Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sasscaia/Guidalberto
30-04-2020, 10:37 PM
Bericht: #61
RE: Sasscaia/Guidalberto
Daarstraks geleerd dat 1968 het eerste millésime van Sassicaia is. En het was daar bijlange niet zo'n rotjaar als in Frankrijk.

Veilingmeester N.V. Jordaens
01-05-2020, 08:48 AM
Bericht: #62
RE: Sasscaia/Guidalberto
(30-04-2020 10:37 PM)Jordaens schreef:  Daarstraks geleerd dat 1968 het eerste millésime van Sassicaia is. En het was daar bijlange niet zo'n rotjaar als in Frankrijk.

Ah, leuk om te weten. Ik had eigenlijk geen idee wat de 1e vintage was. De 79ers zijn mijn oudste flessen.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
03-08-2020, 10:41 AM
Bericht: #63
RE: Sasscaia/Guidalberto
Sinds Covid-19 is de markt van high-end producten als goud, Rolex, oldtimers etc etc zeer overspannen. Er wordt meer verkocht dan ooit en prijzen stijgen en stijgen. High-End wijnen horen daar ook bij. Veilingen weten niet wat ze overkomt bij sommige prijzen voor wijnen die nog steeds voor een veel lagere prijs te vinden zijn. Ik zag zojuist dat Sassicaia 2016 bij de laatste veiling van Sylvies weg is gegaan aan 440 euro per fles...….watte Ongekend.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
03-08-2020, 11:09 AM
Bericht: #64
RE: Sasscaia/Guidalberto
(03-08-2020 10:41 AM)Vinoco schreef:  Sinds Covid-19 is de markt van high-end producten als goud, Rolex, oldtimers etc etc zeer overspannen. Er wordt meer verkocht dan ooit en prijzen stijgen en stijgen. High-End wijnen horen daar ook bij. Veilingen weten niet wat ze overkomt bij sommige prijzen voor wijnen die nog steeds voor een veel lagere prijs te vinden zijn. Ik zag zojuist dat Sassicaia 2016 bij de laatste veiling van Sylvies weg is gegaan aan 440 euro per fles...….watte Ongekend.

Toch moeilijk om te begrijpen, want de gevolgen van corona voor de economie zijn erg groot. Om het met Gerard Walschap te zeggen: "De mens, ge kunt gij daar niet aan uit."

Hoe verklaar jij dit fenomeen?
03-08-2020, 11:29 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-08-2020 om 11:31 AM door Vinoco.)
Bericht: #65
RE: Sasscaia/Guidalberto
(03-08-2020 11:09 AM)troisetoiles schreef:  
(03-08-2020 10:41 AM)Vinoco schreef:  Sinds Covid-19 is de markt van high-end producten als goud, Rolex, oldtimers etc etc zeer overspannen. Er wordt meer verkocht dan ooit en prijzen stijgen en stijgen. High-End wijnen horen daar ook bij. Veilingen weten niet wat ze overkomt bij sommige prijzen voor wijnen die nog steeds voor een veel lagere prijs te vinden zijn. Ik zag zojuist dat Sassicaia 2016 bij de laatste veiling van Sylvies weg is gegaan aan 440 euro per fles...….watte Ongekend.

Toch moeilijk om te begrijpen, want de gevolgen van corona voor de economie zijn erg groot. Om het met Gerard Walschap te zeggen: "De mens, ge kunt gij daar niet aan uit."

Hoe verklaar jij dit fenomeen?

Ik vind het vrij logisch. Geld brengt op dit moment niets op en is erg instabiel qua waarde tov dollar/yen/pond. Assets zoals Goud, Zilver, High End horloges, Wijn etc etc zijn veel stabieler en stijgen zelfs gewoon door in waarde. Dus vermogende mensen zetten geld om in dit soort producten om minder risico te lopen.
Los daarvan zie je dat veel consumenten door de lock-down en bewegingsbeperkingen minder geld uitgeven aan het normale leven en dus meer ruimte hebben om geld te spenderen aan luxe producten. Ook gereserveerd geld voor de dure zomervakantie blijft "over".

Veel vrienden van mij zijn eigenaren van goede restaurants. Zij merken heel duidelijk dat de bezoekers veel duurdere wijnen drinken dan voor Covid-19. Zowel in Nederland als in België. Los van dat men dus meer geld te besteden heeft denk ik dat overcompensatie om vooral te genieten als het kan na de "saaie" lockdown ook een grote rol speelt.

Ben geen econoom maar dit lijkt mij een logische verklaring.

Overigens roep ik al vanaf dag 1 dat er veel minder financiële ellende komt dan dat men al maanden roept. Alle voorspellingen waren zwarter dan gitzwart en zouden nog nooit zo erg zijn geweest dan tijdens WOII. Het absolute dieptepunt zou in Q2 liggen met een verlies van 9,8% en daarna zouden we nog 3 kwartalen nodig hebben om eruit te klimmen en compenseren. Q2 ligt inmiddels achter ons. Ik zie weinig van de malaise in Q2. De bedrijven die failliet zijn gegaan stonden al op het punt van omvallen en veel andere bedrijven hebben dankbaar gebruik gemaakt om te reorganiseren met Covid-19 als prettig excuus.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
03-08-2020, 11:32 AM
Bericht: #66
RE: Sasscaia/Guidalberto
(03-08-2020 11:29 AM)Vinoco schreef:  
(03-08-2020 11:09 AM)troisetoiles schreef:  
(03-08-2020 10:41 AM)Vinoco schreef:  Sinds Covid-19 is de markt van high-end producten als goud, Rolex, oldtimers etc etc zeer overspannen. Er wordt meer verkocht dan ooit en prijzen stijgen en stijgen. High-End wijnen horen daar ook bij. Veilingen weten niet wat ze overkomt bij sommige prijzen voor wijnen die nog steeds voor een veel lagere prijs te vinden zijn. Ik zag zojuist dat Sassicaia 2016 bij de laatste veiling van Sylvies weg is gegaan aan 440 euro per fles...….watte Ongekend.

Toch moeilijk om te begrijpen, want de gevolgen van corona voor de economie zijn erg groot. Om het met Gerard Walschap te zeggen: "De mens, ge kunt gij daar niet aan uit."

Hoe verklaar jij dit fenomeen?

Ik vind het vrij logisch. Geld brengt op dit moment niets op en is erg instabiel qua waarde tov dollar/yen/pond. Assets zoals Goud, Zilver, High End horloges, Wijn etc etc zijn veel stabieler en stijgen zelfs gewoon door in waarde. Dus vermogende mensen zetten geld om in dit soort producten om minder risico te lopen.
Los daarvan zie je dat veel consumenten door de lock-down en bewegingsbeperkingen minder geld uitgeven aan het normale leven en dus meer ruimte hebben om geld te spenderen aan luxe producten. Ook gereserveerd geld voor de dure zomervakantie blijft "over".

Veel vrienden van mij zijn eigenaren van goede restaurants. Zij merken heel duidelijk dat de bezoekers veel duurdere wijnen drinken dan voor Covid-19. Zowel in Nederland als in België. Los van dat men dus meer geld te besteden heeft denk ik dat overcompensatie om vooral te genieten als het kan na de "saaie" lockdown ook een grote rol speelt.

Ben geen econoom maar dit lijkt mij een logische verklaring.

Overigens roep ik al vanaf dag 1 dat er veel minder financiële ellende komt dan dat men al maanden roept. Alle voorspellingen waren zwarter dan gitzwart en zouden nog nooit zo erg zijn geweest dan tijdens WOII. Het absolute dieptepunt zou in Q2 liggen met een verlies van 9,8% en daarna zouden we nog 3 kwartalen nodig hebben om eruit te klimmen en compenseren. Q2 ligt inmiddels achter ons. Ik zie weinig van de malaise in Q2. De bedrijven die failliet zijn gegaan stonden al op het punt van omvallen en veel andere bedrijven hebben dankbaar gebruik gemaakt om te reorganiseren met Covid-19 als prettig excuus.

Over de horeca en de cultuursector zullen we dan maar zwijgen.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
03-08-2020, 11:38 AM
Bericht: #67
RE: Sasscaia/Guidalberto
(03-08-2020 11:32 AM)vinejo schreef:  Over de horeca en de cultuursector zullen we dan maar zwijgen.

Ik zeg niet dat er geen sectoren zijn die geen klappen krijgen Jo. Die zijn er zeker. Net zoals er sectoren zijn die floreren dankzij Covid-19.
Mijn uitspraak betreft de algemene situatie.
En mbt Horeca is het vooral hoe je er zelf in staat. Ik denk dat 75% van de restaurants die ik ken een beter resultaat hebben gedraaid tijdens Lock-down dan er voor. Niets zo makkelijk als jammerend in een hoekje gaan zitten over wat je nu toch overkomen is.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
03-08-2020, 12:14 PM
Bericht: #68
RE: Sasscaia/Guidalberto
De koopkracht van fiat geld (€, $, ...) gaat erop achteruit sinds 1971 (loskoppeling goudstandaard).
Dus als je koopkracht wil bewaren kan je dat best doen in zaken die hun waarde niet of minder snel verliezen, en ook fysiek zijn.
Vandaar stijging vastgoed, goud, wijn, ....

We staan nog maar aan het begin van de financiële malaise, die de komende 5 jaar gaat plaatsvinden.

Stijgende beurskoersen, wijnprijzen, vastgoed, supermarkt,.... zijn eigenlijk gewoon inflatie (door ongebreideld bijdrukken van fiat geld), en inflatie = vermindering koopkracht.

De dollar heeft van 1971 tot nu 98% van zijn koopkracht verloren.

Dat is ook de reden dat de rijken rijker worden en de middenklasse verarmt/verdwijnt.

Als je hierin kan meegaan, kan je je koopkracht behouden naar de toekomst, of zelfs vergroten.
Zoniet, dan kan het wel eens beroerd eindigen.


Ga naar locatie: