Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barone Ricasoli, Chianti Classico
11-04-2014, 09:56 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-04-2014 om 09:56 PM door Terretoir.)
Bericht: #21
RE: Castello di Brolio Chianti Classico
Ik deel de meningen hier, wel iets meer betaald bij de lokale handelaar :-)

Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere
16-04-2014, 09:48 AM
Bericht: #22
RE: Castello di Brolio Chianti Classico
(11-04-2014 09:50 PM)33S schreef:  Vandaag 2011 Chianti Classico gedronken, zo'n 11 euro betaald incl. verzendingskosten (callmewine). Aan die prijs zeker de moeite. Zo'n zes uur op voorhand de fles geopend en in de koele berging gezet. Mooi in balans. Knappe Chianti Classico.

Ik heb hier ook een flesje van (gekregen, dus p/k sowieso ok :-) ). Zou je dan aanraden om nog een jaar te wachten om de lange openingstijd te omzeilen of niet?
16-04-2014, 02:08 PM
Bericht: #23
RE: Castello di Brolio Chianti Classico
2011 is zeker nu al toegankelijk als jaargang, maar 1-3 jaar wachten zal zeker geen afbreuk doen aan deze wijn. Hangt er wat vanaf hoe je ze graag drinkt.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
05-05-2014, 09:34 PM
Bericht: #24
RE: Castello di Brolio Chianti Classico
Dit weekend de rosato van Brolio gedronken: Albia - jaargang 2012.

Lekkere rosato, 50/50 merlot en sangiovese. Klein zoetje in de afdronk maar niet storend. Mooi evenwichtig en fruitig. 87.

Vinogan(s)
26-05-2014, 09:15 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-12-2014 om 10:09 AM door Benz.)
Bericht: #25
RE: Castello di Brolio Chianti Classico
Deze middag de Brolio Chianti 2010 in het glas, half uurtje op voorhand geopend. Zeer mooie neus, in het glas een mooie evenwichtige wijn met een beetje kruiden en zeer mooie tannines. Zeer mooie afdronk. Schitterende wijn 90 Slurp

Save water drink wine!
15-12-2014, 09:46 PM
Bericht: #26
RE: Castello di Brolio Chianti Classico
Brolio 2011, Chianti Classico
Op de tasting bij Tinto viel de finesse van deze chianti duidelijk op. Was mijn favoriet van de namiddag. Het gevaarlijke is als je het rijtje geproefde wijnen dan nog eens achterwaarts terugkeert voor sommige wijnen. Je weet wel, zo nog eens proberen of je hem nog altijd lekker vindt... Eigenlijk mag je dat niet doen, want na een paar Portugezen en Spanjaarden, viel deze Italiaan plots weg. Dus vanavond toch even proef op de som genomen.
Elegante neus, met braam, heel lichte animaliteit en een subtiele houttoets. Er komt ook wat cassis uitgedanst na het walsen en zelfs wat kruidigheid. Vrij complexe neus dus.
In de mond geen overweldigende aanzet, licht fruitig, maar de materie komt na een seconde of vier in de vorm van zwart fruit ondersteund door het hout. De tannines zijn duidelijk merkbaar maar fijn. Afdronk van een 5-6 sec.
Heel elegante wijn!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
16-12-2014, 12:21 AM
Bericht: #27
RE: Castello di Brolio Chianti Classico
(15-12-2014 09:46 PM)Olivier schreef:  Brolio 2011, Chianti Classico
Op de tasting bij Tinto viel de finesse van deze chianti duidelijk op. Was mijn favoriet van de namiddag. Het gevaarlijke is als je het rijtje geproefde wijnen dan nog eens achterwaarts terugkeert voor sommige wijnen. Je weet wel, zo nog eens proberen of je hem nog altijd lekker vindt... Eigenlijk mag je dat niet doen, want na een paar Portugezen en Spanjaarden, viel deze Italiaan plots weg. Dus vanavond toch even proef op de som genomen.
Elegante neus, met braam, heel lichte animaliteit en een subtiele houttoets. Er komt ook wat cassis uitgedanst na het walsen en zelfs wat kruidigheid. Vrij complexe neus dus.
In de mond geen overweldigende aanzet, licht fruitig, maar de materie komt na een seconde of vier in de vorm van zwart fruit ondersteund door het hout. De tannines zijn duidelijk merkbaar maar fijn. Afdronk van een 5-6 sec.
Heel elegante wijn!

Kan dit alleen maar bevestigen- dronken de wijn deze week in de les tot algemene tevredenheid van alle proevers!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
16-12-2014, 09:52 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-12-2014 om 09:57 AM door Benz.)
Bericht: #28
RE: Castello di Brolio Chianti Classico
(16-12-2014 12:21 AM)vinejo schreef:  
(15-12-2014 09:46 PM)Olivier schreef:  Brolio 2011, Chianti Classico
Op de tasting bij Tinto viel de finesse van deze chianti duidelijk op. Was mijn favoriet van de namiddag. Het gevaarlijke is als je het rijtje geproefde wijnen dan nog eens achterwaarts terugkeert voor sommige wijnen. Je weet wel, zo nog eens proberen of je hem nog altijd lekker vindt... Eigenlijk mag je dat niet doen, want na een paar Portugezen en Spanjaarden, viel deze Italiaan plots weg. Dus vanavond toch even proef op de som genomen.
Elegante neus, met braam, heel lichte animaliteit en een subtiele houttoets. Er komt ook wat cassis uitgedanst na het walsen en zelfs wat kruidigheid. Vrij complexe neus dus.
In de mond geen overweldigende aanzet, licht fruitig, maar de materie komt na een seconde of vier in de vorm van zwart fruit ondersteund door het hout. De tannines zijn duidelijk merkbaar maar fijn. Afdronk van een 5-6 sec.
Heel elegante wijn!

Kan dit alleen maar bevestigen- dronken de wijn deze week in de les tot algemene tevredenheid van alle proevers!

Niet voor niets mijn favoriete Italiaanse wijn, zowel de gewone Brolio (2de wijn) als de Castello di Brolio (1ste wijn) zijn schitterend. Slurp

Save water drink wine!
23-12-2014, 02:33 PM
Bericht: #29
RE: Barone Ricasoli, Chianti Classico
Heb hier een Magnum klaar staan voor morgen bij de duifjes! Slurp

Save water drink wine!
23-12-2014, 02:57 PM
Bericht: #30
RE: Castello di Brolio Chianti Classico
Niet voor niets mijn favoriete Italiaanse wijn, zowel de gewone Brolio (2de wijn) als de Castello di Brolio (1ste wijn) zijn schitterend. Slurp
[/quote]
Welke beschouw je als de 2de wijn?
Is het deze?
http://www.ricasoli.it/etichette/vini/brolio/2012

(Ze hebben naast de Castello di Brolio nog 5 andere Chianti in hun gamma.
http://www.ricasoli.it/etichette#vini )
23-12-2014, 05:08 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-12-2014 om 05:14 PM door Benz.)
Bericht: #31
RE: Castello di Brolio Chianti Classico
(23-12-2014 02:57 PM)Corto schreef:  Niet voor niets mijn favoriete Italiaanse wijn, zowel de gewone Brolio (2de wijn) als de Castello di Brolio (1ste wijn) zijn schitterend. Slurp
Welke beschouw je als de 2de wijn?
Is het deze?
http://www.ricasoli.it/etichette/vini/brolio/2012

(Ze hebben naast de Castello di Brolio nog 5 andere Chianti in hun gamma.
http://www.ricasoli.it/etichette#vini )
[/quote]

Idd dat is hem de gewone Brolio Chianti Classico, dan heb je de duurdere versie en dat is de Castello di Brolio Chianti Classico. Dan heb je idd. nog de rest van hun gamma, de Chianti Classico Riserva Rocca Guicciarda is naar het schijnt ook een topperWink

Save water drink wine!
23-12-2014, 10:31 PM
Bericht: #32
RE: Barone Ricasoli, Chianti Classico
(23-12-2014 02:33 PM)Benz schreef:  Heb hier een Magnum klaar staan voor morgen bij de duifjes! Slurp

Klinkt goed. Geniet ervan!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-12-2014, 02:04 AM
Bericht: #33
RE: Barone Ricasoli, Chianti Classico
(23-12-2014 02:33 PM)Benz schreef:  Heb hier een Magnum klaar staan voor morgen bij de duifjes! Slurp

Welke duifjes?Cool
Hou je maar met de magnum bezig.Wink
In ieder geval proost.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
14-02-2015, 04:20 PM
Bericht: #34
RE: Castello di Brolio Chianti Classico
(16-12-2014 12:21 AM)vinejo schreef:  
(15-12-2014 09:46 PM)Olivier schreef:  Brolio 2011, Chianti Classico
Op de tasting bij Tinto viel de finesse van deze chianti duidelijk op. Was mijn favoriet van de namiddag. Het gevaarlijke is als je het rijtje geproefde wijnen dan nog eens achterwaarts terugkeert voor sommige wijnen. Je weet wel, zo nog eens proberen of je hem nog altijd lekker vindt... Eigenlijk mag je dat niet doen, want na een paar Portugezen en Spanjaarden, viel deze Italiaan plots weg. Dus vanavond toch even proef op de som genomen.
Elegante neus, met braam, heel lichte animaliteit en een subtiele houttoets. Er komt ook wat cassis uitgedanst na het walsen en zelfs wat kruidigheid. Vrij complexe neus dus.
In de mond geen overweldigende aanzet, licht fruitig, maar de materie komt na een seconde of vier in de vorm van zwart fruit ondersteund door het hout. De tannines zijn duidelijk merkbaar maar fijn. Afdronk van een 5-6 sec.
Heel elegante wijn!

Kan dit alleen maar bevestigen- dronken de wijn deze week in de les tot algemene tevredenheid van alle proevers!

Intbeginesdienewijnpreciesaltaadgelaakwazurigendunnekesmoarvanalsdagewaslokkenex​trainuikeelgatgietestijvriegoezullenijwordtalsmaarbetereignentlijkmenstochdagiet​schuunenoarbinne.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
14-02-2015, 09:49 PM
Bericht: #35
RE: Castello di Brolio Chianti Classico
(14-02-2015 04:20 PM)vinejo schreef:  
(16-12-2014 12:21 AM)vinejo schreef:  
(15-12-2014 09:46 PM)Olivier schreef:  Brolio 2011, Chianti Classico
Op de tasting bij Tinto viel de finesse van deze chianti duidelijk op. Was mijn favoriet van de namiddag. Het gevaarlijke is als je het rijtje geproefde wijnen dan nog eens achterwaarts terugkeert voor sommige wijnen. Je weet wel, zo nog eens proberen of je hem nog altijd lekker vindt... Eigenlijk mag je dat niet doen, want na een paar Portugezen en Spanjaarden, viel deze Italiaan plots weg. Dus vanavond toch even proef op de som genomen.
Elegante neus, met braam, heel lichte animaliteit en een subtiele houttoets. Er komt ook wat cassis uitgedanst na het walsen en zelfs wat kruidigheid. Vrij complexe neus dus.
In de mond geen overweldigende aanzet, licht fruitig, maar de materie komt na een seconde of vier in de vorm van zwart fruit ondersteund door het hout. De tannines zijn duidelijk merkbaar maar fijn. Afdronk van een 5-6 sec.
Heel elegante wijn!

Kan dit alleen maar bevestigen- dronken de wijn deze week in de les tot algemene tevredenheid van alle proevers!

Intbeginesdienewijnpreciesaltaadgelaakwazurigendunnekesmoarvanalsdagewaslokkenex​trainuikeelgatgietestijvriegoezullenijwordtalsmaarbetereignentlijkmenstochdagiet​schuunenoarbinne.

Smile en ik die dacht dat hottentottententententoonstelling het langste woord was!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
14-02-2015, 10:18 PM
Bericht: #36
RE: Castello di Brolio Chianti Classico
(14-02-2015 09:49 PM)Olivier schreef:  
(14-02-2015 04:20 PM)vinejo schreef:  
(16-12-2014 12:21 AM)vinejo schreef:  
(15-12-2014 09:46 PM)Olivier schreef:  Brolio 2011, Chianti Classico
Op de tasting bij Tinto viel de finesse van deze chianti duidelijk op. Was mijn favoriet van de namiddag. Het gevaarlijke is als je het rijtje geproefde wijnen dan nog eens achterwaarts terugkeert voor sommige wijnen. Je weet wel, zo nog eens proberen of je hem nog altijd lekker vindt... Eigenlijk mag je dat niet doen, want na een paar Portugezen en Spanjaarden, viel deze Italiaan plots weg. Dus vanavond toch even proef op de som genomen.
Elegante neus, met braam, heel lichte animaliteit en een subtiele houttoets. Er komt ook wat cassis uitgedanst na het walsen en zelfs wat kruidigheid. Vrij complexe neus dus.
In de mond geen overweldigende aanzet, licht fruitig, maar de materie komt na een seconde of vier in de vorm van zwart fruit ondersteund door het hout. De tannines zijn duidelijk merkbaar maar fijn. Afdronk van een 5-6 sec.
Heel elegante wijn!

Kan dit alleen maar bevestigen- dronken de wijn deze week in de les tot algemene tevredenheid van alle proevers!

Intbeginesdienewijnpreciesaltaadgelaakwazurigendunnekesmoarvanalsdagewaslokkenex​trainuikeelgatgietestijvriegoezullenijwordtalsmaarbetereignentlijkmenstochdagiet​schuunenoarbinne.

Smile en ik die dacht dat hottentottententententoonstelling het langste woord was!

Big Grin

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
30-04-2015, 10:25 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-04-2015 om 10:41 PM door Benz.)
Bericht: #37
RE: Barone Ricasoli, Chianti Classico
Vanavond de Castello Di Brolio Chianti Classico 2010 in het glas. Fles 2 uurtjes op voorhand geopend. Mooie kersenrode kleur. Neus van rood fruit, kersen, frambozen, ook wat zoetigheid en beetje kruiden. In de mond een mooie krachtige en zeer fruitige wijn, in het begin mooie franse eik dat naargelang de avond vordert een beetje verdwijnt in zoetigheid, heel mooie tannines! En een schitterende afdronk. 91+
Deze wijn komt nog zeer jong over en gaat nog veel mooier worden de komende jaren!

   

Save water drink wine!
16-11-2015, 01:25 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-11-2015 om 01:28 PM door Vinogan(s).)
Bericht: #38
RE: Barone Ricasoli, Chianti Classico
Dronk gisteren de riserva 2011 (zwart etiket, niet de rocca guicciarda - side note: ik weet niet waarom brolio 2 riserva's maakt?)

Zit aan de moderne kant van het spectrum, door de 15% merlot en 5% CS.

Aciditeit niet echt hoog, heel lichte houtinvloed merkbaar.

Goede wijn, goed gemaakt, maar miste voor mij iets om 'm echt speciaal te maken.

Iets meer body dan de CC Fonterutoli uit hetzelfde jaar die 'm voorafging, maar vond 'm niet echt superieur (de 'riserva' voegt dus eigenlijk weinig toe in dit geval).

Kwam goed tot zijn recht bij het eten.

Vinogan(s)
15-01-2016, 07:24 PM
Bericht: #39
RE: Barone Ricasoli, Chianti Classico
Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico 2011
Gisteren geopend en vandaag genoteerd met het restje in de fles:
Licht geëvolueerde kersenrode kleur, helder, medium intens met brede lichtere rand, trage tranen.
Intense en boeiende neus met eerste indruk van hout en zwart fruit. Donkere bosbessen, gedroogd zwart fruit, kruiden (peper, kruidnagel, beetje munt), eik en licht getoast hout, leder.
Heel mooi mondgevoel met veel frisheid, mooie aciditeit om de alcohol in evenwicht te houden. Nog veel fruit. Tannines zijn aanwezig maar fijn en zorgen mee voor de materie. Alles zit mooi in evenwicht.
Afdronk medium met een fijn bittertje na het hout en het gedroogd fruit.
Ik scoor een mooie 91.
Maar ik denk niet dat die nog veel jaren tegoed heeft. Is nu goed maar zal misschien snel over zijn top zijn.
15-01-2016, 08:37 PM
Bericht: #40
RE: Barone Ricasoli, Chianti Classico
(15-01-2016 07:24 PM)Marc schreef:  Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico 2011
Gisteren geopend en vandaag genoteerd met het restje in de fles:
Licht geëvolueerde kersenrode kleur, helder, medium intens met brede lichtere rand, trage tranen.
Intense en boeiende neus met eerste indruk van hout en zwart fruit. Donkere bosbessen, gedroogd zwart fruit, kruiden (peper, kruidnagel, beetje munt), eik en licht getoast hout, leder.
Heel mooi mondgevoel met veel frisheid, mooie aciditeit om de alcohol in evenwicht te houden. Nog veel fruit. Tannines zijn aanwezig maar fijn en zorgen mee voor de materie. Alles zit mooi in evenwicht.
Afdronk medium met een fijn bittertje na het hout en het gedroogd fruit.
Ik scoor een mooie 91.
Maar ik denk niet dat die nog veel jaren tegoed heeft. Is nu goed maar zal misschien snel over zijn top zijn.

Mooie TN, topwijn deze Brolio Chianti Classico, de 2010 is nog beter dan de 2011 maar deze is ook zeer mooi, en deze zijn idd. jong al zeer genietbaar! Wink

Save water drink wine!


Ga naar locatie: