Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tripje langs de Ahr
24-02-2018, 10:11 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 24-02-2018 om 10:12 AM door Vinogan(s).)
Bericht: #31
RE: Tripje langs de Ahr
Indeed, but not in this hellhole. Sad! :-)
15-04-2018, 03:26 PM
Bericht: #32
RE: Tripje langs de Ahr
Binnen een goeie twee weken zijn Mijnheer en Madame Jordaens (aka Rik en Mady) voor een paar dagen naar Bad Neuenahr. Na enig spieken in deze thread. Mocht er iets zijn dat we zeker moeten doen (of zeker moeten laten), laat het dan in elk geval weten.

Oprechte dank zal uw deel zijn.
15-04-2018, 08:50 PM
Bericht: #33
RE: Tripje langs de Ahr
(15-04-2018 03:26 PM)Jordaens schreef:  Binnen een goeie twee weken zijn Mijnheer en Madame Jordaens (aka Rik en Mady) voor een paar dagen naar Bad Neuenahr. Na enig spieken in deze thread. Mocht er iets zijn dat we zeker moeten doen (of zeker moeten laten), laat het dan in elk geval weten.

Oprechte dank zal uw deel zijn.

Weingut Richter: simpele mens, eenvoudige maar zuivere en poeplekkere (en voor de streek zeer goedkope) biowijnen
Shumacher : Incontournable, de meest Bourgondische onder de spatburgunders
Julia Bertram: rising star, knappe,verschijning en knappe wijnen, wel meer spatburgunder dan pinot noir
Erwin Riske: zalige mens en zalige wijnen, de Pfartwinger is top en eigenlijk nog betaalbaar (29 euro).

Je kan ook naar de klassieke top 6 gaan natuurlijk, met Adenauer, Deutzerhof, Stodden en co, maar dat zijn platgetreden paden en sowieso een stuk duurder

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
16-04-2018, 08:35 AM
Bericht: #34
RE: Tripje langs de Ahr
Die namen had ik uit deze trip al afgekalkeerd... Maar dank voor de bevestiging, Jo.
Adenauer stond er ook op, omdat dat de enige naam en wijn was die ik kende.

Moogt ge bij die mensen gewoon binnengaan of verwachten ze een afspraak?
16-04-2018, 09:49 AM
Bericht: #35
RE: Tripje langs de Ahr
(15-04-2018 03:26 PM)Jordaens schreef:  Binnen een goeie twee weken zijn Mijnheer en Madame Jordaens (aka Rik en Mady) voor een paar dagen naar Bad Neuenahr. Na enig spieken in deze thread. Mocht er iets zijn dat we zeker moeten doen (of zeker moeten laten), laat het dan in elk geval weten.

Oprechte dank zal uw deel zijn.

enkele jaren terug zaten we ook in Bad-Neuenahr, dat administratief één gemeente vormt met Ahrweiler. Het zijn echter twee verschillende dorpen, en het verschil qua sfeer is enorm. Bad-Neuenahr is vrij modern en heeft eigenlijk weinig bezienswaardig, terwijl Ahrweiler zo'n typisch gemütlich Duits dorp is, met veel restaurantjes en weinstubes (en biergartens, maar daarvoor ga je niet neem ik aan). De twee zijn gescheiden door een mooie wandeling langs de rivier, dus als de schnitzel te zwaar op de maag ligt, zal de wandeling terug deugd doen.
De spa in Bad-Neuenahr hebben we toen ook geprobeerd en vond ik persoonlijk vrij tegenvallend. Het geheel deed wat gedateerd aan, maar dat kan ook aan de Duitse snorren, nekspoilers, en bierbuiken liggen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
07-05-2018, 06:36 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 07-05-2018 om 06:37 PM door Jordaens.)
Bericht: #36
RE: Tripje langs de Ahr
Zo, dat zit er ook alweer op. Prachtige streek. Weizenbier gedronken, en Kölsch (zoals tijdens mijn legerdienst) en Pils...
Stevig gewandeld ook. 's Ochtends naar de bakker was al bijna drie kilometer heen-en-weer.

En ook teveel wijn gekocht... 36 flessen bij elkaar. Het gros bij Adeneuer. Eén van de broers heeft ons alles laten proeven. En ook als ik zei dat ik de Gärkammer niet ging kopen, omdat die zo duur was, kregen we die toch ook voorgeschoteld. Dus hebben we daar toch ook maar drie flessen van gekocht... Later bij Edwin Riske (op aanbeveling van dit forum) werden we zeer gul ontvangen door Frau Riske (echtgenoot was met een wijnproefgroepje de berg op en de zoon lag nog wat ziekskes in bed), ondanks het feit dat er een bus bejaarden neerstreek in de gelagkamer voor een blitzbezoek. Ook hier mochten we alles proeven, met een crescendo in de kwaliteit, maar omwille van wat teveel Adeneuer hielden we het hier wijselijk op 4 x 3 flessen.

Als we teruggaan (als er eerst een gat in al die wijn geslagen is), zullen we erop letten het verblijf wat centraler te kiezen (Apollinarisstraat vond ik zeer vermakelijke ironie, maar het is letterlijk de laatste straat van Bad Neuenahr en 3,5 km van het oude centrum van Ahrweiler gelegen... Rustig, dat wel.
12-05-2018, 09:23 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-05-2018 om 09:38 AM door Jordaens.)
Bericht: #37
Adeneuer
Gisterenavond een eerste flesje geopend van onze oogst van vorige week.

Blanc de Noir 2017
Spätburgunder trocken
QbA.
J.J. Adeneuer, Bad Neuenahr
12% Vol - bij Adeneuer 9,50 €

Voor het gemak staat er ook Weisswein aus roten Trauben bij...
Ik zei Adeneuer (J. of J., dat weet ik niet) dat ik zoveel moeite deed om Spätburgunder te zeggen, terwijl hij het heel de tijd over Pinot Noir had. Warum?

Hij zei dat zoveel Belgen en andere Nederlanders geen idee hebben dat Spätburgender eigenlijk Pinot Noir ìs en dat hij er helemaal voor gewonnen is om de Boergondiërs naar de kroon te steken. Zijn klonen komen trouwens regelrecht uit Boergondië.

Ik zei dat ik tot voor enkele jaren enkel bekend was met de Spätburgunders van Baden Würtenburg. Volgens hem hebben ze daar intussen een groot klimaatsprobleem. Als het in de Ahr 32° is, dan is het in Ihringen er 42... Dat krijgen ze nauwelijks nog onder controle.

En die Blanc de Noir dan.
Zeer licht geel met een vage roze schijn (een soort homeopathische herinnering aan vroeger schilcontact). Zeer mooie glans. Tranen.
Heel jonge, frisse fruitige neus gaande van pompelmoes tot ananas.
In de mond eerst wat Duitse molligheid, die geen Trocken ooit helemaal kan vermijden, maar dan voldoende zuren voor evenwicht. Behoorlijk lange afdronk. Deze witte hoeft van mijn geen jaren oud te worden.

Ik zei tegen Adeneuer, dat sommigen me gewaarschuwd hadden dat hij nogal aan de dure kant is. Ik zei hem dat ik dat niet juist vond en met deze witte van het Rotweingut Adeneuer is dat in elk geval empirisch vastgesteld.
16-01-2019, 11:02 AM
Bericht: #38
RE: Tripje langs de Ahr
Naar aanleiding van dit topic afgelopen weekend een aantal Spätburgunders besteld.
In het verleden de 2011 + 2012 Meyer-Näkel Spätburgunder G in de kelder liggen gehad en geconsumeerd ondertussen.
Lekkere wijnen maar niet wauw.

Benieuwd of er nu wat lekkers bij zit. Misschien toch ook eens een weekendje Ahr boeken, is nog geen 2u rijden.
01-08-2019, 03:51 PM
Bericht: #39
RE: Tripje langs de Ahr
Wie in Dernau ( Richting Altenahr op ) de weg rechts omhoog neemt tegenover het benzinestation.
Wel die krijgt daar een mooie beloning voor!
   


Ga naar locatie: