Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De Houtsnip - Waregem
29-06-2017, 08:12 AM
Bericht: #21
RE: De Houtsnip - Waregem
Ik heb op een blauwe maandag (niet zo lang geleden) eens een paar dagen als sommelier in een restaurant in BML gewerkt. Het eerste wat ik moest doen was de kliekjes van de verschillende flessen huiswijn die open stonden proeven en bij mekaar gieten in één zelfde fles. Rolleyes

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
29-06-2017, 08:57 AM
Bericht: #22
RE: De Houtsnip - Waregem
(29-06-2017 05:24 AM)gertjeuh schreef:  Maar als je de duurdere formule neemt .
Gerechten en wijnen is dat al 420 euro met zen twee .
Als je daar je aperitief en koffie bij zou rekenen kom je toch akelig dicht in de buurt van die 500 euro per koppel .

Nu voor elk wat wils natuurlijk .
En iedereen heeft zijn standaard en inkomen om naar te leven .

Ik neem aan dat voor mensen die dit als voor 69% aftrekbare restaurantkosten kunnen inbrengen, dergelijke prijzen veel toegankelijker zijn. (Dat geldt jammer genoeg niet voor mij Wink. )
29-06-2017, 12:16 PM
Bericht: #23
RE: De Houtsnip - Waregem
(29-06-2017 08:57 AM)Corto schreef:  
(29-06-2017 05:24 AM)gertjeuh schreef:  Maar als je de duurdere formule neemt .
Gerechten en wijnen is dat al 420 euro met zen twee .
Als je daar je aperitief en koffie bij zou rekenen kom je toch akelig dicht in de buurt van die 500 euro per koppel .

Nu voor elk wat wils natuurlijk .
En iedereen heeft zijn standaard en inkomen om naar te leven .

Ik neem aan dat voor mensen die dit als voor 69% aftrekbare restaurantkosten kunnen inbrengen, dergelijke prijzen veel toegankelijker zijn. (Dat geldt jammer genoeg niet voor mij Wink. )

En bij de tweesterrenrestaurants die ik het verleden heb aangedaan heb ik de rekening zelf niet betaald. Deze werden betaald door die ze dan ook in mindering brachten op hun belastingen.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
29-06-2017, 02:29 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-06-2017 om 02:30 PM door don quichotte.)
Bericht: #24
RE: De Houtsnip - Waregem
(28-06-2017 11:31 PM)Kupers schreef:  ..........We zijn er zelf twee jaar geleden gaan eten, nog voor ze twee sterren hadden, en betaalden toen 324 euro voor twee personen, met aperitief, verschillende wijnen per glas, en koffie. Ik denk dat de stijging van 0 naar 2 sterren in tussentijd toch ook wel ergens de prijs verklaart, en ik denk niet dat je op dat niveau iets vindt in ons land wat gigantisch goedkoper is.

Kupers, kwalitatief kan ik The Jane niet beoordelen.
Een restaurant dat ik persoonlijk beter vind dan 't Zilte ( 2 sterren) in Antwerpen is de Fidalgo in Tienen. Het prijskaartje is daar wel de helft van 't Zilte.
We gaan daar met ons beiden al 30 jaar naar toe en komen daar nu nog altijd buiten met een rekening van minder dan 200€.
Aangepaste wijnen;champagne als aperitief en koffie inbegrepen.Wink

https://www.tripadvisor.be/Restaurant_Re...ml#REVIEWS

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
29-06-2017, 03:30 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-06-2017 om 03:31 PM door wvd.)
Bericht: #25
RE: De Houtsnip - Waregem
Voor mij was het wel zowat het beste wat ik ooit op mijn bord kreeg en ik ben heel blij dat ik die kans benut heb. Hier is niet enkel een topchef aan het werk, maar een zeer creatieve man (team) en hij creëert echt uitzonderlijke herehjes, verrassend soms, maar zeker niet "showy" Onze tafelpartners toen zijn echte restaurant bezoekers en ze hebben zowat alle sterren in België al minstens 1 keer bezocht. En ook zij vonden The Jane het beste ooit. Voor zo'n ervaring kan ik dan wel eens iets uitgeven.
Maar back to the point: de sommelier krijgt zelden een compliment. Als de wijn bevalt is dat gewoon en goede wijn... In vele van de betere restaurants doet de sommelier echt wel een topjob en ik zie zeker wel het verschil met de "doorsnee" goede restaurants waar je inderdaad beter de kaart raadpleegt.
29-06-2017, 05:15 PM
Bericht: #26
RE: De Houtsnip - Waregem
(29-06-2017 03:30 PM)wvd schreef:  Voor mij was het wel zowat het beste wat ik ooit op mijn bord kreeg en ik ben heel blij dat ik die kans benut heb. Hier is niet enkel een topchef aan het werk, maar een zeer creatieve man (team) en hij creëert echt uitzonderlijke herehjes, verrassend soms, maar zeker niet "showy" Onze tafelpartners toen zijn echte restaurant bezoekers en ze hebben zowat alle sterren in België al minstens 1 keer bezocht. En ook zij vonden The Jane het beste ooit. Voor zo'n ervaring kan ik dan wel eens iets uitgeven.
Maar back to the point: de sommelier krijgt zelden een compliment. Als de wijn bevalt is dat gewoon en goede wijn... In vele van de betere restaurants doet de sommelier echt wel een topjob en ik zie zeker wel het verschil met de "doorsnee" goede restaurants waar je inderdaad beter de kaart raadpleegt.

Eerlijk gezegd heb ik ook heel wat restaurants gedaan en prijs-kwaliteit is slechts 1% in staat om iets te P/K in orde, te brengen. Ik vind het meer en meer weggesmeten geld en ondermaats voor het geld dat je betaalt. Maar ja als je uitrekent wat het personeel en inrichting tegenwoordig moet kosten, dan kan het ook niet anders. Op restaurant gaan blijft een luxe.
30-06-2017, 12:02 PM
Bericht: #27
RE: De Houtsnip - Waregem
(29-06-2017 05:15 PM)bowmore schreef:  
(29-06-2017 03:30 PM)wvd schreef:  Voor mij was het wel zowat het beste wat ik ooit op mijn bord kreeg en ik ben heel blij dat ik die kans benut heb. Hier is niet enkel een topchef aan het werk, maar een zeer creatieve man (team) en hij creëert echt uitzonderlijke herehjes, verrassend soms, maar zeker niet "showy" Onze tafelpartners toen zijn echte restaurant bezoekers en ze hebben zowat alle sterren in België al minstens 1 keer bezocht. En ook zij vonden The Jane het beste ooit. Voor zo'n ervaring kan ik dan wel eens iets uitgeven.
Maar back to the point: de sommelier krijgt zelden een compliment. Als de wijn bevalt is dat gewoon en goede wijn... In vele van de betere restaurants doet de sommelier echt wel een topjob en ik zie zeker wel het verschil met de "doorsnee" goede restaurants waar je inderdaad beter de kaart raadpleegt.

Eerlijk gezegd heb ik ook heel wat restaurants gedaan en prijs-kwaliteit is slechts 1% in staat om iets te P/K in orde, te brengen. Ik vind het meer en meer weggesmeten geld en ondermaats voor het geld dat je betaalt. Maar ja als je uitrekent wat het personeel en inrichting tegenwoordig moet kosten, dan kan het ook niet anders. Op restaurant gaan blijft een luxe.

Roerend mee eens. TJ heeft 60 man personeel, ik begrijp niet hoe ze het doen.
Maar net als met alles is het aan de koper om te beslissen of iets z'n prijs waard is. Ik ken mensen die wel 30.000€ uitgeven aan iets om je droog mee te verplaatsen, dat gaat er bij mij dan weer niet in.... Sleepy
30-06-2017, 12:46 PM
Bericht: #28
RE: De Houtsnip - Waregem
(30-06-2017 12:02 PM)wvd schreef:  Ik ken mensen die wel 30.000€ uitgeven aan iets om je droog mee te verplaatsen, dat gaat er bij mij dan weer niet in.... Sleepy

applaus applaus applaus

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
30-06-2017, 05:39 PM
Bericht: #29
RE: De Houtsnip - Waregem
Citaat:Ik ken mensen die wel 30.000€ uitgeven aan iets om je droog mee te verplaatsen, dat gaat er bij mij dan weer niet in....

Bwa, ca va toch voor een vliegtuig? Wink

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: