Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chateau Beau Rivage, Macau Médoc
11-08-2015, 10:52 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-08-2015 om 10:12 AM door Benz.)
Bericht: #1
Chateau Beau Rivage, Macau Médoc
Hallo,
Vanavond Clos La Bohéme 2008 Cru Bourgeois Haut-Médoc in het glas. Deze (biologische)wijn word gemaakt door Christine Nadalie eigenaar van Chateau Beau Rivage. Heb deze wijn vorig jaar ter plaatse gekocht tijdens ons bezoek aan mijn favoriete wijnstreek Médoc. Deze wijngaard van 3 hectare in de stad Macau is beplant met wijnstokken tussen de 15 en 50 jaar oud waarvan 4/5 Cabarnet Sauvignon en 1/5 Merlot. De druiven worden met de hand geplukt, de wijn rijpt 18 maanden op Franse eiken vaten met maximaal 60% nieuw hout. Wijn rechtstreeks uit de kelder in het glas. Mooie donker rode kleur met minuscuul licht bruin randje. Neus van rood en zwart fruit redelijk wat eik en ook een beetje kruiden. In de mond stevige tannines en redelijk wat zuren aanwezig maar wel mooi in evenwicht en zeker niet storend. Mooie afdronk. 88+ cheers

Save water drink wine!
11-02-2018, 07:57 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-02-2018 om 07:57 PM door troisetoiles.)
Bericht: #2
RE: Chateau Beau Rivage, Macau Médoc
Gisteren de Chateau Beau Rivage 2011, in november op het domein aangekocht. De Benjamin is een assemblage van merlot en cabernet sauvignon, met achttien maanden houtopvoeding. Wijnmaakster Christine Nadalié stamt uit een familie van tonneliers en maakt biologische wijnen.

De wijn enkele uurtjes op voorhand geopend en in de kelder laten staan. Donker rode kleur maar nog geen dakpankleurtje. Donker fruit en meer bepaald kersen in de neus. Ondanks de houtopvoeding proef ik geen vanilletoetsen in het glas, wel wat frisse zuren. Goede begeleider van de Aziatische gehaktballetjes met stamppot van aardappelen, spruitjes, abrikozen en champignons. Zeker geen complexe wijn, maar voor tien euro is dat misschien te veel gevraagd. Ook na het eten nog van een glaasje genoten, met drie wijndrinkers was de fles op het einde van de avond leeg. En dat het gezellig was.


Ga naar locatie: