Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ansgar Clusserath
05-03-2019, 07:22 PM
Bericht: #31
RE: Ansgar Clusserath
(05-03-2019 07:06 PM)FRANCISPICCART schreef:  Na een hevige aanval op mijn luchtwegen en alles wat daar rond hangt begin ik na meer dan 2 weken langzaam terug recht te kruipen. Vandaag de Steinreich 2016 in het glas. Voor mij de eerste kennismaking met het domein. Alhoewel de smaakpapillen nog niet op punt staan proef ik toch voor de eerste maal sedert lang dat ik hier wel kwaliteit in mijn glas heb. Ik kan nog niet te lang uitweiden maar dit is alleszins zeer mooie riesling. Fris, mineralig, maar ook weer niet té. Voor mij heel floraal en citronné met aantrekkelijke zuren die toch een zekere rondeur hebben. Hopelijk zijn we weer vertrokken.

We hopen mee met jou Francis! Haal de scha maar in ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
05-03-2019, 09:10 PM
Bericht: #32
RE: Ansgar Clusserath
Citaat:Hopelijk zijn we weer vertrokken.

Op uw gezondheid cheers

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
06-03-2019, 08:33 AM
Bericht: #33
RE: Ansgar Clusserath
zie rubriek degustaties 'heevie teusted'

"Eva Clusserath Steinreich 2008
Een wijn die ooit nog werd aangekocht door Vince ter gelegenheid van een degustatie van Gerd Brabant in mijn tuin, schone herinneringen...
https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...e-shelter/

De bespreking van de Steinreich 2008 wijn luidde toen als volgt:
Eén van de drie verschillende soorten rieslings (te wijten aan de bodem – hier leisteen)) – zeer hoog in zuren, mineraal, appeltjes – eerste slok is moeilijk maar de wijn evolueert constant in het glas. Zeer gestoffeerd, beloftevol. Vergist op houten vaten maar dit is niet merkbaar.
Wel, deze wijn had 9 jaar later een gedaantewisseling ondergaan. Een heel stuk molliger, de zuurtjes perfect geïntegreerd, precies een restzoetje maar toch zeer digestief. Heerlijke wijn en het bewijs dat de wijnen van Clusserath heel mooi bewaren en evolueren. 90"

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
16-04-2021, 09:40 PM
Bericht: #34
RE: Ansgar Clusserath
deze avond opnieuw deze 2008 steinreich in het glas, ik kan bovenstaand enkel beamen. Wonderbaarlijke transformatie in vergelijking met de zuurtebom in de beginjaren. Zeer mooie zoetzuur balans. Lekker!

En toch. Riesling kan mij als chardonnay-addict nog steeds niet overtuigen.Het is ongetwijfeld een top cépage. Maar ik krijg er maar geen connectie mee. Sauvignon blanc daarentegen heeft sinds 2 jaar bij mij de ban gebroken.

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"


Ga naar locatie: