Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Food-Wine pairing, wijn en gerecht
31-03-2011, 12:12 AM
Bericht: #81
RE: Food-Wine pairing
En hoe was die , 'k heb die toch ook liggen zeker, al te drinken of nog een paar degustatiejaren wachten Kris ?

Buvez du vin et vivez joyeux !
31-03-2011, 12:18 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 31-03-2011 om 12:26 AM door don quichotte.)
Bericht: #82
RE: Food-Wine pairing
(31-03-2011 12:02 AM)vinejo schreef:  Uit welke prijscategorie mag dat zijn?
Big Grin

Tussen de 25 a 40 Euro.
Per info; met een belegen Pommard en Vosne Romanee al geprobeerd maar gaf niet het gewenste resultaat.
(31-03-2011 12:03 AM)Kris schreef:  RIESLING !


Zou eens kunnen. In die saus zit iets zoeterig en dit compenseren met de aciditeit van deze de Riesling.
Langs den andere kant dacht ik dat het zuurpatroon van een pinot noir wijn ook deze rol kon vervullen maar gaf toch niet het gewenste resultaat.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
01-04-2011, 10:45 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-04-2011 om 10:45 AM door Roeland V.)
Bericht: #83
RE: Food-Wine pairing
Don, wat zou je denken van een licht houtgelagerde maar toch fruitgedreven chenin blanc ? (gaat bij zoetzuur, bij de druifjes, en bij delicaat kwartelvlees (waar je niets tanninerijk kan bijzetten).
Don, wat zou je denken van een licht houtgelagerde maar toch fruitgedreven chenin blanc ? (gaat bij zoetzuur, bij de druifjes, en bij delicaat kwartelvlees (waar je niets tanninerijk kan bijzetten).
08-05-2011, 07:58 PM
Bericht: #84
Food-Wine pairing
Deze avond een leuke match gevonden (en gelukkig NIKS te maken met één of andere zinloze eindronde... Rolleyes )

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...roone.html

Slurp

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
08-05-2011, 11:19 PM
Bericht: #85
RE: Food-Wine pairing
goeie eindronde..... de rouches op hun stille sokken... :-)

Wine is sunlight , held together by water !
30-05-2011, 09:27 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-05-2011 om 09:37 PM door carl.)
Bericht: #86
RE: Food-Wine pairing
Wat zou ik het beste met Asperges à la flamande combineren?
Ik heb de keuze uit :
Droge, Duitse riesling (Gehring, Wittmann, Laible)
Riesling met ietwat restsuiker (zowel Molitor kabinett als Elzas GC)
Sauvignon uit Touraine (Corbillieres)
Duitse Silvaner (Wittmann)
Alsace Pinot Gris met restsuiker (eerder demi-sec-stijl)

Laat maar horen wat jullie bevindingen zijn.

"The poor man, the budget drinker, is forced to make choices and sacrifices that can only sharpen his discrimination and his appreciation of competing pleasures. Starting at the top, one will miss the climb." Jay McInerney, auteur van Bright Lights, Big City
30-05-2011, 09:34 PM
Bericht: #87
RE: Food-Wine pairing
Kreeg onlangs zelf het advies om een Muscat (Alsace) met asperges te proberen ? Kocht daarom een Muscat 2010 van Schaetzel en die mag er zeker zijn ... als ik je hiermee kan van dienst zijn .

Buvez du vin et vivez joyeux !
30-05-2011, 10:19 PM
Bericht: #88
RE: Food-Wine pairing
Ik zou gaan voor de Sylvaan!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
30-05-2011, 10:24 PM
Bericht: #89
RE: Paling
Wou ook nog even meegeven dat we twee weken terug heerlijke paling aten (heel simpel, met laurier klaargemaakt) en we er een cabernet franc bij droken van Roches Neuves (de gewone Saumur Champigny).
Verrassende maar perfecte match! (de eenvoud van de wijn paste perfect bij het pure maar niet-complexe gerecht.)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
30-05-2011, 10:38 PM
Bericht: #90
RE: Food-Wine pairing
asperges met de sylvaner voor mij.
Ik heb donderdag een champagnebacchanaal en er moeten wat hapjes voorzien worden. Iemand suggesties?
30-05-2011, 10:38 PM
Bericht: #91
RE: Food-Wine pairing
Bedoel je met roomsaus ?

Buvez du vin et vivez joyeux !
30-05-2011, 10:53 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-05-2011 om 10:55 PM door carl.)
Bericht: #92
RE: Food-Wine pairing
@ Kris : kleine aspergetaartjes, zalmrolletjes met kruidenkaas.
Bedankt trouwens voor de suggesties. Ik ga dus voor de Silvaner gaan en laat nog weten hoe het bevallen is.

"The poor man, the budget drinker, is forced to make choices and sacrifices that can only sharpen his discrimination and his appreciation of competing pleasures. Starting at the top, one will miss the climb." Jay McInerney, auteur van Bright Lights, Big City
31-05-2011, 09:24 AM
Bericht: #93
RE: Food-Wine pairing
Recentelijk 2x gegeten op restaurant, 1x met Pinot Blanc, en 1x met een Muscat van Rolly Gassman uit 2002. Tweede combinatie had mijn voorkeur, al kan ik me voorstellen dat niet iedereen graag Muscat drinkt.
31-05-2011, 12:42 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 31-05-2011 om 12:43 PM door doc.)
Bericht: #94
RE: Food-Wine pairing
(31-05-2011 09:24 AM)33S schreef:  Recentelijk 2x gegeten op restaurant, 1x met Pinot Blanc, en 1x met een Muscat van Rolly Gassman uit 2002. Tweede combinatie had mijn voorkeur, al kan ik me voorstellen dat niet iedereen graag Muscat drinkt.

Om het met Abba te zeggen: "I do , i do , ido !" applaus

Buvez du vin et vivez joyeux !
05-11-2011, 10:22 PM
Bericht: #95
RE: Food-Wine pairing
Tips voor wijnen (of iets anders) bij deze menu?
(die ik morgen ga verorberen)


Sprankelend aperitief met likeur van bosbessen en degustatie hapje.

Gerookte eend, terrine van eendenlever, carpaccio van eend, rode biet
kruidenslaatje met noten, kweepeer .

Knolseldersoepje met gorgonzola en bieslookroom.

Gebraden filet van fazant in salieboter, witloof, gekaramiliseerde
jona-gold, gevogeltejus met Bruine Ename.

Sorbet of jenever.

Tournedos van hertekalf met poivrade saus, veenbessen, paddenstoelen, confit van rode kool, torentje van aardappel, groene kool en spek.

Doyenne peer gepocheerd
Chocoladetaartje en speculoosijs.

Koffie met versnaperingen.

Bibere humanum est, ergo bibamus.
05-11-2011, 10:38 PM
Bericht: #96
RE: Food-Wine pairing
yo bert,
eend met pinot noir of spatburgunder
Chocoladetaartje met (medium)zoete madeira
05-11-2011, 10:51 PM
Bericht: #97
RE: Food-Wine pairing
(05-11-2011 10:38 PM)Kris schreef:  yo bert,
eend met pinot noir of spatburgunder
Chocoladetaartje met (medium)zoete madeira

Hmmm, heb zowaar geen énkele Pinot Noir liggen...
Die Madeira (heb een oude liggen) lijkt me idd wel wat bij dessert...
thank you, Kris!

Bibere humanum est, ergo bibamus.
05-11-2011, 11:33 PM
Bericht: #98
RE: Food-Wine pairing
De PeterG uitgenodigd thuis?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
05-11-2011, 11:42 PM
Bericht: #99
RE: Food-Wine pairing
Eend : Riesling of PN
Soep : kan je bij Riesling blijven of ne beaujolais opendoen
Fazant : hier kan je verder met de PN, wel nen elegante pakken
Sorbet : ne frisse petnat
Hert : stevig PN
Chocolade : Maury of ne goeie Madeiro zoals Kris zegt.
Koffie : koffielikeur van Costa Rica!
Daarna : enkele Moinette's

Wine is sunlight , held together by water !
06-11-2011, 09:05 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 06-11-2011 om 09:06 AM door Bert.)
Bericht: #100
RE: Food-Wine pairing
(05-11-2011 11:33 PM)vinejo schreef:  De PeterG uitgenodigd thuis?

Nee, want dan moet ik mijn voordeur verbreden,
want zijnen nek kan nie binnen...
(05-11-2011 11:42 PM)Venne schreef:  Eend : Riesling of PN
Soep : kan je bij Riesling blijven of ne beaujolais opendoen
Fazant : hier kan je verder met de PN, wel nen elegante pakken
Sorbet : ne frisse petnat
Hert : stevig PN
Chocolade : Maury of ne goeie Madeiro zoals Kris zegt.
Koffie : koffielikeur van Costa Rica!
Daarna : enkele Moinette's

Tegen dan ben ik canard... (zonder PN)

Bibere humanum est, ergo bibamus.


Ga naar locatie: