Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bertagna, Vougeot en co
11-10-2018, 10:56 PM
Bericht: #16
RE: Bertagna, Vougeot en co
De praatjes die sommigen kunnen verkopen... ongelooflijk.
12-10-2018, 10:54 AM
Bericht: #17
RE: Bertagna, Vougeot en co
(11-10-2018 10:10 PM)vinejo schreef:  
(11-10-2018 08:48 PM)Fre schreef:  Hautes Cotes de Nuits Les Dames Huguettes 2014

Dit zou volgens Willy Goorden een van de beste HCdN percelen zijn aangevuld met hoofdzakelijk 1 cru resten waarmee ze ouilleren. Of dat waar is, dat kan k niet bevestigen.

Maar in t glas is daar weinig van te merken. De neus heeft nog iets puurs maar blijft gesloten. Bij de eerste slok een weerbarstig hard middenstuk. Weinig tastevreugde. Vlug de frigo in en hopen op beterschap. Ondertussen de rosé van Chrétienne die na wat luchten veel beter voor de dag komt.

Dat ouilleren met premier cru zal toch t verschil niet maken denk ik...

Huh enfin, 'k zal 't bij gelegenheid eens vragen aan Denis Rozat...

In ieder geval, het is wel een mooie wijngaard. Ligt boven Nuits stad, net achter Château Gris, op de kaart ten westen van Les Crots. En de wijn ruikt en proeft meestal zo écht Hautes-Côtes de Nuits, met die altijd wat ijlere toon en dat koel briesje dat je aan de eerste vrieskou doet denken. Bij voorkeur kopen in een wat warmer jaar, in andere jaren vind ik deze soms iet te ijl en komen de tannines wat door. Maar ik herinner me dat 2010 best mooi rijpte en ik heb, denk ik, nog 1 fles. Iets voor binnenkort want te lang moet je deze niet bewaren. En hoewel ik deze wijn kan appreciëren, heb ik zelf toch een voorkeur voor "basis" Bourgognes uit de Côte, zoals die van F of G. Of een mooie Irancy, maar die zijn dikwijls wat moeilijker.

WVD (Wijnhandel Leuvin)


Ga naar locatie: