Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hertog Jan, Zedelgem
30-03-2019, 06:45 PM
Bericht: #81
RE: Hertog Jan, Zedelgem
[/quote]

€25 per glas is niet niks. Ik begrijp dat je in een drie sterren ook wat aangepaste prijzen aan het niveau betaalt. En met 4 hapjes erbij misschien wel te begrijpen.
André Clouet is een wijnbouwer in Bouzy met vooral pinot noir in zijn cuvées. In de handel, te koop bij Bourgogne wijnen in Edegem aan €28,50. Lang geleden dat ik het nog geproefd heb maar was zeker niet slecht.
[/quote]

De buurman bestelde een fles, 89€
De rozé kwam op 14€/glas.
01-04-2019, 02:49 PM
Bericht: #82
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Sorry, ik begrijp echt niet dat mensen zich laten blijven vangen door die omhoog geschreven poenpakker. Heeft niets met eerlijke keuken meer te maken. Als je gaat gaan eten, en je achteraf bedrogen voelt (wat meer en meer voorkomt), kan je beter zelf iets klaar maken thuis.

En rond Brugge, ga je gewoon naar de Siphon. Klaar is Kees.
01-04-2019, 03:21 PM
Bericht: #83
RE: Hertog Jan, Zedelgem
ik denk dat Shiraz het vorig jaar al in 't snot had:

"shiraz schreef:
Ik ben eens benieuwd naar hun prijzen van hun nieuwe concept L.E.S.S. by Hertog Jan en M.O.R.E. by Hertog Jan. Ik hoop vooral dat het niet LESS is voor de klant en MORE voor Hertog Jan."

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
03-07-2019, 08:54 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-07-2019 om 08:57 AM door Corto.)
Bericht: #84
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Voor wie de ondernemers Gert De Mangeleer en Joachim Boudens wil ondersteunen in hun nieuwste financiële project:

https://www.barbulot.be/nl/

http://www.vierbordjes.be/?p=foodnews_detail&id=487

Ik ben er van overtuigd dat ze zullen slagen in hun opzet om "volkse" producten naar een hoger prijsniveau te tillen.
03-07-2019, 10:15 AM
Bericht: #85
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(03-07-2019 08:54 AM)Corto schreef:  Ik ben er van overtuigd dat ze zullen slagen in hun opzet om "volkse" producten naar een hoger prijsniveau te tillen.

Big Grin

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-10-2020, 01:02 PM
Bericht: #86
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Laatste nieuwsbrief:

"

We komen naar Antwerpen!


Bijna drie jaar na de sluiting van ons driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem kondigen wij met veel fierheid en enthousiasme onze terugkeer naar de topgastronomie aan. Naast een tweede vestiging van Bar Bulot, openen wij in Antwerpen namelijk een gastronomisch restaurant die we 'Hertog Jan at Botanic Antwerp'zullen noemen. Beide zaken zullen hun onderdak vinden op de site van 'Botanic Sanctuary Antwerp', een vijfsterrenhotel met wellness- en meetingfaciliteiten dat in mei 2021 zijn deuren opent in het historische centrum van de stad.

Omdat (na even afstand genomen te hebben) de topgastronomie toch bleef wenken, denken we onszelf nog te kunnen overstijgen. Wij zijn ervan overtuigd dat we op deze bijzondere plaats het beste van onszelf zullen kunnen geven en zetten zo een nieuwe stap in ons boeiend parcours. Bij Hertog Jan at Botanic Antwerp zullen wij telkens twee weken per maand in hoogsteigen persoon onze gasten ontvangen. Het wordt een intieme zaak met 12 couverts in het historische kader van 'Botanic Sanctuary Antwerp', op de voormalige Elzenveld-site in Antwerpen. Met de heropleving van Hertog Jan in Antwerpen zullen we de sfeer van weleer herscheppen in een intiem kader met een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin.

Naast het gastronomische Hertog Jan openen wij op dezelfde site ook een tweede vestiging van Bar Bulot waar we, net zoals in Brugge, Frans-Belgische signatuurgerechten als tomaat garnaal en tournedos au poivre in een hedendaagse uitvoering zullen serveren. We zijn op dit moment nog volop op zoek naar het perfecte team om aan het roer te staan van Bar Bulot Antwerpen.

In de tussentijd kunt u uiteraard nog steeds terecht bij Bar Bulot en L.E.S.S. Eatery in Brugge
Tot gauw,

Gert & Joachim
"
10-10-2020, 01:31 PM
Bericht: #87
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Citaat:Het wordt een intieme zaak met 12 couverts

Amai! Die 12 couverts gaan serieus mogen betalen om dat winstgevend te maken.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
10-10-2020, 04:44 PM
Bericht: #88
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(10-10-2020 01:31 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Het wordt een intieme zaak met 12 couverts

Amai! Die 12 couverts gaan serieus mogen betalen om dat winstgevend te maken.

En het was al niet het meest voordelige sterrenrestaurant.... Confused

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
11-10-2020, 09:54 AM
Bericht: #89
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Ik vraag me af wat ze met hun "schuur" (de vroegere locatie van Hertog Jan) gaan doen waar ze zoveel geld in geïnvesteerd hebben.
11-10-2020, 10:08 AM
Bericht: #90
RE: Hertog Jan, Zedelgem
hawel, dat zijn die 12 couverts die dat allemaal gaan ophoesten

is het toeval dat Desmarault het voor bekeken houdt in Gent met een gelijkaardige 'intieme formule'?

ik denk daarom dat ze wijselijk naar A'pen uitwijken, er is daar een grotere kapitaalsvijver om in te vissen

Een anekdote van een foodiecollega van mij die een paar jaar terug naar Hertog Jan ging. Bij een bepaald gerecht kwamen ze langs met een truffel en een rasp. Of ze een vleugje truffel wensten? Hij was gelukkig getipt door iemand anders die zich had laten vangen en daarop wél was ingegaan; bleek bij afrekening dat er 40 euro pp. extra aangerekend werd voor de truffel... .

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
11-10-2020, 12:17 PM
Bericht: #91
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(11-10-2020 10:08 AM)Vince schreef:  hawel, dat zijn die 12 couverts die dat allemaal gaan ophoesten

is het toeval dat Desmarault het voor bekeken houdt in Gent met een gelijkaardige 'intieme formule'?

ik denk daarom dat ze wijselijk naar A'pen uitwijken, er is daar een grotere kapitaalsvijver om in te vissen

Een anekdote van een foodiecollega van mij die een paar jaar terug naar Hertog Jan ging. Bij een bepaald gerecht kwamen ze langs met een truffel en een rasp. Of ze een vleugje truffel wensten? Hij was gelukkig getipt door iemand anders die zich had laten vangen en daarop wél was ingegaan; bleek bij afrekening dat er 40 euro pp. extra aangerekend werd voor de truffel... .

Dat is niet abnormaal. Ook in Piëmonte in het truffelseizoen is dat de gewoonte. Daar wordt de truffel voor en na het raspen gewogen op een briefbalans, maar je weet dan wel op voorhand aan hoeveel €/gr er geraspt wordt... Ik ben trouwens niet zo wild van witte truffel, goed, maar net als zovele "zeldzame" ingrediënten voor mij zijn geld niet waard. Ik hou meer van porcini eigenlijk...Blush

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)


Ga naar locatie: