wijnliefhebbers

Volledige versie: Champagne Bolinger
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Olaf schreef een bijzonder interessant stukje over de Champagne (er is ook een eerste deel):

http://vinama.skynetblogs.be/archive/201...eel-2.html
Vorige week de "gewone" Bollinger mogen proeven. Ben geen expert in champagne, maar is toch van het beste dat ik in champagne al geproefd heb. Complex, rond, vol, maar niet tè krachtig. Alles zit goed, houttoets, maar mooi geïntegreerd. Mooi romig. Door dit soort champagnes begrijp ik waarom sommige mensen zo van champagne houden.
Yep, zeer goed beschreven!
met de sommelier conseils het domein bezocht en ongelofelijk goed ontvangen geweest, blijft voor mij één van de topchampagnes aan een redelijke prijs wat niet wegneemt dat je p/q betere dingen kunt vinden als je zelf op zoek gaat Tongue
Blijft voor mij 1 van de beste basischampagnes van de grote huizen.
(21-10-2013 12:33 PM)jazzper schreef: [ -> ]met de sommelier conseils het domein bezocht en ongelofelijk goed ontvangen geweest, blijft voor mij één van de topchampagnes aan een redelijke prijs wat niet wegneemt dat je p/q betere dingen kunt vinden als je zelf op zoek gaat Tongue

Helemaal akkoord maar zoals je aangeeft: (te) duur.
Vandaag naar aanleiding van 2 jaar huwelijk glaasje Bollinger grande annee 1999 gedronken. was limiet van houdbaarheid. Maar wel ellenlange afdronk. Noterig veel brioche en fijne bubbels. heerlijk
(04-08-2014 02:19 PM)Pietn schreef: [ -> ]Vandaag naar aanleiding van 2 jaar huwelijk glaasje Bollinger grande annee 1999 gedronken. was limiet van houdbaarheid. Maar wel ellenlange afdronk. Noterig veel brioche en fijne bubbels. heerlijk

Proficiat, Piet! Nog 5 vette jaren! Wink
(04-08-2014 03:02 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-08-2014 02:19 PM)Pietn schreef: [ -> ]Vandaag naar aanleiding van 2 jaar huwelijk glaasje Bollinger grande annee 1999 gedronken. was limiet van houdbaarheid. Maar wel ellenlange afdronk. Noterig veel brioche en fijne bubbels. heerlijk

Proficiat, Piet! Nog 5 vette jaren! Wink

Tnx Vinejocheers
(04-08-2014 02:19 PM)Pietn schreef: [ -> ]Vandaag naar aanleiding van 2 jaar huwelijk glaasje Bollinger grande annee 1999 gedronken. was limiet van houdbaarheid. Maar wel ellenlange afdronk. Noterig veel brioche en fijne bubbels. heerlijk

Proficiat met je leren huwelijksverjaardag maar wanneer je slechts 1 glaasje kan drinken van een volledige fles en je eega de rest soldaat maakt zou ik me toch maar vragen beginnen stellen ... Wink
(04-08-2014 07:34 PM)carl schreef: [ -> ]
(04-08-2014 02:19 PM)Pietn schreef: [ -> ]Vandaag naar aanleiding van 2 jaar huwelijk glaasje Bollinger grande annee 1999 gedronken. was limiet van houdbaarheid. Maar wel ellenlange afdronk. Noterig veel brioche en fijne bubbels. heerlijk

Proficiat met je leren huwelijksverjaardag maar wanneer je slechts 1 glaasje kan drinken van een volledige fles en je eega de rest soldaat maakt zou ik me toch maar vragen beginnen stellen ... Wink

Haha)-)-tnx het was meer omgekeerd Rolleyes zij 1 glaasje ik de restBlush
Zo moet het! Dat worden ng vele jaren:-)
(21-10-2013 02:57 PM)Mt schreef: [ -> ]
(21-10-2013 12:33 PM)jazzper schreef: [ -> ]met de sommelier conseils het domein bezocht en ongelofelijk goed ontvangen geweest, blijft voor mij één van de topchampagnes aan een redelijke prijs wat niet wegneemt dat je p/q betere dingen kunt vinden als je zelf op zoek gaat Tongue

Helemaal akkoord maar zoals je aangeeft: (te) duur.

Auchan biedt de 'gewone' Bolinger momenteel aan tegen redelijk scherpe prijs!! Ik dacht prijs rond de 34,00 Euro (?)
Ben zelf naar Auchan Roncq geweest de eerste dag v/h wijnfestival en heb me 3 kartons Greno Grand Prestige (huis Pommery) meegenomen. P/Q degelijk spul ;-)

De Moët et Chandon stond ook scherp geprijsd.
Goedkoopste in België bij Colruyt momenteel rond de 29,00 Euro (rode prijs met extra korting) en bij Auchan rond de 25,00 Euro...al eens de moeite om een omwegske te maken!
momenteel in promotie bij le clos privé
http://www.leclos-prive.com/index.php?deco=1
verzendkosten voor Belgie zijn 30€ per bestelling en gratis vanaf 600€

zie bijlage voor de promo
Scherpe prijs 36.50 de fles.
momenteel in promo bij 1jour1vin 37,90€ /fles
Eerste kennismaking met de Special Cuvée.

Zelf niet echt een groot champagnedrinker, maar als ze je deze aanbieden, dan zeg ik geen neen natuurlijk Smile

Typische chalky en frisse neus van groene appel en citrus, fijne bubbels, aangenaam mondgevoel en mooie afdronk. Ik begrijp dat veel mensen hier verzot op zijn want dit is inderdaad een kwaliteitschampagne.
Gisteren de Bollinger Special Cuvée mogen proeven. 60% Pinot Noir, de rest ben ik vergeten op te schrijven.

Neus was iets gesloten.
Voornamelijk aroma's van brioche en vanille en na wat zoeken ook een spoortje agrum en heel licht wat peer.

Frisse zuren in de mond.
Opnieuw brioche, agrum, citrus (pompelmoes) en appel met een aardige middellange afdronk.

Geen slechte champagne, maar ik vraag me af of die prijs/kwaliteit wel goed zit.
(09-02-2018 01:46 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]Gisteren de Bollinger Special Cuvée mogen proeven. 60% Pinot Noir, de rest ben ik vergeten op te schrijven.

Neus was iets gesloten.
Voornamelijk aroma's van brioche en vanille en na wat zoeken ook een spoortje agrum en heel licht wat peer.

Frisse zuren in de mond.
Opnieuw brioche, agrum, citrus (pompelmoes) en appel met een aardige middellange afdronk.

Geen slechte champagne, maar ik vraag me af of die prijs/kwaliteit wel goed zit.

Bollinger heeft een beetje een "cult" aanhang (o.a. 007 Wink), maar nooit echt fan van deze cuvée geweest. En al zeker niet aan de gevraagde prijs. Anderzijds moet ik wel toegeven dat hun topcuvées soms verbluffend goed zijn, met navenante prijzen...
(09-02-2018 01:46 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]Gisteren de Bollinger Special Cuvée mogen proeven. 60% Pinot Noir, de rest ben ik vergeten op te schrijven.

Neus was iets gesloten.
Voornamelijk aroma's van brioche en vanille en na wat zoeken ook een spoortje agrum en heel licht wat peer.

Frisse zuren in de mond.
Opnieuw brioche, agrum, citrus (pompelmoes) en appel met een aardige middellange afdronk.

Geen slechte champagne, maar ik vraag me af of die prijs/kwaliteit wel goed zit.

Wacht, bij die laatste vraag zal ik u efkes helpen:

http://www.vinejo.freebb.be/thread-4595....=bollinger

Zonder dank Wink
(09-02-2018 05:11 PM)Dave schreef: [ -> ]
(09-02-2018 01:46 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]Gisteren de Bollinger Special Cuvée mogen proeven. 60% Pinot Noir, de rest ben ik vergeten op te schrijven.

Neus was iets gesloten.
Voornamelijk aroma's van brioche en vanille en na wat zoeken ook een spoortje agrum en heel licht wat peer.

Frisse zuren in de mond.
Opnieuw brioche, agrum, citrus (pompelmoes) en appel met een aardige middellange afdronk.

Geen slechte champagne, maar ik vraag me af of die prijs/kwaliteit wel goed zit.

Wacht, bij die laatste vraag zal ik u efkes helpen:

http://www.vinejo.freebb.be/thread-4595....=bollinger

Zonder dank Wink

Altijd een leuke vergelijking hé. De grote merknamen versus de kleinere huizen.
Voor mij winnen die laatste het ook meer hoor. Vooral wat de basiswijnen betreft.
(09-02-2018 06:31 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]
(09-02-2018 05:11 PM)Dave schreef: [ -> ]
(09-02-2018 01:46 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]Gisteren de Bollinger Special Cuvée mogen proeven. 60% Pinot Noir, de rest ben ik vergeten op te schrijven.

Neus was iets gesloten.
Voornamelijk aroma's van brioche en vanille en na wat zoeken ook een spoortje agrum en heel licht wat peer.

Frisse zuren in de mond.
Opnieuw brioche, agrum, citrus (pompelmoes) en appel met een aardige middellange afdronk.

Geen slechte champagne, maar ik vraag me af of die prijs/kwaliteit wel goed zit.

Wacht, bij die laatste vraag zal ik u efkes helpen:

http://www.vinejo.freebb.be/thread-4595....=bollinger

Zonder dank Wink

Altijd een leuke vergelijking hé. De grote merknamen versus de kleinere huizen.
Voor mij winnen die laatste het ook meer hoor. Vooral wat de basiswijnen betreft.

De oorzaak daarvan is nogal simpel: hoe meer boerkes zelf Champagniseren, hoe minder fatsoenlijke druiven er over blijven voor de huizen. Of waarom denk je dat de AOP uitgebreid wordt met een dorp of 100?

Ik wil toch nog opmerken dat de betere cuvées van een aantal huizen nog steeds de top van Champagne uitmaken en maar erg weinig kleinere producenten halen dit niveau. Helaas zijn die cuvées onbetaalbaar, of zoals Krug lang geleden in Decanter publiciteit maakte: "For most, Krug will remain out of reach" op een achtergrond van een zee met in de verte een driemaster waar een feestje aan de gang was....
Een van de walgelijkste reclames ooit gezien. Is me altijd bijgebleven, want ik ben sindsdien altijd "out of reach" gebleven voor Krug. Smile
(10-02-2018 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]De oorzaak daarvan is nogal simpel: hoe meer boerkes zelf Champagniseren, hoe minder fatsoenlijke druiven er over blijven voor de huizen. Of waarom denk je dat de AOP uitgebreid wordt met een dorp of 100?

Ik wil toch nog opmerken dat de betere cuvées van een aantal huizen nog steeds de top van Champagne uitmaken en maar erg weinig kleinere producenten halen dit niveau. Helaas zijn die cuvées onbetaalbaar, of zoals Krug lang geleden in Decanter publiciteit maakte: "For most, Krug will remain out of reach" op een achtergrond van een zee met in de verte een driemaster waar een feestje aan de gang was....
Een van de walgelijkste reclames ooit gezien. Is me altijd bijgebleven, want ik ben sindsdien altijd "out of reach" gebleven voor Krug. Smile

Kan wel eens kloppen.
Veel boeren maken tegenwoordig hun wijn via een cooperative, of laten hun wijn maken door een cooperative.
Is op zich niets verkeerds mee. Goede wijn voor een goede prijs.

En de topcuvées van de tophuizen blijven inderdaad top. Deze blijven toch nog steeds bovenaan mijn lijstje prijken.
Voor de basiscuvées daarentegen ga ik tegenwoordig liever bij een klein boertje snuffelen.

Die reclame van Krug eens opgezocht. Inderdaad een tamelijk hautaine houding...
(10-02-2018 03:11 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]
(10-02-2018 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]De oorzaak daarvan is nogal simpel: hoe meer boerkes zelf Champagniseren, hoe minder fatsoenlijke druiven er over blijven voor de huizen. Of waarom denk je dat de AOP uitgebreid wordt met een dorp of 100?

Ik wil toch nog opmerken dat de betere cuvées van een aantal huizen nog steeds de top van Champagne uitmaken en maar erg weinig kleinere producenten halen dit niveau. Helaas zijn die cuvées onbetaalbaar, of zoals Krug lang geleden in Decanter publiciteit maakte: "For most, Krug will remain out of reach" op een achtergrond van een zee met in de verte een driemaster waar een feestje aan de gang was....
Een van de walgelijkste reclames ooit gezien. Is me altijd bijgebleven, want ik ben sindsdien altijd "out of reach" gebleven voor Krug. Smile

Kan wel eens kloppen.
Veel boeren maken tegenwoordig hun wijn via een cooperative, of laten hun wijn maken door een cooperative.
Is op zich niets verkeerds mee. Goede wijn voor een goede prijs.

En de topcuvées van de tophuizen blijven inderdaad top. Deze blijven toch nog steeds bovenaan mijn lijstje prijken.
Voor de basiscuvées daarentegen ga ik tegenwoordig liever bij een klein boertje snuffelen.

Die reclame van Krug eens opgezocht. Inderdaad een tamelijk hautaine houding...

Ik wil dat zeker niet tegenspreken want heb nog nooit een Chrystral of Dom Perignon gedronken, maar ik vraag mij wel af hoe dit te verklaren is.

De eerste keer dat ik naar de Champagne ben geweest zijn we GH Mumm gaan bezoeken (zat in het arrangement met ons hotel). Is een hele commerciële bedoening en op 't einde krijg je een klein glaasje gewone brut NV (zeer middelmatig).

Maar wat met bijgebleven is, is dat er tijdens de rondleiding heel zwaarwichtig werd gedaan hun TOP-cuvée (naam ontgaat mij), want:
  • wordt enkel gemaakt van GC-wijngaarden
  • wordt gemaakt van oude stokken
  • rust 7 jaar "sur lattes"

Dat was helaas wel de dag nadat we voor het eerst bij Fallet geweest waren waar alle cuvées gemaakt worden van hun stokken van 60 à 80 jaar, allemaal GC en 7 jaar sur lattes Wink

Prijsverschil ? 140 euro vs. 18 euro. Dan vraag je je toch af hoeveel % beter die
Champagne is en wie daar 8x de prijs voor wil betalen. Ik niet, in ieder geval Wink
(10-02-2018 03:59 PM)Dave schreef: [ -> ]
(10-02-2018 03:11 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]
(10-02-2018 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]De oorzaak daarvan is nogal simpel: hoe meer boerkes zelf Champagniseren, hoe minder fatsoenlijke druiven er over blijven voor de huizen. Of waarom denk je dat de AOP uitgebreid wordt met een dorp of 100?

Ik wil toch nog opmerken dat de betere cuvées van een aantal huizen nog steeds de top van Champagne uitmaken en maar erg weinig kleinere producenten halen dit niveau. Helaas zijn die cuvées onbetaalbaar, of zoals Krug lang geleden in Decanter publiciteit maakte: "For most, Krug will remain out of reach" op een achtergrond van een zee met in de verte een driemaster waar een feestje aan de gang was....
Een van de walgelijkste reclames ooit gezien. Is me altijd bijgebleven, want ik ben sindsdien altijd "out of reach" gebleven voor Krug. Smile

Kan wel eens kloppen.
Veel boeren maken tegenwoordig hun wijn via een cooperative, of laten hun wijn maken door een cooperative.
Is op zich niets verkeerds mee. Goede wijn voor een goede prijs.

En de topcuvées van de tophuizen blijven inderdaad top. Deze blijven toch nog steeds bovenaan mijn lijstje prijken.
Voor de basiscuvées daarentegen ga ik tegenwoordig liever bij een klein boertje snuffelen.

Die reclame van Krug eens opgezocht. Inderdaad een tamelijk hautaine houding...

Ik wil dat zeker niet tegenspreken want heb nog nooit een Chrystral of Dom Perignon gedronken, maar ik vraag mij wel af hoe dit te verklaren is.

De eerste keer dat ik naar de Champagne ben geweest zijn we GH Mumm gaan bezoeken (zat in het arrangement met ons hotel). Is een hele commerciële bedoening en op 't einde krijg je een klein glaasje gewone brut NV (zeer middelmatig).

Maar wat met bijgebleven is, is dat er tijdens de rondleiding heel zwaarwichtig werd gedaan hun TOP-cuvée (naam ontgaat mij), want:
  • wordt enkel gemaakt van GC-wijngaarden
  • wordt gemaakt van oude stokken
  • rust 7 jaar "sur lattes"

Dat was helaas wel de dag nadat we voor het eerst bij Fallet geweest waren waar alle cuvées gemaakt worden van hun stokken van 60 à 80 jaar, allemaal GC en 7 jaar sur lattes Wink

Prijsverschil ? 140 euro vs. 18 euro. Dan vraag je je toch af hoeveel % beter die
Champagne is en wie daar 8x de prijs voor wil betalen. Ik niet, in ieder geval Wink

Mumm hm, niet mijn pakje an.

Ik heb ooit een verticale gehad van S de Salon. Dat vergeet je van je leven niet. Ook de GC en RD van Bollinger zijn niet slecht... en ook Crystal Roederer. Dat die allemaal veel te duur zijn is irrelevant en hoewel ze zeldzaam worden denkt geen haar op mijn hoofd eraan om daar een dergelijke som voor te betalen. Dom Perignon is dan wellicht nog de interessantste om ooit eens te kopen.
Maar ja, wij ontdekten bijna 40 jaar geleden een boerke dat schitterende Champagnes maakte, niet de goedkoopste, maar wow. Intussen zijn die zijn Champagnes een ietsje bekender en een piezeltje duurder. De naam was Jacques Selosse. Ik zou dus aanraden om wat in te slaan van jullie ontdekking Ferrand-Prevot of, beter, Nathalie Falmet Wink
dit weekend nog eens flesje Bolli gedronken. Blijft toch een zeer mooie champagne hoor! Ik herinnerde me hem wel wat anders van de vorige keer, nl wat ronder en breder van stijl. Terwijl hij nu echt wel een enorme fraicheur en finesse had, een tikkeltje nerveus zelfs. Zeer van genoten.
@Dave: was jij ook aanwezig op het 50e verjaardagfeestje van Fleer in okt 2015?

Volgens mijn administratie was er een Dave aanwezig Huh
Weet alleen natuurlijk niet of jij dit was....

We dronken daar als intro een Dom Perignon Millesime 2002.
(10-09-2018 03:23 PM)WilD schreef: [ -> ]@Dave: was jij ook aanwezig op het 50e verjaardagfeestje van Fleer in okt 2015?

Volgens mijn administratie was er een Dave aanwezig Huh
Weet alleen natuurlijk niet of jij dit was....

We dronken daar als intro een Dom Perignon Millesime 2002.

Was een andere Dave, denk ik. Ik was er wel Smile
(10-09-2018 03:23 PM)WilD schreef: [ -> ]@Dave: was jij ook aanwezig op het 50e verjaardagfeestje van Fleer in okt 2015?

Volgens mijn administratie was er een Dave aanwezig Huh
Weet alleen natuurlijk niet of jij dit was....

We dronken daar als intro een Dom Perignon Millesime 2002.

Uw administratie klopt wat die Dom Perignon Millesime 2002 betreft, deze staat nog op mijn "trofeeënschap" of moet ik ze herinneringsflessen noemen, klinkt wat bescheidener Wink

Grtz
(10-09-2018 03:23 PM)WilD schreef: [ -> ]We dronken daar als intro een Dom Perignon Millesime 2002.

Topper ... in de overgang 2017/2018 ook mijn ene fles 2002 ontkurkt ... Big Grin
Pagina's: 1 2
Koppelingen