Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barone Ricasoli, Chianti Classico
08-03-2019, 11:39 AM
Bericht: #61
RE: Barone Ricasoli, Chianti Classico
(08-03-2019 10:43 AM)vinejo schreef:  Beste Fleer en Vinogan(s), nu zijn we toch wel heel erg off topic aan t gaan he Wink
Zou het misschien mogelijk zijn dat jullie de eventuele misverstandjes uitklaren via persoonlijke berichten?
Ik hoop alvast dat jullie allebei actief blijven deelnemen aan dit forum (en niet wegblijven na een klein meningsverschil zoals onlangs gebeurde bij een ander gerespecteerd lid...dat zou bijzonder jammer zijn.)
Veel dank!


Ik heb mijn punt gemaakt ... het kan zo nog wel enkele blz doorgaan tot ene zijn inkt op is Rolleyes maar dat heeft geen meerwaarde.

Zal bij gelegenheid eens een La Fleur Petrus opentrekken.

Grtz

In blind, we trust Cool
08-03-2019, 03:22 PM
Bericht: #62
RE: Barone Ricasoli, Chianti Classico
(08-03-2019 11:39 AM)fleer schreef:  
(08-03-2019 10:43 AM)vinejo schreef:  Beste Fleer en Vinogan(s), nu zijn we toch wel heel erg off topic aan t gaan he Wink
Zou het misschien mogelijk zijn dat jullie de eventuele misverstandjes uitklaren via persoonlijke berichten?
Ik hoop alvast dat jullie allebei actief blijven deelnemen aan dit forum (en niet wegblijven na een klein meningsverschil zoals onlangs gebeurde bij een ander gerespecteerd lid...dat zou bijzonder jammer zijn.)
Veel dank!


Ik heb mijn punt gemaakt ... het kan zo nog wel enkele blz doorgaan tot ene zijn inkt op is Rolleyes maar dat heeft geen meerwaarde.

Zal bij gelegenheid eens een La Fleur Petrus opentrekken.

Grtz

woeha thumbsup
28-06-2020, 04:05 PM
Bericht: #63
RE: Barone Ricasoli, Chianti Classico
Deze middag op restaurant een halfje Brolio 2017 gedronken bij een lekkere tagliata. Wat blijft dat toch een lekkere wijn. Sappige kersjes, mooi fris, wat leder. Kan je echt niets mis mee doen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
28-01-2023, 07:32 PM
Bericht: #64
RE: Barone Ricasoli, Chianti Classico
Rocca Guicciarda 2019, Chianti Classico Riserva

Deze wijn heb ik ooit eens op een tasting geproefd en was toen zwaar onder de indruk van de finesse van deze wijn. Gisteravond open getrokken en was toch wat ontgoocheld. Heel licht van kleur maar zowel in de neus als in de mond een rijpere en vollere indruk. Rijp rood fruit, een lichte houttoets. En in de mond een heel rond gevoel. Vrij stevige tannines. Niets mis mee, maar wat middle of the road. Dan maar weg gezet om later opnieuw te proeven.

Vandaag een héél andere wijn! Puur rood fruit, granaatappel, kersenpit, wat stenig. Meer fraicheur nu in de mond, redelijk vinnig zelfs. Een boeiende wijn voor mij.

Heeft iemand eigenlijk al eens de crus (Roncicone, Colledilà, CeniPrimo) geproefd van Ricasoli?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
06-03-2023, 10:04 AM
Bericht: #65
RE: Barone Ricasoli, Chianti Classico
Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione 2013

Als ze fietsen tussen Siena en Montalcino dan trekken we een Toscaan open bij een Toscaans wit rund op de BBQ. Wijn 3 uurtjes karaf. Vooral kersen en granaatappel in de neus. Mooie houtdosering, maar ander hout dan in BDX (hoewel ze mss zelfde vaten gebruiken? Dont know.). Maar gaf iets andere geur, minder koffie en mokka, meer olijfboom. Na walsen ook wat balsamico en salami en lichte kruidigheid. In de mond fris mondgevoel, zeker voldoende zuren, maar mist mss wat body. Tabak en leder merkbaar. Enfin, er zat veel in en eerder elegant dan kracht. Ging zeker perfect bij de tagliata. Denk dat deze ook mooi zal ouderen. Mss iets te vroeg open gedaan, maar Pidcock zorgde voor lichte euforie
06-03-2023, 06:58 PM
Bericht: #66
RE: Barone Ricasoli, Chianti Classico
(06-03-2023 10:04 AM)BartS schreef:  Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione 2013

Als ze fietsen tussen Siena en Montalcino dan trekken we een Toscaan open bij een Toscaans wit rund op de BBQ. Wijn 3 uurtjes karaf. Vooral kersen en granaatappel in de neus. Mooie houtdosering, maar ander hout dan in BDX (hoewel ze mss zelfde vaten gebruiken? Dont know.). Maar gaf iets andere geur, minder koffie en mokka, meer olijfboom. Na walsen ook wat balsamico en salami en lichte kruidigheid. In de mond fris mondgevoel, zeker voldoende zuren, maar mist mss wat body. Tabak en leder merkbaar. Enfin, er zat veel in en eerder elegant dan kracht. Ging zeker perfect bij de tagliata. Denk dat deze ook mooi zal ouderen. Mss iets te vroeg open gedaan, maar Pidcock zorgde voor lichte euforie

Prachtige wijn maar heeft heel veel tijd nodig! Winkcheers

Save water drink wine!


Ga naar locatie: