Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jacquesson
10-06-2015, 09:33 PM
Bericht: #21
RE: Jacquesson
Dit is wat ik nog vond van De Sousa, de Caudalies is het voor mij wel waard.
Tradition - 25,5
3A - 39
Caudalies - 46
Caudalies Rosé- 59,50
Le Mesnil - 138

Daarnaast hebben ze sinds vorig jaar een nieuwe cuvee, umami, die ook al tegen de 140 euro aanleunt.

Voor Laherte zitten we aan de volgende prijzen.
ultradition - 15,60
BdB brut nature - 20,50
Prestige 2006 - 24
Les Vignes d'Autrefois 2010 - 31,50
Les 7 - 52
10-06-2015, 10:44 PM
Bericht: #22
RE: Jacquesson
(10-06-2015 09:33 PM)Kupers schreef:  Voor Laherte zitten we aan de volgende prijzen.
BdB brut nature - 20,50

Zeer mooie prijs.
Betaalde hier in de wijnzaak 27.95.
11-06-2015, 08:11 AM
Bericht: #23
RE: Jacquesson
(10-06-2015 01:36 PM)Corto schreef:  
(10-06-2015 09:17 AM)Dave schreef:  Henriet-Bazin is al jaren een vaste waarde bij ons, dus dat kan ik alvast aanraden.

Kan je me de prijzen van Henriet-Bazin eens doorgeven? Alvast bedankt.

Ik heb de prijzen van Henriet-Bazin gevonden (en die vallen zeer goed mee gezien de kwaliteit):

- Champagne Sélection de Parcelles BRUT: 15,70 €
- Champagne BRUT BLANC DE BLANCS: 16,70 €
- Champagne GRAND CRU BRUT Blanc de Noirs: 17,30 €
- Champagne BRUT BLANC DE BLANCS Cuvée Marie-Amélie, Millésime 2008: 22,10
- Champagne "CARTE OR" BRUT MILLÉSIME 2007: 19,10 €
- Champagne GRAND CRU BRUT 2006: 20,90 €
- Champagne ROSÉ BRUT: 18,80 €
- EXTRA-BRUT Champagne Blanc de Noirs Vendange 2008: 18,80 €

Ondertussen gaat het al lang niet meer over Jacquesson, dus misschien dat ik straks een nieuw topic open of zo.
11-06-2015, 01:14 PM
Bericht: #24
RE: Jacquesson
Bedankt voor de info Dave. Ik zal er bij een volgende champagnetrip proberen een bezoek vast te leggen.
30-08-2016, 09:48 PM
Bericht: #25
RE: Jacquesson
Champagne Jacquesson - Cuvée 738

De basiswijn komt uit 2010 en wordt aangevuld met 33% reservewijnen.Slechts een heel lichte dosering van 2,5 gr/l.
Deze champagne werd gedegorgeerd in juni 2014 en begint zich nu mooi te ontplooien.
Ultrafijne belletjes parelen mooi in het glas. Deze assemblage is chardonnaydominant met 61% CH, 18% PN en 21% PM. Biscuittoetsen domineren in de neus. Verder ook wat geroosterde impressies en zeker ook wat boter. De smaak is subtiel, veel fraîcheur en veel finesse. Rijpe appel en citrus zitten mooi verweven in de mond. Ook duidelijk herkenbaar wat mineraliteit. Jacquesson bewijst met deze Cuvée 738 eens te meer dat ze tot de top van de champagnehuizen behoort. De 739 is al uit maar daar gaan we nog even van afblijven.


Bijlagen Afbeeldingen
       
31-08-2016, 01:24 PM
Bericht: #26
RE: Jacquesson
(30-08-2016 09:48 PM)FRANCISPICCART schreef:  Champagne Jacquesson - Cuvée 738

De basiswijn komt uit 2010 en wordt aangevuld met 33% reservewijnen.Slechts een heel lichte dosering van 2,5 gr/l.
Deze champagne werd gedegorgeerd in juni 2014 en begint zich nu mooi te ontplooien.
Ultrafijne belletjes parelen mooi in het glas. Deze assemblage is chardonnaydominant met 61% CH, 18% PN en 21% PM. Biscuittoetsen domineren in de neus. Verder ook wat geroosterde impressies en zeker ook wat boter. De smaak is subtiel, veel fraîcheur en veel finesse. Rijpe appel en citrus zitten mooi verweven in de mond. Ook duidelijk herkenbaar wat mineraliteit. Jacquesson bewijst met deze Cuvée 738 eens te meer dat ze tot de top van de champagnehuizen behoort. De 739 is al uit maar daar gaan we nog even van afblijven.

Komt er telkens een nieuwe cuvee met nieuw nummer uit, Francis?

Trop de neutralité rend insipide.
31-08-2016, 09:46 PM
Bericht: #27
RE: Jacquesson
(31-08-2016 01:24 PM)vinejo schreef:  
(30-08-2016 09:48 PM)FRANCISPICCART schreef:  Champagne Jacquesson - Cuvée 738

De basiswijn komt uit 2010 en wordt aangevuld met 33% reservewijnen.Slechts een heel lichte dosering van 2,5 gr/l.
Deze champagne werd gedegorgeerd in juni 2014 en begint zich nu mooi te ontplooien.
Ultrafijne belletjes parelen mooi in het glas. Deze assemblage is chardonnaydominant met 61% CH, 18% PN en 21% PM. Biscuittoetsen domineren in de neus. Verder ook wat geroosterde impressies en zeker ook wat boter. De smaak is subtiel, veel fraîcheur en veel finesse. Rijpe appel en citrus zitten mooi verweven in de mond. Ook duidelijk herkenbaar wat mineraliteit. Jacquesson bewijst met deze Cuvée 738 eens te meer dat ze tot de top van de champagnehuizen behoort. De 739 is al uit maar daar gaan we nog even van afblijven.

Komt er telkens een nieuwe cuvee met nieuw nummer uit, Francis?


Jacquesson is een heel apart verhaal in de Champagne. In het jaar 2000 stelde men daar vast dat ze de 728ste cuvée aan het samenstellen waren. Alle samenstellingen werden vanaf de oprichting van het huis minutieus opgeschreven. Toen groeide het idee om een BSA op de markt te brengen met een eigen identiteit, een wijn die de expressie is van één bepaalde jaargang. Men probeert bij Jacquesson dus niet om een Brut sans Année te maken die jaar na jaar hetzelfde smaakt zoals alle andere grote huizen doen. In 2004 kwam dus de eerste Cuvée 728 uit met als basis de oogst van 2000. Nu zit men aan de Cuvée 739 met als basis de oogst van 2011. Je zal bv. merken dat de samenstelling van de 728 totaal verschillend was met die van de 738. Elk jaar wordt gekeken welke druif het best gelukt is, welk perceel het meest tot zijn recht kwam. Op basis van een rigoreuze selectie wordt telkens een andere cuvée samensteld met misschien een andere smaak en een andere dosage maar wel met een eigen identiteit, een representatieve wijn voor een bepaald jaar. Men spreekt daar liever over wijn dan van champagne. Bij Jacquesson heb je ook steeds de impressie dat je Bourgogne in je glas hebt, een mooie Côte de Beaune met subtiele belletjes.
Elk jaar dus genieten van een totaal andere Champagne, maar toch een champagne die de stempel Jacquesson draagt en borg staat voor topkwaliteit.


Bijlagen Afbeeldingen
       
31-08-2016, 11:16 PM
Bericht: #28
RE: Jacquesson
(31-08-2016 09:46 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(31-08-2016 01:24 PM)vinejo schreef:  
(30-08-2016 09:48 PM)FRANCISPICCART schreef:  Champagne Jacquesson - Cuvée 738

De basiswijn komt uit 2010 en wordt aangevuld met 33% reservewijnen.Slechts een heel lichte dosering van 2,5 gr/l.
Deze champagne werd gedegorgeerd in juni 2014 en begint zich nu mooi te ontplooien.
Ultrafijne belletjes parelen mooi in het glas. Deze assemblage is chardonnaydominant met 61% CH, 18% PN en 21% PM. Biscuittoetsen domineren in de neus. Verder ook wat geroosterde impressies en zeker ook wat boter. De smaak is subtiel, veel fraîcheur en veel finesse. Rijpe appel en citrus zitten mooi verweven in de mond. Ook duidelijk herkenbaar wat mineraliteit. Jacquesson bewijst met deze Cuvée 738 eens te meer dat ze tot de top van de champagnehuizen behoort. De 739 is al uit maar daar gaan we nog even van afblijven.

Komt er telkens een nieuwe cuvee met nieuw nummer uit, Francis?


Jacquesson is een heel apart verhaal in de Champagne. In het jaar 2000 stelde men daar vast dat ze de 728ste cuvée aan het samenstellen waren. Alle samenstellingen werden vanaf de oprichting van het huis minutieus opgeschreven. Toen groeide het idee om een BSA op de markt te brengen met een eigen identiteit, een wijn die de expressie is van één bepaalde jaargang. Men probeert bij Jacquesson dus niet om een Brut sans Année te maken die jaar na jaar hetzelfde smaakt zoals alle andere grote huizen doen. In 2004 kwam dus de eerste Cuvée 728 uit met als basis de oogst van 2000. Nu zit men aan de Cuvée 739 met als basis de oogst van 2011. Je zal bv. merken dat de samenstelling van de 728 totaal verschillend was met die van de 738. Elk jaar wordt gekeken welke druif het best gelukt is, welk perceel het meest tot zijn recht kwam. Op basis van een rigoreuze selectie wordt telkens een andere cuvée samensteld met misschien een andere smaak en een andere dosage maar wel met een eigen identiteit, een representatieve wijn voor een bepaald jaar. Men spreekt daar liever over wijn dan van champagne. Bij Jacquesson heb je ook steeds de impressie dat je Bourgogne in je glas hebt, een mooie Côte de Beaune met subtiele belletjes.
Elk jaar dus genieten van een totaal andere Champagne, maar toch een champagne die de stempel Jacquesson draagt en borg staat voor topkwaliteit.

Tof...
Dank voor de uitleg!

Trop de neutralité rend insipide.
23-12-2017, 08:56 PM
Bericht: #29
RE: Jacquesson
Cuvée 739 - Extra Brut - Champagne Jacquesson

Bijzondere dagen verdienen bijzondere wijnen. Vandaag tijd voor de Jacquesson 739, de cuvée op basis van de oogst 2011 met 31% reservewijnen. Het etiket op de rugzijde geeft ons, zoals steeds, veel informatie. 57% chardonnay, 22% pinot meunier en 21% pinot noir. Gedégorgeerd in 07/2016 met een dosering van 3,5 gr/l. Persisterende belletjes komen tot stilstand in de vorm van een mooi kroontje aan de oppervlakte van deze mooie goudgele champagne. Even ruiken en dan volgen tonen van biscuit, peer, honing, limoenschil en wat verse rozemarijnkruiden. Bij het proeven ervaar je een uitzonderlijke frisheid, bijna vers gekneusde muntblaadjes op het puntje van de tong met prikkelende, fijne zuurtjes. Na de frisse toetsen volgen de rijpe impressies van gedroogde abrikozen, walnoten en daarna wat minerale strakheid.
Jacquesson is altijd genieten geblazen. Van het betere werk. Elk jaar anders, maar elk jaar goed of zelfs uitstekend. De cuvée 739 is een topper.


Bijlagen Afbeeldingen
       
29-01-2019, 06:47 PM
Bericht: #30
RE: Jacquesson
Cuvée 741 - Extra Brut - Champagne Jacquesson
Discrete pareling, intense gele kleur. Vrij fruitig, bloemige neus. Rijpe peer, apricot brandy, geconfijte citrus, amandelen. Schitterend harmonieus en rond in de mond en heeft daarvoor slechts een dosering van 2,5 g/l nodig. Bewijst zich met deze basis van 2013 eens te meer als één van de betere BSA's op de markt. De cuvée 740 met als basis 2012 wordt na de 741 gedronken.


Bijlagen Afbeeldingen
       


Ga naar locatie: