Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bodegas Muga - Rioja
13-04-2020, 06:15 PM
Bericht: #41
RE: Bodegas Muga - Rioja
(13-04-2020 03:09 PM)Vinoco schreef:  
(13-04-2020 02:24 PM)Olivier schreef:  
Citaat:In dezelfde stijl is Aalto voor mij toch wel, in het hoge kwaliteitssegment, de allerbeste value for money wijn die Spanje te bieden heeft. Jaar in jaar uit groots en zijn prijs blijft gelijk.

Ja, geweldige wijn! En vooral ook een wijn waar verschillende smaken consensus rond kunnen vinden, merk ik. Niet iedereen is voor Priorat of Rioja (ik meestal), en niet iedereen is voor Pinot Noir, maar deze wijn kan eigenlijk iedereen boeien, heb ik de indruk.

nou...het is toch echt wel een moderne volle zwoele wijn. Puristen die houden van de elegantie van Pinot Noir en klassieke Nebbiolo gaan niet echt gelukkig worden van Aalto denk ik. Ik drink nu overigens de 1999 Aalto en dat is net een gerijpte Bordeaux. De dikte is weg. Erg mooi.

En toch is dit een wijn die ik kan apprecieren. De vergelijking met Bordeaux klopt wel, omdat de Aalto voor mij meer frisheid heeft dan de meeste Rioja’s en Priorats die ik al gedronken heb.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
13-04-2020, 08:04 PM
Bericht: #42
RE: Bodegas Muga - Rioja
Ergens wel jammer, ik hou wel af en toe van die dikte (al ken ik de wijn in kwestie niet echt, ik denk wel dat ik het begrijp). Als ik minder dikte wil, dan doe ik wel iets van de Médoc open (en mag het iets merloteriger zijn, dan Saint-Emilion), nog minder dik is ook geen probleem: de rest van de wereld aan mijn voeten. Maar wat dikte op zijn tijd is wel goed.

Veilingmeester N.V. Jordaens


Ga naar locatie: