Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
18-09-2019, 03:05 PM
Bericht: #21
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
(18-09-2019 01:08 PM)Thomas schreef:  Omdat 2014 het jaar is waarin mijn petekind werd geboren heb ik toch al wat onderzoek gedaan en een paar aankopen...

- op Sicilië en meer bepaald op de Etna was 2014 een geweldig jaar. Ik heb van Terre Nere alle crus in magnum gekocht. Aan de gewone Etna Rosso 14 al veel plezier beleefd.

- in Toscane een zeer moeilijk en nat jaar (ik was er toen ook, de enige zomer dat we zoveel binnen gezeten hebben). Ik dronk veel matige CC's van nochtans goede huizen, en één fantastische CC van Val delle Corti, maar die zie ik toch geen decennium meer overeind blijven.

- In Piemonte zijn de Barbaresco's meer gespaard gebleven van hagelstormen dan de Barolo's, en heeft de drogere nazomer de meubels wat gered. Ik kocht Produttori en wat Rabaja van Cortese. In Alto Piemonte spraken de boeren bij wie ik ging over een moeilijk jaar met weinig bewaarpotentiëel.

- In Irpinia (waar ik deze zomer heel wat boeren bezocht - verslag komt er ooit aan...):
- witte wijnen haalden in 14 minder alcohol dan gewoonlijk. Wat ik proefde van fiano's (Ciro Picariello, Mastroberardino More Maiorum, Pietracupa) was licht, en al verder geëvolueerd dan 13. Eén geweldige Greco geproefd van Pietracupa, maar die was geweldig omwille van de evolutie. Denk gerijpte riesling.
- rode wijnen: de Contrade di Taurasi (die ik reken tot de absolute top van Italië) maakten geen Taurasi in dit jaar, dat wil wel iets zeggen... ik proefde wel een mooie Taurasi bij Villa Raiano. Ook die van Caggiano heeft potentieel. Van Luigi Maffini uit de Cilento dronk ik met plezier enkele flessen Kleos 2014, de meeste overige aglianico's uit 14 waren erg groenig en hard.

In andere Zuid-Europese landen was 2014 ook moeilijk, van Griekenland tot Portugal spraken ze van een zeer nat jaar.

Ik heb voor de rest wel wat flessen in Bourgogne, Bordeaux en Loire gekocht waarvan ik wel hoop dat ik ze ooit kan degusteren met mijn petekind, aangezien het daar wel iets beter is gegaan dan in het zuiden. Maar zoals duidelijk, heb ik niet al mijn eieren in één korf gelegd, en ook genoeg gekocht om de evolutie te kunnen bestuderen de komende jaren.
To be continued...

Er is toch wel wat moois gemaakt in Toscane in 2014 hoor! Zowel Rampolla als Fontodi leverden erg mooie wijnen af met flink bewaarpotentieel.
De Taurasi van Lonardo vind ik ook heel mooi, ik proefde ze elk jaar naast mekaar (zelfde stand...) en ik vond de tannines daar toch weer iets rustieker dan bij Guastaferro. Maar dat het grote klasse is, daarover bestaat amper twijfel.
Van de betere Bourgognes van 2014 ga je nog heel lang geniet hebben. Die jaargang wordt wat over het hoofd gezien met de meer hyped 2015 en 2016 en nu 2018 (en wellicht 2019...), maar het is een heel mooi klassiek jaar.
Ook in Bordeaux zijn nog koopjes te doen, dikwijls nu aan iets meer dan de helft van de prijs van 2015/2016 en ik vond sommige merken toch erg geslaagd. Als je wil sla ik er mijn nota's eens op na.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
18-09-2019, 03:06 PM
Bericht: #22
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
(18-09-2019 01:08 PM)Thomas schreef:  Omdat 2014 het jaar is waarin mijn petekind werd geboren heb ik toch al wat onderzoek gedaan en een paar aankopen...

- op Sicilië en meer bepaald op de Etna was 2014 een geweldig jaar. Ik heb van Terre Nere alle crus in magnum gekocht. Aan de gewone Etna Rosso 14 al veel plezier beleefd.

- in Toscane een zeer moeilijk en nat jaar (ik was er toen ook, de enige zomer dat we zoveel binnen gezeten hebben). Ik dronk veel matige CC's van nochtans goede huizen, en één fantastische CC van Val delle Corti, maar die zie ik toch geen decennium meer overeind blijven.

- In Piemonte zijn de Barbaresco's meer gespaard gebleven van hagelstormen dan de Barolo's, en heeft de drogere nazomer de meubels wat gered. Ik kocht Produttori en wat Rabaja van Cortese. In Alto Piemonte spraken de boeren bij wie ik ging over een moeilijk jaar met weinig bewaarpotentiëel.

- In Irpinia (waar ik deze zomer heel wat boeren bezocht - verslag komt er ooit aan...):
- witte wijnen haalden in 14 minder alcohol dan gewoonlijk. Wat ik proefde van fiano's (Ciro Picariello, Mastroberardino More Maiorum, Pietracupa) was licht, en al verder geëvolueerd dan 13. Eén geweldige Greco geproefd van Pietracupa, maar die was geweldig omwille van de evolutie. Denk gerijpte riesling.
- rode wijnen: de Contrade di Taurasi (die ik reken tot de absolute top van Italië) maakten geen Taurasi in dit jaar, dat wil wel iets zeggen... ik proefde wel een mooie Taurasi bij Villa Raiano. Ook die van Caggiano heeft potentieel. Van Luigi Maffini uit de Cilento dronk ik met plezier enkele flessen Kleos 2014, de meeste overige aglianico's uit 14 waren erg groenig en hard.

In andere Zuid-Europese landen was 2014 ook moeilijk, van Griekenland tot Portugal spraken ze van een zeer nat jaar.

Ik heb voor de rest wel wat flessen in Bourgogne, Bordeaux en Loire gekocht waarvan ik wel hoop dat ik ze ooit kan degusteren met mijn petekind, aangezien het daar wel iets beter is gegaan dan in het zuiden. Maar zoals duidelijk, heb ik niet al mijn eieren in één korf gelegd, en ook genoeg gekocht om de evolutie te kunnen bestuderen de komende jaren.
To be continued...

Schitterend! Bedankt Thomas.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
18-09-2019, 05:03 PM
Bericht: #23
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
(18-09-2019 03:05 PM)wvd schreef:  Er is toch wel wat moois gemaakt in Toscane in 2014 hoor! Zowel Rampolla als Fontodi leverden erg mooie wijnen af met flink bewaarpotentieel.

Rampolla en Fontodi in 14 niet geproefd, maar bij Castellinuzza & Piuca, Monteraponi en Volpaia niets in 14 gekocht terwijl toch ik heel enthousiast ben over hun andere recente jaargangen.

(18-09-2019 03:05 PM)wvd schreef:  De Taurasi van Lonardo vind ik ook heel mooi, ik proefde ze elk jaar naast mekaar (zelfde stand...) en ik vond de tannines daar toch weer iets rustieker dan bij Guastaferro. Maar dat het grote klasse is, daarover bestaat amper twijfel.

Sja, heb beide dit jaar ook naast elkaar geproefd en naar mijn smaak was het omgekeerd; ik vond de Taurasis van Guastaferro iets harder dan die van Lonardo... Maar beide wel zeer mooi.

(18-09-2019 03:05 PM)wvd schreef:  Van de betere Bourgognes van 2014 ga je nog heel lang geniet hebben. Die jaargang wordt wat over het hoofd gezien met de meer hyped 2015 en 2016 en nu 2018 (en wellicht 2019...), maar het is een heel mooi klassiek jaar.
Ook in Bordeaux zijn nog koopjes te doen, dikwijls nu aan iets meer dan de helft van de prijs van 2015/2016 en ik vond sommige merken toch erg geslaagd. Als je wil sla ik er mijn nota's eens op na.

Jancis Robinson was zeer lovend over Capbern in 2014 dus daar ben ik voor gegaan. Ik doe zelf niet te vaak Bordeaux open dus daar ben ik niet verder naar op zoek...
06-01-2020, 01:48 PM
Bericht: #24
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
Capanna Brunello di Montalcino 2010. Gedecanteerd 2 uur voor service. Redelijk geëvolueerde kleur, aroma's van al wat oudere wijn met leer, tabak, noot, weinig fruit te bespeuren. In de mond beter, wat frisser, halfvol met hier wel wat (gestoofd) fruit en nog wat tannine op de redelijke afdronk. Merkwaardig en ik vermoed (en hoop...) een mindere fles. Vorig jaar was deze eerder veelbelovend en nog veel te jong. Onlangs gedronken Ciacci en zeker Potazzine waren stukken beter. Weldra nog eens proeven want dit was wel een OK wijntje, maar een dikke tegenvaller voor Brunello 2010.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
06-01-2020, 02:15 PM
Bericht: #25
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
Paar dagen terug Monteraponi Chianti Classico '16 gedronken op restaurant. Heel verfijnd, helemaal mijn ding. Wel nog wat jong.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
09-04-2020, 03:36 PM
Bericht: #26
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
Gisterenavond buiten een Insalata Caprese, overgoten met een heerlijke Toscaanse olijfolie en in het glas de Chianti Classico 2016 van dezelfde producent! Absoluut heerlijk van genoten, ik kom er stilaan terug bovenop!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
09-04-2020, 07:57 PM
Bericht: #27
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
Citaat:Absoluut heerlijk van genoten, ik kom er stilaan terug bovenop!

thumbsup

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
09-04-2020, 08:48 PM
Bericht: #28
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
Hier na een mini Ronde Van Vlaanderen gisteren (120km over Berendries, Kleiberg, Ten Houte, Kanarieberg, Fiertelmeers, Riekestraat, Paterberg, Koppenberg, Eikenberg en Armeklei) eens een Brandaglia 2011 van Guerrini Slurp na een Santenay rouge 2013 van Marc Colin

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
10-01-2021, 03:38 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-01-2021 om 03:39 PM door wvd.)
Bericht: #29
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
Dit staat klaar voor vanavond, verdomd benieuwd!
   

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
10-01-2021, 03:47 PM
Bericht: #30
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
(10-01-2021 03:38 PM)wvd schreef:  Dit staat klaar voor vanavond, verdomd benieuwd!

Nu al gekarafeerd?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-01-2021, 05:32 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-01-2021 om 05:33 PM door wvd.)
Bericht: #31
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
(10-01-2021 03:47 PM)vinejo schreef:  
(10-01-2021 03:38 PM)wvd schreef:  Dit staat klaar voor vanavond, verdomd benieuwd!

Nu al gekarafeerd?

Voorzichtig gedecanteerd in toelopende karaf, zal zeker OK zijn.
(10-01-2021 03:47 PM)vinejo schreef:  
(10-01-2021 03:38 PM)wvd schreef:  Dit staat klaar voor vanavond, verdomd benieuwd!

Nu al gekarafeerd?

Voorzichtig gedecanteerd in toelopende karaf, zal zeker OK zijn.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
10-01-2021, 05:47 PM
Bericht: #32
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
(10-01-2021 05:32 PM)wvd schreef:  
(10-01-2021 03:47 PM)vinejo schreef:  
(10-01-2021 03:38 PM)wvd schreef:  Dit staat klaar voor vanavond, verdomd benieuwd!

Nu al gekarafeerd?

Voorzichtig gedecanteerd in toelopende karaf, zal zeker OK zijn.
(10-01-2021 03:47 PM)vinejo schreef:  
(10-01-2021 03:38 PM)wvd schreef:  Dit staat klaar voor vanavond, verdomd benieuwd!

Nu al gekarafeerd?

Voorzichtig gedecanteerd in toelopende karaf, zal zeker OK zijn.

En de karaf is afgesloten , inderdaad.
11-01-2021, 04:11 PM
Bericht: #33
Cerbaiona Brunello di Montalcino 1994
Het eerste wat me opviel was de nog vrij jonge kleur met een maar lichtjes oranje-bruine rand. En redelijk diep voor een 26 jaar oude wijn van Sangiovese en dan zeker voor een "echte" Brunello. De eerste neus geeft iets van leer, een toets van lamsvlees en dan komen de minerale tonen boven met ook iets van kruiden wat doet denken aan "garrigue" met daaronder wat "oud" fruit en een stevige florale toets. Kortom, een complex boeket ontvouwt, een intrigerende wijn. In de mond ervaren we een mooi evenwichtige wijn met dat pittig intense mineralige en ook een zachter zalvend midden, net niet te vol, droog maar sappig en vooral een bijzonder lange aromatische afdronk. Niet de gemakkelijkste wijn, duidelijk afkomstig van kalkrijke gronden. Een grote, spannende, intrigerende wijn, meer van het "klassieke" of zelfs antieke type, maar wel in de goede zin. Ik vernam dat Cerbaiona later kampte met Brett problemen, maar daar is in deze wijn weinig van te merken, of zou dat toetsje leer en lamsvlees een voorbode geweest zijn? De nieuwe eigenaars zouden de zaak hygiënischer gemaakt hebben en het Brett probleem aangepakt hebben en ik ben dus wel heel eg benieuwd om de Cerbaiona nieuwe stijl te proeven. Het terroir is zeker zonder meer top, dat kan je niet verbergen!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
21-02-2021, 11:36 AM
Bericht: #34
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
Pagliarese Chianti Classico 2016.
Pagliarese was een bekend domein in de jaren 70, maar werd later verkocht aan de Poggiali familie en verdween de naam en de druiven werden gebruikt voor hun ander domein, Fèlsina Berardenga.
In 2015 echter werd beslist om de naam terug te gebruiken en om enkel druiven van de originele wijngaarden te gebruiken. Naast Galestro en Albarese zijn er ook delen met meer zand en silt in de bodem. De wijnen worden wel gemaakt en opgevoed op Fèlsina, maar de stijl is toch heel anders, wat wellicht naast het wat andere terroir ook komt daar een minder op extractie gerichte vinificatie en ook dat naast Sangiovese ook wat Canaiolo en Mammolo in de blend gaat. En laat het mij maar gewoon stellen: ik vind in Pagliarese één van mijn favoriete Chianti's: lichter van kleur, zeer elegant, een heerlijk onweerstaanbaar fijn fruit, een halfvolle, zachte - maar niet te - smaak met mooie afdronk. En deze 2016 is voor mij nu perfect op dronk, hoewel hij zeker nog wat kan ouderen, een erg mooie fles!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
09-03-2021, 05:18 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-03-2021 om 06:01 PM door wvd.)
Bericht: #35
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
Ik ben hier blijkbaar zowat de enige die graag Sangiovese wijnen drinkt...Confused

Deze Siro Pacenti Brunello di Montalcino 1996 dronken we zondag. Een fles waarvan ik geen flauw idee heb waar ze vandaan komt, wellicht indertijd eens gekocht om te proeven. 1996 is volgens de literatuur een wat verregend jaar, enigszins vergelijkbaar met 2014, maar beter dan de ramp in 2002. En dan nog bijna een kwart eeuw oud.
Dat heb ik pas achteraf bekeken, want ik was nog wat aan het werk zondag (de Vignamaggio mailing weet je wel...) en de verwachting was toch wel hoog gespannen want Siro Pacenti was toen al een grote naam. Enfin, om een uur of 4 de kurk eruit zonder problemen (Durand weet je wel...) en hopla, de karaf in. Tijdens het overgieten ontwaarde ik alreeds enige mooie aroma's, maar proeven was er niet bij, we zaten nog aan de Crémant...!
En dan eindelijk in het glas:
De wijn was donkerrood met wat evolutie, mooi. En dan, wel, laat me maar gewoon toegeven dat ik dol was op het bouquet: heel open, geurig, nog steeds fris, geen spoor van Brett, althans voor zover ik kon merken,wel wat specerijen onder het mooie rode fruit, wat nat hout, maar niet de geur van in de herfst omhoog geschopte rottende herfstbladeren die je soms ruikt in oudere Bourgognes. Nee, dit was Toscaans hout. Dan echt een heerlijk mondgevoel, heel zacht, rond, rijp en heel erg lekker met een vleugje resterende tannines op de redelijk lange afdronk. De wijn is zeker op zijn top (of misschien iets erover) en een waar genot om te drinken. Het is misschien wel de meest bevredigende wijn die we dit jaar hebben gehad! Als Siro Pacenti zo'n mooie wijn kan maken in een matig jaar, dan wil ik er wel eens een oudere wijn uit een groot jaar willen proeven!
   
O, ja, de schuimwijn op de foto is een Crémant de Bourgogne Extra Brut van Dominique Gruhier in Epineuil - Tonnerre. Heerlijke bubbels dit!
Ik zie nu pas dat de "PS" nu als Riserva op de markt gebracht wordt, zal eens piepen of daar iets op de fles vermeld is.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
11-03-2021, 06:36 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-03-2021 om 06:57 PM door wvd.)
Bericht: #36
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
   

Iemand dit al in het glas gehad?
Het zijn 2 broers of neven die de Piglio DOC en de druif nieuw leven wille inblazen. De wijn is van 100% Cesanese d'Affile en dit is de topwijn van 80 jarige stokken in hun San Giovanni wijngaard. Er wordt gewerkt met enkel natuurlijke gisten, 20 dagen maceatie, malo en 12 maanden rijping op hout en voor botteling nog 1 maand in 54lt dame-jeannes. Geen klaring noch filtering, zeer weinig SO² (9mg/l...!!). Hiervan zijn maar 600 flessen gemaakt, wat zich een beetje reflecteert in de prijs die zich rond de € 40 situeert.
In het glas een zeer mooie kleur, maar ontwaar ik daat niet een paar heel, heel fijne belletjes? Na even aan de lucht ontwaar ik een echt heel mooie neus met puur rood fruit van het mooiste kers type en een dosis kruiden, en merk ik daar ook een héél klein vleugje vluchtig zuur? Vrij vol in de mond en zeker niet te zwaar, je merkt de 14,5% niet maar is daar niet een lichte tinteling of denk ik dat na het zien van die kleine pareltjes? Speelt mijn vooroordeel tegen natuurwijn me parten?
En een mooie afdronk. Ik had dit staal alweer een tijdje liggen en ik moet toegeven dat ik over deze wijn absoluut veel enthousiaster ben dan over alle vorige, waaronder een soort natuur- rosé die eerder naar Geueze rook, maar minder lekker proefde en een wat geoxideerde nagistende witte, brrrr.. Enfin, deze was wel heel mooi, maar men weze gewaarschuwd.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
11-03-2021, 08:18 PM
Bericht: #37
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
(11-03-2021 06:36 PM)wvd schreef:  Iemand dit al in het glas gehad?
Het zijn 2 broers of neven die de Piglio DOC en de druif nieuw leven wille inblazen. De wijn is van 100% Cesanese d'Affile en dit is de topwijn van 80 jarige stokken in hun San Giovanni wijngaard. Er wordt gewerkt met enkel natuurlijke gisten, 20 dagen maceatie, malo en 12 maanden rijping op hout en voor botteling nog 1 maand in 54lt dame-jeannes. Geen klaring noch filtering, zeer weinig SO² (9mg/l...!!). Hiervan zijn maar 600 flessen gemaakt, wat zich een beetje reflecteert in de prijs die zich rond de € 40 situeert.
In het glas een zeer mooie kleur, maar ontwaar ik daat niet een paar heel, heel fijne belletjes? Na even aan de lucht ontwaar ik een echt heel mooie neus met puur rood fruit van het mooiste kers type en een dosis kruiden, en merk ik daar ook een héél klein vleugje vluchtig zuur? Vrij vol in de mond en zeker niet te zwaar, je merkt de 14,5% niet maar is daar niet een lichte tinteling of denk ik dat na het zien van die kleine pareltjes? Speelt mijn vooroordeel tegen natuurwijn me parten?
En een mooie afdronk. Ik had dit staal alweer een tijdje liggen en ik moet toegeven dat ik over deze wijn absoluut veel enthousiaster ben dan over alle vorige, waaronder een soort natuur- rosé die eerder naar Geueze rook, maar minder lekker proefde en een wat geoxideerde nagistende witte, brrrr.. Enfin, deze was wel heel mooi, maar men weze gewaarschuwd.

Wel ervaring met Cesanese, maar het is al wel even geleden. Ik copy/paste even een TN van 5 jaar geleden:

Damiano Ciolli - Cesanese 'Silene' 2013 : 70% Cesanese di Affile en 30% Cesanese del Piglio. Mijn eerste kennismaking met Cesanese (uit Lazio), maar zeker niet de laatste. Kruidige rode wijn, zonder houtopvoeding, was een pure gok, maar de wijn ging subliem bij de kip op Filipijnse wijze (tijdens het eten zei mijn vrouw zelfs dat het 1 van de beste rode was die ze ooit dronk, zonder eten overheerste de kruidigheid wat te hard).

Daarna nog 2012 en 2014 gedronken. Herinner mij vooral het kruidige van deze wijn. Echt een maaltijdwijn. Aan 40 euro ga je dit type wijn volgens mij moeilijk kunnen verkopen hier in België.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
19-08-2021, 04:41 PM
Bericht: #38
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
   
Wat kan een wat gerijpte Brunello toch lekker zijn! Deze Ciacci Piccolomini d'Aragona 2010 bereikt zo stilaan het niveau waar het voor mij begint met de eerste voorzichtige tertiaire aroma's die komen piepen. In de mond halfvol, elegant, mooi fruit nog met lengte voldoende structuur voor nog minstens een decennium. Deze wijn heeft misschien niet de finesse of complexiteit noch dat intrigerende van een Costanti, Biondi-Santi of Siro Pacenti om maar een paar van mijn favorieten te noemen, maar ik vind hem toch heel wat interessanter dan vele Brunello's uit de vlakte rond Sant Angelo.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
19-08-2021, 06:12 PM
Bericht: #39
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
(19-08-2021 04:41 PM)wvd schreef:  Wat kan een wat gerijpte Brunello toch lekker zijn! Deze Ciacci Piccolomini d'Aragona 2010 bereikt zo stilaan het niveau waar het voor mij begint met de eerste voorzichtige tertiaire aroma's die komen piepen. In de mond halfvol, elegant, mooi fruit nog met lengte voldoende structuur voor nog minstens een decennium. Deze wijn heeft misschien niet de finesse of complexiteit noch dat intrigerende van een Costanti, Biondi-Santi of Siro Pacenti om maar een paar van mijn favorieten te noemen, maar ik vind hem toch heel wat interessanter dan vele Brunello's uit de vlakte rond Sant Angelo.

Was 2010 daar ook zo n topjaar zoals in Bordeaux en een groot deel van de rest van Frankrijk?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
20-08-2021, 01:18 PM
Bericht: #40
RE: Wat ben jij aan het drinken uit Midden-Italië?
(19-08-2021 04:41 PM)wvd schreef:  Wat kan een wat gerijpte Brunello toch lekker zijn! Deze Ciacci Piccolomini d'Aragona 2010 bereikt zo stilaan het niveau waar het voor mij begint met de eerste voorzichtige tertiaire aroma's die komen piepen. In de mond halfvol, elegant, mooi fruit nog met lengte voldoende structuur voor nog minstens een decennium. Deze wijn heeft misschien niet de finesse of complexiteit noch dat intrigerende van een Costanti, Biondi-Santi of Siro Pacenti om maar een paar van mijn favorieten te noemen, maar ik vind hem toch heel wat interessanter dan vele Brunello's uit de vlakte rond Sant Angelo.
Zo te zien vergt het een goede Italiaanse wijn evenveel jaren als een goede Bordelese wijn om op dronk te raken.


Ga naar locatie: