Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clos René Pomerol
30-12-2010, 08:52 PM
Bericht: #1
Clos René Pomerol
2004 nog eens geproefd, was mijn laatste fles : Aldi-jeugdzonde Blush
beetje streng, ik herken er wel de bdx-2004 jaargang in, redelijk wat "heat" op het einde van het middenpallet en toch ook wat hinten van alcohol, niet zo denderende afdronk, scoort 87-88 voor mij, onlangs wel nog 2005 bijgekocht : zal wel een pak beter zijn, die krijgt ook een mooie score op CT
30-12-2010, 09:02 PM
Bericht: #2
RE: Clos René Pomerol
Heb ook nog eentje liggen...
Beter zal ie niet worden zeker?
30-12-2010, 09:07 PM
Bericht: #3
RE: Clos René Pomerol
(30-12-2010 09:02 PM)Bert schreef:  Heb ook nog eentje liggen...
Beter zal ie niet worden zeker?

is nog jong, zal zeker nog evolueren, maar of ik dat wil meemaken is een ander paar mouwen Wink
beter zal hij niet worden
WS en Quarin : 86
is zeker niet slecht en P/K niet denderend maar wel nog net aanvaardbaar, maar toch zeker nie om bij te kopen, voor 15 euro extra ben ik vandaag Montrose 2002 gaan halen, dan is de keuze toch snel gemaakt hoor Smile
30-12-2010, 09:11 PM
Bericht: #4
RE: Clos René Pomerol
Yes! krisG is back! cheers

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
30-12-2010, 09:19 PM
Bericht: #5
RE: Clos René Pomerol
   
31-12-2010, 09:21 PM
Bericht: #6
RE: Clos René Pomerol
op dag 2 toch al beter, ook graadje of 2 koeler gedronken : deed hem deugd, als de 2005 idd een pak beter is word ik toch benieuwd
01-01-2011, 04:55 AM
Bericht: #7
RE: Clos René Pomerol
Ja Clos René is normaal zo slecht nie hoor - die 2005 zou wel eens zeer verrassend uit de hoek kunnen komen.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
23-01-2012, 11:47 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-01-2012 om 11:50 PM door Mt.)
Bericht: #8
RE: Clos René Pomerol
Awel, ik ben die '05 aan het proeven. Zeer goed. Minder charmant dan de Clos de l'Oratoire '07, maar dat ligt aan het jaar en dus de jeugdigheid. '05 is een klassiek jaar met veel structuur, te oordelen naar deze Pomerol. Zeer mooie donker kleur met bordeaux rand. Op dit moment fris met mooie tanninestructuur en een vleugje kip (of zou dat te danken zijn aan de kippenbouillon die opstaat?). Nog eens +- 5 jaar wachten en deze jongen is à point.

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
24-01-2012, 12:27 AM
Bericht: #9
RE: Clos René Pomerol
(23-01-2012 11:47 PM)Matten schreef:  ....en een vleugje kip

Is dat uw vals gebit niet in het glas ? Wink

Buvez du vin et vivez joyeux !
24-01-2012, 12:30 AM
Bericht: #10
RE: Clos René Pomerol
Check. Nope! Nog een glas of 2 te gaan. Waar blijft ge Doc?

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
24-01-2012, 12:42 AM
Bericht: #11
RE: Clos René Pomerol
(24-01-2012 12:30 AM)Matten schreef:  Check. Nope! Nog een glas of 2 te gaan. Waar blijft ge Doc?

'k Ben al onderweg, laptop op de schoot in de heli, zeg nu zijn we wel aan 't chatten zu.

Buvez du vin et vivez joyeux !
24-01-2012, 01:29 AM
Bericht: #12
RE: Clos René Pomerol
Hmm niet veel meer over. Maar heb nog eentje Wink. Vinejo, is hier geen chatmodaliteit Confused - ik hou het niet meer bij, amper nog tijd om te proeven van mijn glas.

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
25-09-2013, 07:33 AM
Bericht: #13
RE: Clos René Pomerol
(23-01-2012 11:47 PM)Mt schreef:  Awel, ik ben die '05 aan het proeven. Zeer goed. Minder charmant dan de Clos de l'Oratoire '07, maar dat ligt aan het jaar en dus de jeugdigheid. '05 is een klassiek jaar met veel structuur, te oordelen naar deze Pomerol. Zeer mooie donker kleur met bordeaux rand. Op dit moment fris met mooie tanninestructuur en een vleugje kip (of zou dat te danken zijn aan de kippenbouillon die opstaat?). Nog eens +- 5 jaar wachten en deze jongen is à point.

Onlangs de '07 geproefd. Rassige Pomerol (Blind meteen herkenbaar als Pomerol. Enfin toch voor mijn pa Wink). Mooie aromatische neus. Fris kantje zoals bij de '05. Nu zeer te pruimen. Alweer een uitstekende rechteroever '07.

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
25-12-2014, 09:41 PM
Bericht: #14
RE: Clos René Pomerol
2005 in het glas, ik denk nog wat te jong, wel heel geconcentreerd, maar de bitterheid overheerst nog iets te veel, moet nog verder versmelten, ik had mijn vorige TN uit 2011 beter nog eens herlezen voor het ontkurken, dan wist ik dat ik er nog een tijdje moest van blijven Blush toen een stuk beter op dag 2, dus even afwachten tot morgen voor een eindoordeel Wink

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
25-12-2014, 11:57 PM
Bericht: #15
RE: Clos René Pomerol
Thuis nog een halve kist van 07 liggen - IMO goeie Pomerol qua prijs / kwaliteit !

When in doubt ... drink Pomerol !
26-12-2014, 02:45 PM
Bericht: #16
RE: Clos René Pomerol
op dag 2 toch wat beter : rijker qua smaak en de kruidigheid komt er door, heeft duidelijk kamertemperatuur nodig om wat open te komen, wel massa bezinksel Confused
ik ga Jeff Leve volgen en ook een 89 score geven

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
18-03-2021, 06:31 PM
Bericht: #17
RE: Clos René Pomerol
Gisteren de 2010 in het glas.

Kleur is vrij donker met lichte evolutie aan de rand.
Een neus van donker fruit - leder - peper en wat nat karton.
Veel materie in het glas, vrij fris toch met een bittertje / branderig iets in de afdronk.
Nu reeds vrij lekker maar enkele jaartjes te vroeg open getrokken.
18-03-2021, 07:32 PM
Bericht: #18
RE: Clos René Pomerol
Citaat: Een neus van donker fruit - leder - peper en wat nat karton.

Dat nat karton heb ik dus ook al enkele keren gehad met Bordeaux die zo in een tussenfase zit.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
18-03-2021, 08:23 PM
Bericht: #19
RE: Clos René Pomerol
(18-03-2021 07:32 PM)Olivier schreef:  
Citaat: Een neus van donker fruit - leder - peper en wat nat karton.

Dat nat karton heb ik dus ook al enkele keren gehad met Bordeaux die zo in een tussenfase zit.

Domme vraag waarschijnlijk, maar bij nat karton denk ik spontaan aan kurk. Maar ik ga er van uit dat dit hier niet op slaat?

It's not a hangover, it's wine flu
18-03-2021, 08:39 PM
Bericht: #20
RE: Clos René Pomerol
(18-03-2021 08:23 PM)Baldrick schreef:  Domme vraag waarschijnlijk, maar bij nat karton denk ik spontaan aan kurk. Maar ik ga er van uit dat dit hier niet op slaat?
Domme vragen bestaan niet Baldrick!

Wie vraagt is een dwaas voor 5 minuten, wie niet durft te vragen blijft een dwaas voor altijd...

Live your life to the fullest, because it only happens once...
18-03-2021, 09:29 PM
Bericht: #21
RE: Clos René Pomerol
(18-03-2021 08:39 PM)Biff schreef:  
(18-03-2021 08:23 PM)Baldrick schreef:  Domme vraag waarschijnlijk, maar bij nat karton denk ik spontaan aan kurk. Maar ik ga er van uit dat dit hier niet op slaat?
Domme vragen bestaan niet Baldrick!

Wie vraagt is een dwaas voor 5 minuten, wie niet durft te vragen blijft een dwaas voor altijd...

thumbsup

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
18-03-2021, 09:56 PM
Bericht: #22
RE: Clos René Pomerol
(18-03-2021 08:23 PM)Baldrick schreef:  
(18-03-2021 07:32 PM)Olivier schreef:  
Citaat: Een neus van donker fruit - leder - peper en wat nat karton.

Dat nat karton heb ik dus ook al enkele keren gehad met Bordeaux die zo in een tussenfase zit.

Domme vraag waarschijnlijk, maar bij nat karton denk ik spontaan aan kurk. Maar ik ga er van uit dat dit hier niet op slaat?

nee, het is nog anders dan kurk. Kurk gaat nooit weg.

Zo'n bordeaux met wat karton-achtige geuren, heb ik al meegemaakt dat dit weg is op dag 2. Ik heb het al vaker meegemaakt met Bordeaux, en nog nooit in een andere wijn. Geen idee waarom.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-03-2021, 12:30 AM
Bericht: #23
RE: Clos René Pomerol
(18-03-2021 09:56 PM)Olivier schreef:  
(18-03-2021 08:23 PM)Baldrick schreef:  
(18-03-2021 07:32 PM)Olivier schreef:  
Citaat: Een neus van donker fruit - leder - peper en wat nat karton.

Dat nat karton heb ik dus ook al enkele keren gehad met Bordeaux die zo in een tussenfase zit.

Domme vraag waarschijnlijk, maar bij nat karton denk ik spontaan aan kurk. Maar ik ga er van uit dat dit hier niet op slaat?

nee, het is nog anders dan kurk. Kurk gaat nooit weg.

Zo'n bordeaux met wat karton-achtige geuren, heb ik al meegemaakt dat dit weg is op dag 2. Ik heb het al vaker meegemaakt met Bordeaux, en nog nooit in een andere wijn. Geen idee waarom.

Als je dat aroma bedoelt dat wij vroeger "het papiertje" noemden weet ik wat je bedoelt. Komt inderdaad enkel voor bij Bordeaux. Ik dacht vroeger dat het van de filter kwam, maar ik heb nooit kunnen achterhalen wat het nu exact is.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
19-03-2021, 01:13 PM
Bericht: #24
RE: Clos René Pomerol
(18-03-2021 09:56 PM)Olivier schreef:  
(18-03-2021 08:23 PM)Baldrick schreef:  
(18-03-2021 07:32 PM)Olivier schreef:  
Citaat: Een neus van donker fruit - leder - peper en wat nat karton.

Dat nat karton heb ik dus ook al enkele keren gehad met Bordeaux die zo in een tussenfase zit.

Domme vraag waarschijnlijk, maar bij nat karton denk ik spontaan aan kurk. Maar ik ga er van uit dat dit hier niet op slaat?

nee, het is nog anders dan kurk. Kurk gaat nooit weg.

Zo'n bordeaux met wat karton-achtige geuren, heb ik al meegemaakt dat dit weg is op dag 2. Ik heb het al vaker meegemaakt met Bordeaux, en nog nooit in een andere wijn. Geen idee waarom.
Mijn eerste indruk was idd kurk maar dit was het duidelijk niet.
19-03-2021, 05:22 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-03-2021 om 05:22 PM door wvd.)
Bericht: #25
RE: Clos René Pomerol
(18-03-2021 09:56 PM)Olivier schreef:  nee, het is nog anders dan kurk. Kurk gaat nooit weg.

Daar ben ik niet echt 100% zeker van. Een klant bracht me ooit een "gekurkte" fles terug en ik kon dat er niet meer aan ruiken. De fles had duidelijk al heel lang open gestaan want had al redelijk wat azijn, waardoor we ze ook niet meer konden gebruiken in de keuken.
Om te checken of dat lukt met lang open houden heb ik dan een andere gekurkte fles heel lang in de frigo gehouden, fles met maar een kwart in en idd, na lange tijd leek dat toch heel erg te vervagen en vervangen door oxidatie.
Maar wat wel zeker is: met kurk zal je ze nooit meer drinken, want het wordt azijn of pure oxidatie of allebei.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)


Ga naar locatie: