

De wijn staat nu 24 uur open op kamertemperatuur. Het minst wat je kan zeggen is dat hij nog staat als een huis.

Nog robijnrood, weinig evolutie. In de neus voornamelijk kruidig. In de mond overheerst tabak, nog wat donker fruit, leer,... maar de harde droogtrekkende tannines spijkeren, weliswaar iets minder agressief dan gisteren, meteen weer alles dicht. Mondgevoel is helemaal niet aangenaam. In de afdronk speelt de alcohol een beetje op in combinatie met een bijtend bittertje.

Ik laat mijn laatste fles bij wijze van experiment nog enkele jaren rusten. Al ben ik er vrij zeker van dit nooit meer goed komt.
11-04-2021, 02:34 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-04-2021 om 02:36 PM door wvd.)
Bericht: #79
RE: Tabarrini, Umbrie
(11-04-2021 01:17 PM)Innesto schreef:  Ik sluit me bij deze volledig aan bij Werner. Ik begrijp het gedoe rond Sagrantino ook helemaal niet. Nebbiolo, en misschien ook wel de wijze waarop men de laatste jaren deze druif als wijnmaker is gaan benaderen, is voor mij ook een heel ander verhaal.

Ik kan alleen maar besluiten dat deze Sagrantino in combinatie met deze wijnmaker toch werkelijk alles slaat. Of het nu louter toe te schrijven is aan de Sagrantino of al dan niet aan de aanpak van de wijnmaker, ik vind dit geen lekkere wijn en zelfs geen wijn meer van deze tijd. Maar dat is een louter persoonlijke mening.

Wat mij wel opvalt is dat recensenten en mensen die deze wijn prijzen vaak volgende argumenten aanhalen:

“De wijn is nog niet op zijn hoogtepunt”
“Artisanale wijn”
“De typistiteit van de druif komt tot zijn recht”
“Heeft nood aan stevige en hartige maaltijden”
“Maaltijdwijn om de aanwezige tannines te temmen”

Ieder zijn opinie en smaak, maar ik krijg soms toch de indruk dat dit niet meer dan uitvluchten en verhaaltjes zijn om de onaangename karaktertrekken van deze wijn te verbloemen.

Colle Grimaldesco' 2006

De wijn staat nu 24 uur open op kamertemperatuur. Het minst wat je kan zeggen is dat hij nog staat als een huis.

Nog robijnrood, weinig evolutie. In de neus voornamelijk kruidig. In de mond overheerst tabak, nog wat donker fruit, leer,... maar de harde droogtrekkende tannines spijkeren, weliswaar iets minder agressief dan gisteren, meteen weer alles dicht. Mondgevoel is helemaal niet aangenaam. In de afdronk speelt de alcohol een beetje op in combinatie met een bijtend bittertje.

Ik laat mijn laatste fles bij wijze van experiment nog enkele jaren rusten. Al ben ik er vrij zeker van dit nooit meer goed komt.

En die wijn krijgt dan in 2010 een score van 91/100. Daar wordt ik dikwijls (opgelet: ik ken deze wijn niet) een beetje mottig van als je die scores dan gaat vergelijken met andere wijnen die volgens de een of andere ooit opgestelde hiërarchie de "mindere" zouden moeten zijn. Ik verwijs dan altijd naar Laurent's Croix Violette "maar" een Côte de Nuits Villages. Dat is gewoonweg een topwijn, maar men geeft die, ik zou bijna schrijven "uiteraard" geen al te hoge score alleen maar daardoor, proef diverse malen gedaan hoor.

Dit schreef AG in 2010 over deze Sagrantino:
"The 2006 Montefalco Sagrantino Colle Grimaldesco is a rich, dense wine loaded with dark fruit. Violets, spices, licorice and French oak emerge in the glass, adding further complexity. Today the Colle Grimaldesco is a touch firm but it should be more approachable in another year or two. The harmonious, polished finish augurs well for the future. Anticipated maturity: 2012-2021. 91/100

Four superb Sagrantinos are the highlights among these new releases from Giampaolo Tabarrini, one of Montefalco’s most promising young producers. The single-vineyard Sagrantinos are easily confused as they are identified only by tiny writing on the front labels."


En dan heb je veel zin om alle abonnementen op te zeggen hé...
Het zeer spijtige is dat je hun scores tegenwoordig wel moet vermelden op website en mails, anders verkoop je niet. De mening van "onafhankelijke" schijvelaars wordt nu eenmaal als betrouwbaarder ervaren dan die van de bonafide wijnhandelaar. banghead

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
11-04-2021, 05:34 PM
Bericht: #80
RE: Tabarrini, Umbrie
Citaat:De mening van "onafhankelijke" schijvelaars wordt nu eenmaal als betrouwbaarder ervaren dan die van de bonafide wijnhandelaar.

Toch wat vermoeiend hoor, Wvd, altijd hetzelfde riedeltje... En de ironie is dat je zelf eigenlijk bewijst waarom mensen de "bonafide" wijnhandelaar niet zomaar op zijn woord zullen nemen. Je plugt je eigen wijnen overal hier op het forum, te pas en te onpas. Hoeveel keer heb je al niet in allerhande topics over Fournier geschreven. En nu weer. En het gaat dan nog over Sagrantino...

Je geeft graag af op wijnmagazines, maar als ze jouw wijnen hoge punten geven, twijfel je ook niet om ze hier te citeren. Dan hebben ze het uiteraard wel bij het rechte eind Confused

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: