Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wijnbewaring - houten kist
27-02-2020, 11:54 AM
Bericht: #1
Wijnbewaring - houten kist
Ik was gisteren bij een wijnhandelaar en die vertelde me dat je beter geen wijn in houten kisten kan bewaren gezien het gevaar op rotting van het hout (in een vochtige kelder) die dan een impact kan hebben op de wijnen. Bewaring in kartonnen dozen zou geen probleem zijn. Ik dacht eerder aan het tegenovergestelde.

Iemand die hier meer van weet?
27-02-2020, 12:26 PM
Bericht: #2
RE: Wijnbewaring - houten kist
(27-02-2020 11:54 AM)Fre schreef:  Ik was gisteren bij een wijnhandelaar en die vertelde me dat je beter geen wijn in houten kisten kan bewaren gezien het gevaar op rotting van het hout (in een vochtige kelder) die dan een impact kan hebben op de wijnen. Bewaring in kartonnen dozen zou geen probleem zijn. Ik dacht eerder aan het tegenovergestelde.

Iemand die hier meer van weet?

Huh

als de kelder vochtig is, gaat het karton nog veel sneller nat worden en beschimmelen dan hout, zou ik denken.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
27-02-2020, 01:48 PM
Bericht: #3
RE: Wijnbewaring - houten kist
(27-02-2020 12:26 PM)Olivier schreef:  
(27-02-2020 11:54 AM)Fre schreef:  Ik was gisteren bij een wijnhandelaar en die vertelde me dat je beter geen wijn in houten kisten kan bewaren gezien het gevaar op rotting van het hout (in een vochtige kelder) die dan een impact kan hebben op de wijnen. Bewaring in kartonnen dozen zou geen probleem zijn. Ik dacht eerder aan het tegenovergestelde.

Iemand die hier meer van weet?

Huh

als de kelder vochtig is, gaat het karton nog veel sneller nat worden en beschimmelen dan hout, zou ik denken.

Dat kan ik proefondervindelijk bevestigen wat het karton betreft. Ik bewaar quasi al mijn wijnen in kisten, Een groot deel in open kisten. Recente jaargangen nog afgesloten. In 20 jaar nog geen problemen.
27-02-2020, 07:00 PM
Bericht: #4
RE: Wijnbewaring - houten kist
(27-02-2020 01:48 PM)dakur schreef:  
(27-02-2020 12:26 PM)Olivier schreef:  
(27-02-2020 11:54 AM)Fre schreef:  Ik was gisteren bij een wijnhandelaar en die vertelde me dat je beter geen wijn in houten kisten kan bewaren gezien het gevaar op rotting van het hout (in een vochtige kelder) die dan een impact kan hebben op de wijnen. Bewaring in kartonnen dozen zou geen probleem zijn. Ik dacht eerder aan het tegenovergestelde.

Iemand die hier meer van weet?

Huh

als de kelder vochtig is, gaat het karton nog veel sneller nat worden en beschimmelen dan hout, zou ik denken.

Dat kan ik proefondervindelijk bevestigen wat het karton betreft. Ik bewaar quasi al mijn wijnen in kisten, Een groot deel in open kisten. Recente jaargangen nog afgesloten. In 20 jaar nog geen problemen.

Over weinig wordt zoveel onzin verteld als over hoe je wijn moet bewaren. In LaRVF stond ooit dat je je kisten moet open zetten om muffe aroma's te vermijden. En je kelder moet constant 12°C zijn aan 75% luchtvochtigheid. Met 40 jaar ervaring kan ik zeggen dat er maar enkele dingen zijn om op te letten: niet al te warm (bvb meer dan 25°C), maar 20°C in de zomer is perfect, niet te lang te koud want dat geeft hardere tannines en geen grote schommelingen qua temperatuur. En trillingen zijn ook niet goed, net als constant licht. Kortom, een gewone kelder is perfect.
Vochtige (schimmelende) kartons zijn gevaarlijk voor breuk, dus vermijden, voilà!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
27-02-2020, 11:51 PM
Bericht: #5
RE: Wijnbewaring - houten kist
(27-02-2020 07:00 PM)wvd schreef:  
(27-02-2020 01:48 PM)dakur schreef:  
(27-02-2020 12:26 PM)Olivier schreef:  
(27-02-2020 11:54 AM)Fre schreef:  Ik was gisteren bij een wijnhandelaar en die vertelde me dat je beter geen wijn in houten kisten kan bewaren gezien het gevaar op rotting van het hout (in een vochtige kelder) die dan een impact kan hebben op de wijnen. Bewaring in kartonnen dozen zou geen probleem zijn. Ik dacht eerder aan het tegenovergestelde.

Iemand die hier meer van weet?

Huh

als de kelder vochtig is, gaat het karton nog veel sneller nat worden en beschimmelen dan hout, zou ik denken.

Dat kan ik proefondervindelijk bevestigen wat het karton betreft. Ik bewaar quasi al mijn wijnen in kisten, Een groot deel in open kisten. Recente jaargangen nog afgesloten. In 20 jaar nog geen problemen.

Over weinig wordt zoveel onzin verteld als over hoe je wijn moet bewaren. In LaRVF stond ooit dat je je kisten moet open zetten om muffe aroma's te vermijden. En je kelder moet constant 12°C zijn aan 75% luchtvochtigheid. Met 40 jaar ervaring kan ik zeggen dat er maar enkele dingen zijn om op te letten: niet al te warm (bvb meer dan 25°C), maar 20°C in de zomer is perfect, niet te lang te koud want dat geeft hardere tannines en geen grote schommelingen qua temperatuur. En trillingen zijn ook niet goed, net als constant licht. Kortom, een gewone kelder is perfect.
Vochtige (schimmelende) kartons zijn gevaarlijk voor breuk, dus vermijden, voilà!

Ben het volledig met je eens........behalve niet te lang te koud. Wat mij betreft het liefst zo lang mogelijk heel erg koud. Dan evolueert een wijn (en vooral champagnes) bijna niet. Ik koop al 25 jaar privekelders op. Inmiddels zo’n 500 kelders gekocht. Serieuze kelders vanaf 500 tot 20.000 flessen uit vooral Belgie, Duitsland en Noord Frankrijk. Oude wijnen uit extreem koude kelders zijn ongelofelijk jong. Kan er veel voorbeelden van noemen. Heb 4 jaar terug 3700 flessen gekocht uit een Duitse kelder van 2 tot 5 graden. Uit die kelder inmiddels een paar flessen Corton Charlemagne uit 1959 gedronken waarvan alle aanwezigen de wijn blind 10 tot 15 jaar oud gaven. Waanzinnig! Ook een fles Krug Clos Mesnil 1985 leek een baby van max 10 jaar oud.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
28-02-2020, 12:56 PM
Bericht: #6
RE: Wijnbewaring - houten kist
(27-02-2020 11:51 PM)Vinoco schreef:  
(27-02-2020 07:00 PM)wvd schreef:  
(27-02-2020 01:48 PM)dakur schreef:  
(27-02-2020 12:26 PM)Olivier schreef:  
(27-02-2020 11:54 AM)Fre schreef:  Ik was gisteren bij een wijnhandelaar en die vertelde me dat je beter geen wijn in houten kisten kan bewaren gezien het gevaar op rotting van het hout (in een vochtige kelder) die dan een impact kan hebben op de wijnen. Bewaring in kartonnen dozen zou geen probleem zijn. Ik dacht eerder aan het tegenovergestelde.

Iemand die hier meer van weet?

Huh

als de kelder vochtig is, gaat het karton nog veel sneller nat worden en beschimmelen dan hout, zou ik denken.

Dat kan ik proefondervindelijk bevestigen wat het karton betreft. Ik bewaar quasi al mijn wijnen in kisten, Een groot deel in open kisten. Recente jaargangen nog afgesloten. In 20 jaar nog geen problemen.

Over weinig wordt zoveel onzin verteld als over hoe je wijn moet bewaren. In LaRVF stond ooit dat je je kisten moet open zetten om muffe aroma's te vermijden. En je kelder moet constant 12°C zijn aan 75% luchtvochtigheid. Met 40 jaar ervaring kan ik zeggen dat er maar enkele dingen zijn om op te letten: niet al te warm (bvb meer dan 25°C), maar 20°C in de zomer is perfect, niet te lang te koud want dat geeft hardere tannines en geen grote schommelingen qua temperatuur. En trillingen zijn ook niet goed, net als constant licht. Kortom, een gewone kelder is perfect.
Vochtige (schimmelende) kartons zijn gevaarlijk voor breuk, dus vermijden, voilà!

Ben het volledig met je eens........behalve niet te lang te koud. Wat mij betreft het liefst zo lang mogelijk heel erg koud. Dan evolueert een wijn (en vooral champagnes) bijna niet. Ik koop al 25 jaar privekelders op. Inmiddels zo’n 500 kelders gekocht. Serieuze kelders vanaf 500 tot 20.000 flessen uit vooral Belgie, Duitsland en Noord Frankrijk. Oude wijnen uit extreem koude kelders zijn ongelofelijk jong. Kan er veel voorbeelden van noemen. Heb 4 jaar terug 3700 flessen gekocht uit een Duitse kelder van 2 tot 5 graden. Uit die kelder inmiddels een paar flessen Corton Charlemagne uit 1959 gedronken waarvan alle aanwezigen de wijn blind 10 tot 15 jaar oud gaven. Waanzinnig! Ook een fles Krug Clos Mesnil 1985 leek een baby van max 10 jaar oud.

Jawel, sorry, ik had het over rode wijn en als die echt héél koud bewaard is, kan je dat soms proeven in de "stijvere" tannines.
Anderzijds, gezien mijn leeftijd en mijn liefde voor wat rijpere wijn, ben ik erg blij dat mijn kelder wat warmer is. Want zeg nu zelf, wat is het nut om een wijn 50 jaar te bewaren als hij dan nog altijd proeft als één van 10 jaar? Rolleyes

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
28-02-2020, 02:35 PM
Bericht: #7
RE: Wijnbewaring - houten kist
Ik heb wel eens een kist gehad waar door vochtigheid schimmel in kwam. Het was Du Tertre 1999. Gelukkig was de wijn niet aangetast.

Was wel even verschieten. Het was op een Oudejaarsavond dat ik heb open deed... was een prima fles om het volgende jaar in te zetten.
28-02-2020, 04:18 PM
Bericht: #8
RE: Wijnbewaring - houten kist
(28-02-2020 02:35 PM)Jean schreef:  Ik heb wel eens een kist gehad waar door vochtigheid schimmel in kwam. Het was Du Tertre 1999. Gelukkig was de wijn niet aangetast.

Was wel even verschieten. Het was op een Oudejaarsavond dat ik heb open deed... was een prima fles om het volgende jaar in te zetten.

Ach, heb er zo ook wel een paar gehad, uitladen en de kist opstoken, dat mocht toen nog.
Ooit zelfs een kist vintage port gekocht die half opgegeten was door houtworm! Zelfde procedé...Sleepy

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
28-02-2020, 04:23 PM
Bericht: #9
RE: Wijnbewaring - houten kist
thank you guys
28-02-2020, 05:16 PM
Bericht: #10
RE: Wijnbewaring - houten kist
Citaat:Want zeg nu zelf, wat is het nut om een wijn 50 jaar te bewaren als hij dan nog altijd proeft als één van 10 jaar?

Die bedenking maak ik me ook soms. Impliciet is het ergens toch iets dat vele wijnliefhebbers zien als een kwaliteitscriterium als een wijn na lang bewaren nog altijd jeugdig overkomt. Maar maakt dat de wijn beter, vraag ik me dan af?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
28-02-2020, 08:06 PM
Bericht: #11
RE: Wijnbewaring - houten kist
(28-02-2020 05:16 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Want zeg nu zelf, wat is het nut om een wijn 50 jaar te bewaren als hij dan nog altijd proeft als één van 10 jaar?

Die bedenking maak ik me ook soms. Impliciet is het ergens toch iets dat vele wijnliefhebbers zien als een kwaliteitscriterium als een wijn na lang bewaren nog altijd jeugdig overkomt. Maar maakt dat de wijn beter, vraag ik me dan af?

Voor mij (en de meesten in onze wijngroepen) maakt dat het moment wel veel specialer. Ik vind een Palmer 1959 die ik 98/100 geef specialer om in het glas te hebben dan een Haut Brion 2010 die ik 99/100 geef. Wijn is emotie. Wijn is vooral ook de beleving die je met je kameraden deelt als je samen iets moois in het glas hebt. Wat dat ook mag zijn. Hoe unieker de wijn hoe specialer het moment. Hebben we dat niet allemaal?

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
28-02-2020, 09:25 PM
Bericht: #12
RE: Wijnbewaring - houten kist
(28-02-2020 08:06 PM)Vinoco schreef:  
(28-02-2020 05:16 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Want zeg nu zelf, wat is het nut om een wijn 50 jaar te bewaren als hij dan nog altijd proeft als één van 10 jaar?

Die bedenking maak ik me ook soms. Impliciet is het ergens toch iets dat vele wijnliefhebbers zien als een kwaliteitscriterium als een wijn na lang bewaren nog altijd jeugdig overkomt. Maar maakt dat de wijn beter, vraag ik me dan af?

Voor mij (en de meesten in onze wijngroepen) maakt dat het moment wel veel specialer. Ik vind een Palmer 1959 die ik 98/100 geef specialer om in het glas te hebben dan een Haut Brion 2010 die ik 99/100 geef. Wijn is emotie. Wijn is vooral ook de beleving die je met je kameraden deelt als je samen iets moois in het glas hebt. Wat dat ook mag zijn. Hoe unieker de wijn hoe specialer het moment. Hebben we dat niet allemaal?

Dat begrijp ik wel uiteraard, maar ik heb graag dat een oude wijn ook proeft naar, euh, wel, oudere wijn! en met de bijhorende tertiairen. Ooit de Lalala's geproefd na 20 jaar: nog altijd hard en op primaire arom's met veel tannine, veelbelovend zeg! Maar wat beloofd dat dan eigenlijk? Het nut daarvan ontgaat me volkomen.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
28-02-2020, 10:03 PM
Bericht: #13
RE: Wijnbewaring - houten kist
(28-02-2020 09:25 PM)wvd schreef:  
(28-02-2020 08:06 PM)Vinoco schreef:  
(28-02-2020 05:16 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Want zeg nu zelf, wat is het nut om een wijn 50 jaar te bewaren als hij dan nog altijd proeft als één van 10 jaar?

Die bedenking maak ik me ook soms. Impliciet is het ergens toch iets dat vele wijnliefhebbers zien als een kwaliteitscriterium als een wijn na lang bewaren nog altijd jeugdig overkomt. Maar maakt dat de wijn beter, vraag ik me dan af?

Voor mij (en de meesten in onze wijngroepen) maakt dat het moment wel veel specialer. Ik vind een Palmer 1959 die ik 98/100 geef specialer om in het glas te hebben dan een Haut Brion 2010 die ik 99/100 geef. Wijn is emotie. Wijn is vooral ook de beleving die je met je kameraden deelt als je samen iets moois in het glas hebt. Wat dat ook mag zijn. Hoe unieker de wijn hoe specialer het moment. Hebben we dat niet allemaal?

Dat begrijp ik wel uiteraard, maar ik heb graag dat een oude wijn ook proeft naar, euh, wel, oudere wijn! en met de bijhorende tertiairen. Ooit de Lalala's geproefd na 20 jaar: nog altijd hard en op primaire arom's met veel tannine, veelbelovend zeg! Maar wat beloofd dat dan eigenlijk? Het nut daarvan ontgaat me volkomen.

LaLa’s uit grote jaren zijn ook nog niet op hun hoogtepunt na 20 jaar leeftijd. Die hebben 35 jaar nodig. Een gemiddeld jaar is perfect om na 20 jaar te drinken. Wij deden in december 10 jaargangen La Landonne van Guigal. De top 3 was 1989, 1991 en 1990. Ze waren nog niet op hun hoogtepunt maar ongelofelijk groot. De overige 7 waren keurig maar allemaal jonger en daardoor te jong om echt genietbaar te zijn.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
29-02-2020, 09:30 AM
Bericht: #14
RE: Wijnbewaring - houten kist
Citaat: Voor mij (en de meesten in onze wijngroepen) maakt dat het moment wel veel specialer. Ik vind een Palmer 1959 die ik 98/100 geef specialer om in het glas te hebben dan een Haut Brion 2010 die ik 99/100 geef. Wijn is emotie. Wijn is vooral ook de beleving die je met je kameraden deelt als je samen iets moois in het glas hebt. Wat dat ook mag zijn. Hoe unieker de wijn hoe specialer het moment. Hebben we dat niet allemaal?

Volledig eens over de emotie. Maar mocht ik een fles bovenhalen van 20 jaar die nog te jong is, zou die emotie vooral frustratie zijn. Maar ik investeer niet in zulke flessen. Ik heb geen kelder.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
29-02-2020, 10:53 AM
Bericht: #15
RE: Wijnbewaring - houten kist
(29-02-2020 09:30 AM)Olivier schreef:  
Citaat: Voor mij (en de meesten in onze wijngroepen) maakt dat het moment wel veel specialer. Ik vind een Palmer 1959 die ik 98/100 geef specialer om in het glas te hebben dan een Haut Brion 2010 die ik 99/100 geef. Wijn is emotie. Wijn is vooral ook de beleving die je met je kameraden deelt als je samen iets moois in het glas hebt. Wat dat ook mag zijn. Hoe unieker de wijn hoe specialer het moment. Hebben we dat niet allemaal?

Volledig eens over de emotie. Maar mocht ik een fles bovenhalen van 20 jaar die nog te jong is, zou die emotie vooral frustratie zijn. Maar ik investeer niet in zulke flessen. Ik heb geen kelder.

Geen kelder hebben maakt het leven soms een heel stuk gemakkelijker.....

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
29-02-2020, 11:47 AM
Bericht: #16
RE: Wijnbewaring - houten kist
(28-02-2020 10:03 PM)Vinoco schreef:  
(28-02-2020 09:25 PM)wvd schreef:  
(28-02-2020 08:06 PM)Vinoco schreef:  
(28-02-2020 05:16 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Want zeg nu zelf, wat is het nut om een wijn 50 jaar te bewaren als hij dan nog altijd proeft als één van 10 jaar?

Die bedenking maak ik me ook soms. Impliciet is het ergens toch iets dat vele wijnliefhebbers zien als een kwaliteitscriterium als een wijn na lang bewaren nog altijd jeugdig overkomt. Maar maakt dat de wijn beter, vraag ik me dan af?

Voor mij (en de meesten in onze wijngroepen) maakt dat het moment wel veel specialer. Ik vind een Palmer 1959 die ik 98/100 geef specialer om in het glas te hebben dan een Haut Brion 2010 die ik 99/100 geef. Wijn is emotie. Wijn is vooral ook de beleving die je met je kameraden deelt als je samen iets moois in het glas hebt. Wat dat ook mag zijn. Hoe unieker de wijn hoe specialer het moment. Hebben we dat niet allemaal?

Dat begrijp ik wel uiteraard, maar ik heb graag dat een oude wijn ook proeft naar, euh, wel, oudere wijn! en met de bijhorende tertiairen. Ooit de Lalala's geproefd na 20 jaar: nog altijd hard en op primaire arom's met veel tannine, veelbelovend zeg! Maar wat beloofd dat dan eigenlijk? Het nut daarvan ontgaat me volkomen.

LaLa’s uit grote jaren zijn ook nog niet op hun hoogtepunt na 20 jaar leeftijd. Die hebben 35 jaar nodig. Een gemiddeld jaar is perfect om na 20 jaar te drinken. Wij deden in december 10 jaargangen La Landonne van Guigal. De top 3 was 1989, 1991 en 1990. Ze waren nog niet op hun hoogtepunt maar ongelofelijk groot. De overige 7 waren keurig maar allemaal jonger en daardoor te jong om echt genietbaar te zijn.

Guigal wordt door vele wijnbouwers uit de Rhône een beetje als halfgod beschouwd. We hadden vroeger een stand op Vinexpo en Guigal had een gemeeschappelijke stand met 3 andere producenten. Op een dag ging ik met een bekende wijnbouwer uit Gigondas de wijnen van Guigal proeven. We hadden geluk en mochten de 3 Lala's 1991 naast mekaar proeven. Zeer mooie wijnen! Y. was extatisch en wou vertrekken, maar ik zei :"Nu we hier toch zijn, laat ons hierover ook even gaan proeven". Dat deden we en na proeven zakte Y.'s mond open van verbazing en hij zei: "Maar, deze wijnen zijn nog veel groter dan die van Guigal...?!?". Het andere domein was Gaja. Cool

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
29-02-2020, 02:40 PM
Bericht: #17
RE: Wijnbewaring - houten kist
Citaat:Geen kelder hebben maakt het leven soms een heel stuk gemakkelijker.....

Eigenlijk wel. Zeker voor iemand zoals ik. Ik fladder te graag rond van het ene naar het andere. Dus ik koop vaak naar gelang hetgeen ik op dat moment zin in heb. En dat komt me perfect uit...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
29-02-2020, 04:49 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-02-2020 om 04:53 PM door Vinoco.)
Bericht: #18
RE: Wijnbewaring - houten kist
(29-02-2020 02:40 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Geen kelder hebben maakt het leven soms een heel stuk gemakkelijker.....

Eigenlijk wel. Zeker voor iemand zoals ik. Ik fladder te graag rond van het ene naar het andere. Dus ik koop vaak naar gelang hetgeen ik op dat moment zin in heb. En dat komt me perfect uit...

Ik fladder ook graag van wijn naar wijn. Om die reden in in mijn mijn kelder van alles wat aanwezig. Het probleem is vaak om de uiteindelijke keuze te maken wat je in gaat brengen op proeverijen. Meestal wisselt mijn definitieve keuze 6 keer.....Huh
(29-02-2020 11:47 AM)wvd schreef:  
(28-02-2020 10:03 PM)Vinoco schreef:  
(28-02-2020 09:25 PM)wvd schreef:  
(28-02-2020 08:06 PM)Vinoco schreef:  
(28-02-2020 05:16 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Want zeg nu zelf, wat is het nut om een wijn 50 jaar te bewaren als hij dan nog altijd proeft als één van 10 jaar?

Die bedenking maak ik me ook soms. Impliciet is het ergens toch iets dat vele wijnliefhebbers zien als een kwaliteitscriterium als een wijn na lang bewaren nog altijd jeugdig overkomt. Maar maakt dat de wijn beter, vraag ik me dan af?

Voor mij (en de meesten in onze wijngroepen) maakt dat het moment wel veel specialer. Ik vind een Palmer 1959 die ik 98/100 geef specialer om in het glas te hebben dan een Haut Brion 2010 die ik 99/100 geef. Wijn is emotie. Wijn is vooral ook de beleving die je met je kameraden deelt als je samen iets moois in het glas hebt. Wat dat ook mag zijn. Hoe unieker de wijn hoe specialer het moment. Hebben we dat niet allemaal?

Dat begrijp ik wel uiteraard, maar ik heb graag dat een oude wijn ook proeft naar, euh, wel, oudere wijn! en met de bijhorende tertiairen. Ooit de Lalala's geproefd na 20 jaar: nog altijd hard en op primaire arom's met veel tannine, veelbelovend zeg! Maar wat beloofd dat dan eigenlijk? Het nut daarvan ontgaat me volkomen.

LaLa’s uit grote jaren zijn ook nog niet op hun hoogtepunt na 20 jaar leeftijd. Die hebben 35 jaar nodig. Een gemiddeld jaar is perfect om na 20 jaar te drinken. Wij deden in december 10 jaargangen La Landonne van Guigal. De top 3 was 1989, 1991 en 1990. Ze waren nog niet op hun hoogtepunt maar ongelofelijk groot. De overige 7 waren keurig maar allemaal jonger en daardoor te jong om echt genietbaar te zijn.

Guigal wordt door vele wijnbouwers uit de Rhône een beetje als halfgod beschouwd. We hadden vroeger een stand op Vinexpo en Guigal had een gemeeschappelijke stand met 3 andere producenten. Op een dag ging ik met een bekende wijnbouwer uit Gigondas de wijnen van Guigal proeven. We hadden geluk en mochten de 3 Lala's 1991 naast mekaar proeven. Zeer mooie wijnen! Y. was extatisch en wou vertrekken, maar ik zei :"Nu we hier toch zijn, laat ons hierover ook even gaan proeven". Dat deden we en na proeven zakte Y.'s mond open van verbazing en hij zei: "Maar, deze wijnen zijn nog veel groter dan die van Guigal...?!?". Het andere domein was Gaja. Cool

Logisch. Zoals je zelf al aangaf hebben de Lala’s heel veel tijd nodig en is het bij de Gaja wijnen hoofdzakelijk het tegenovergestelde. Die zijn mooi en toegankelijk in hun jeugd en hebben vaak moeite om lang te rijpen. Los daarvan is het granaatappels en watermeloenen vergelijken....Syrah en Nebbiolo kunnen bijna niet verder uit elkaar staan

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
29-02-2020, 10:00 PM
Bericht: #19
RE: Wijnbewaring - houten kist
(29-02-2020 04:49 PM)Vinoco schreef:  
(29-02-2020 02:40 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Geen kelder hebben maakt het leven soms een heel stuk gemakkelijker.....

Eigenlijk wel. Zeker voor iemand zoals ik. Ik fladder te graag rond van het ene naar het andere. Dus ik koop vaak naar gelang hetgeen ik op dat moment zin in heb. En dat komt me perfect uit...

Ik fladder ook graag van wijn naar wijn. Om die reden in in mijn mijn kelder van alles wat aanwezig. Het probleem is vaak om de uiteindelijke keuze te maken wat je in gaat brengen op proeverijen. Meestal wisselt mijn definitieve keuze 6 keer.....Huh
(29-02-2020 11:47 AM)wvd schreef:  
(28-02-2020 10:03 PM)Vinoco schreef:  
(28-02-2020 09:25 PM)wvd schreef:  
(28-02-2020 08:06 PM)Vinoco schreef:  
(28-02-2020 05:16 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Want zeg nu zelf, wat is het nut om een wijn 50 jaar te bewaren als hij dan nog altijd proeft als één van 10 jaar?

Die bedenking maak ik me ook soms. Impliciet is het ergens toch iets dat vele wijnliefhebbers zien als een kwaliteitscriterium als een wijn na lang bewaren nog altijd jeugdig overkomt. Maar maakt dat de wijn beter, vraag ik me dan af?

Voor mij (en de meesten in onze wijngroepen) maakt dat het moment wel veel specialer. Ik vind een Palmer 1959 die ik 98/100 geef specialer om in het glas te hebben dan een Haut Brion 2010 die ik 99/100 geef. Wijn is emotie. Wijn is vooral ook de beleving die je met je kameraden deelt als je samen iets moois in het glas hebt. Wat dat ook mag zijn. Hoe unieker de wijn hoe specialer het moment. Hebben we dat niet allemaal?

Dat begrijp ik wel uiteraard, maar ik heb graag dat een oude wijn ook proeft naar, euh, wel, oudere wijn! en met de bijhorende tertiairen. Ooit de Lalala's geproefd na 20 jaar: nog altijd hard en op primaire arom's met veel tannine, veelbelovend zeg! Maar wat beloofd dat dan eigenlijk? Het nut daarvan ontgaat me volkomen.

LaLa’s uit grote jaren zijn ook nog niet op hun hoogtepunt na 20 jaar leeftijd. Die hebben 35 jaar nodig. Een gemiddeld jaar is perfect om na 20 jaar te drinken. Wij deden in december 10 jaargangen La Landonne van Guigal. De top 3 was 1989, 1991 en 1990. Ze waren nog niet op hun hoogtepunt maar ongelofelijk groot. De overige 7 waren keurig maar allemaal jonger en daardoor te jong om echt genietbaar te zijn.

Guigal wordt door vele wijnbouwers uit de Rhône een beetje als halfgod beschouwd. We hadden vroeger een stand op Vinexpo en Guigal had een gemeeschappelijke stand met 3 andere producenten. Op een dag ging ik met een bekende wijnbouwer uit Gigondas de wijnen van Guigal proeven. We hadden geluk en mochten de 3 Lala's 1991 naast mekaar proeven. Zeer mooie wijnen! Y. was extatisch en wou vertrekken, maar ik zei :"Nu we hier toch zijn, laat ons hierover ook even gaan proeven". Dat deden we en na proeven zakte Y.'s mond open van verbazing en hij zei: "Maar, deze wijnen zijn nog veel groter dan die van Guigal...?!?". Het andere domein was Gaja. Cool

Logisch. Zoals je zelf al aangaf hebben de Lala’s heel veel tijd nodig en is het bij de Gaja wijnen hoofdzakelijk het tegenovergestelde. Die zijn mooi en toegankelijk in hun jeugd en hebben vaak moeite om lang te rijpen. Los daarvan is het granaatappels en watermeloenen vergelijken....Syrah en Nebbiolo kunnen bijna niet verder uit elkaar staan
Ben niet helemaal mee. Nebbiolo moeite om te rijpen?

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
29-02-2020, 11:27 PM
Bericht: #20
RE: Wijnbewaring - houten kist
(29-02-2020 10:00 PM)TheWineVet schreef:  
(29-02-2020 04:49 PM)Vinoco schreef:  
(29-02-2020 02:40 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Geen kelder hebben maakt het leven soms een heel stuk gemakkelijker.....

Eigenlijk wel. Zeker voor iemand zoals ik. Ik fladder te graag rond van het ene naar het andere. Dus ik koop vaak naar gelang hetgeen ik op dat moment zin in heb. En dat komt me perfect uit...

Ik fladder ook graag van wijn naar wijn. Om die reden in in mijn mijn kelder van alles wat aanwezig. Het probleem is vaak om de uiteindelijke keuze te maken wat je in gaat brengen op proeverijen. Meestal wisselt mijn definitieve keuze 6 keer.....Huh
(29-02-2020 11:47 AM)wvd schreef:  
(28-02-2020 10:03 PM)Vinoco schreef:  
(28-02-2020 09:25 PM)wvd schreef:  
(28-02-2020 08:06 PM)Vinoco schreef:  
(28-02-2020 05:16 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Want zeg nu zelf, wat is het nut om een wijn 50 jaar te bewaren als hij dan nog altijd proeft als één van 10 jaar?

Die bedenking maak ik me ook soms. Impliciet is het ergens toch iets dat vele wijnliefhebbers zien als een kwaliteitscriterium als een wijn na lang bewaren nog altijd jeugdig overkomt. Maar maakt dat de wijn beter, vraag ik me dan af?

Voor mij (en de meesten in onze wijngroepen) maakt dat het moment wel veel specialer. Ik vind een Palmer 1959 die ik 98/100 geef specialer om in het glas te hebben dan een Haut Brion 2010 die ik 99/100 geef. Wijn is emotie. Wijn is vooral ook de beleving die je met je kameraden deelt als je samen iets moois in het glas hebt. Wat dat ook mag zijn. Hoe unieker de wijn hoe specialer het moment. Hebben we dat niet allemaal?

Dat begrijp ik wel uiteraard, maar ik heb graag dat een oude wijn ook proeft naar, euh, wel, oudere wijn! en met de bijhorende tertiairen. Ooit de Lalala's geproefd na 20 jaar: nog altijd hard en op primaire arom's met veel tannine, veelbelovend zeg! Maar wat beloofd dat dan eigenlijk? Het nut daarvan ontgaat me volkomen.

LaLa’s uit grote jaren zijn ook nog niet op hun hoogtepunt na 20 jaar leeftijd. Die hebben 35 jaar nodig. Een gemiddeld jaar is perfect om na 20 jaar te drinken. Wij deden in december 10 jaargangen La Landonne van Guigal. De top 3 was 1989, 1991 en 1990. Ze waren nog niet op hun hoogtepunt maar ongelofelijk groot. De overige 7 waren keurig maar allemaal jonger en daardoor te jong om echt genietbaar te zijn.

Guigal wordt door vele wijnbouwers uit de Rhône een beetje als halfgod beschouwd. We hadden vroeger een stand op Vinexpo en Guigal had een gemeeschappelijke stand met 3 andere producenten. Op een dag ging ik met een bekende wijnbouwer uit Gigondas de wijnen van Guigal proeven. We hadden geluk en mochten de 3 Lala's 1991 naast mekaar proeven. Zeer mooie wijnen! Y. was extatisch en wou vertrekken, maar ik zei :"Nu we hier toch zijn, laat ons hierover ook even gaan proeven". Dat deden we en na proeven zakte Y.'s mond open van verbazing en hij zei: "Maar, deze wijnen zijn nog veel groter dan die van Guigal...?!?". Het andere domein was Gaja. Cool

Logisch. Zoals je zelf al aangaf hebben de Lala’s heel veel tijd nodig en is het bij de Gaja wijnen hoofdzakelijk het tegenovergestelde. Die zijn mooi en toegankelijk in hun jeugd en hebben vaak moeite om lang te rijpen. Los daarvan is het granaatappels en watermeloenen vergelijken....Syrah en Nebbiolo kunnen bijna niet verder uit elkaar staan
Ben niet helemaal mee. Nebbiolo moeite om te rijpen?

Nee dat zei ik niet. Ik zei dat Gaja wijnen moeilijk rijpen en gemaakt zijn om in hun betrekkelijke jeugd te drinken.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
01-03-2020, 12:20 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-03-2020 om 12:24 PM door wvd.)
Bericht: #21
RE: Wijnbewaring - houten kist
(29-02-2020 11:27 PM)Vinoco schreef:  
(29-02-2020 10:00 PM)TheWineVet schreef:  
(29-02-2020 04:49 PM)Vinoco schreef:  
(29-02-2020 02:40 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Geen kelder hebben maakt het leven soms een heel stuk gemakkelijker.....

Eigenlijk wel. Zeker voor iemand zoals ik. Ik fladder te graag rond van het ene naar het andere. Dus ik koop vaak naar gelang hetgeen ik op dat moment zin in heb. En dat komt me perfect uit...

Ik fladder ook graag van wijn naar wijn. Om die reden in in mijn mijn kelder van alles wat aanwezig. Het probleem is vaak om de uiteindelijke keuze te maken wat je in gaat brengen op proeverijen. Meestal wisselt mijn definitieve keuze 6 keer.....Huh
(29-02-2020 11:47 AM)wvd schreef:  
(28-02-2020 10:03 PM)Vinoco schreef:  
(28-02-2020 09:25 PM)wvd schreef:  
(28-02-2020 08:06 PM)Vinoco schreef:  
(28-02-2020 05:16 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Want zeg nu zelf, wat is het nut om een wijn 50 jaar te bewaren als hij dan nog altijd proeft als één van 10 jaar?

Die bedenking maak ik me ook soms. Impliciet is het ergens toch iets dat vele wijnliefhebbers zien als een kwaliteitscriterium als een wijn na lang bewaren nog altijd jeugdig overkomt. Maar maakt dat de wijn beter, vraag ik me dan af?

Voor mij (en de meesten in onze wijngroepen) maakt dat het moment wel veel specialer. Ik vind een Palmer 1959 die ik 98/100 geef specialer om in het glas te hebben dan een Haut Brion 2010 die ik 99/100 geef. Wijn is emotie. Wijn is vooral ook de beleving die je met je kameraden deelt als je samen iets moois in het glas hebt. Wat dat ook mag zijn. Hoe unieker de wijn hoe specialer het moment. Hebben we dat niet allemaal?

Dat begrijp ik wel uiteraard, maar ik heb graag dat een oude wijn ook proeft naar, euh, wel, oudere wijn! en met de bijhorende tertiairen. Ooit de Lalala's geproefd na 20 jaar: nog altijd hard en op primaire arom's met veel tannine, veelbelovend zeg! Maar wat beloofd dat dan eigenlijk? Het nut daarvan ontgaat me volkomen.

LaLa’s uit grote jaren zijn ook nog niet op hun hoogtepunt na 20 jaar leeftijd. Die hebben 35 jaar nodig. Een gemiddeld jaar is perfect om na 20 jaar te drinken. Wij deden in december 10 jaargangen La Landonne van Guigal. De top 3 was 1989, 1991 en 1990. Ze waren nog niet op hun hoogtepunt maar ongelofelijk groot. De overige 7 waren keurig maar allemaal jonger en daardoor te jong om echt genietbaar te zijn.

Guigal wordt door vele wijnbouwers uit de Rhône een beetje als halfgod beschouwd. We hadden vroeger een stand op Vinexpo en Guigal had een gemeeschappelijke stand met 3 andere producenten. Op een dag ging ik met een bekende wijnbouwer uit Gigondas de wijnen van Guigal proeven. We hadden geluk en mochten de 3 Lala's 1991 naast mekaar proeven. Zeer mooie wijnen! Y. was extatisch en wou vertrekken, maar ik zei :"Nu we hier toch zijn, laat ons hierover ook even gaan proeven". Dat deden we en na proeven zakte Y.'s mond open van verbazing en hij zei: "Maar, deze wijnen zijn nog veel groter dan die van Guigal...?!?". Het andere domein was Gaja. Cool

Logisch. Zoals je zelf al aangaf hebben de Lala’s heel veel tijd nodig en is het bij de Gaja wijnen hoofdzakelijk het tegenovergestelde. Die zijn mooi en toegankelijk in hun jeugd en hebben vaak moeite om lang te rijpen. Los daarvan is het granaatappels en watermeloenen vergelijken....Syrah en Nebbiolo kunnen bijna niet verder uit elkaar staan
Ben niet helemaal mee. Nebbiolo moeite om te rijpen?

Nee dat zei ik niet. Ik zei dat Gaja wijnen moeilijk rijpen en gemaakt zijn om in hun betrekkelijke jeugd te drinken.

De uitspraak van de week! Laat me dit zeggen: één van de mooiste wijnen die ik ooit dronk was een magnifiek gerijpte Gaja 1961. Weinig wijnen evolueren zo mooi als Nebbiolo en Gaja hoort m.i. bij de absolute top. Die jonge Gaja's toen waren gewoon een klasse groter dan de Guigal's en dat was voor de (professionele) proevers daar kristalhelder. En ik heb zeker niets tegen Syrah, wel integendeel. Niet mijn absolute topdruif (dat is uiteraard Pinot Noir Smile), maar staat toch vrij hoog in mijn voorkeur lijst.
Toen ik mijn eerste grote Nebbiolo's ging proeven, waarschuwde men me dat Nebbiolo een beetje een aquired taste is, je moet het wat leren ontdekken, gewoon worden, beetje als gestoofd witloof. Helaas was ik verkocht bij de eerste neus, maar het was dan ook Giacosa's S.Stefano Ris. Spec. 1971...!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
01-03-2020, 02:31 PM
Bericht: #22
RE: Wijnbewaring - houten kist
De LaLaLa’s nog nooit kunnen proeven, wel vrijdag nog een prachtig gerijpt cote-rotie 2003 van Tardieu-Laurent. Gaja ook nog nooit kunnen proeven. Daarentegen al vele nebbiolo’s en massa’s oude syrahs. Buiten het feit dat het beide verschillende wijnen oplevert, vind ik dat beiden ook enorm kunnen ouderen.

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
01-03-2020, 04:54 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-03-2020 om 04:56 PM door Vinoco.)
Bericht: #23
RE: Wijnbewaring - houten kist
Ik voel me vereerd dat ik de uitspraak van de week toebedeeld krijg. dank.
Zoals altijd mag en kan een ieder een andere mening danwel smaak hebben. Ik vind het allemaal prima. Tot begin jaren 90 maakte Gaja zijn Nebbiolo’s zoals alle producenten dat deden. Oftewel: klassiek, weinig hout, aanwezige zuurgraad etc etc. Dus jouw ervaring met de 61er kan ik me helemaal voorstellen. Zeker jouw smaakvoorkeur inmiddels kennende.
Begin jaren 90 veranderde Gaja bewust de stijl van de wijn. Men wilde zich onderscheiden van anderen. Dus werd het meer extractie, meer hout, lagere zuurgraad etc etc. Dikkere stijl Nebbiolo dus en gemaakt voor “early consumption”. Na een jaar of 15 beginnen ze uit te drogen. Om die reden zijn de Nebbiolo’s van Gaja ook 1 van de weinigen die ik redelijk graag drink. It’a a matter of Taste.
Volgende week dineer ik weer met Gaia Gaja en zal ik haar vertellen dat ik dankzij Gaja de uitspraak van de week heb gekregen. Ze zal er om kunnen lachen haha

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
01-03-2020, 08:59 PM
Bericht: #24
RE: Wijnbewaring - houten kist
Citaat: Dus werd het meer extractie, meer hout, lagere zuurgraad etc

Ik heb maar 1 keer Gaja kunnen drinken, dus niet veel ervaring mee, maar de Barbaresco 2013 was toch wel zeer fijn en elegant. Geen sprake van extractie of hout. Wel al toegankelijk, dat wel.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
01-03-2020, 10:21 PM
Bericht: #25
RE: Wijnbewaring - houten kist
(01-03-2020 08:59 PM)Olivier schreef:  
Citaat: Dus werd het meer extractie, meer hout, lagere zuurgraad etc

Ik heb maar 1 keer Gaja kunnen drinken, dus niet veel ervaring mee, maar de Barbaresco 2013 was toch wel zeer fijn en elegant. Geen sprake van extractie of hout. Wel al toegankelijk, dat wel.

Meer hout en meer extractie zegt niet dat ze veel hout of veel extractie hebben. Daarvoor moet je bij Elio Altare of Voerzio zijn. Drink een Gaja maar naast een klassieker zoals Mascarello, Rinaldi, Cappellano, G Conterno of Giacosa. Dan snap je wat ik bedoel met meer hout en meer extractie.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
01-03-2020, 10:29 PM
Bericht: #26
RE: Wijnbewaring - houten kist
(01-03-2020 10:21 PM)Vinoco schreef:  
(01-03-2020 08:59 PM)Olivier schreef:  
Citaat: Dus werd het meer extractie, meer hout, lagere zuurgraad etc

Ik heb maar 1 keer Gaja kunnen drinken, dus niet veel ervaring mee, maar de Barbaresco 2013 was toch wel zeer fijn en elegant. Geen sprake van extractie of hout. Wel al toegankelijk, dat wel.

Meer hout en meer extractie zegt niet dat ze veel hout of veel extractie hebben. Daarvoor moet je bij Elio Altare of Voerzio zijn. Drink een Gaja maar naast een klassieker zoals Mascarello, Rinaldi, Cappellano, G Conterno of Giacosa. Dan snap je wat ik bedoel met meer hout en meer extractie.
Niet voor 1 gat te vangen, die Vinoco Wink

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
02-03-2020, 11:29 AM
Bericht: #27
RE: Wijnbewaring - houten kist
(01-03-2020 10:29 PM)TheWineVet schreef:  
(01-03-2020 10:21 PM)Vinoco schreef:  
(01-03-2020 08:59 PM)Olivier schreef:  
Citaat: Dus werd het meer extractie, meer hout, lagere zuurgraad etc

Ik heb maar 1 keer Gaja kunnen drinken, dus niet veel ervaring mee, maar de Barbaresco 2013 was toch wel zeer fijn en elegant. Geen sprake van extractie of hout. Wel al toegankelijk, dat wel.

Meer hout en meer extractie zegt niet dat ze veel hout of veel extractie hebben. Daarvoor moet je bij Elio Altare of Voerzio zijn. Drink een Gaja maar naast een klassieker zoals Mascarello, Rinaldi, Cappellano, G Conterno of Giacosa. Dan snap je wat ik bedoel met meer hout en meer extractie.
Niet voor 1 gat te vangen, die Vinoco Wink
Maar ik ben wel akkoord daarmee. Gaja richtte zich, als zovele andere, wat naar de RP smaak. Later stapte hij uit de AOP Barbaresco toen hij vond dat er wat Barbera bij moest, om wat meer aciditeit te brengen, maar recent blijkt Gaia de zaak terug wat in de klassieke richting te sturen. Die recente jaren heb ik nog niet kunnen proeven.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
02-03-2020, 03:14 PM
Bericht: #28
RE: Wijnbewaring - houten kist
(02-03-2020 11:29 AM)wvd schreef:  
(01-03-2020 10:29 PM)TheWineVet schreef:  
(01-03-2020 10:21 PM)Vinoco schreef:  
(01-03-2020 08:59 PM)Olivier schreef:  
Citaat: Dus werd het meer extractie, meer hout, lagere zuurgraad etc

Ik heb maar 1 keer Gaja kunnen drinken, dus niet veel ervaring mee, maar de Barbaresco 2013 was toch wel zeer fijn en elegant. Geen sprake van extractie of hout. Wel al toegankelijk, dat wel.

Meer hout en meer extractie zegt niet dat ze veel hout of veel extractie hebben. Daarvoor moet je bij Elio Altare of Voerzio zijn. Drink een Gaja maar naast een klassieker zoals Mascarello, Rinaldi, Cappellano, G Conterno of Giacosa. Dan snap je wat ik bedoel met meer hout en meer extractie.
Niet voor 1 gat te vangen, die Vinoco Wink
Maar ik ben wel akkoord daarmee. Gaja richtte zich, als zovele andere, wat naar de RP smaak. Later stapte hij uit de AOP Barbaresco toen hij vond dat er wat Barbera bij moest, om wat meer aciditeit te brengen, maar recent blijkt Gaia de zaak terug wat in de klassieke richting te sturen. Die recente jaren heb ik nog niet kunnen proeven.
Wat ik dus ook wilde zeggen... Vinoco blijkt goed te weten waarover hij het heeft. Alhoewel ik voor G. Contero's barberawijnen niet helemaal akkoord ben dan. Degene die ik hiervan heb geproefd in recente jaren (Francia's) waren redelijk geconcentreerd en hadden echt wel een moderne smaak. In tegenstelling tot die van Cavallotto, G. Rinaldi e.a.

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
02-03-2020, 04:11 PM
Bericht: #29
RE: Wijnbewaring - houten kist
(02-03-2020 03:14 PM)TheWineVet schreef:  Wat ik dus ook wilde zeggen... Vinoco blijkt goed te weten waarover hij het heeft.

Dat mag duidelijk zijn! En laat ons ons gelukkig prijzen dat een man met zijn "buying power" geen interesse heeft voor Bourgogne noch Nebbiolo! Wink

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
02-03-2020, 07:00 PM
Bericht: #30
RE: Wijnbewaring - houten kist
(02-03-2020 04:11 PM)wvd schreef:  
(02-03-2020 03:14 PM)TheWineVet schreef:  Wat ik dus ook wilde zeggen... Vinoco blijkt goed te weten waarover hij het heeft.

Dat mag duidelijk zijn! En laat ons ons gelukkig prijzen dat een man met zijn "buying power" geen interesse heeft voor Bourgogne noch Nebbiolo! Wink

Haha, dan moet ik je helaas toch teleurstellen....ik neem toch jaarlijks al mijn vaste allocaties DRC, Roumier, Leroy, Rinaldi etc etc etc af.......eenmaal “nee” zeggen is voor altijd weg. Mijn wijnkameraden zijn er blij mee.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen


Ga naar locatie: