Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suggesties!
25-08-2019, 01:00 PM
Bericht: #21
Rainbow RE: Suggeties!
It was good!applaus en er 'boenk' op

Verdicchio dei Castelli di Jesi 2016 Azienda Santa Barbara
Poderi del Paradiso Chianti Colli Senesi Riserva 2010
Rivesaltes Rancio Réserve

Bedankt voor alle suggesties! thank you

Failure Is Always an Option
25-08-2019, 01:21 PM
Bericht: #22
RE: Suggeties!
(24-08-2019 11:33 AM)wvd schreef:  Oeps, geslipte vinger, bedoelde Aleatico. En je hebt gelijk, vin de voile heb ik (nog) niet gevonden daar.

- er is zoete aglianico gemaakt door Mastroberardino. Weliswaar beperkt. Wat ik van de technische fiche kan afleiden is dat het suikergehalte wordt verkregen door passerillage hors souche, en dat het toch ook gebotrytiseerd is. Heb er één flesje van gekocht omdat meneer d'Agata er in zijn boek zo lovend over is. Nog niet geproefd.

https://www.mastroberardino.com/en/anthe...sito-vino/

- op Sardinië heb je de DOC Vernaccia di Oristano: sherryachtige, versterkte wijnen waar ze blijkbaar toch ook werken met flor en sommigen met een solerasysteem.
25-08-2019, 01:24 PM
Bericht: #23
RE: Suggeties!
Kan de naam van deze topic nog hernoemd worden naar “Suggesties!”?
25-08-2019, 02:38 PM
Bericht: #24
RE: Suggeties!
(25-08-2019 01:00 PM)Lektr schreef:  It was good!applaus en er 'boenk' op

Verdicchio dei Castelli di Jesi 2016 Azienda Santa Barbara
Poderi del Paradiso Chianti Colli Senesi Riserva 2010
Rivesaltes Rancio Réserve

Bedankt voor alle suggesties! thank you

thumbsup De volgende keer komen we ook af, ok?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
25-08-2019, 07:51 PM
Bericht: #25
RE: Suggeties!
(25-08-2019 01:21 PM)Thomas schreef:  
(24-08-2019 11:33 AM)wvd schreef:  Oeps, geslipte vinger, bedoelde Aleatico. En je hebt gelijk, vin de voile heb ik (nog) niet gevonden daar.

- er is zoete aglianico gemaakt door Mastroberardino. Weliswaar beperkt. Wat ik van de technische fiche kan afleiden is dat het suikergehalte wordt verkregen door passerillage hors souche, en dat het toch ook gebotrytiseerd is. Heb er één flesje van gekocht omdat meneer d'Agata er in zijn boek zo lovend over is. Nog niet geproefd.

https://www.mastroberardino.com/en/anthe...sito-vino/

- op Sardinië heb je de DOC Vernaccia di Oristano: sherryachtige, versterkte wijnen waar ze blijkbaar toch ook werken met flor en sommigen met een solerasysteem.

Interessant, Thomas, thank you!
(maar sherry is nog geheel iets anders dan vin jaune en de vin de voile uit Gaillac, ondanks de geur en smaakovereenkomsten ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
26-08-2019, 10:40 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-08-2019 om 10:54 AM door wvd.)
Bericht: #26
RE: Suggeties!
(25-08-2019 07:51 PM)vinejo schreef:  
(25-08-2019 01:21 PM)Thomas schreef:  
(24-08-2019 11:33 AM)wvd schreef:  Oeps, geslipte vinger, bedoelde Aleatico. En je hebt gelijk, vin de voile heb ik (nog) niet gevonden daar.

- er is zoete aglianico gemaakt door Mastroberardino. Weliswaar beperkt. Wat ik van de technische fiche kan afleiden is dat het suikergehalte wordt verkregen door passerillage hors souche, en dat het toch ook gebotrytiseerd is. Heb er één flesje van gekocht omdat meneer d'Agata er in zijn boek zo lovend over is. Nog niet geproefd.

https://www.mastroberardino.com/en/anthe...sito-vino/

- op Sardinië heb je de DOC Vernaccia di Oristano: sherryachtige, versterkte wijnen waar ze blijkbaar toch ook werken met flor en sommigen met een solerasysteem.

Interessant, Thomas, thank you!
(maar sherry is nog geheel iets anders dan vin jaune en de vin de voile uit Gaillac, ondanks de geur en smaakovereenkomsten ;-)

Tuurlijk, maar de manier van vinifiëren is zeer gelijklopend namelijk het "voile" of "flor", de laag bacteriën die de wijn min of meer beschermen tegen oxidatie.
In 1999 heeft Laurent Fournier zelf een vin de voile gemaakt. In Marsannay dus. Hij heeft die dan na een jaar of 15 gebotteld en ik heb daar nog 1 fles van. Zo moeilijk kan dat dus niet zijn, als zelfs Laurent dat kan... Wink
   

WVD (Wijnhandel Leuvin)
26-08-2019, 11:53 AM
Bericht: #27
RE: Suggesties!
Haha, en dan die naam, schitterend. Als dát geen specialleke is...Chardonnay?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
26-08-2019, 02:53 PM
Bericht: #28
RE: Suggesties!
(26-08-2019 11:53 AM)vinejo schreef:  Haha, en dan die naam, schitterend. Als dát geen specialleke is...Chardonnay?

Jawel. Al 1 op, die wijn is echt super. Ondanks hevig aandringen rangschikt hij het onder jeugdexperimenten en zal hij dit niet overdoen. Bijzonder jammer!

WVD (Wijnhandel Leuvin)
26-08-2019, 08:13 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-08-2019 om 08:15 PM door Smaakatleet.)
Bericht: #29
RE: Suggeties!
(24-08-2019 10:34 AM)wvd schreef:  Da's waar, maar toch zijn er echt véél mee verschillen binnen Italië. Zowel qua druiven als qua terroir en ook zelfs qua stijl van wijn. Ik ken bvb maar weinig rode zoete en/of sprankelende wijn uit Frankrijk of wijn van gedroogde druiven of wijn die 5 jaar of meer op vat ligt en dat allemaal van diverse druiven.

Er is heel veel sprankelende rode wijn toch?
Al die pet nats...
Alsook genoeg die lange elevages doen toch?

OK, in Italië vast zoveel meer!
Daar ga ik niet over discussiëren.
Maar Frankrijk is al zo rijk en divers en daar raak ik soms al eens verloren.
Zou wel veel meer Italiaans willen drinken en proeven.
Want enkel lezen is toch ook maar lezen hé.
Nooit een fan van droogneuken geweest.

Lang verhaal kort, Italië heeft zeker en vast nog zoveel te bieden.
Momenteel zit ik nog wat teveel vast in Frankrijk (niet tegen m'n gedacht hoor) en het budget om elke week 4 of 6 degelijke flessen open te knallen is er niet.
Maar ook om persoonlijke redenen, gezondheid gerelateerd.

En dit is ook één van de redenen waarom ik zo blij ben dat vrienden me dan eens een lekkere Chianti of iets uit Sicilië voorschotelen.
Ze halen me even uit m'n vertrouwde wereldje. Smile

De discussie is ondertussen al een pakje verder maar het was een druk weekend...

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/


Ga naar locatie: