Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nieuws, artikels.
21-11-2017, 06:14 PM
Bericht: #121
RE: Nieuws, artikels.
(20-11-2017 08:11 PM)Kupers schreef:  Ik denk dat we The Wine Advocate nu wel kunne afschrijven qua relevantie.

Dat is kort door de bocht ... Luis Gutierrez doet goed werk in Spanje, Argentinie, Chili en Jura!
Het team bestaat nog steeds uit 7 reviewers?

Grtz

In blind, we trust Cool
21-11-2017, 06:40 PM
Bericht: #122
RE: Nieuws, artikels.
(21-11-2017 06:14 PM)fleer schreef:  
(20-11-2017 08:11 PM)Kupers schreef:  Ik denk dat we The Wine Advocate nu wel kunne afschrijven qua relevantie.

Dat is kort door de bocht ... Luis Gutierrez doet goed werk in Spanje, Argentinie, Chili en Jura!
Het team bestaat nog steeds uit 7 reviewers?

Grtz

Heb jij een artikel van Gutierrez gezien in het laatste nummer?
21-11-2017, 06:47 PM
Bericht: #123
RE: Nieuws, artikels.
en ook, who cares? Parker zal altijd eerst en vooral worden gelezen voor Bordeaux, Spanje ben ik nog mee akkoord, maar de rest is zeker in onze contreien niet meer relevant lijkt me.
21-11-2017, 07:14 PM
Bericht: #124
RE: Nieuws, artikels.
(21-11-2017 06:47 PM)Kupers schreef:  en ook, who cares? Parker zal altijd eerst en vooral worden gelezen voor Bordeaux, Spanje ben ik nog mee akkoord, maar de rest is zeker in onze contreien niet meer relevant lijkt me.

Inderdaad, who cares? Ik alleszins niet. Misschien degenen die blindelings op scores kopen op internetsites?
21-11-2017, 09:09 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-11-2017 om 09:27 PM door fleer.)
Bericht: #125
RE: Nieuws, artikels.
(21-11-2017 07:14 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(21-11-2017 06:47 PM)Kupers schreef:  en ook, who cares? Parker zal altijd eerst en vooral worden gelezen voor Bordeaux, Spanje ben ik nog mee akkoord, maar de rest is zeker in onze contreien niet meer relevant lijkt me.

Inderdaad, who cares? Ik alleszins niet. Misschien degenen die blindelings op scores kopen op internetsites?

Dan moet je zeker Parker niet volgen want die punten hebben nog steeds de grootste invloed op de prijs, het is eerder hopen dan Parker geen punten geeft voor een bepaalde fles die je graag wil hebben.
(21-11-2017 06:47 PM)Kupers schreef:  en ook, who cares? Parker zal altijd eerst en vooral worden gelezen voor Bordeaux, Spanje ben ik nog mee akkoord, maar de rest is zeker in onze contreien niet meer relevant lijkt me.

Ik denk niet dat er in België veel volgers zijn van de Wine Advocate mijn reactie was dan ook niet met een landelijke insteek!
China is een groeiland voor Parker en Australie heeft daar een grote afzet, Lisa Perrotti-Brown doet Australie ... - The Wine Advocate is overgenomen door Singaporese hedgefonds dus de focus zal wel op China liggen m.a.w. ver van afgeschreven.

Grtz

In blind, we trust Cool
22-11-2017, 01:38 PM
Bericht: #126
RE: Nieuws, artikels.
Het etiket van Mouton-Rotschild 2015 werd gemaakt door Gerhard Richter http://www.decanter.com/wine-news/mouton...er-380103/
22-11-2017, 05:05 PM
Bericht: #127
RE: Nieuws, artikels.
Mijn subscription van Wine Advocate loopt af op 5 december. Gisteren toch maar de auto renewal afgezet en een maand abonnementje gepakt op Vinous.com. Ook niet verkeerd moet ik zeggen....

iemand al ervaringen met JebDunnuck.comwatte
22-11-2017, 05:17 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-11-2017 om 05:19 PM door wvd.)
Bericht: #128
RE: Nieuws, artikels.
(22-11-2017 05:05 PM)WilD schreef:  Mijn subscription van Wine Advocate loopt af op 5 december. Gisteren toch maar de auto renewal afgezet en een maand abonnementje gepakt op Vinous.com. Ook niet verkeerd moet ik zeggen....

iemand al ervaringen met JebDunnuck.comwatte

Ik vind Vinous heel goed, echt veel dynamischer. Je kan er soms wat communiceren met de schrijvers, er wordt wel wat meer rekening gehouden met de wensen van de klant enz.
Uiteraard moet je de punten hier en daar ook wat met een korrel zout nemen en zoals altijd zit de ene al wat meer op jouw lijn dan de andere.

Dunnuck was niet echt mijn favoriet, maar hij is wel fan van Bosquets / Saint-Cosme en ik uiteraard ook Wink.
Het probleem daar voor mij is da de focus veelal ligt op streken die mij veel minder interesseren, zoals Californië. Niet dat ik niet kan genieten van die wijnen, maar ik vind die meestal de meest overprijsde van de planeet.
22-11-2017, 05:40 PM
Bericht: #129
RE: Nieuws, artikels.
(22-11-2017 05:05 PM)WilD schreef:  Mijn subscription van Wine Advocate loopt af op 5 december. Gisteren toch maar de auto renewal afgezet en een maand abonnementje gepakt op Vinous.com. Ook niet verkeerd moet ik zeggen....

iemand al ervaringen met JebDunnuck.comwatte

Ik volg hem al een tijdje op Twitter, het gaat veel over de States, over dure Bordeaux, over de Rhone, voor mij is dat een meeloper ... niet de persoon die een wijn als eerste 95p gaat geven, niet iemand die onbewandelde paden gaat verkennen.

Mijn voorkeur gaat naar James Suckling, hij woont o.a. in Toscanië en drukt zijn stempel in Zuid-Amerika en dat zijn nu net twee locaties die momenteel mijn interesse hebben.

Grtz

In blind, we trust Cool
22-11-2017, 05:47 PM
Bericht: #130
RE: Nieuws, artikels.
(22-11-2017 05:40 PM)fleer schreef:  
(22-11-2017 05:05 PM)WilD schreef:  Mijn subscription van Wine Advocate loopt af op 5 december. Gisteren toch maar de auto renewal afgezet en een maand abonnementje gepakt op Vinous.com. Ook niet verkeerd moet ik zeggen....

iemand al ervaringen met JebDunnuck.comwatte

Ik volg hem al een tijdje op Twitter, het gaat veel over de States, over dure Bordeaux, over de Rhone, voor mij is dat een meeloper ... niet de persoon die een wijn als eerste 95p gaat geven, niet iemand die onbewandelde paden gaat verkennen.

Mijn voorkeur gaat naar James Suckling, hij woont o.a. in Toscanië en drukt zijn stempel in Zuid-Amerika en dat zijn nu net twee locaties die momenteel mijn interesse hebben.

Grtz

Suckling is ook de meest verguisde en hij smijt echt met de punten. Ik denk dat zijn commentaren - en daar gaat het toch om - echter wel to the point zijn als het over Toscane gaat. Ik proef te weinig uit Zuid-Amerika om daar iets zinnigs over te zeggen.
22-11-2017, 05:47 PM
Bericht: #131
RE: Nieuws, artikels.
Why a female fly will ruin your drink, but a male is fine;

https://www.newscientist.com/article/215...e-is-fine/

Grtz

In blind, we trust Cool
22-11-2017, 06:04 PM
Bericht: #132
RE: Nieuws, artikels.
(22-11-2017 05:47 PM)wvd schreef:  
(22-11-2017 05:40 PM)fleer schreef:  
(22-11-2017 05:05 PM)WilD schreef:  Mijn subscription van Wine Advocate loopt af op 5 december. Gisteren toch maar de auto renewal afgezet en een maand abonnementje gepakt op Vinous.com. Ook niet verkeerd moet ik zeggen....

iemand al ervaringen met JebDunnuck.comwatte

Ik volg hem al een tijdje op Twitter, het gaat veel over de States, over dure Bordeaux, over de Rhone, voor mij is dat een meeloper ... niet de persoon die een wijn als eerste 95p gaat geven, niet iemand die onbewandelde paden gaat verkennen.

Mijn voorkeur gaat naar James Suckling, hij woont o.a. in Toscanië en drukt zijn stempel in Zuid-Amerika en dat zijn nu net twee locaties die momenteel mijn interesse hebben.

Grtz

Suckling is ook de meest verguisde en hij smijt echt met de punten. Ik denk dat zijn commentaren - en daar gaat het toch om - echter wel to the point zijn als het over Toscane gaat. Ik proef te weinig uit Zuid-Amerika om daar iets zinnigs over te zeggen.

Gooit idd. wel met de punten, maar geeft ook de iets mindere grote namen dikwijls hele mooie scores, en niet alleen de grote zoals vele anderen!Wink

Save water drink wine!
22-11-2017, 07:22 PM
Bericht: #133
RE: Nieuws, artikels.
Citaat:maar geeft ook de iets mindere grote namen dikwijls hele mooie scores, en niet alleen

Maar zijn ze dat dan ook waard?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
22-11-2017, 07:44 PM
Bericht: #134
RE: Nieuws, artikels.
Ik vind dat én Jeb Dunnuck (voor vele Rhônewijnen) én James Suckling (niemand neemt hem au serieux voor bvb Bdx - ik laat me niet uit over Toscane) overdrijven met punten.
Als ik een fles Bdx drink en ik lees er dan Parker op na, zat hij (himself) er meestal toch boenk op zunne en kon hij als geen ander 'voorspellen' hoe en hoe lang de wijn zou evolueren.
Volgens mij benaderen Neal Martin's proeverskunsten, kennis en inzicht het meest die van Robert Parker. Ik heb het vooral ook voor de kwaliteit van zijn recensies in het algemeen.

Bibere humanum est, ergo bibamus.
23-11-2017, 11:21 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-11-2017 om 01:23 PM door wvd.)
Bericht: #135
RE: Nieuws, artikels.
(22-11-2017 07:44 PM)Bert schreef:  Ik vind dat én Jeb Dunnuck (voor vele Rhônewijnen) én James Suckling (niemand neemt hem au serieux voor bvb Bdx - ik laat me niet uit over Toscane) overdrijven met punten.
Als ik een fles Bdx drink en ik lees er dan Parker op na, zat hij (himself) er meestal toch boenk op zunne en kon hij als geen ander 'voorspellen' hoe en hoe lang de wijn zou evolueren.
Volgens mij benaderen Neal Martin's proeverskunsten, kennis en inzicht het meest die van Robert Parker. Ik heb het vooral ook voor de kwaliteit van zijn recensies in het algemeen.

Dat is dus inderdaad allemaal vrij persoonlijk. RP was nooit helemaal mijn smaak, zelfs niet voor Bordeaux, waar hij bvb. grote fan was van de Pavie's van de jaren 2000 en die vond ik absoluut ondrinkbaar, gemaakt van, zoals JMQ het zegt, "verslenste" druiven.
Zijn grote verdienste, en dat mag niet onderschat worden, is dat hij er (mee) voor gezorgd heeft dat wijnen properder gemaakt worden, met redelijke rendementen. Het is voor een groot deel ook zijn verdienste dat er nu amper nog wijnen met fouten in de rekken liggen.
Maar helaas danken we aan hem ook een ganse generatie over-geëxtraheerde, overeikte wijnen, iets wat hij nu afstrijdt, maar ga maar na, de Bourgognes van Bobby Kacher of North-Berkeley, die hun Bourgognes op 100% nieuwe eik wilden, scoorden gegarandeerd hoger dan de "echte". En hoevele GCC's van eind jaren 80, begin jaren 90 proeven nog steeds naar teveel eik?
Hij heeft ook nooit een jota begrepen van Bourgogne, altijd te dun en te zuur (was wel dikwijls zo), wat ik normaal vind voor iemand die opgevoed is op donuts, ketchup en Cola en pas op zijn één of tweeëntwintigste zijn eerste slok wijn nam. Dan moet alles vol en warm en zoet zijn, de smaak is gevormd, niks aan te doen.
Zijn lievelingsregio is dan ook Châteauneuf. Hij kwam begin jaren 90 bij Laurence en toen ze hem een speciaal foeder liet proeven, zei hij dat, als ze die apart bottelde, hij die cuvée 100/100 zou geven. En cuvée Justine, later herdoopt in Da Capo, was geboren.
Sinds hij er niet meer naartoe gaat en zijn invloed daalt, zijn smaak was de laatste jaren ook al wat bijgedraaid, is de wijn in deze regio, ondanks de klimaatopwarming, globaal bekeken ook wat aan het veranderen en zoekt de meerderheid toch naar wat minder geblockbuster en je vindt nu hier en daar al wat meer intrigerende wijnen.

Oei, dat is weer langer dan ik van plan was, sorry daarvoor....
23-11-2017, 11:39 AM
Bericht: #136
RE: Nieuws, artikels.
(23-11-2017 11:21 AM)wvd schreef:  Oei, dat is weer langer dan ik van plan was, sorry daarvoor....

Als het telkens zo interessant en goed onderbouwd is zal niemand hier klagen.. ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
23-11-2017, 12:25 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-11-2017 om 12:36 PM door Vinogan(s).)
Bericht: #137
RE: Nieuws, artikels.
(22-11-2017 05:47 PM)wvd schreef:  
(22-11-2017 05:40 PM)fleer schreef:  
(22-11-2017 05:05 PM)WilD schreef:  Mijn subscription van Wine Advocate loopt af op 5 december. Gisteren toch maar de auto renewal afgezet en een maand abonnementje gepakt op Vinous.com. Ook niet verkeerd moet ik zeggen....

iemand al ervaringen met JebDunnuck.comwatte

Ik volg hem al een tijdje op Twitter, het gaat veel over de States, over dure Bordeaux, over de Rhone, voor mij is dat een meeloper ... niet de persoon die een wijn als eerste 95p gaat geven, niet iemand die onbewandelde paden gaat verkennen.

Mijn voorkeur gaat naar James Suckling, hij woont o.a. in Toscanië en drukt zijn stempel in Zuid-Amerika en dat zijn nu net twee locaties die momenteel mijn interesse hebben.

Grtz

Suckling is ook de meest verguisde en hij smijt echt met de punten. Ik denk dat zijn commentaren - en daar gaat het toch om - echter wel to the point zijn als het over Toscane gaat. Ik proef te weinig uit Zuid-Amerika om daar iets zinnigs over te zeggen.

De notes van 'den Jimmy' ervaar ik toch anders.

De punten... daar begin ik niet over. Maar als iemand de graad van succes van een bepaald oogstjaar kan meten aan het aantal wijnen dat hij 100/100 geeft...; laat ons zeggen dat er dan volgens mij iets scheelt met de schaal waarop je scoort (ik denk dat ik meestal correctie van minstens -4 toepas bij hem [als ik er al rekening mee hou], het hoogste van allemaal).

Maar daar gaat het niet om. Wat ik storend vind aan de notes zelf:

- Zijn meestal maar 2 à 3 lijnen lang (max). Waarschijnlijk zodat ze makkelijk op elk rek van elke supermarktketen ter wereld kunnen geplakt worden Cool

- Bestaan voor een deel uit een willekeurige opsomming van geuren en smaken. OK, dat is meestal zo (hey, ik schrijf dat ook meestal zo). Maar als je al 30+ jaar journalist bent, en je weet dat je een ruim publiek hebt dat je leest, dan doe je toch gewoon je best om dit in een deftige volzin uit te schrijven denk ik dan? Een mooie TN schrijven is toch je vak? Maar dat is blijkbaar al te veel moeite Rolleyes

- Het ander deel van de TN wordt dan meestal doorspekt met holle slogans die ook gretig gerecycleerd worden, zoals "best ever (from here)", "goes on (and on) for minutes", "chewy/velvety tannins". Met andere woorden, zijn woordenschat lijkt beperkter dan bij anderen en ik heb zo het gevoel dat je voor JS perfect een "random TN generator" kan bouwen die je zonder te proeven een TN voor een wijn aflevert, en die dan nog even accuraat zal zijn dan die van hemzelf ook huhuh

- Zijn drinkvensters zijn onbruikbaar. Ofwel zijn ze veel te kort (bv top brunello uit 2010 te drinken vanaf 2018?), ofwel afwezig. 1 van de favorieten daar is het veelgebruikte "Drink or hold": jaja, dat zal wel, t is altijd 1 van de 2 hè, ofwel drink ik de fles uit ofwel blijft ze liggen Rolleyes Heel nuttig drinkvenster vind ik dat...

Het jammere is dat ik er van overtuigd ben dat ie in essentie eigenlijk niet al te slecht proeft (hij heeft natuurlijk toegang tot de grootste namen en dat etaleert hij maar al te graag; dus dan bouw je wel wat ervaring op natuurlijk). Maar voor mij lijkt het alsof ie zijn ziel heeft verkocht. Hij is meer marketingmachine dan wijncriticus heb ik de indruk.

Och ja, hij zal er zelf geen glas minder om drinken en blijkbaar is er wel een publiek voor, - zijn eenmanszaak loopt nu toch al van in 2010 - maar ik hoor daar duidelijk niet bij Wink

Over de dunne grens tussen marketing en wijnschrijven bij den Jimmy: zie ook http://www.rjonwine.com/wine-critic/jame...orruption/ : er staan wat leuke filmpjes bij over de meest tenenkrullende maniertjes van de man applaus

Vinogan(s)
23-11-2017, 12:31 PM
Bericht: #138
RE: Nieuws, artikels.
Wat Suckling ook niet helpt in mjin ogen is dat hij samenwerkt met Stuart Pigott, die de laatste jaren toch meer en meer een onuitstaanbare kwal lijkt te worden, en vooral op zoek is naar aandacht, zonder altijd relevant te blijven.
23-11-2017, 01:29 PM
Bericht: #139
RE: Nieuws, artikels.
(23-11-2017 12:25 PM)Vinogan(s) schreef:  
(22-11-2017 05:47 PM)wvd schreef:  
(22-11-2017 05:40 PM)fleer schreef:  
(22-11-2017 05:05 PM)WilD schreef:  Mijn subscription van Wine Advocate loopt af op 5 december. Gisteren toch maar de auto renewal afgezet en een maand abonnementje gepakt op Vinous.com. Ook niet verkeerd moet ik zeggen....

iemand al ervaringen met JebDunnuck.comwatte

Ik volg hem al een tijdje op Twitter, het gaat veel over de States, over dure Bordeaux, over de Rhone, voor mij is dat een meeloper ... niet de persoon die een wijn als eerste 95p gaat geven, niet iemand die onbewandelde paden gaat verkennen.

Mijn voorkeur gaat naar James Suckling, hij woont o.a. in Toscanië en drukt zijn stempel in Zuid-Amerika en dat zijn nu net twee locaties die momenteel mijn interesse hebben.

Grtz

Suckling is ook de meest verguisde en hij smijt echt met de punten. Ik denk dat zijn commentaren - en daar gaat het toch om - echter wel to the point zijn als het over Toscane gaat. Ik proef te weinig uit Zuid-Amerika om daar iets zinnigs over te zeggen.

De notes van 'den Jimmy' ervaar ik toch anders.

De punten... daar begin ik niet over. Maar als iemand de graad van succes van een bepaald oogstjaar kan meten aan het aantal wijnen dat hij 100/100 geeft...; laat ons zeggen dat er dan volgens mij iets scheelt met de schaal waarop je scoort (ik denk dat ik meestal correctie van minstens -4 toepas bij hem [als ik er al rekening mee hou], het hoogste van allemaal).

Maar daar gaat het niet om. Wat ik storend vind aan de notes zelf:

- Zijn meestal maar 2 à 3 lijnen lang (max). Waarschijnlijk zodat ze makkelijk op elk rek van elke supermarktketen ter wereld kunnen geplakt worden Cool

- Bestaan voor een deel uit een willekeurige opsomming van geuren en smaken. OK, dat is meestal zo (hey, ik schrijf dat ook meestal zo). Maar als je al 30+ jaar journalist bent, en je weet dat je een ruim publiek hebt dat je leest, dan doe je toch gewoon je best om dit in een deftige volzin uit te schrijven denk ik dan? Een mooie TN schrijven is toch je vak? Maar dat is blijkbaar al te veel moeite Rolleyes

- Het ander deel van de TN wordt dan meestal doorspekt met holle slogans die ook gretig gerecycleerd worden, zoals "best ever (from here)", "goes on (and on) for minutes", "chewy/velvety tannins". Met andere woorden, zijn woordenschat lijkt beperkter dan bij anderen en ik heb zo het gevoel dat je voor JS perfect een "random TN generator" kan bouwen die je zonder te proeven een TN voor een wijn aflevert, en die dan nog even accuraat zal zijn dan die van hemzelf ook huhuh

- Zijn drinkvensters zijn onbruikbaar. Ofwel zijn ze veel te kort (bv top brunello uit 2010 te drinken vanaf 2018?), ofwel afwezig. 1 van de favorieten daar is het veelgebruikte "Drink or hold": jaja, dat zal wel, t is altijd 1 van de 2 hè, ofwel drink ik de fles uit ofwel blijft ze liggen Rolleyes Heel nuttig drinkvenster vind ik dat...

Het jammere is dat ik er van overtuigd ben dat ie in essentie eigenlijk niet al te slecht proeft (hij heeft natuurlijk toegang tot de grootste namen en dat etaleert hij maar al te graag; dus dan bouw je wel wat ervaring op natuurlijk). Maar voor mij lijkt het alsof ie zijn ziel heeft verkocht. Hij is meer marketingmachine dan wijncriticus heb ik de indruk.

Och ja, hij zal er zelf geen glas minder om drinken en blijkbaar is er wel een publiek voor, - zijn eenmanszaak loopt nu toch al van in 2010 - maar ik hoor daar duidelijk niet bij Wink

Over de dunne grens tussen marketing en wijnschrijven bij den Jimmy: zie ook http://www.rjonwine.com/wine-critic/jame...orruption/ : er staan wat leuke filmpjes bij over de meest tenenkrullende maniertjes van de man applaus

Vinogan(s)

Je vat het mooi samen vind ik Smile
En over dat marketing machine, dat is blijkbaar de basis voor alles: facebook, instagram, google addwords, allemaal betalen om "kliks" te genereren. Ik haaaat dat, maar blijkbaar is het helaas, zoals een welbekende Amerikaanse agent me ooit zei: "After all, it's only money that really matters".
23-11-2017, 03:04 PM
Bericht: #140
RE: Nieuws, artikels.
(23-11-2017 01:29 PM)wvd schreef:  
(23-11-2017 12:25 PM)Vinogan(s) schreef:  
(22-11-2017 05:47 PM)wvd schreef:  
(22-11-2017 05:40 PM)fleer schreef:  
(22-11-2017 05:05 PM)WilD schreef:  Mijn subscription van Wine Advocate loopt af op 5 december. Gisteren toch maar de auto renewal afgezet en een maand abonnementje gepakt op Vinous.com. Ook niet verkeerd moet ik zeggen....

iemand al ervaringen met JebDunnuck.comwatte

Ik volg hem al een tijdje op Twitter, het gaat veel over de States, over dure Bordeaux, over de Rhone, voor mij is dat een meeloper ... niet de persoon die een wijn als eerste 95p gaat geven, niet iemand die onbewandelde paden gaat verkennen.

Mijn voorkeur gaat naar James Suckling, hij woont o.a. in Toscanië en drukt zijn stempel in Zuid-Amerika en dat zijn nu net twee locaties die momenteel mijn interesse hebben.

Grtz

Suckling is ook de meest verguisde en hij smijt echt met de punten. Ik denk dat zijn commentaren - en daar gaat het toch om - echter wel to the point zijn als het over Toscane gaat. Ik proef te weinig uit Zuid-Amerika om daar iets zinnigs over te zeggen.

De notes van 'den Jimmy' ervaar ik toch anders.

De punten... daar begin ik niet over. Maar als iemand de graad van succes van een bepaald oogstjaar kan meten aan het aantal wijnen dat hij 100/100 geeft...; laat ons zeggen dat er dan volgens mij iets scheelt met de schaal waarop je scoort (ik denk dat ik meestal correctie van minstens -4 toepas bij hem [als ik er al rekening mee hou], het hoogste van allemaal).

Maar daar gaat het niet om. Wat ik storend vind aan de notes zelf:

- Zijn meestal maar 2 à 3 lijnen lang (max). Waarschijnlijk zodat ze makkelijk op elk rek van elke supermarktketen ter wereld kunnen geplakt worden Cool

- Bestaan voor een deel uit een willekeurige opsomming van geuren en smaken. OK, dat is meestal zo (hey, ik schrijf dat ook meestal zo). Maar als je al 30+ jaar journalist bent, en je weet dat je een ruim publiek hebt dat je leest, dan doe je toch gewoon je best om dit in een deftige volzin uit te schrijven denk ik dan? Een mooie TN schrijven is toch je vak? Maar dat is blijkbaar al te veel moeite Rolleyes

- Het ander deel van de TN wordt dan meestal doorspekt met holle slogans die ook gretig gerecycleerd worden, zoals "best ever (from here)", "goes on (and on) for minutes", "chewy/velvety tannins". Met andere woorden, zijn woordenschat lijkt beperkter dan bij anderen en ik heb zo het gevoel dat je voor JS perfect een "random TN generator" kan bouwen die je zonder te proeven een TN voor een wijn aflevert, en die dan nog even accuraat zal zijn dan die van hemzelf ook huhuh

- Zijn drinkvensters zijn onbruikbaar. Ofwel zijn ze veel te kort (bv top brunello uit 2010 te drinken vanaf 2018?), ofwel afwezig. 1 van de favorieten daar is het veelgebruikte "Drink or hold": jaja, dat zal wel, t is altijd 1 van de 2 hè, ofwel drink ik de fles uit ofwel blijft ze liggen Rolleyes Heel nuttig drinkvenster vind ik dat...

Het jammere is dat ik er van overtuigd ben dat ie in essentie eigenlijk niet al te slecht proeft (hij heeft natuurlijk toegang tot de grootste namen en dat etaleert hij maar al te graag; dus dan bouw je wel wat ervaring op natuurlijk). Maar voor mij lijkt het alsof ie zijn ziel heeft verkocht. Hij is meer marketingmachine dan wijncriticus heb ik de indruk.

Och ja, hij zal er zelf geen glas minder om drinken en blijkbaar is er wel een publiek voor, - zijn eenmanszaak loopt nu toch al van in 2010 - maar ik hoor daar duidelijk niet bij Wink

Over de dunne grens tussen marketing en wijnschrijven bij den Jimmy: zie ook http://www.rjonwine.com/wine-critic/jame...orruption/ : er staan wat leuke filmpjes bij over de meest tenenkrullende maniertjes van de man applaus

Vinogan(s)

Je vat het mooi samen vind ik Smile
En over dat marketing machine, dat is blijkbaar de basis voor alles: facebook, instagram, google addwords, allemaal betalen om "kliks" te genereren. Ik haaaat dat, maar blijkbaar is het helaas, zoals een welbekende Amerikaanse agent me ooit zei: "After all, it's only money that really matters".

Indeed, he will be crying all the way to the bank als hij dit hier leest Smile
24-11-2017, 11:22 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 24-11-2017 om 11:25 AM door 33S.)
Bericht: #141
RE: Nieuws, artikels.
Mijn voorkeur gaat toch naar Ian d'Agata.

Het is hier nogal gezegd, maar als je een bepaalde regio in Italië wil leren kennen, volstaat het om het boek van Ian d'Agata (Native wine grapes of Italy) te kopen.

Daar vind je per regio de lokale druiven en telkens voorbeelden van wijndomeinen die goede wijnen maken van deze druif. Er zal hier en daar wel eens een goed domein ontbreken, maar soit, keuze genoeg.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
30-11-2017, 12:37 PM
Bericht: #142
RE: Nieuws, artikels.
Richard Siddle: how buyers are having to dig deep to secure 2017 wines;

http://www.the-buyer.net/insight/richard...xhibition/

Grtz

In blind, we trust Cool
01-12-2017, 01:40 PM
Bericht: #143
RE: Nieuws, artikels.
Uit een ander perspectief bekeken ... m.a.w. deze wijnen worden duurder.[/u]

These Are The Five Most Exciting Wine Estates In Italy Right Now,

https://www.forbes.com/sites/jeanniechol...bd06a535d4

Grtz

In blind, we trust Cool
01-12-2017, 03:40 PM
Bericht: #144
RE: Nieuws, artikels.
(01-12-2017 01:40 PM)fleer schreef:  Uit een ander perspectief bekeken ... m.a.w. deze wijnen worden duurder.[/u]

These Are The Five Most Exciting Wine Estates In Italy Right Now,

https://www.forbes.com/sites/jeanniechol...bd06a535d4

Grtz

Wow, drie ervan al gedronken...
Marchesi di Gresy zelfs al bezocht.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
01-12-2017, 08:32 PM
Bericht: #145
RE: Nieuws, artikels.
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171201_03219000

Here we go again ;-)

Wie neemt de proef op de som ?
Die cremant is inderdaad dik in orde.
01-12-2017, 10:45 PM
Bericht: #146
RE: Nieuws, artikels.
(01-12-2017 08:32 PM)Dave schreef:  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171201_03219000

Here we go again ;-)

Wie neemt de proef op de som ?
Die cremant is inderdaad dik in orde.

Mijn madame heeft al een reserve koelkast volgepropt met deze cremant voor de komende weken.Wink
Als ik die Chianti vind mag je die ook eens zeker op mijn blinde degustaties verwachten.Big Grin

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
02-12-2017, 12:18 AM
Bericht: #147
RE: Nieuws, artikels.
Ik vraag mij af of bvb die crémant de bourgogne wel altijd dezelfde is... Verschillende loten...? Het niveau van een (goede) champagne, hmm...? Toch niet mee akkoord.
Heb deze ook al gekocht. Is goed maar nu ook niet waauw. Maar wel eerlijk geprijsd voor wat je in het glas krijgt. Trouwens wordt geproduceerd door veuve ambal. Ik vermoed dat die hun beste druiven toch in andere cuvees steken...

Niettemin, altijd een interessante oefening.
Ik ga binnenkort de champagne ' comte de brismand' eens proberen. Aan 9.99 gekocht in lidl. Moet naar t schijnt het niveau van veuve cliqot evenaren. Ik laat het nog wel weten. Zou door vranken-pommery geproduceerd worden.
Raar dat er nog geen topic over bestaat, gezien de hype? Wie heeft deze al gedronken?
02-12-2017, 02:05 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 02-12-2017 om 02:07 AM door don quichotte.)
Bericht: #148
RE: Nieuws, artikels.
(02-12-2017 12:18 AM)Hugel schreef:  Ik vraag mij af of bvb die crémant de bourgogne wel altijd dezelfde is... Verschillende loten...? Het niveau van een (goede) champagne, hmm...? Toch niet mee akkoord.
Heb deze ook al gekocht. Is goed maar nu ook niet waauw. Maar wel eerlijk geprijsd voor wat je in het glas krijgt. Trouwens wordt geproduceerd door veuve ambal. Ik vermoed dat die hun beste druiven toch in andere cuvees steken...

Niettemin, altijd een interessante oefening.
Ik ga binnenkort de champagne ' comte de brismand' eens proberen. Aan 9.99 gekocht in lidl. Moet naar t schijnt het niveau van veuve cliqot evenaren. Ik laat het nog wel weten. Zou door vranken-pommery geproduceerd worden.
Raar dat er nog geen topic over bestaat, gezien de hype? Wie heeft deze al gedronken?

Mooi, dan zijn er al twee schuimwijnen onder de 10€ op niveau van een Veuve Clicquot.
Welke is de volgende. Rolleyes

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
02-12-2017, 10:12 AM
Bericht: #149
RE: Nieuws, artikels.
(02-12-2017 02:05 AM)don quichotte schreef:  
(02-12-2017 12:18 AM)Hugel schreef:  Ik vraag mij af of bvb die crémant de bourgogne wel altijd dezelfde is... Verschillende loten...? Het niveau van een (goede) champagne, hmm...? Toch niet mee akkoord.
Heb deze ook al gekocht. Is goed maar nu ook niet waauw. Maar wel eerlijk geprijsd voor wat je in het glas krijgt. Trouwens wordt geproduceerd door veuve ambal. Ik vermoed dat die hun beste druiven toch in andere cuvees steken...

Niettemin, altijd een interessante oefening.
Ik ga binnenkort de champagne ' comte de brismand' eens proberen. Aan 9.99 gekocht in lidl. Moet naar t schijnt het niveau van veuve cliqot evenaren. Ik laat het nog wel weten. Zou door vranken-pommery geproduceerd worden.
Raar dat er nog geen topic over bestaat, gezien de hype? Wie heeft deze al gedronken?

Mooi, dan zijn er al twee schuimwijnen onder de 10€ op niveau van een Veuve Clicquot.
Welke is de volgende. Rolleyes

Misschien ligt dat ook wel vooral aan Veuve Clicquot Wink
02-12-2017, 10:29 AM
Bericht: #150
RE: Nieuws, artikels.
(02-12-2017 10:12 AM)Dave schreef:  
(02-12-2017 02:05 AM)don quichotte schreef:  
(02-12-2017 12:18 AM)Hugel schreef:  Ik vraag mij af of bvb die crémant de bourgogne wel altijd dezelfde is... Verschillende loten...? Het niveau van een (goede) champagne, hmm...? Toch niet mee akkoord.
Heb deze ook al gekocht. Is goed maar nu ook niet waauw. Maar wel eerlijk geprijsd voor wat je in het glas krijgt. Trouwens wordt geproduceerd door veuve ambal. Ik vermoed dat die hun beste druiven toch in andere cuvees steken...

Niettemin, altijd een interessante oefening.
Ik ga binnenkort de champagne ' comte de brismand' eens proberen. Aan 9.99 gekocht in lidl. Moet naar t schijnt het niveau van veuve cliqot evenaren. Ik laat het nog wel weten. Zou door vranken-pommery geproduceerd worden.
Raar dat er nog geen topic over bestaat, gezien de hype? Wie heeft deze al gedronken?

Mooi, dan zijn er al twee schuimwijnen onder de 10€ op niveau van een Veuve Clicquot.
Welke is de volgende. Rolleyes

Misschien ligt dat ook wel vooral aan Veuve Clicquot Wink

Big Grin thumbsup

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: