Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toscane vraag
18-09-2019, 08:54 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-09-2019 om 09:50 PM door Lektr.)
Bericht: #1
Toscane vraag
Hi All,

Daar waar recentelijk mijn interesse is gewekt door Toscane, heb ik voor mezelf al even geprobeerd om het wat overzichtelijker te maken, beginned met de Sangiovese. (Is naar mening toch niet van de simpelste wijn regio's)
Indien ik ergens nog iets mis, verkeerd heb gezien of grote noemenswaardigheden ben vergeten, feel free to comment.Blush

Rosso di Montepulciano DOC:
Zone; Montepulciano
Same juice as Vino Nobile but minimum aged for 6 months
Minimum 70% Sangiovese
Aging potential depending on Vintage: ++

Vino Nobile di Montepulciano DOCG:
Zone; Montepulciano
Must be aged for a minimum of 2 years (3 for riserva)
Minimum 70% Sangiovese
Aging potential depending on Vintage: +++

Chianti DOCG:
Zone; Chianti
Subzones; Colli Aretini, Colli Fiorentini, Colline Pisane, Colli Senesi, Montalbano, Montespertoli, Rufina
Minimum aged for 6 months (2year for Colli Senesi Riserva)
Minimum 75% Sangiovese
Aging potential depending on Vintage: +(+)(+)(+)

Chianti Classico DOCG:
Zone; Chianti Classico
Minimum aged for 1 year (2 for Riserva, 3 for Gran Selezione)
Minimum 80% Sangiovese (100% for Gran Selezione)
Aging potential depending on Vintage: ++++(+)

Rosso di Montalcino DOC:
Zone: Montalcino
Minimum aged for 1 year
100% Sangiovese
Aging potential depending on Vintage: +++(+)

Brunello di Montalcino DOCG:
Zone: Montalcino
Minimum aged for 3 years (5 for Riserva)
100% Sangiovese
Aging potential depending on Vintage: +++++

Failure Is Always an Option
18-09-2019, 10:03 PM
Bericht: #2
RE: Toscane vraag
Misschien interessant om te vermelden : voor DOC Chianti zijn regels recent aangepast (of gaan ze aangepast worden?) om 9g restsuiker toe te laten. Voor de “Amerikaanse en Aziatische markt”.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
18-09-2019, 11:10 PM
Bericht: #3
RE: Toscane vraag
(18-09-2019 10:03 PM)Olivier schreef:  Misschien interessant om te vermelden : voor DOC Chianti zijn regels recent aangepast (of gaan ze aangepast worden?) om 9g restsuiker toe te laten. Voor de “Amerikaanse en Aziatische markt”.

Hallo Olivier,
Zijn er in Chianti en sub regio's niet enkel DOCG Chianti's te vinden, of heb ik dit nu verkeerd genoteerd?

Ik kwam onder andere nog Chianti Superiore DOCG tegen tijdens wat research, alsof het zo al niet moeilijk genoeg is banghead

Failure Is Always an Option
19-09-2019, 06:48 AM
Bericht: #4
RE: Toscane vraag
Citaat:Zijn er in Chianti en sub regio's niet enkel DOCG Chianti's te vinden, of heb ik dit nu verkeerd genoteerd?

Je hebt gelijk, moet inderdaad DOCG zijn.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-09-2019, 09:58 AM
Bericht: #5
RE: Toscane vraag
Qua bewaarpotentieel lijkt vino nobile me toch eerder op hetzelfde niveau als chianti classico te moeten staan, terwijl ik denk dat het bewaarpotentieel van rosso di Montalcino hier toch wat overschat wordt. Dat zou ik eerder dichter bij dat van rosso di Montepulciano schatten. t Is natuurlijk wel ook nog altijd afhankelijk van de producent

Om welke reden werden Morellino di Scansano DOCG en Carmignano DOCG niet weerhouden?

Yes

Kiss

Chill!
19-09-2019, 11:40 AM
Bericht: #6
RE: Toscane vraag
(19-09-2019 09:58 AM)Vinogan(s) schreef:  Qua bewaarpotentieel lijkt vino nobile me toch eerder op hetzelfde niveau als chianti classico te moeten staan, terwijl ik denk dat het bewaarpotentieel van rosso di Montalcino hier toch wat overschat wordt. Dat zou ik eerder dichter bij dat van rosso di Montepulciano schatten. t Is natuurlijk wel ook nog altijd afhankelijk van de producent

Om welke reden werden Morellino di Scansano DOCG en Carmignano DOCG niet weerhouden?

Zoals je al aangeeft hangt veel af van de producent, maar zelfs een Asinone zou ik misschien toch eerder consumeren dan Vigna del Sorbo of Rancia.
Voor een mij niet heel duidelijke reden blijft de Vino Nobile globaal genomen toch wat achterop bij CC en Brunello. Op z'n best zouden deze wijnen iets "romiger" moeten zijn, maar bij het soms wat zachtere fruit vielen me toch meer onrijpe tannines op. Misschien ontbreekt het in de streek wat aan drive.
Terwijl binnen een domein een Rosso di Montalcino steeds vlugger toegankelijk zal zijn dan de Brunello, vind ik toch dat je ze grof gesproken wat kan verdelen in 2 stijlen. De ene als de vroeger drinkbare stijl die je drinkt als hij op de markt komt (La Manella, Poggio Antico, Caparzo, Capanna, Caprili, Ciacci, Poggione,...) en dan de steviger types, bewaarwijnen en eerder de kleine Brunello waarvan sommige grotere (en duurdere!) wijnen zijn dan sommige Brunello's (Biondi-Santi, Salvione, Poggio di Sotto, Costanti, Pian dell'Orino, Campalto, Fuligny,...). En alles daartussen natuurlijk, maar ik heb vroeger vrij oude Rosso's gedronken die na 20 jaar schitterend waren! O.a. een Lisini 1979, toen nog "Rosso dei vigneti di Brunello" genaamd.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
19-09-2019, 11:53 AM
Bericht: #7
RE: Toscane vraag
(19-09-2019 11:40 AM)wvd schreef:  
(19-09-2019 09:58 AM)Vinogan(s) schreef:  Qua bewaarpotentieel lijkt vino nobile me toch eerder op hetzelfde niveau als chianti classico te moeten staan, terwijl ik denk dat het bewaarpotentieel van rosso di Montalcino hier toch wat overschat wordt. Dat zou ik eerder dichter bij dat van rosso di Montepulciano schatten. t Is natuurlijk wel ook nog altijd afhankelijk van de producent

Om welke reden werden Morellino di Scansano DOCG en Carmignano DOCG niet weerhouden?

Zoals je al aangeeft hangt veel af van de producent, maar zelfs een Asinone zou ik misschien toch eerder consumeren dan Vigna del Sorbo of Rancia.
Voor een mij niet heel duidelijke reden blijft de Vino Nobile globaal genomen toch wat achterop bij CC en Brunello. Op z'n best zouden deze wijnen iets "romiger" moeten zijn, maar bij het soms wat zachtere fruit vielen me toch meer onrijpe tannines op. Misschien ontbreekt het in de streek wat aan drive.
Terwijl binnen een domein een Rosso di Montalcino steeds vlugger toegankelijk zal zijn dan de Brunello, vind ik toch dat je ze grof gesproken wat kan verdelen in 2 stijlen. De ene als de vroeger drinkbare stijl die je drinkt als hij op de markt komt (La Manella, Poggio Antico, Caparzo, Capanna, Caprili, Ciacci, Poggione,...) en dan de steviger types, bewaarwijnen en eerder de kleine Brunello waarvan sommige grotere (en duurdere!) wijnen zijn dan sommige Brunello's (Biondi-Santi, Salvione, Poggio di Sotto, Costanti, Pian dell'Orino, Campalto, Fuligny,...). En alles daartussen natuurlijk, maar ik heb vroeger vrij oude Rosso's gedronken die na 20 jaar schitterend waren! O.a. een Lisini 1979, toen nog "Rosso dei vigneti di Brunello" genaamd.

Klopt hè van die Asinone ("gewone" vino nobile), maar die Sorbo (gran selezione) en zeker Rancia (riserva) zijn echt wel "extreme" bewaarwijnen.

T is dus inderdaad altijd heel hard afhankelijk van de (stijl van de) producent. Maar ik denk dat bijvoorbeeld een brancaia chianti classico ongeveer even lang meegaat als een vino nobile van dei, en waarschijnlijk minder lang dan een gewone nobile van boscarelli... dus opnieuw heel hard gebonden aan de producent... De Marchesi Antinori Chianti Classico riserva (nu de zgn. "2e" wijn van Tignanello) is in mijn ogen bijvoorbeeld een toonbeeld van een vroeg te drinken riserva (i.e. voor ie 10 jaar oud is) waar die Asinone het dan weer makkelijk van haalt qua levensduur

Dat van die 2 stijlen rosso Montalcino is goed gevonden en lijkt me correct. Ik doelde vooral op de 1e soort, niet de duurdere "mini-brunello's" :-)

Misschien is het een idee om het bewaarpotentieel eerder te gaan gelijkschakelen voor wijnen met een ongeveer vergelijkbaar prijskaartje ipv je blind te staren op de appellatie, want dat kan zoals je ziet alle kanten uit?

Yes

Kiss

Chill!
19-09-2019, 02:47 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-09-2019 om 02:47 PM door wvd.)
Bericht: #8
RE: Toscane vraag
(19-09-2019 11:53 AM)Vinogan(s) schreef:  
(19-09-2019 11:40 AM)wvd schreef:  
(19-09-2019 09:58 AM)Vinogan(s) schreef:  Qua bewaarpotentieel lijkt vino nobile me toch eerder op hetzelfde niveau als chianti classico te moeten staan, terwijl ik denk dat het bewaarpotentieel van rosso di Montalcino hier toch wat overschat wordt. Dat zou ik eerder dichter bij dat van rosso di Montepulciano schatten. t Is natuurlijk wel ook nog altijd afhankelijk van de producent

Om welke reden werden Morellino di Scansano DOCG en Carmignano DOCG niet weerhouden?

Zoals je al aangeeft hangt veel af van de producent, maar zelfs een Asinone zou ik misschien toch eerder consumeren dan Vigna del Sorbo of Rancia.
Voor een mij niet heel duidelijke reden blijft de Vino Nobile globaal genomen toch wat achterop bij CC en Brunello. Op z'n best zouden deze wijnen iets "romiger" moeten zijn, maar bij het soms wat zachtere fruit vielen me toch meer onrijpe tannines op. Misschien ontbreekt het in de streek wat aan drive.
Terwijl binnen een domein een Rosso di Montalcino steeds vlugger toegankelijk zal zijn dan de Brunello, vind ik toch dat je ze grof gesproken wat kan verdelen in 2 stijlen. De ene als de vroeger drinkbare stijl die je drinkt als hij op de markt komt (La Manella, Poggio Antico, Caparzo, Capanna, Caprili, Ciacci, Poggione,...) en dan de steviger types, bewaarwijnen en eerder de kleine Brunello waarvan sommige grotere (en duurdere!) wijnen zijn dan sommige Brunello's (Biondi-Santi, Salvione, Poggio di Sotto, Costanti, Pian dell'Orino, Campalto, Fuligny,...). En alles daartussen natuurlijk, maar ik heb vroeger vrij oude Rosso's gedronken die na 20 jaar schitterend waren! O.a. een Lisini 1979, toen nog "Rosso dei vigneti di Brunello" genaamd.

Klopt hè van die Asinone ("gewone" vino nobile), maar die Sorbo (gran selezione) en zeker Rancia (riserva) zijn echt wel "extreme" bewaarwijnen.

T is dus inderdaad altijd heel hard afhankelijk van de (stijl van de) producent. Maar ik denk dat bijvoorbeeld een brancaia chianti classico ongeveer even lang meegaat als een vino nobile van dei, en waarschijnlijk minder lang dan een gewone nobile van boscarelli... dus opnieuw heel hard gebonden aan de producent... De Marchesi Antinori Chianti Classico riserva (nu de zgn. "2e" wijn van Tignanello) is in mijn ogen bijvoorbeeld een toonbeeld van een vroeg te drinken riserva (i.e. voor ie 10 jaar oud is) waar die Asinone het dan weer makkelijk van haalt qua levensduur

Dat van die 2 stijlen rosso Montalcino is goed gevonden en lijkt me correct. Ik doelde vooral op de 1e soort, niet de duurdere "mini-brunello's" :-)

Misschien is het een idee om het bewaarpotentieel eerder te gaan gelijkschakelen voor wijnen met een ongeveer vergelijkbaar prijskaartje ipv je blind te staren op de appellatie, want dat kan zoals je ziet alle kanten uit?

Bewaarpotentieel tov prijs is inderdaad misschien een leuk idee, hoewel ik vrees dat de meeste "jonge" wijnliefhebbers daar niet wakker van liggen, maar eerder willen weten of de wijn toch al kan gedronken worden. Rolleyes

Wat Rosso di Montalcino betreft hou ik wel van de visie van Andrea Costanti. Hij bracht geen Brunello van 2014, enkel een Rosso. Ik vond het echter een bijzonder mooie wijn en vroeg dus naar het waarom. Heel simpel, was trots op zijn 2014 (terecht), maar hij kon voor zichzelf niet garanderen dat de wijn minstens 20 jaar zou meegaan wat hij een vereiste vindt voor Brunello en dus: gelabeld als Rosso!

WVD (Wijnhandel Leuvin)
19-09-2019, 03:51 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-09-2019 om 04:05 PM door Lektr.)
Bericht: #9
RE: Toscane vraag
(19-09-2019 09:58 AM)Vinogan(s) schreef:  Qua bewaarpotentieel lijkt vino nobile me toch eerder op hetzelfde niveau als chianti classico te moeten staan, terwijl ik denk dat het bewaarpotentieel van rosso di Montalcino hier toch wat overschat wordt. Dat zou ik eerder dichter bij dat van rosso di Montepulciano schatten. t Is natuurlijk wel ook nog altijd afhankelijk van de producent

Om welke reden werden Morellino di Scansano DOCG en Carmignano DOCG niet weerhouden?

Idd, de Morellino di Scansano DOCG en Carmignano DOCG staan nog op mijn to do research list.
Was al redelijk trots op het reeds samen gevatte.Blush
Het bewaar potentieel is voor mij toch een redelijke factor, als een nog beginner liefhebber, heb ik nog niet zoveel bewaar wijntjes liggen.
Een gezonde kelder lijkt me een beetje van beide te "moeten" bevatten, en ik kan er enkel de toekomsitge ik, er een plezier mee doen. Slurp
Al is het nog zoeken, zoeken en nog eens zoeken welke wijnen gemaakt worden om te bewaren, in lijn liggen met mijn smaakpallet, dat godweet ook nog eens kan veranderen binnen 10 jaar. Huh

Maar de voldoening is groot, zeer groot wanneer er dan iets gevonden wordt dat nog betaalbaar blijkt te zijn ook! applaus
Het blijft toch een erg leuke "hobby"!

Failure Is Always an Option
19-09-2019, 04:14 PM
Bericht: #10
RE: Toscane vraag
Citaat:Was al redelijk trots op het reeds samen gevatte.

terecht! Wink En ook voor ons nuttig om het in zo'n overzichtje te hebben. Bedankt daarvoor thumbsup

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-09-2019, 04:21 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-09-2019 om 04:36 PM door Lektr.)
Bericht: #11
RE: Toscane vraag
(19-09-2019 02:47 PM)wvd schreef:  
(19-09-2019 11:53 AM)Vinogan(s) schreef:  
(19-09-2019 11:40 AM)wvd schreef:  
(19-09-2019 09:58 AM)Vinogan(s) schreef:  Qua bewaarpotentieel lijkt vino nobile me toch eerder op hetzelfde niveau als chianti classico te moeten staan, terwijl ik denk dat het bewaarpotentieel van rosso di Montalcino hier toch wat overschat wordt. Dat zou ik eerder dichter bij dat van rosso di Montepulciano schatten. t Is natuurlijk wel ook nog altijd afhankelijk van de producent

Om welke reden werden Morellino di Scansano DOCG en Carmignano DOCG niet weerhouden?

Zoals je al aangeeft hangt veel af van de producent, maar zelfs een Asinone zou ik misschien toch eerder consumeren dan Vigna del Sorbo of Rancia.
Voor een mij niet heel duidelijke reden blijft de Vino Nobile globaal genomen toch wat achterop bij CC en Brunello. Op z'n best zouden deze wijnen iets "romiger" moeten zijn, maar bij het soms wat zachtere fruit vielen me toch meer onrijpe tannines op. Misschien ontbreekt het in de streek wat aan drive.
Terwijl binnen een domein een Rosso di Montalcino steeds vlugger toegankelijk zal zijn dan de Brunello, vind ik toch dat je ze grof gesproken wat kan verdelen in 2 stijlen. De ene als de vroeger drinkbare stijl die je drinkt als hij op de markt komt (La Manella, Poggio Antico, Caparzo, Capanna, Caprili, Ciacci, Poggione,...) en dan de steviger types, bewaarwijnen en eerder de kleine Brunello waarvan sommige grotere (en duurdere!) wijnen zijn dan sommige Brunello's (Biondi-Santi, Salvione, Poggio di Sotto, Costanti, Pian dell'Orino, Campalto, Fuligny,...). En alles daartussen natuurlijk, maar ik heb vroeger vrij oude Rosso's gedronken die na 20 jaar schitterend waren! O.a. een Lisini 1979, toen nog "Rosso dei vigneti di Brunello" genaamd.

Klopt hè van die Asinone ("gewone" vino nobile), maar die Sorbo (gran selezione) en zeker Rancia (riserva) zijn echt wel "extreme" bewaarwijnen.

T is dus inderdaad altijd heel hard afhankelijk van de (stijl van de) producent. Maar ik denk dat bijvoorbeeld een brancaia chianti classico ongeveer even lang meegaat als een vino nobile van dei, en waarschijnlijk minder lang dan een gewone nobile van boscarelli... dus opnieuw heel hard gebonden aan de producent... De Marchesi Antinori Chianti Classico riserva (nu de zgn. "2e" wijn van Tignanello) is in mijn ogen bijvoorbeeld een toonbeeld van een vroeg te drinken riserva (i.e. voor ie 10 jaar oud is) waar die Asinone het dan weer makkelijk van haalt qua levensduur

Dat van die 2 stijlen rosso Montalcino is goed gevonden en lijkt me correct. Ik doelde vooral op de 1e soort, niet de duurdere "mini-brunello's" :-)

Misschien is het een idee om het bewaarpotentieel eerder te gaan gelijkschakelen voor wijnen met een ongeveer vergelijkbaar prijskaartje ipv je blind te staren op de appellatie, want dat kan zoals je ziet alle kanten uit?

Bewaarpotentieel tov prijs is inderdaad misschien een leuk idee, hoewel ik vrees dat de meeste "jonge" wijnliefhebbers daar niet wakker van liggen, maar eerder willen weten of de wijn toch al kan gedronken worden. Rolleyes

Wat Rosso di Montalcino betreft hou ik wel van de visie van Andrea Costanti. Hij bracht geen Brunello van 2014, enkel een Rosso. Ik vond het echter een bijzonder mooie wijn en vroeg dus naar het waarom. Heel simpel, was trots op zijn 2014 (terecht), maar hij kon voor zichzelf niet garanderen dat de wijn minstens 20 jaar zou meegaan wat hij een vereiste vindt voor Brunello en dus: gelabeld als Rosso!

Als ik snel even de vergelijking maak tussen de brancaia chianti classico & de dei vino nobile zitten deze bij prijs toch redelijk dicht bij elkaar met, een vergelijkbaar bewaar profiel, althans dat is wat ik ongeveer kort samengevat kan vinden op het net.

Vergelijk ik die 2 met de boscarelli nobile, dan zie ik inderdaad nog meer bewaar mogelijkheden voor de boscareli, maar die is dan ook 3x duurder.

Wakker liggen doe ik er idd niet van, maar ik probeer mijn beperkt budget zo goed mogelijk te besteden, waar word ik nu blij van en waar word ik later blij van Tongue
Natuurlijk is het alles behalve, een wijn de nek om te draaien door hem te vroeg te drinken of andersom veel te lang te laten liggen en die schrik zit er wel dik in met momenten.

Failure Is Always an Option
19-09-2019, 06:15 PM
Bericht: #12
RE: Toscane vraag
(19-09-2019 04:21 PM)Lektr schreef:  Natuurlijk is het alles behalve, een wijn de nek om te draaien door hem te vroeg te drinken of andersom veel te lang te laten liggen en die schrik zit er wel dik in met momenten.

Maar inderdaad, je moet voor jezelf uitmaken wanneer je een wijn op zijn best vindt en, geloof me, vele "gewone" Cianti Classico's gaan echt wel heel lang mee. Ik heb zelf nog wat flessen van 1997 en telkens we er een drinken (wordt steeds zuiniger) verbazen we ons hoe heerlijk die soms zijn. En die koop je nu nog altijd onder of net boven €20. Vele waren jong al goed te drinken en zijn nu nog altijd mooi. Ook in Alto-Piëmonte kan je aan fatsoenlijke prijzen heel mooie wijnen vinden met een enorm bewaarpotentieel.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
19-09-2019, 07:30 PM
Bericht: #13
RE: Toscane vraag
(19-09-2019 04:14 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Was al redelijk trots op het reeds samen gevatte.

terecht! Wink En ook voor ons nuttig om het in zo'n overzichtje te hebben. Bedankt daarvoor thumbsup

Blushapplaus

Failure Is Always an Option
19-09-2019, 08:41 PM
Bericht: #14
RE: Toscane vraag
(19-09-2019 06:15 PM)wvd schreef:  
(19-09-2019 04:21 PM)Lektr schreef:  Natuurlijk is het alles behalve, een wijn de nek om te draaien door hem te vroeg te drinken of andersom veel te lang te laten liggen en die schrik zit er wel dik in met momenten.

Maar inderdaad, je moet voor jezelf uitmaken wanneer je een wijn op zijn best vindt en, geloof me, vele "gewone" Cianti Classico's gaan echt wel heel lang mee. Ik heb zelf nog wat flessen van 1997 en telkens we er een drinken (wordt steeds zuiniger) verbazen we ons hoe heerlijk die soms zijn. En die koop je nu nog altijd onder of net boven €20. Vele waren jong al goed te drinken en zijn nu nog altijd mooi. Ook in Alto-Piëmonte kan je aan fatsoenlijke prijzen heel mooie wijnen vinden met een enorm bewaarpotentieel.

Dat zijn al redelijk wat jaren! ik weet wat te doen! (ongeduldig wachten!)
Piemonte staat idd op de lijst 'te bestuderen" voornamelijk Langhe.
Als ook Veneto, Valpolicella specifiek.
Heb van bovenstaande hier en der al iets kunnen proeven, lieten steeds een zeer mooie en iets of wat mystieke indruk na.. wederom ook hier weer enkele mooie bewaar mogelijkheden
20-09-2019, 11:57 AM
Bericht: #15
RE: Toscane vraag
(19-09-2019 04:21 PM)Lektr schreef:  Als ik snel even de vergelijking maak tussen de brancaia chianti classico & de dei vino nobile zitten deze bij prijs toch redelijk dicht bij elkaar met, een vergelijkbaar bewaar profiel, althans dat is wat ik ongeveer kort samengevat kan vinden op het net.

Vergelijk ik die 2 met de boscarelli nobile, dan zie ik inderdaad nog meer bewaar mogelijkheden voor de boscareli, maar die is dan ook 3x duurder.

Wakker liggen doe ik er idd niet van, maar ik probeer mijn beperkt budget zo goed mogelijk te besteden, waar word ik nu blij van en waar word ik later blij van Tongue
Natuurlijk is het alles behalve, een wijn de nek om te draaien door hem te vroeg te drinken of andersom veel te lang te laten liggen en die schrik zit er wel dik in met momenten.


3x duurder? Ik denk dat je dan óf naar een andere cuvee of op een hele dure site aan het kijken bent. In principe draait de gewone boscarelli nobile hier rond de 25 euro bij mijn weten

Yes

Kiss

Chill!
20-09-2019, 02:20 PM
Bericht: #16
RE: Toscane vraag
(20-09-2019 11:57 AM)Vinogan(s) schreef:  
(19-09-2019 04:21 PM)Lektr schreef:  Als ik snel even de vergelijking maak tussen de brancaia chianti classico & de dei vino nobile zitten deze bij prijs toch redelijk dicht bij elkaar met, een vergelijkbaar bewaar profiel, althans dat is wat ik ongeveer kort samengevat kan vinden op het net.

Vergelijk ik die 2 met de boscarelli nobile, dan zie ik inderdaad nog meer bewaar mogelijkheden voor de boscareli, maar die is dan ook 3x duurder.

Wakker liggen doe ik er idd niet van, maar ik probeer mijn beperkt budget zo goed mogelijk te besteden, waar word ik nu blij van en waar word ik later blij van Tongue
Natuurlijk is het alles behalve, een wijn de nek om te draaien door hem te vroeg te drinken of andersom veel te lang te laten liggen en die schrik zit er wel dik in met momenten.


3x duurder? Ik denk dat je dan óf naar een andere cuvee of op een hele dure site aan het kijken bent. In principe draait de gewone boscarelli nobile hier rond de 25 euro bij mijn weten

My bad, ik was idd naar andere cuvée aan het kijken, Boscarelli Il Nocio Vino Nobile di Montepulciano 2015!

Failure Is Always an Option


Ga naar locatie: