Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Favorieten 1
14-02-2019, 03:16 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-02-2019 om 03:18 PM door Jordaens.)
Bericht: #1
Favorieten 1
Dat ging vlot. Het opzet was, zoals aangekondigd: aan wijnhandelaars vragen wat hun favoriete wijnen uit het eigen gamma zijn. Dus niet: hun duurste (gemiddelde prijs voor 7 wijnen ongeveer 25 à 30 euro), niet hun best verkochte, niet degene die ze eindelijk eens uit hun stock willen, maar wel die waar ze zelf het contentst van zijn. De eerste reeks viel alvast erg mee en een tweede staat al klaar. Een verslag (het cursieve commentaar komt van de website van Magnus).

0. Braide Alta Bianco "Gran Cru" 2016

IGT Venezia Giulia (Friuli Venezia Giulia)
Chardonnay, Sauvignon, Moscato Giallo, Picolit (15 manden vat, waarvan 7 op nieuwe eik).
Azienda Agricola Livon, San Giovanni Natisone (Udine)
14% Vol - Magnus 29,98

Helder en intens, geelgoud met dikke tranen
Intens aroma, acacia, oogstappelen, verse ananas en pompelmoes, peper, munt, linde, zoethout, kamille, een rijke gevarieerde neus.
Uitgesproken molligheid en zuren, weelderig en evenwichtig, de eiklagering duidelijk geproefd, beetje boterig, maar eigenlijk niet geroken... Lang. Nu of binnen een jaar of drie vier te drinken.
Iemand zei: subliem. En ook wel: de topper van de avond, maar toen moesten de anderen nog komen.

De gebroeders Livon maken in Friuli enkele heel lekkere witte topwijnen maar deze Braide Alte is wel hun topper! Hij kreeg sinds 1996 reeds 10 keer een 'Tre Bicchieri' in de vermaarde Italiaanse wijngids 'Gambero Rosso' ! Het druivenmengsel (Chardonnay, Sauvignon, Moscato Giallo en Picolit) is zeer origineel en wat ongebruikelijk, maar als u de wijn proeft bent u meteen verkocht. De volledig met de hand geplukte druiven vergisten in nieuwe eiken vaten en blijven daarna nog 8 maanden op diezelfde vaten verder rijpen op een constante temperatuur. Na eerst nog een tijdje op fles te hebben verder gerijpt, worden ze dan op de markt gebracht. Het resultaat is prachtig: een intens en complex aroma met kruidige toetsen en een warme, volle smaak die elegantie en verfijning tentoon spreidt. Het is een wijn die je jong kan drinken maar ook gerust 8 of 10 jaar kan bewaren! Het is een wijn voor uw betere kookwerk, heel lekker bij tongfiletjes in roomsaus met verse garnaaltjes, gegrilde lotte met een lichte mosterdsaus, gebakken kabeljauw met asperges, kreeft, oesters, snoek, zeetong of zelfs bij wit vlees. Wel heel belangrijk bij deze wijn is om hem NIET TE KOUD te schenken, ideaal is op 13 à 14 graden, dan komt hij volledig tot zijn recht. Wow, heel knap!


1. Barbera Epico 2015
DOCG Barbera d'Asti Superiore
Pico Maccario, Mombaruzzo (Piemonte)
15% Vol. - Magnus 26,98

Een heldere, volle rode kleur van krieken, mooie tranen en een lichte verdunning aan de meniscus.
Volle geur van framboos, krieken en overig vers fruit, eikenhout tabak, kreupelhout en dode bladeren (een beetje “bossig”), peper, vanille en diverse kruiden. Goed gebonden neus. Matig doorzichtig.
Evenwichtig in de mond, iets hoger in de zuren, veel kruidigheid, wat drop en eindigend op een bittertje en nog meer kruiden. Gemiddelde lengte. Moet nog wat liggen. Zoals de meeste Italiaanse wijnen, vraagt dit om eten.

We hadden van de broers Pico en Vitaliano Maccario al twee mooie Barbera's maar deze 'Epico' wilden we u zeker niet onthouden, zo knap! Een wijn die meteen mytische proporties krijgt nadat de jaargang 2015 de gegeerde 'Tre Bicchieri' in de wacht sleepte. Het is een 100% barbera, de tweede druif typisch voor Piemonte, die hier manueel geoogst werd, een zachte persing kreeg en daarna 12 tot 14 maanden in kleine Franse eiken vaten mocht rijpen. We ruiken een rijk complex palet van zonovergoten rood en zwart fruit, vanilletoetsen en delicate kruidigheid. Deze heerlijke aroma's keren sappig terug in de mond met frisse zuurtjes en versmolten tannines. De afdronk is lang en smakelijk waarbij alle appetijtelijke sensaties nog eens de revue passeren. Heerlijk met savoureuze (Italiaanse) bereidingen. Drinken op 17 à 18 graden, op zijn best tussen zijn tweede en negende jaar. Een kanjer van een wijn!

2. Persia 2015
A.C. Ventoux
90% Syrah, 10% Mourvèdre
M.P. Domaine de Fondreche, Barhélemy-Vincenti, Mazan
14% Vol. - Magnus 15,98

Helder en intens, dik. Zwarte kersenkleur met een mauve meniscus. Gekleurde tranen. Ondoorzichtig.
Intens aroma. Bij aanvang “’t Ruimerke”, na verloop van tijd eerder “barnyard”. Voor sommigen bleef de herinnering aan die eerste indruk van rioleringen nog te zeer hangen, wat de pret wat bedierf. De fles was een uur of drie eerder geopend, ik had me moeten decanteren, de wijn heeft veel lucht nodig. Langzaam openend op zwart fruit, vlier, braambessen, gestoofd zwart fruit, eik, tabak, pinda’s, koffie, hoestsiroop en creosoot, vanille. Een stevig aroma.
In de mond goede molligheid en zuren en een iets hogere tannine. Eindigend op gestoofd zwart fruit. Gemiddelde lengte. Smakelijke tannines die nog wat moeten afronden. Voor binnen een jaar of drie.
Een bijzonder stevige wijn, “een beetje erover” en ‘t Ruimerke duurde wat te lang.

De Ventoux torent als een woeste, onherbergzame reus boven het mooie Provence landschap uit. Met zijn 1909 meter is de Ventoux de hoogste berg van het Franse zuidoosten en een geliefkoosd terein voor wielertoeristen. In de 'Tour de France' neemt hij zelfs legendarische vormen aan. Aan zijn voet strekt zich een lieflijk, glooiend landschap uit, de 'Côtes du Ventoux'. Deze uitgestrekte appelatie bevindt zich voornamelijk in het natuurlijke amfitheater dat de Ventoux vormt aan zijn noord-, oost en zuidflank. De wijnen van deze appelatie zijn nauw verwant met de naburige Côte du Rhône. Veel wijn wordt verwerkt bij soms goede, soms minder goede wijncoöperaties. Zij die kwalitatief echt iets speciaal willen maken, vinifiëren en bottelen hun wijn zelf. Zo doet ook de familie Vincenti- Barthelemy van het Domaine de Fondrèche. Ze kochten de verwaarloosde 30 hectare wijngaarden in 1990 en vernieuwden en verbeterden alles van A tot Z. Dat zij zulk een prachtig resultaat bereiken is niet verwonderlijk vermits de zoon afgestudeerde oenoloog en de moeder biologe is... Een 'dreamteam' in de wijnwereld dus! Hun vatgerijpte cuvée 'Persia' is gemaakt met druiven van 30 à 40 jaar oude Syrah druivenstokken met een rendement van slechts 15 hectoliter per hectare! Er wordt ook een zeer kleine hoeveelheid 'Mourvèdre' aan toegevoegd. Op zijn best tussen zijn derde en negende of tiende jaar.


3. Monasterio 2015
DO Ribero del Duero - Vino Ecologico
80% Tinto Fino, 10% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon (18 maanden eik)
Bodegas Hacienda Monasterio, Pesquera de Duero (Valladolid)
15% Vol - Magnus 35,98

Helder en intens, fluwelig uiterlijk, kleur van zwarte kers met wat mauve, mooie tranen, gevulde meniscus. Nauwelijks doorzichtig.
Intens tot diep aroma, bij aanvang wat gesloten, daarna zwarte bes, bramen en bosbessen, vlier, gestoofd fruit, eik, “heel veel hout”, peper, vanille, wat munt en een tikkeltje boerenerf. Een gedistingeerde neus.
In de mond harmonieus, erg lang en eindigend op braambessen.
Een grote wijn voor nu en binnen een jaar of tien. Het woord “grandioos” viel.

Ribera del Duero heeft als wijn-appellatie de laatste jaren een zeer goede reputatie opgebouwd. Gelegen in Castilla-León, zo'n 200 kilometer ten Noorden van Madrid, geniet het van zeer warme zomerdagen (overdag temperaturen tot 40 graden) en frisse nachten (15 à 20 graden). Dit grote verschil tussen dag en nacht is een enorm voordeel voor de wijnstokken. Doordat die 's nachts kunnen 'rusten' verkrijgt men later fijnere wijnen met meer frisheid en finesse. Dit temperatuurverschil doet zich hier voor doordat de wijngaarden op een hoogte van 750 à 800 meter liggen. De meest gebruikte druif is de 'Tempranillo' die hier ook wel 'tinto del pais' of 'tinto fino' wordt genoemd. In de vallei van de Duero-rivier, tussen 'Pesquera' en 'Valbuena de Duero' ligt de prachtige bodega 'Hacienda Monasterio'. Hun wijngaarden liggen op een zuid gerichte helling, wat perfect is voor het verbouwen van wijndruiven. Ook de kalkhoudende ondergrond komt zo 'uit het boekje'. Om hun ranken niet te veel te belasten, is het domein heel dicht aangeplant wel twee keer meer wijnranken per hectare dan gemiddeld de norm is. Hierdoor kunnen de planten niet al te veel druiven aanmaken, en komt de essentie van de bodem rechtstreeks in de wijn terecht. Op de 160 hectaren die het domein telt, zijn Tinto Fino (=Tempranillo), Cabernet-Sauvignon en Merlot aangeplant die samen (respectievelijk 80%, 10% en 10%) 18 maanden mogen rijpen op eiken vaten. Robert Parker is alvast fan, met scores die steeds in de 90 reiken. Deze wijn heeft een robijnrode kleur, mooie fruitige aroma's die eindigen met een minerale toets en uiteraard ook redelijk wat hout, na de lange vatrijping. In de mond is hij fruitig en sensueel zacht, met subtiele tannines die voor een mooi evenwicht zorgen. Prachtige wijn!

4. G Acte 2 2010
A.C. Bordeaux Supérieur
56% Merlot, 44% Cabernet Franc (15 maand eik, nieuw en gebruikt)
M.P. Jean-Pierre Moueix, Guinaudeau (Ch. Lafleur, Pomerol)
14,5% Vol - Magnus 26,98

Helder, intens, granaatrood, goeie tranen en gevulde meniscus. Vrij kleine doorzichtigheid.
Vol tot intens aroma met zwarte en rode bes, “hopen” gestoofd fruit, cederhout, vochtige bladeren, potloodslijpsel, peper, vanille, een beetje erfgeuren. Finesserijke aroma, rijp en aan de tertiaire periode begonnen.
Evenwichtig in de mond met iets nadruk op de zuren, gemiddelde lengte eindigend op kersenpit.
Een bordeaux supérieur met de kwaliteit van een gemiddelde St-Emilion, maar ook aan de prijs ervan, wat het toch eerder een hype dan een trouvaille maakt.

Aan de top van het gamma is er de G Acte 6, geboren uit een droom van Jacques, Sylvie, Baptiste en Julie om jaarlijks met de grootste zorg en met de ploeg van Château Lafleur een nieuwe rode wijn te maken die het karakter van een bepaald terroir en specifi eke jaargang refl ecteert. Gemaakt met 56 % merlot en 44 % cabernet franc van wijnranken van vijfentwintig jaar oud krijgen we een complexe wijn met veel finesse nadat die vijftien maanden heeft doorgebracht op nieuwe en gebruikte eiken vaten. Wat een prachtige Bordeaux! Fantastisch bij het betere gevogelte, kalfsvlees en zachte kazen op zo'n graad of 18. Een grote klassewijn waar u best van geniet tussen zijn vijfde en vijftiende jaar, een absolute aanrader!!!

5. Brunello Il Poggione 2013
DOCG Brunello di Montalcino
Tenuta Il Poggione, Montalcino
14,5 Vol. - Magnus 37,90

Helder, intens uiterlijk, vrij doorzichig, granaatrood met een beetje tranen en met ietwat verdunning aan de meniscus.
Volle tot intense neus, met aanvankelijk de geur van een autowerkplaats, die wegtrok om plaats te maken voor rode bes en aardbeienjam, krieken, eik, tabak, rook, beetje tertiaire geuren, thee, peper, vanille. Een fijn aroma.
Evenwichtig, met uitgesproken molligheid, zuren en tannines, eindigend op noordkrieken. Gemiddelde lengte. Voor nu tot binnen een jaar of vijf. Woorden als “subtiel” en “vraagt om eten” vielen.
Iedereen was tevreden met deze wijn, maar we weten al lang dat Brunello te duur is en dat er in Italië voldoende alternatieven van dezelfde kwaliteit zijn.

De Brunello is de prins van de Montalcinowijnen en deze is gemaakt met handgeplukte Sangiovese druiven afkomstig van de oudste wijnranken. Na zorgvuldige fermentatie bij gecontroleerde temperatuur verbleef hij drie jaar op grote Franse eiken vaten. De finishing touch gebeurt via doorrijping op de fles. Na het walsen verleidt deze Brunello ons meteen met een heerlijk boeket van aardbei, bosbes en kers. Intense zoete kruidigheid (vanille en wat zoethout) vullen aan zodat je niet snel genoeg kan gaan proeven. De wijn valt op door zijn mooie spanning want hij heeft zijn evenwicht al gevonden: aroma's, zuren en fijne tannines in perfecte balans. Al helemaal drinkbaar door zijn persistente afdronk maar er zit desgewenst nog heel wat rek op dit 'bloedmooie bruintje'. Best te drinken tussen nu en 2028, tijd zat dus. Doet rood vlees, wild en oude kazen alle eer aan. Geniet ervan op 17 à 18 °C, een echt pareltje en ultieme aanrader!! Vertaling tekst in 'The Wine Advocate' Robert PARKER (96/100): "Deze Brunello di Montalcino 2013 doet de reputatie die dit domein door de jaren heen opgebouwd heeft, alle eer aan. In ons glas hebben we een diepe, mooi versmolten Sangiovese met in de aanzet uitgesproken, weelderige toetsen van zwarte kersen, pruimen en kruiden. In de neus milde tonen van eik, gerookt, teer en geroosterde noten met daarnaast impressies van vermalen steen en gedroogde kruiden en munt. Deze Brunello evolueert positief in het glas en heeft nog een lang leven voor zich."


6. Altos las Hormigas Malbec Reserve 2014

Mendoza Argentina
Valle de Uco (18 maanden eik, 6 maanden fles)
14,5% Vol. - Magnus 22,49

Helder en intens, nauwelijks doorzichtig. Kleur van zwarte kers met jong mauve, “zwarte meniscus, zwarte tranen”.
Een intens, gebald aroma. met viooltje, framboos, zwarte bes, braambes, cuperdon, gestoofd fruit, eikenhout van gebrande vaten, karamel, thee, peper, vanille, muskaat, kruidentuiltje, een beetje erf. Heel geconcentreerd en heel typisch malbec, een klein tikkeltje vegetaal doet rechtstreeks aan Cahors denken.
Evenwichtig in de mond met goede molligheid en voldoende zuren, tannines moeten nog wat afronden.Goede lengte, eindigend op geconfijte kriek en cramberries.
Grote wijn. “Indrukwekkend”. Nu en binnen vijf jaar.

De zeer rijpe en streng geselecteerde Malbec druiven voor deze 'Reserva' werden volledig met de hand geplukt en bleven ongeveer 30 dagen in kleine roestvrij stalen kuipen om vervolgens 16 maanden op uitsluitend Franse eiken vaten te worden gelagerd. Het resultaat is zonder meer fenomenaal te noemen. Zijn zwarte kleur bereidt u al voor op wat gaat komen: een topwijn. Een zeer complexe neus van rood en zwart fruit, lavendel en cederhout, een uiterst geconcentreerde smaak die toch zacht, mild en zuiver is en een lange afdronk. Alhoewel u deze wijn makkelijk 8 of 9 jaar kan bewaren en hij in de komende jaren nog zal verbeteren, kan u hem toch ook reeds nu drinken als u hem decanteert en genoeg lucht geeft. Schenk hem niet te warm, op zo'n 16 à 17 graden, bij gestoofd of gebraden lamsvlees, steak van de grill met pepersaus, rundvlees, zacht smakende wildgerechten of harde kazen. Vertaling tekst in 'The Wine Advocate' Robert PARKER (93/100): "Qua prijs heeft de Malbec Reserva 2014 een forse sprong gemaakt. De druiven groeien hier op een krijtachtige bodem met ronde keien in Altamira, Gualtallary en een stukje Vista Flores (dat niet langer gebruikt wordt) en worden vergist met inheemse gisten, zonder bijkomende aanzuring. De wijn wordt gedurende 16 maanden gelagerd op ongebrande eiken foeders van 3.500 liter. Ook de kwaliteit maakte een sprong voorwaarts met een wijn waarin minerale en frisse toetsen overheersen. De wijn zal zeker gesmaakt worden door meer ervaren liefhebbers dankzij zijn subtiele mineraliteit, zijn prachtig evenwicht en zijn smaakvolle, bijna saline afdronk. Deze malbec is een mooie, fijne, elegante expressie van de kalkstenen ondergrond van de 'Valle de Uco'. Naar mijn mening is het deze wijn die een terroirwijn genoemd moet worden, terwijl de vorige wijn de 'reserva' zou moeten zijn - dat komt toch meer met de realiteit overeen."
14-02-2019, 06:56 PM
Bericht: #2
RE: Favorieten 1
Mooi verslag!

DO Ribero del Duero, DOCG Brunello di Montalcino, Valle de Uco ... Magnus heeft een goede smaak Slurp

In blind, we trust Cool
14-02-2019, 07:03 PM
Bericht: #3
RE: Favorieten 1
(14-02-2019 06:56 PM)fleer schreef:  Mooi verslag!

DO Ribero del Duero, DOCG Brunello di Montalcino, Valle de Uco ... Magnus heeft een goede smaak Slurp

Idd. een heel mooi lijstje! Wink

Save water drink wine!
15-02-2019, 01:10 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-02-2019 om 01:11 PM door wvd.)
Bericht: #4
RE: Favorieten 1
Il Poggione 2013 zal wellicht nog wat jong zijn om nu al te kunnen op zijn echte waarde te schatten, want ik vind eigenlijk helemaal niet "dat Brunello te duur is en dat er in Italië voldoende alternatieven van dezelfde kwaliteit zijn" (tenzij in Chianti Classico natuurlijk. Wink Ik ben integendeel van mening dat je er nog steeds van 's werelds mooiste wijnen vindt en dikwijls aan een betere rqp dan in vele andere topregio's.
Maar ik wil er wel bij opmerken dat ik de hier vermelde wijn niet zelf geproefd heb!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
15-02-2019, 01:43 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-02-2019 om 01:44 PM door Vinogan(s).)
Bericht: #5
RE: Favorieten 1
(14-02-2019 03:16 PM)Jordaens schreef:  5. Brunello Il Poggione 2013
uitgesproken molligheid, zuren en tannines >< Voor nu tot binnen een jaar of vijf.
[i]

Gek? Sta mij ook toe om zware twijfels te hebben bij dit drinkvenster, zeker gezien de eraan voorafgaande opmerking...

De prijs van Poggione kruipt inderdaad elk jaar wat hoger (zoals quasi elke brunello zeker?), waarschijnlijk ook geholpen door de (te) hoge parkerscores (95-96) die de wijn om 1 of andere reden elk jaar krijgt. Dit is goede wijn, maar niet zó goed...

Magnus heeft z'n werk precies wel goed gedaan...
15-02-2019, 02:57 PM
Bericht: #6
RE: Favorieten 1
Wat de prijzen betreft: het was de duurste wijn, maar niet de favoriete.
Wat de periode betreft: de wijn is nu prima, maar mag nog wat afronden, alleen zit er al een spoortje tertiair in en we weten dat sangiovese plotseling behoorlijk vegetaal kan worden als je er te lang op wacht.
15-02-2019, 07:17 PM
Bericht: #7
RE: Favorieten 1
Leuke respons gekregen van Magnus.

Onze proefnotities kregen hun fiat. Alleen rond dat Ruimerke moest wat opheldering komen. We waren het snel eens dat drie uur op voorhand ontkurken niet voldoende was en dat ik had moeten karaferen. Daarvoor had ik helaas de tijd niet en vandaar de hardnekkige geuren van super-putteke. Verder waren we het erover eens dat Persia leed onder overextractie, die misschien door de jaren wel wat zou milderen.
15-02-2019, 08:14 PM
Bericht: #8
RE: Favorieten 1
(15-02-2019 07:17 PM)Jordaens schreef:  Leuke respons gekregen van Magnus.

Onze proefnotities kregen hun fiat. Alleen rond dat Ruimerke moest wat opheldering komen. We waren het snel eens dat drie uur op voorhand ontkurken niet voldoende was en dat ik had moeten karaferen. Daarvoor had ik helaas de tijd niet en vandaar de hardnekkige geuren van super-putteke. Verder waren we het erover eens dat Persia leed onder overextractie, die misschien door de jaren wel wat zou milderen.

Die Persia koop ik al 10 jaar niet meer omwille van het bombastische karakter van deze wijn. Is een wijn voor beginners die vooral “veel” zoeken.De cuvee ervoor (waarvan de naam me even ontsnapt) vind ik interessanter.
Voor wat betreft t Ruimerke: ik werd al gewaar dat die reductie soms nog verslechtert door een uur of 3-4 op voorhand openen. Volgens mij is de oplossing ofwel pop n pour(waar de reductie binnen de perken blijft en door het verse fruit wordt gedekt) ofwel éen of zelfs twee dágen op voorhand openen (en al een goed glas uitgieten zodat de zuurstof langzaam zijn werk kan doen)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
15-02-2019, 10:22 PM
Bericht: #9
RE: Favorieten 1
(15-02-2019 02:57 PM)Jordaens schreef:  Wat de prijzen betreft: het was de duurste wijn, maar niet de favoriete.
Wat de periode betreft: de wijn is nu prima, maar mag nog wat afronden, alleen zit er al een spoortje tertiair in en we weten dat sangiovese plotseling behoorlijk vegetaal kan worden als je er te lang op wacht.

Ik heb recent een proeverij bijgewoond waar zeer oude sangioveses op tafel zijn gekomen. En heb daar toch weinig vegetaals geproefd.
Enorm verrast van de bewaarkracht van sangiovese. Il Poggione stond er trouwens tussen, uit 1977. De wijn had nog altijd rood fruit, kruidigheid, fraicheur, wat mineraliteit zelfs. Redelijk wat droogtrekking wel, dus dat komt wellicht niet meer goed. Maar qua drinking window kan deze jongen dus wel nog een tijdje mee...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
16-02-2019, 10:01 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-02-2019 om 10:08 AM door Jordaens.)
Bericht: #10
RE: Favorieten 1
Daarom doe ik ook zo weinig mogelijk absolute uitspraken. Bovendien moet ik natuurlijk een beetje rekening beginnen houden met mijn eigen "drinking window"...
Jo, je bedoelde wellicht de "Il était une fois"-cuvée van Fondrèche. Die hebben we in onze grenache/garnache degustatie gehad in 2014. Dat is inderdaad een veel vriendelijkere wijn dan de Persia.
16-02-2019, 12:41 PM
Bericht: #11
RE: Favorieten 1
(16-02-2019 10:01 AM)Jordaens schreef:  Daarom doe ik ook zo weinig mogelijk absolute uitspraken. Bovendien moet ik natuurlijk een beetje rekening beginnen houden met mijn eigen "drinking window"...
Jo, je bedoelde wellicht de "Il était une fois"-cuvée van Fondrèche. Die hebben we in onze grenache/garnache degustatie gehad in 2014. Dat is inderdaad een veel vriendelijkere wijn dan de Persia.

Ik bedoelde eigenlijk de Cuvee Nadal. ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
16-02-2019, 01:00 PM
Bericht: #12
RE: Favorieten 1
(16-02-2019 12:41 PM)vinejo schreef:  
(16-02-2019 10:01 AM)Jordaens schreef:  Daarom doe ik ook zo weinig mogelijk absolute uitspraken. Bovendien moet ik natuurlijk een beetje rekening beginnen houden met mijn eigen "drinking window"...
Jo, je bedoelde wellicht de "Il était une fois"-cuvée van Fondrèche. Die hebben we in onze grenache/garnache degustatie gehad in 2014. Dat is inderdaad een veel vriendelijkere wijn dan de Persia.

Ik bedoelde eigenlijk de Cuvee Nadal. ;-)

Ik dacht dat Sebastien die opgegeven had en nu een zonder zwavel en een gewone "Domaine" bottelt? Ik heb de eerste jaren meegemaakt en toen vond ik dat goed voor de prijs, maar Persia was toch ook nooit echt mijn ding.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
08-03-2019, 09:05 PM
Bericht: #13
RE: Favorieten 1
Sangiovese niet vegetaal worden als hij oud wordt? Allez.

Toegegeven, niets is absoluut, maar ervaring telt toch ook voor een klein beetje mee, dacht ik zo.

Overigens staat de volgende rist van zeven klaar voor volgende woensdag. Benieuwd.
09-03-2019, 12:56 AM
Bericht: #14
RE: Favorieten 1
(08-03-2019 09:05 PM)Jordaens schreef:  Sangiovese niet vegetaal worden als hij oud wordt? Allez.

Toegegeven, niets is absoluut, maar ervaring telt toch ook voor een klein beetje mee, dacht ik zo.

Overigens staat de volgende rist van zeven klaar voor volgende woensdag. Benieuwd.

Wij ook!
En Werner ook denk ik
(lichtjes zenuwachtig Big Grin)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
09-03-2019, 10:30 AM
Bericht: #15
RE: Favorieten 1
En er zit al een derde avond in de pijplijn... Wat mogelijk een extraatje zal zijn is dat er stilaan wijnen uit dezelfde appellatie tevoorschijn komen en dan krijg je toch een beetje een competitie.
25-04-2019, 12:17 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-04-2019 om 03:45 PM door Jordaens.)
Bericht: #16
RE: Favorieten 1
Vorige week snel een greep gedaan in onze kelder om iets bij het eten te kunnen opendoen. Barbera Epico 2015, over een aantal dagen gespreid gedronken en dat viel erg mee, omdat hij nog zo jong is en dus bakken 02 kan verdragen. Mooie wijn.

Op de vorige wijnveiling twee loten Hacienda Monasterio 2011 gekocht, omdat die 2015 zo bijzonder smakelijk was. Wat een geluk dat niemand wou doorbieden... Die dozen gaan weer veel te snel leeg zijn, vrees ik. Deze wijn is af en niets weerhoudt ons om er ons ongeremd op toe te leggen. Let wel: een stuk minder betaald dan de 2015 in de handel, dat spreekt vanzelf.

Veilingmeester N.V. Jordaens
25-04-2019, 03:25 PM
Bericht: #17
RE: Favorieten 1
(25-04-2019 12:17 PM)Jordaens schreef:  Vorige week snel een greep gedaan in onze kelder om iets bij het eten te kunnen opendoen. Barbera Epico 2015, over een aantal dagen gespreid gedronken en dat viel erg mee, omdat hij nog zo jong is en dus bakken 02 kan verdragen. Mooie wijn.

Op de vorige wijnveiling twee loten Hacienda Monasterio 2011 gekocht, omdat die 2015 zo bijzonder smakelijk was. Wat een gelukkig dat niemand wou doorbieden... Die dozen gaan weer veel te snel leeg zijn, vrees ik. Deze wijn is af en niets weerhoudt ons om er ons ongeremd op toe te leggen. Let wel: een stuk minder betaald dan de 2015 in de handel, dat spreekt vanzelf.

Hacienda Monasterio ... één van mijn lievelingswijnen uit de Ribera del Duero cheers

In blind, we trust Cool


Ga naar locatie: