Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domaine Huet, AOC Vouvray
23-10-2012, 09:56 PM
Bericht: #46
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Vrijdag le haut lieu sec 2002 geproefd: honing, boenwas, kweepeer en mineralen in de neus. Mon heel vol en vettig, zeer frisse zuren bewaarden het evenwicht met een licht perceptibele zoetheid (5-7 g/l). Impressie van een nog jonge wijn ( max 3-4 j oud) en met een nog gouden toekomst.
Eveneens Vodanis 2003 sec geproefd, heel andere wijn: zeer fis voor een 2003 maar met minder diepte en complexiteit
23-10-2012, 11:56 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 24-10-2012 om 09:00 AM door doc.)
Bericht: #47
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
(23-10-2012 09:56 PM)Bart H schreef:  Vrijdag le haut lieu sec 2002 geproefd: honing, boenwas, kweepeer en mineralen in de neus. Mon heel vol en vettig, zeer frisse zuren bewaarden het evenwicht met een licht perceptibele zoetheid (5-7 g/l). Impressie van een nog jonge wijn ( max 3-4 j oud) en met een nog gouden toekomst.
Eveneens Vodanis 2003 sec geproefd, heel andere wijn: zeer fis voor een 2003 maar met minder diepte en complexiteit

2003 dan toch patte du millésime ? Vorig jaar zelfde fles geproefd, Bart. Beviel me toen ook uitstekend. Ik vermoed zelfs dat ik er nog ééntje liggen heb. Ga moeten graven. Die zuurtjes zijn toch wel typerend blijkbaar ...blijft de uitnodiging van hierboven staand ?

Buvez du vin et vivez joyeux !
19-07-2013, 12:15 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-07-2013 om 12:16 AM door doc.)
Bericht: #48
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Pétillant 2002

Vanavond bij wijze van apero, maar bleek eigenlijk volledig verkeerd, nog 's dit wijntje geproefd. Zo complex geworden, strogeel, wat honingtoetsen, geel rijp fruit, fraîcheur, sprankelend. Eigenlijk meer een stand alond sparkling wine...Te complex om als apero te dienen. En 't was het laatste flesje. Prijscategorie Champagne maar zeker de ervaring waard.

Buvez du vin et vivez joyeux !
02-04-2014, 10:48 AM
Bericht: #49
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Le Haut-Lieu Sec 2011

Om maar met de deur in huis te vallen: één van de beste witte wijnen die ik recent dronk. Ik vond dit echt geweldig lekker, prachtig samenspel van fruit, florale accenten, zuurtjes, etc etc... Zeer complex, zeer lang, genieten!

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)
02-04-2014, 01:00 PM
Bericht: #50
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
(02-04-2014 10:48 AM)nco schreef:  Le Haut-Lieu Sec 2011

Om maar met de deur in huis te vallen: één van de beste witte wijnen die ik recent dronk. Ik vond dit echt geweldig lekker, prachtig samenspel van fruit, florale accenten, zuurtjes, etc etc... Zeer complex, zeer lang, genieten!

Heb daar ook zeer goede herinneringen aan, Portovino verkoopt die.
Btw, Nico, al die Loirewijnen in de les gedronken? In dat geval heb je chance met je lesgever, hij schenkt topflesjes Slurp

Trop de neutralité rend insipide.
02-04-2014, 01:51 PM
Bericht: #51
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
(02-04-2014 01:00 PM)vinejo schreef:  
(02-04-2014 10:48 AM)nco schreef:  Le Haut-Lieu Sec 2011

Om maar met de deur in huis te vallen: één van de beste witte wijnen die ik recent dronk. Ik vond dit echt geweldig lekker, prachtig samenspel van fruit, florale accenten, zuurtjes, etc etc... Zeer complex, zeer lang, genieten!

Heb daar ook zeer goede herinneringen aan, Portovino verkoopt die.
Btw, Nico, al die Loirewijnen in de les gedronken? In dat geval heb je chance met je lesgever, hij schenkt topflesjes Slurp

Nope, in de wijnclub (Muscadet-Chenin Blanc -CF avond), maar was idd een zeer aangename verrassing om al die bejubelde Loire flessen van het forum te zien passerenSmile

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)
02-04-2014, 02:09 PM
Bericht: #52
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
(02-04-2014 01:51 PM)nco schreef:  
(02-04-2014 01:00 PM)vinejo schreef:  
(02-04-2014 10:48 AM)nco schreef:  Le Haut-Lieu Sec 2011

Om maar met de deur in huis te vallen: één van de beste witte wijnen die ik recent dronk. Ik vond dit echt geweldig lekker, prachtig samenspel van fruit, florale accenten, zuurtjes, etc etc... Zeer complex, zeer lang, genieten!

Heb daar ook zeer goede herinneringen aan, Portovino verkoopt die.
Btw, Nico, al die Loirewijnen in de les gedronken? In dat geval heb je chance met je lesgever, hij schenkt topflesjes Slurp

Nope, in de wijnclub (Muscadet-Chenin Blanc -CF avond), maar was idd een zeer aangename verrassing om al die bejubelde Loire flessen van het forum te zien passerenSmile

Aha, leve FC de Wijnclub! ( t Was te mooi om waar te zijn ;-) )

Trop de neutralité rend insipide.
02-04-2014, 02:31 PM
Bericht: #53
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
(02-04-2014 02:09 PM)vinejo schreef:  Aha, leve FC de Wijnclub! ( t Was te mooi om waar te zijn ;-) )

Geen les meer aan het volgen trouwens, hou het bij praktiserend proeven Rolleyes

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)
02-04-2014, 03:06 PM
Bericht: #54
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
(02-04-2014 01:51 PM)nco schreef:  Nope, in de wijnclub (Muscadet-Chenin Blanc -CF avond), maar was idd een zeer aangename verrassing om al die bejubelde Loire flessen van het forum te zien passerenSmile

Ben ik verkeerd maar ik heb nog geen TN met Muscadet zien passeren?

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
02-04-2014, 03:21 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 02-04-2014 om 03:39 PM door nco.)
Bericht: #55
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
(02-04-2014 03:06 PM)koen schreef:  
(02-04-2014 01:51 PM)nco schreef:  Nope, in de wijnclub (Muscadet-Chenin Blanc -CF avond), maar was idd een zeer aangename verrassing om al die bejubelde Loire flessen van het forum te zien passerenSmile

Ben ik verkeerd maar ik heb nog geen TN met Muscadet zien passeren?

Had nog niet alles gepost, ondertussen wel Smile

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)
08-08-2015, 11:14 AM
Bericht: #56
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Begin juli bezochten we dit toonaangevende domein in Vouvray.
Het domein beslaat 30 ha en bestaat sedert 1979.
De kelders bestaan reeds sedert de 12de eeuw, toen ze werden uitgegraven voor de bouw van de kastelen.
Volgens keldermeester Jean Bernard Berthomé is er nooit enige herbicide gebruikt, vandaag werkt men zelfs biodynamisch.
Men koopt wel de preparaten (zoals vele domeinen die biodynamisch werken) maar verwerkt die dan zelf in een "dynamiseur" van 600 liter om vervolgens druppelsgewijs de wijngaarden te besproeien.
De ondergrond is klei -kalk (de beroemde tufsteen), klei silex of pure klei (cuvee Haut Lieu). JB zei ons dat chenin blanc de klei "zoekt".
plukken doet men begin oktober telkens in verschillende tries, afhankelijk van perceel en rijpheid van de druiven. De laatste jaren was er telkens geen botritys (wel zoete wijnen door passerilage).
De wijnen gisten in demi-muids vaten van 600 liter, ze ondergaan nooit een malo-lactische gisting. De chenin heeft namelijk zijn mooie zuurtjes nodig.
De (half)zoete wijnen bekomt men door afkoelen en filteren alvorens te bottelen.
Men maakt ook schuimwijnen die tot drie jaar sur lie blijven liggen.
De remuage gebeurt nog manueel (1 x per dag gedurende 20 dagen), men zou de 12duizend flessen kunnen draaien op twee uur tijd.
We dronken de petillant (slechts 2,5 bar) en waren zeer aangenaam verrast.
De haut Lieu 2014 had mooi fris fruit, wel 5 gram restsuiker.
Clos du Bourg was breed en zacht openbloeiend, had wel wat meer alcohol. Le Mont onderscheidde zich in een langere afdronk.
De halfzoete Clos Du Bourg (20 g restsuiker) leek discreet en zeer zuiver in de mond, helemaal niet overdreven zoet.
Vorige drie wijnen scoorde ik allen 92.
De Haut lieu 2008 rook naar asperges en had mooie zuurtjes.
We kregen nog een zoete 2007 (cuvee niet genoteerd) die schitterend was, met een vleugje botritys. 93
Een heel mooi en interessant bezoek, heel vriendelijk ontvangen (ondanks de rare berichten, zie topic Bezoek Loire 2015), mooie degustatie (terwijl wij werden rongeleid en verschillende cuvees te proeven kregen werden de gewone passanten in de winkel vergast op een mini proeverij van 3 cuvees. Steeds je bezoek aankondigen dus!

Op de blog staan een aantal foto s EN... de reden waarom we dit domein EXTRA dankbaar zijn.. :
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...-2015.html

Trop de neutralité rend insipide.
08-08-2015, 01:24 PM
Bericht: #57
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
aah, hier is het se :-)
Das nog eens ne service van Huet , vooral 2014 gekocht dan?

Wine is sunlight , held together by water !
07-02-2016, 04:22 PM
Bericht: #58
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Huet Le Mont 2014

Te jong wellicht, in de neus hadden we eerder de vinificatie dan de druif (blind onmiddellijk als natuurlijke wijn herkend). Heel fruitig.
In de mond veel materie, nu al heel mooi geschakeerd maar toch te jong om al ten volle van te genieten-
89++


Bijlagen Miniatuurweergaven
   

Trop de neutralité rend insipide.
08-02-2016, 09:37 PM
Bericht: #59
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Das jong ja, Huet is voor de langen trein denk ik:-)
Maar bij Huet heb ik nog niet direct gedacht aan natuurlijke wijnen? Maar laatst geproefde wijnen waren 2010 dus kan intussen wel andere stijl geworden zijn?

Wine is sunlight , held together by water !
08-02-2016, 10:07 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-02-2016 om 10:31 PM door Kupers.)
Bericht: #60
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Ze werken biodynamisch, zowel in de wijngaard (terug erkend in 2011) als in de kelder, voornamelijk onder impuls na de management switch. Vorige week proefde ik de petnat 2010, zeer vineus in karakter. Hij werd ook geschonken uit karaf wat eigenlijk niets afdeed aan de bubbels of frisheid maar hem wel beter opende in de neus, kwam in eerste instantie zelfs een beetje reductief over. Belachelijk mooie wijn voor een zeer schappelijke prijs (34 euro op restaurant)


Ga naar locatie: