Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domaine Comte Peraldi - Ajaccio - Corsica
09-12-2017, 09:45 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 09-12-2017 om 10:22 PM door FRANCISPICCART.)
Bericht: #1
Domaine Comte Peraldi - Ajaccio - Corsica
Ajaccio Rouge 2015 - Domaine Comte Peraldi
Basiswijn van Peraldi met 60% sciacarello, 20% nielluccio en voor de rest cinsault en carignan. Er zijn hier zeker linken met Toscanië waar de sciacarello bekend staat als mammolo. De mammolo wordt in de chianti nog al eens als aanvulling gebruikt omdat deze druif heel verfijnde, kruidige en bloemige aroma's oplevert. De nielluccio is in Toscane gewoon de sangiovese.
Dit zijn wijnen die de Bourgogneliefhebbers enorm zullen charmeren. Verwacht geen enorm concentraat met die sciacarello wijnen. Dit zijn wijnen die gemaakt worden op finesse en lieflijkheid, met een kruidenbundel en wat zacht rood fruit. De neus van deze wijn is gewoon een parfum aan finessevolle geuren die doen denken aan thijm, laurier, munt, vanille met wat vers rood fruit zoals frambozen en een beetje aardbei. De smaak is rond, zacht en smaakvol. Dit is piepjong en gaat zelfs nog wat afronden in de volgende twee jaar.
Voor mij heerlijke wijn. Moest je dit ergens tegenkomen, probeer eens een flesje! Ik heb dit rond de € 16 betaald in Frankrijk.


Bijlagen Afbeeldingen
   
10-12-2017, 12:02 PM
Bericht: #2
RE: Domaine Comte Peraldi - Ajaccio - Corsica
Klinkt heerlijk.


Ga naar locatie: