Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sasscaia/Guidalberto
19-08-2013, 01:23 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-08-2013 om 01:23 PM door Innesto.)
Bericht: #21
RE: Sasscaia 2007 voorverkoop
(19-08-2013 08:49 AM)Dave schreef:  Vrijdag de Guidalberto 2007 (blind) gedronken naast Brunello 2004 van Gianni Brunelli en Léoville Poyferré 2004: Eerst toasty neus, met geconcentreerd donker fruit, lichte kruidigheid. In het begin niet zo indrukwekkend, maar na verloop van tijd werd de neus aantrekkelijker. In de mond verrassend open en toegankelijk met mooi rijp fruit. Hout is aanwezig, maar op een mooie manier. Schone frisheid ook. Eigenlijk te jong gedronken, want dit wordt de volgende jaren nog fijner en subtieler, maar nu al schitterend. 92

Ben ik mis als ik uit je drie TN's besluit dat de Guidalberto (aan "Duitse" ca. 30 euro) p/k de beste koop is van drie?
19-08-2013, 02:40 PM
Bericht: #22
RE: Sasscaia 2007 voorverkoop
(19-08-2013 01:23 PM)Innesto schreef:  
(19-08-2013 08:49 AM)Dave schreef:  Vrijdag de Guidalberto 2007 (blind) gedronken naast Brunello 2004 van Gianni Brunelli en Léoville Poyferré 2004: Eerst toasty neus, met geconcentreerd donker fruit, lichte kruidigheid. In het begin niet zo indrukwekkend, maar na verloop van tijd werd de neus aantrekkelijker. In de mond verrassend open en toegankelijk met mooi rijp fruit. Hout is aanwezig, maar op een mooie manier. Schone frisheid ook. Eigenlijk te jong gedronken, want dit wordt de volgende jaren nog fijner en subtieler, maar nu al schitterend. 92

Ben ik mis als ik uit je drie TN's besluit dat de Guidalberto (aan "Duitse" ca. 30 euro) p/k de beste koop is van drie?

Ik weet het ni: de drie wijnen hebben destijds ongeveer evenveel gekost (zie post over Poyferré), denk ik. Maar Poyferré is nu niet meer betaalbaar (voor mij).

Brunelli en Guidalberto kosten volgens mij ongeveer evenveel en dan komt het volgens mij echt neer op stijl, smaak en eventueel food-combinatie.

Zoals gezegd; ik schatte deze 2 flessen ongeveer even hoog in, maar je kan niet zomaar vergelijken, want het waren ook andere jaargangen (misschien is Brunelli 2007 wel veel beter dan 2004 ?).

Let's put it this way: je zal door geen van de twee ontgoocheld worden, denk ik.
13-12-2013, 08:56 AM
Bericht: #23
RE: Sasscaia/Guidalberto
Gisteren Guidalberto 08 gedronken (60/40 cs/merlot).

Was goed, donker fruit, wat mineraliteit en kruiden. Bij start (was wat koud ook) licht groenige/vegetale neus en wat hard in de mond (onrijpe cabernet?) - niet zo fijn.

Na verloop van tij (2 tal uur) komt dit wel goed, zeer open en toegankelijk met mooi evenwicht. Tannines al versmolten.

Is voor mij perfect op dronk. Vind de 08 eigenlijk een tikje minder dan de 05, is een wat 'kleinere' wijn - in lijn met het jaar denk ik.

Vinogan(s)
13-12-2013, 02:04 PM
Bericht: #24
RE: Sasscaia/Guidalberto
(13-12-2013 08:56 AM)Vinogan(s) schreef:  Gisteren Guidalberto 08 gedronken (60/40 cs/merlot).

Was goed, donker fruit, wat mineraliteit en kruiden. Bij start (was wat koud ook) licht groenige/vegetale neus en wat hard in de mond (onrijpe cabernet?) - niet zo fijn.

Na verloop van tij (2 tal uur) komt dit wel goed, zeer open en toegankelijk met mooi evenwicht. Tannines al versmolten.

Is voor mij perfect op dronk. Vind de 08 eigenlijk een tikje minder dan de 05, is een wat 'kleinere' wijn - in lijn met het jaar denk ik.

Vinogan(s)

wil/kan je er een score op plakken? hoe scoort die op P/K gebied?

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
13-12-2013, 04:02 PM
Bericht: #25
RE: Sasscaia/Guidalberto
Ik al verschillende keren de 2006 gedronken (gekocht aan 22 euro) en die was telkens top. Maar ik zou er zelf wel geen 35 euro aan geven, voor die prijs kan je ongetwijfeld nog beter vinden.
13-12-2013, 04:45 PM
Bericht: #26
RE: Sasscaia/Guidalberto
22 € is wel topprijs! Hoe speel je dat klaar? Ben nog niet aan mijn flessen 06 of 07 begonnen.

Betaal zelf 28-30 € per fles.

Voor de 08 vind ik de P/K niet top. Als ik streng ben (rekening houdend met de mindere beginfase) zou ik 88/89 geven.
13-12-2013, 05:46 PM
Bericht: #27
RE: Sassicaia/Guidalberto
Sassicaia 1998 was één van mijn mooiste wijnervaringen ooit, ik zie me zeker zelf eens een Sas kopen, dit eerder dan hun 2e wijn, ergens weet je dat de beste druiven in de 1e wijn zitten, ik ben ook niet zo'n fan van 2e wijnen in Bordeaux

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
13-12-2013, 11:59 PM
Bericht: #28
RE: Sasscaia/Guidalberto
Clos du Marquis is anders toch redelijk te pruimen...

Bibere humanum est, ergo bibamus.
14-12-2013, 12:37 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-12-2013 om 01:08 PM door Kris G.)
Bericht: #29
RE: Sassicaia/Guidalberto
(13-12-2013 11:59 PM)Bert schreef:  Clos du Marquis is anders toch redelijk te pruimen...

Smile volledig mee eens! maar dit is geen 2e wijn hé, komt van een aparte wijngaard, LLC heeft sinds kort trouwens een "echte" 2e wijn : Le Petit Lion du Marquis de Las Cases

wie voegt er eens een "i" toe in de titel? Wink

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
14-12-2013, 01:02 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-12-2013 om 02:44 PM door Innesto.)
Bericht: #30
RE: Sasscaia/Guidalberto
(14-12-2013 12:37 AM)Kris G schreef:  
(13-12-2013 11:59 PM)Bert schreef:  Clos du Marquis is anders toch redelijk te pruimen...

Smile volledig mee eens! maar dit is geen 2e wijn hé, komt van een aparte wijngaard, LLC heeft sinds kort trouwens een "echte" 2e wijn : Le Petit Lion du Marquis de Las Cases

wie voegt er eens een "i" toe in de titel? Wink

Is dat ook niet het geval voor "Guidalberto" en "Sassicaia"?

Ten eerste is het een compleet andere druivensamenstelling: 60% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot versus 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc.

Vervolgens meen ik mij te herinneren dat de druiven voor de Guidalberto van een compleet andere wijngaard komen. Het kapelletje op het etiket verwijst naar deze wijngaard als ik mij niet vergis.

Ik zou eerder Le Difese catalogeren als een tweede of derde wijn naar analogie met de tweede en derde wijnen van menig chateau in Bordeaux. Voor Le Difese worden als ik mij niet vergis naast druiven van jonge wijnstokken ook druiven van gepachte wijngaarden gebruikt.
14-12-2013, 01:09 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-12-2013 om 01:10 PM door Kris G.)
Bericht: #31
RE: Sassicaia/Guidalberto
thank you voor de interessante info!

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
14-12-2013, 01:14 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-12-2013 om 01:15 PM door Innesto.)
Bericht: #32
RE: Sasscaia/Guidalberto
Kris,

Bij Le Difese heb ik hetzelfde gevoel als bij de meeste, zo niet alle, tweede wijnen uit Bordeaux. Te veel geld voor de geboden kwaliteit.
14-12-2013, 01:20 PM
Bericht: #33
RE: Sasscaia/Guidalberto
(14-12-2013 01:14 PM)Innesto schreef:  Kris,

Bij Le Difese heb ik hetzelfde gevoel als bij de meeste, zo niet alle, tweede wijnen uit Bordeaux. Te veel geld voor de geboden kwaliteit.

cheers ik kan me 100% terugvinden in jouw standpunt, ik heb hier geen enkele 2e bdx wijn liggen (Clos du Marquis beschouw ik zoals reeds eerder vermeld niet als een 2e wijn)

wanneer je bij een Brunello van een 1e of 2e wijn spreekt is wel iets minder evident/duidelijk vind ik (Riserva <> gewone Brunello), de Rosso kun je dan wel als 2e (of 3e?) wijn beschouwen vind ik, en die durf ik eigenlijk soms wel eens kopen

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
14-12-2013, 01:48 PM
Bericht: #34
RE: Sasscaia/Guidalberto
(14-12-2013 01:02 PM)Innesto schreef:  
(14-12-2013 12:37 AM)Kris G schreef:  
(13-12-2013 11:59 PM)Bert schreef:  Clos du Marquis is anders toch redelijk te pruimen...

Smile volledig mee eens! maar dit is geen 2e wijn hé, komt van een aparte wijngaard, LLC heeft sinds kort trouwens een "echte" 2e wijn : Le Petit Lion du Marquis de Las Cases

wie voegt er eens een "i" toe in de titel? Wink

Is dat ook niet het geval voor "Guidalberto" en "Sassicaia"?

Ten eerste is het een compleet andere druivensamenstelling: 45% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, 10% Sangiovese versus 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc.

Vervolgens meen ik mij te herinneren dat de druiven voor de Guidalberto van een compleet andere wijngaard komen. Het kapelletje op het etiket verwijst naar deze wijngaard als ik mij niet vergis.

Ik zou eerder Le Difese catalogeren als een tweede of derde wijn naar analogie met de tweede en derde wijnen van menig chateau in Bordeaux. Voor Le Difese worden als ik mij niet vergis naast druiven van jonge wijnstokken ook druiven van gepachte wijngaarden gebruikt.

Akkoord en correct. Enkel zit er in Guidalberto sinds jaargang 2005 geen sangiovese meer.
14-12-2013, 02:43 PM
Bericht: #35
RE: Sasscaia/Guidalberto
(14-12-2013 01:48 PM)Vinogan(s) schreef:  
(14-12-2013 01:02 PM)Innesto schreef:  
(14-12-2013 12:37 AM)Kris G schreef:  
(13-12-2013 11:59 PM)Bert schreef:  Clos du Marquis is anders toch redelijk te pruimen...

Smile volledig mee eens! maar dit is geen 2e wijn hé, komt van een aparte wijngaard, LLC heeft sinds kort trouwens een "echte" 2e wijn : Le Petit Lion du Marquis de Las Cases

wie voegt er eens een "i" toe in de titel? Wink

Is dat ook niet het geval voor "Guidalberto" en "Sassicaia"?

Ten eerste is het een compleet andere druivensamenstelling: 45% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, 10% Sangiovese versus 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc.

Vervolgens meen ik mij te herinneren dat de druiven voor de Guidalberto van een compleet andere wijngaard komen. Het kapelletje op het etiket verwijst naar deze wijngaard als ik mij niet vergis.

Ik zou eerder Le Difese catalogeren als een tweede of derde wijn naar analogie met de tweede en derde wijnen van menig chateau in Bordeaux. Voor Le Difese worden als ik mij niet vergis naast druiven van jonge wijnstokken ook druiven van gepachte wijngaarden gebruikt.

Akkoord en correct. Enkel zit er in Guidalberto sinds jaargang 2005 geen sangiovese meer.

Klopt, vanaf jaargang 2006 meer Cabernet Sauvignon (60%) in combinatie met enkel nog Merlot (40%). Ik ben echter nog niet aan mijn "recentere" jaargangen die ik heb liggen begonnen.
11-08-2014, 04:21 PM
Bericht: #36
RE: Sasscaia/Guidalberto
Guidalberto Toscana IGT 2009

Hele mooie blinkende robijnrode kleur in het glas. In de neus direct heel open en intens. Overweldigende aroma's van rijp donker fruit: bramen, bosbessen,... Mooie mineraliteit, kruidigheid, iets getoast,... prachtige complexe, haast bedwelmende neus. In de mond aanvankelijk geenszins het verlengde van de neus,... iets teleurstellend zelfs. Meer gesloten, bessenfruit dat wel duidelijk prominent aanwezig was, ietwat zurig... Maar na een uurtje of twee open gestaan te hebben ronduit prachtig in de mond. Mooi rijp zwart fruit, sappig, bessen, toetsje mokka en chocolade, een vleugje peperigheid, heel mooie niet bijtende frisse zuren, mooie geïntegreerde en zachte tannines,... en een elegante en lange afdronk als finale. Prachtige mooie uitgebalanceerde wijn. Na wat zuurstof nu al perfect toegankelijk met nog wat marge om nog beter worden vermoed ik.
11-02-2019, 10:04 PM
Bericht: #37
RE: Sasscaia/Guidalberto
Monica Larner heeft de 2016 100/100 gegeven.

De prijs zal weer zot gaan zijn!
12-02-2019, 10:03 AM
Bericht: #38
RE: Sasscaia/Guidalberto
(11-02-2019 10:04 PM)GP1978 schreef:  Monica Larner heeft de 2016 100/100 gegeven.

De prijs zal weer zot gaan zijn!

https://www.liv-ex.com/2019/02/sassicaia...626a9dbc1a

Op het eerste zicht release iets goedkoper dan de 2015.
12-02-2019, 10:45 AM
Bericht: #39
RE: Sasscaia/Guidalberto
(11-02-2019 10:04 PM)GP1978 schreef:  Monica Larner heeft de 2016 100/100 gegeven.

De prijs zal weer zot gaan zijn!

Om de score na officiële release wat bij te stellen naar beneden waarschijnlijk...

Klein kadootje voor het 50 jarig bestaan van sassicaia...
17-02-2019, 12:34 PM
Bericht: #40
RE: Sasscaia/Guidalberto
Guidalberto 2016 is nochtans echt heel mooi met nog mooiere vooruitzichten wat mij betreft, op basis van mijn bevindingen en niet op basis van de bevindingen van de "puntenplakkers". Je kan blijven discussiëren over de scores die ze toekennen maar hun bevindingen kloppen globaal gezien wel in het geval van deze jaargang op San Guido.

Guidalberto 2015 liet ik bewust aan mij voorbij gaan wegens te duur voor wat uit de fles kwam.


Ga naar locatie: