Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Food-Wine pairing, wijn en gerecht
17-05-2019, 06:18 AM
Bericht: #501
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(16-05-2019 10:56 PM)shiraz schreef:  Dronk onlangs Marc Soyard, l'equilibriste.
Mooie rosé.
Waar je die kunt kopen kan ik helaas geen idee.
Maar als je de naam eens tegenkomt.
Weet lekkere rosé.Smile

Blijkbaar niet te koop in België
Wel hier te koop, leveren ook in België
De Rosé is blijkbaar uitverkocht
https://www.cavepurjus.com/fr/vigneron/d...-cras.html

Gertje, misschien staat er op deze site nog wel iets dat in uw straatje past Slurp
[/quote]

applaus de naam alleen al lijkt me op het lijf geschreven.
Bedankt hiervoor makker! Smile

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/
17-05-2019, 08:04 AM
Bericht: #502
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(16-05-2019 10:56 PM)shiraz schreef:  Dronk onlangs Marc Soyard, l'equilibriste.
Mooie rosé.
Waar je die kunt kopen kan ik helaas geen idee.
Maar als je de naam eens tegenkomt.
Weet lekkere rosé.Smile

Blijkbaar niet te koop in België
Wel hier te koop, leveren ook in België
De Rosé is blijkbaar uitverkocht
https://www.cavepurjus.com/fr/vigneron/d...-cras.html

Gertje, misschien staat er op deze site nog wel iets dat in uw straatje past Slurp
[/quote]

Das inderdaad een Greg-winkel Wink

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
22-12-2019, 05:14 PM
Bericht: #503
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Iemand suggesties voor een goede wijn bij kabeljauw met mosterdsaus, gratin en gegrilde spruiten met chorizo?
22-12-2019, 07:04 PM
Bericht: #504
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(22-12-2019 05:14 PM)troisetoiles schreef:  Iemand suggesties voor een goede wijn bij kabeljauw met mosterdsaus, gratin en gegrilde spruiten met chorizo?

Verdicchio!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
22-12-2019, 07:15 PM
Bericht: #505
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(22-12-2019 05:14 PM)troisetoiles schreef:  Iemand suggesties voor een goede wijn bij kabeljauw met mosterdsaus, gratin en gegrilde spruiten met chorizo?

Is dat 1 gerecht?

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
22-12-2019, 09:21 PM
Bericht: #506
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(22-12-2019 07:15 PM)shiraz schreef:  
(22-12-2019 05:14 PM)troisetoiles schreef:  Iemand suggesties voor een goede wijn bij kabeljauw met mosterdsaus, gratin en gegrilde spruiten met chorizo?

Is dat 1 gerecht?

Ja, dat is het hoofdgerecht dat een vriend serveert bij kerst. Hij vroeg me welke wijn erbij past. Met die mosterdsaus vond ik het niet eenvoudig. Ik dacht aan een witte wijn uit de Jura (geen vin jaune), maar ben er niet zeker van.

Verdicchio wellicht een goed idee!
22-12-2019, 11:23 PM
Bericht: #507
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Citaat:Verdicchio wellicht een goed idee!

De culinaire kwaliteiten van die druif zijn een openbaring voor mij. Verdicchio kan veel gerechten aan zonder dat hij overheersend wordt, of overheerst wordt. Op zichzelf vaak geen eyecatcher, maar als eetwijn vaak dankbaar. En het bittertje zal alvast een tegengewicht bieden voor de spruiten. Geen voor de hand liggend ingrediënt om wijn mee te matchen...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
22-12-2019, 11:42 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-12-2019 om 11:42 PM door shiraz.)
Bericht: #508
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Mocht je voor rood willen gaan dan kan je eens proberen met Trousseau grande 2017 van Domaine Désiré Petit uit de Jura. Ik heb die wijn een paar weken geleden gedronken en ik denk dat hij wel te combineren valt met de mosterdsaus en de chorizo. Zeker als de vis gebakken of gegrild wordt. Kan lichtjes gekoeld gedronken worden.

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
23-12-2019, 09:27 AM
Bericht: #509
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Dank allebei!

Heb het advies gegeven om zowel een fles verdicchio als een fles trousseau te kopen, te proeven en te vergelijken. Zelf ook benieuwd naar de uitkomst.
08-05-2021, 11:14 AM
Bericht: #510
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Deze avond diner & wines.
Een lokale wijnhandelaar en traiteur stellen 5 gerechtjes en 5 wijnen voor.
Afhalen ter plaatse en thuis opwarmen.
De wijnen worden voorgesteld door junior sommelier 2020 Margaux Balemans.(nichtje van ons) via een link van de wijnhandelaar.
137 euro voor 2 personen en er gaat 20 euro naar het goede doel To walk again.
Ben benieuwd.
08-05-2021, 12:14 PM
Bericht: #511
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(08-05-2021 11:14 AM)Jef schreef:  Ben benieuwd.

Ik ook Wink De sommelier heeft in ieder geval haar naam niet gestolen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
08-05-2021, 12:17 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-05-2021 om 12:56 PM door Jef.)
Bericht: #512
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Ja,zeker niet en ze is van 2000.
   
En dit zijn de wijnen:
Cava Planas Albareda – Brut Nature
Ellermann-Spiegel – Sauvignon Blanc
Domaine Girard – Chardonnay ‘elevé sur lies fines’
Domaine des Echardières – Le Bécassou
Cros-Pujol – La Clape
09-05-2021, 09:53 AM
Bericht: #513
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(08-05-2021 11:14 AM)Jef schreef:  Deze avond diner & wines.
Een lokale wijnhandelaar en traiteur stellen 5 gerechtjes en 5 wijnen voor.
Afhalen ter plaatse en thuis opwarmen.
De wijnen worden voorgesteld door junior sommelier 2020 Margaux Balemans.(nichtje van ons) via een link van de wijnhandelaar.
137 euro voor 2 personen en er gaat 20 euro naar het goede doel To walk again.
Ben benieuwd.

En hoe was het Jef? Ziet er leuk uit in ieder geval.

Kleinschalige importeur van voornamelijk Franse wijn. Houdt van klassieke wijnen
09-05-2021, 10:14 AM
Bericht: #514
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Zeer geslaagd.
Wijnen paste echt goed bij de gerechtjes.
25-05-2021, 01:29 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-05-2021 om 01:30 PM door BartS.)
Bericht: #515
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Denk niet dat het nodig is nieuw topic te openen, maar zoek wat inspiratie voor een (type) wijn bij volgend gerecht:

traag gegaard Brasvar buikspek op de BBQ met erwtjes en boontjes + béarnaise-sausje. De saus kan nog aangepast worden als hier iemand is die met heerlijk idee komt. Béarnaise (dragon) vind ik moeilijk te combineren met wijn. Beetje zoals mosterd.

Rood - wit, alle ideeën welkom
25-05-2021, 02:41 PM
Bericht: #516
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(25-05-2021 01:29 PM)BartS schreef:  Denk niet dat het nodig is nieuw topic te openen, maar zoek wat inspiratie voor een (type) wijn bij volgend gerecht:

traag gegaard Brasvar buikspek op de BBQ met erwtjes en boontjes + béarnaise-sausje. De saus kan nog aangepast worden als hier iemand is die met heerlijk idee komt. Béarnaise (dragon) vind ik moeilijk te combineren met wijn. Beetje zoals mosterd.

Rood - wit, alle ideeën welkom
nebbiolo uit Piemonte, Chianti,witte Châteauneuf-du-Pape.

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
25-05-2021, 04:41 PM
Bericht: #517
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(25-05-2021 01:29 PM)BartS schreef:  Denk niet dat het nodig is nieuw topic te openen, maar zoek wat inspiratie voor een (type) wijn bij volgend gerecht:

traag gegaard Brasvar buikspek op de BBQ met erwtjes en boontjes + béarnaise-sausje. De saus kan nog aangepast worden als hier iemand is die met heerlijk idee komt. Béarnaise (dragon) vind ik moeilijk te combineren met wijn. Beetje zoals mosterd.

Rood - wit, alle ideeën welkom

Ik heb ooit een wat vollere Meursault bij iets met béarnaise saus gezet. Ging perfect, ik weet niet meer welk vlees het was. Een traag gegaard buikspekje van de BBQ zal daar ook wel bij passen denk ik. Licht rokerig past goed bij de houtlagering. Het vettige bij de saus.

Normaal bij buikspek vind ik een niet te zware frisse rode Bourgogne ook lekker, of een Beaujolais.

Kleinschalige importeur van voornamelijk Franse wijn. Houdt van klassieke wijnen
25-05-2021, 05:38 PM
Bericht: #518
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(25-05-2021 04:41 PM)Sur la Table schreef:  
(25-05-2021 01:29 PM)BartS schreef:  Denk niet dat het nodig is nieuw topic te openen, maar zoek wat inspiratie voor een (type) wijn bij volgend gerecht:

traag gegaard Brasvar buikspek op de BBQ met erwtjes en boontjes + béarnaise-sausje. De saus kan nog aangepast worden als hier iemand is die met heerlijk idee komt. Béarnaise (dragon) vind ik moeilijk te combineren met wijn. Beetje zoals mosterd.

Rood - wit, alle ideeën welkom

Ik heb ooit een wat vollere Meursault bij iets met béarnaise saus gezet. Ging perfect, ik weet niet meer welk vlees het was. Een traag gegaard buikspekje van de BBQ zal daar ook wel bij passen denk ik. Licht rokerig past goed bij de houtlagering. Het vettige bij de saus.

Normaal bij buikspek vind ik een niet te zware frisse rode Bourgogne ook lekker, of een Beaujolais.

Daar dacht ik ook aan, een wat vettere Chardonnay en aangezien Meursault naar de nogal prijzige kant is, zou ik misschien wat zuidelijker zoeken,Mâcon of Pouilly-Fuissé.
Rood is inderdaad niet zo evident bij bearnaise (en al zeker niet bij choron). Ooit een Châteauneuf bij geplaatst vanuit de gedachte "als 't maar straf genoeg is lukt het wel". Niet dus, miskleun. En dan volg ik je eerder met een jongere Pinot Noir, geen te serieuze, een goede Beaujolais of misschien een Valpolicella van fris fruit, geen stevigere van gedroogde druiven.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
26-05-2021, 08:57 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-05-2021 om 08:58 PM door BartS.)
Bericht: #519
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Bedankt voor jullie input. De béarnaise is eerder ondersteunend, en ik beperk ook het botergebruik in mijn bereiding. Ik zal derhalve voor een mencia uit Bierzo gaan. Vmk heeft dan ook iets Spaans om op te reageren Wink


Ga naar locatie: