Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vriesenhof winery, stellenbosch
03-11-2013, 09:56 AM
Bericht: #1
vriesenhof winery, stellenbosch
Vriesenhof pinot noir 2010

Zelden een wijn meegemaakt die zoveel dingen tegelijk is. Op zich is deze wijn jong, en zijn krachtigheid getuigt daar ook van. Toch is dit geen krachtpatser die je mond even verbouwt, maar vult met de zachte smaak van rijp rood fruit. In de neus had ik echter ceder, paddestoelen en iets rokerigs. De 14% alcohol zorgt voor een ietwat filmend mondgevoel. Ondanks de jeugd van deze wijn, heel weinig tannines. Afdronk is eerder kort.

Deze wijn geeft veel impressies, maar niet echt een coherent beeld. Toch heb ik deze met plezier gedronken. Was een goede partner van het hert met gratin. Maar ben benieuwd hoe deze zal evolueren.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
11-09-2014, 08:52 PM
Bericht: #2
RE: vriesenhof winery, stellenbosch
anderhalf jaar later deze wijn nog eens geprobeerd. Het beeld is toch redelijk anders dan bij vorige keer. Alleen de neus al... Pure herfstgeuren die uit het glas dwarrelen, velletje van okkernoot, en leer. Ook de champignon van vorige keer zit er nog in. Licht alcoholisch ook wel.
In de mond komt het notige redelijk snel op de voorgrond. De aciditeit valt me nu ook meer op dan vorige keer. Redelijk vinnige zuurtjes. En na een tijdje openstaan geeft de wijn ook een heel subtiele vanilletoets in de afdronk.
De evolutie is positief. Maar heb het gevoel dat hij nog mooier zal worden. Volgende flesje binnen een jaar...

EDIT : ik blijf mezelf maar bijschenken. Toch redelijk goed bevonden...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: