Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 11 stemmen - gemiddelde waardering is 3.64
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wat ben jij aan het drinken nu?
12-05-2020, 04:33 PM
Bericht: #7641
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Waarom moet dat ding trouwens zo belachelijk veel geld kosten? Ziet er mij heel eenvoudig en goedkoop te produceren uit. Lijkt mij een gat in de markt voor een inventieve Chinees...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
12-05-2020, 05:03 PM
Bericht: #7642
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(12-05-2020 04:33 PM)Olivier schreef:  Waarom moet dat ding trouwens zo belachelijk veel geld kosten? Ziet er mij heel eenvoudig en goedkoop te produceren uit. Lijkt mij een gat in de markt voor een inventieve Chinees...

Was het maar zo simpel Olivier....de bedenkers van de Durand weten hoe het werkt......er zit een patent op tot en met 19 mei 2025. Tot die tijd is het wereldwijd verboden om iets soortgelijks te maken met zowel 2 pinnen en een schroef. Na 2025 zal de prijs halveren denk ik Smile.
Al moet ik wel zeggen dat de Durand van chirurgisch staal gemaakt is en van extreem goede kwaliteit is. Ongetwijfeld kan het stukken goedkoper.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
12-05-2020, 05:10 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-05-2020 om 05:11 PM door wvd.)
Bericht: #7643
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(12-05-2020 04:00 PM)Vinoco schreef:  
(12-05-2020 03:54 PM)wvd schreef:  Dat heb ik met mijn "oneerlijke butler" ook al eens voor gehad: kurk zo mals dat 1 van de lamellen halverwege de kurk in ging, onderste deel brak af en ging de fles in.
Bij de Durand, veronderstel ik, foefel je er eerst de spiraal in, maar als i.p.v. dat de spiraal dan zachtjes in de kurk boort, de kurk zachtjes in de fles glijdt, ja, daar kan je zelfs op de intensieve niet veel meer mee. Een trechter met filtertje is dan geen overbodige luxe... Confused

Inderdaad Werner, bij de Durand draai je er eerst de schroef in en vervolgens de 2 pinnen. Als je bij het indraaien van de schroef merkt dat de kurk zo los zit dat je hem naar beneden duwt dan stop je met de schroef en krijg je de kurk er 9 van de 10 keer alsnog uit door alleen de pinnen te gebruiken als een pincet.

Dat doe je als voorzichtig man, maar helaas.....
Ik zette ooit eens fors de kurkentrekker op een fles oude Vintage Port waarvan de kurk nogal "meegaand" bleek. Tot overmaat van ramp was de vulling nog uitstekend... Ook port pikt blijkbaar in de oogjes Blush

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
13-05-2020, 09:57 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 13-05-2020 om 02:14 PM door Biff.)
Bericht: #7644
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(12-05-2020 05:03 PM)Vinoco schreef:  Al moet ik wel zeggen dat de Durand van chirurgisch staal gemaakt is en van extreem goede kwaliteit is. Ongetwijfeld kan het stukken goedkoper.
Ook al veel staan twijfelen ivm aanschaf van die Durand, het is er nog niet van gekomen.
Ik kreeg van Don Quichotte nog volgende vragen mee om hier even te droppen...

1. Waar zijn de bronnen waarnaar gerefereert wordt dat dit van chirurgisch staal gemaakt is en van extreem goede kwaliteit is.

2. Welke metalen /materialen (meervoud) worden er gebruikt in deze kurkentrekker.

3. Waar is de referentie dat dit chirurgisch staal is en hiervoor een medische goedkeuring heeft gekregen.
13-05-2020, 10:15 AM
Bericht: #7645
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Citaat:Ik kreeg van een illuster forumlid nog volgende vragen mee om hier even te droppen...

kan ons illuster forumlid niet zelf zijn vragen posten? Als hij zijn paswoord niet meer weet, kan ik hem gerust verder helpen Rolleyes

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
13-05-2020, 11:51 AM
Bericht: #7646
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(13-05-2020 10:15 AM)Olivier schreef:  
Citaat:Ik kreeg van een illuster forumlid nog volgende vragen mee om hier even te droppen...

kan ons illuster forumlid niet zelf zijn vragen posten? Als hij zijn paswoord niet meer weet, kan ik hem gerust verder helpen Rolleyes

Jij zegt wat ik dacht....

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
13-05-2020, 02:14 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 13-05-2020 om 02:28 PM door Biff.)
Bericht: #7647
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(13-05-2020 10:15 AM)Olivier schreef:  
Citaat:Ik kreeg van een illuster forumlid nog volgende vragen mee om hier even te droppen...

kan ons illuster forumlid niet zelf zijn vragen posten? Als hij zijn paswoord niet meer weet, kan ik hem gerust verder helpen Rolleyes
Aangepast @Olivier!
Ik wou het wat ludiek houden, das alles...

Live your life to the fullest, because it only happens once...
13-05-2020, 04:30 PM
Bericht: #7648
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Citaat:Aangepast @Olivier!
Ik wou het wat ludiek houden, das alles...

geen steen naar jou hoor Biff! Ik denk gewoon, als Don weer wil mee komen discussiëren, is hij welkom. Beetje raar om dat via via te doen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
17-05-2020, 01:19 PM
Bericht: #7649
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gisteren eens een flesje champagne geopend.

Meegedaan aan de quiz op klassewijnen. Na het resultaat kreeg je bij al de wijnen en champagnes van de quiz een mooie korting van 15%.

Daarbij zat de champagne Collard-Picard 2019.

Bij deze heb ik gisteren deze fles verorberd.

En die is mij goed bevallen, mooi fijne bubbels en mooie lange afdronk.

Zijn geld waard.
17-05-2020, 03:51 PM
Bericht: #7650
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gisteren genoten van zeer goede rosé: Domaine de la Tour du Bon (Bandol) 2019. Hield zich achtereenvolgens staande als aperitief bij stukjes droge worst en Twentse bunkerkaas, een bescheiden salade chèvre en asperges à la Flamande.

Als ik de wijn blind zou proeven, zou ik wellicht denken dat het een witte wijn. Lekker droog, heerlijke zuren met een bittertje, slechts een subtiel zoete hint zou op een rosé kunnen wijzen. Volgens de wijnhandelaar kan ie gerust nog vijf jaar in de kelder liggen, maar dat is voor deze fles dus niet gelukt.
17-05-2020, 05:15 PM
Bericht: #7651
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Cesari, Rajo, Valpolicella classico 2016

Pop and pour, geeft initieel niet veel vrij. Wat fruit en een lichte kruidigheid.
Ook naar mondgevoel word ik hier niet wild van.

Dan maar een uurtje langs de kant gezet en dat heeft de wijn duidelijk deugd gedaan.

In de neus zijn rood fruit (kersen), melkchocolade en wat balsamico komen opzetten. Fris-fruitige aanzet, behoorlijk wat aciditeit die wat blijft plakken.
Een elegante wijn, zou perfect gaan bij een pasta waar een op tomaten gebaseerde saus bij wordt geserveerd.
Voor mij geen absolute blockbuster, maar gaat toch vlot binnen op deze zonnige zondag.

It's not a hangover, it's wine flu
17-05-2020, 07:26 PM
Bericht: #7652
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-05-2020 05:15 PM)Baldrick schreef:  Cesari, Rajo, Valpolicella classico 2016

Pop and pour, geeft initieel niet veel vrij. Wat fruit en een lichte kruidigheid.
Ook naar mondgevoel word ik hier niet wild van.

Dan maar een uurtje langs de kant gezet en dat heeft de wijn duidelijk deugd gedaan.

In de neus zijn rood fruit (kersen), melkchocolade en wat balsamico komen opzetten. Fris-fruitige aanzet, behoorlijk wat aciditeit die wat blijft plakken.
Een elegante wijn, zou perfect gaan bij een pasta waar een op tomaten gebaseerde saus bij wordt geserveerd.
Voor mij geen absolute blockbuster, maar gaat toch vlot binnen op deze zonnige zondag.

Aha, blij te zien dat er hier nog eens een Valpolicella passeert. Zeer herkenbaar beschreven. Licht gekoeld, zonnetje, en de fles is uit voor je het weet.
De 2017s zullen iets meer body hebben, maar blijven toch hun zuurtjes goed behouden.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
17-05-2020, 08:42 PM
Bericht: #7653
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Drukke dag vandaag....
Chateau Phélan Ségur 2009
Chateau Haut Beychevelle Gloria 2014
Chateau de Sales 2009 Pomerol

Live your life to the fullest, because it only happens once...
22-05-2020, 09:52 PM
Bericht: #7654
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
2014 Franzen Riesling Neefer Frauenberg GG
   
22-05-2020, 11:10 PM
Bericht: #7655
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(22-05-2020 09:52 PM)GP1978 schreef:  2014 Franzen Riesling Neefer Frauenberg GG

Franzen is een heel goed domein in de Mosel. Mooie, rijpe maar droge wijnen. Toen ik er passeerde met PvdW bijna 10 jaar geleden was de vader Ulrich net verongelukt in de wijngaard. De wanhoop stond in de ogen van zijn vrouw en zoon te lezen. Ulrich wist alles wat zij niet wisten...
Maar blijkbaar is zoon Kylian er samen met zijn vrouw en zijn zus in geslaagd het weingut succesvol verder te zetten.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
23-05-2020, 02:27 PM
Bericht: #7656
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Later deze avond Chateau La Gurgue 2008 Margaux vs Croix de Beaucaillou 2008 Saint JulienSlurp

Live your life to the fullest, because it only happens once...
23-05-2020, 04:49 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-05-2020 om 06:49 PM door Mathijs81.)
Bericht: #7657
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Nog eens een flesje rood ontkurken deze avond .... mijn allerlaatste fles Carillon Angelus 2009 cheers

Edit - dit kan mij zo bekoren, dat ik mijn notitie boekje nog even van onder het stof heb gehaald ... zelden zo geëmotioneerd geweest door een fles wijn. Bijna een halve bladzijde wijnproza genoteerd.

TN volgt,

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
24-05-2020, 12:38 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 24-05-2020 om 12:40 AM door Vinoco.)
Bericht: #7658
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Vandaag kwamen we met 10 wijnvrienden uit 4 verschillende landen eindelijk weer samen. Het gemis was groot, de drang naar mooie parels uit elkaars kelders delen blijkbaar nog groter. Wat zijn de meeste wijnfreaks toch fantastische mensen. Ongeacht afkomst, leeftijd, professie, budget etc etc brengt die ene gemene deler "wijn" alles bij elkaar. Zo moet het zijn.

Zoals altijd was het te veel, veel te veel, maar het is iedereen vergeven ang-el

Mijn 5 hoogtepunten van de dag:

Krug Clos Mesnil 1988: Ultiem in alles. Krankzinnig mooie snuffelneus, perfecte balans, de bubbel is optisch niet (meer) aanwezig maar in de mond zeer present. Hier komen veel elementen samen tot perfectie: de mooiste cru, de beste champagne producent, 1 van de beste jaren ooit, 32 jaar rijping. stilte rest...….100/100

Krug Clos D'ambonnay 2002: Fles nr. 3240. 1 van de meest iconische champagnes op deze wereld. Mijn tafelgenoten waren lyrisch. Ik had er helemaal niets mee. Typische pinot noir kenmerken. Een aardse champagne terwijl ik juist mineraliteit en frisheid zoek in champagne. Na 2 kleine slokken heb ik bedankt voor een refill. Ik gun anderen 60 euro per slok...watte Geen score aangezien dit niet objectief zou zijn.

Keller G-Max 2002: De essentie van droge Duitse riesling! 18 jaar jonge neus van boenwas, honing, caramel. Maar ook appel, limoen, witte chocolade. Enorme gelaagdheid en fantasche zuurgraad. wow wow wow! 99/100

Coche Dury Corton Charlemagne 2011: fles nr. 1475. Een kwartier bleef de neus bescheiden. Daarna ging het helemaal los! Gunflint, bloemen, Zeer kruidig, witte peper, citrus, kalksteen, Een beest van een chardonnay maar oh zo verfijnd. Wat een ongekende structuur en balans met een minuten durende afdronk. Een ballerina die op je tong danst. 99+/100

D'Auvenay Auxey Duresses Les Boutonniers 2006: fles nr. 81 van 371. Hoe ze het doet doet ze (Lalou Bize Leroy) het, maar de wijnen van D'Auvenay zijn niet van deze wereld. Hoe groot witte wijnen ook zijn, niets komt in de buurt van haar witte wijnen. Ongeacht welke cuvee het is. Meteen in de neus de typische geur van Popcorn die iedere wijn van haar heeft en ik nog nooit op deze manier bij een andere wijn geroken heb. Het is magie. Je raakt in trance bij het ruiken van deze wijnen. Als je alleen zou mogen ruiken ben je ook al ultiem gelukkig. Zo ongekend mooi. In de mond gaat de betovering gewoon verder. Sprakeloos. Beter kan het nooit worden. 100/100


Bijlagen Afbeeldingen
   

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
24-05-2020, 08:48 AM
Bericht: #7659
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Leuk om wijnen van dit kaliber hier besproken te zien worden. Bedankt om te delen.
24-05-2020, 10:51 AM
Bericht: #7660
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Hier iets bescheidener, dateert van begin deze maand, er komen er nog een paar. Over de eerste 2 wil ik het niet hebben, dat is pure (prijs)klasse uiteraard, de Santenay 2011 had geen spoor van pyrazine, vrij mooi mondvolume enzovoort, goed gemaakt, maar, typisch voor het zuiden van de Côte, wat simpeler, meer smaak dan finesse zeg maar, de wijn "zong" niet.
   

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)


Ga naar locatie: