Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tips voor Brugge en omstreken
03-12-2011, 11:37 PM
Bericht: #41
RE: Tips voor Brugge en omstreken
en van hun Triple Karmeliet:-)
Mooi bierke!!

Wine is sunlight , held together by water !
04-12-2011, 11:15 AM
Bericht: #42
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Absoluut Smile!

Yep, en al stoort die prijzenpolitiek mij mateloos, toch ga ik terug, want verdomme lekker!

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
04-11-2012, 02:42 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 04-11-2012 om 02:50 AM door doc.)
Bericht: #43
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Dit schreef ik onlangs:

Blankenberge, LAMPARA Langestraat 69, een autenthiek Italiaans restaurant (niet voor snobs), met een inspirerend interieur (heerlijke art-nouveau vloer en zwart-wit foto's aan de muur, old-fashioned jazz uit de jaren 40-50)! (H)Eerlijke, echte Italiaanse gerechtjes van de bomma uit Italië en een wijnkaart met autochtone druifjes :-)

Gisteravond was ’t in orde, gastkok, 6 gerechtjes, 5 wijntjes à 40 euro de man.
Foccacia kippelever, gebakken peertje.
Pladijstartaartje, selder, koriander, pistachenootjes, zwarte olijfjes en kruidenolie.
Linzensoepje met kerstomaatje.
Ravioli van butternut met walnoten en boschampignons.
Kwarteltje gevuld met rozijntjes, nootjes, gebakken aardappel en gestoofde andijvie.
Semifreddo van koffie met citroencrumble en amandelnootjes.

Wijntjes, allen uit de Abruzzen, Montepulciano, Trebbiano,…bijzonder lekker en goed opgebouwd rond de gerechtjes ! Wij leerden hier de Pecorino kennen !

Bedankt Melissa en Stef !

Mannen, hier moet je reserveren !

Buvez du vin et vivez joyeux !
04-11-2012, 09:43 AM
Bericht: #44
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Ik val hier van mijn stoel... Ik reserveer Wink!

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
03-12-2012, 10:22 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-12-2012 om 10:25 AM door bowmore.)
Bericht: #45
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Hun wijnwinkel naast de Lampara niet vergeten. Rechtstreekse invoer van Italiaanse wijnen en verkoop van hun eigen olijfolie.

Restaurant zonder twijfel top.
08-12-2012, 07:16 PM
Bericht: #46
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Dank voor de tip! Had er nooit eerder van gehoord en qua traditionele italiaanse keuken is er in Brugge weinig aanbod.
Heb gereserveerd voor volgende week!
08-12-2012, 08:13 PM
Bericht: #47
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Zelf nog nooit geweest maar volgens men pa is de "sans cravatte" wel de moeite! makkelijk te vinden via goegel...

Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere
10-12-2012, 10:45 PM
Bericht: #48
RE: Tips voor Brugge en omstreken
sans cravatte is wel prijzig P/Q!
beter 100 meter verder rijden tot bij de rock fort
http://www.rock-fort.be
enfin, dat is toch mijn gedacht
10-12-2012, 10:53 PM
Bericht: #49
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(10-12-2012 10:45 PM)xanax schreef:  sans cravatte is wel prijzig P/Q!
beter 100 meter verder rijden tot bij de rock fort
http://www.rock-fort.be
enfin, dat is toch mijn gedacht

ik zeg het, nooit geweest.. Maar naar't schijnt wel de moeite de "sans cravatte"....

Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere
14-12-2012, 08:56 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-12-2012 om 09:06 PM door jr02.)
Bericht: #50
RE: Tips voor Brugge en omstreken
'sans cravate' Michelin *
Eén maal geweest, prijzig, niet gezellig interieur = te industrieel.
We hadden de menu gevolgd, die ze sterk aanprezen waardoor iemand die anderhalf uur later binnenkwam en ook de menu nam nog vlotjes meekon in de gangen. Gevolg gelijktijdig de menu afgehandeld maar wij zaten met ellenlange wachttijden tussen onze gangen.
(Psst wij gingen met honger van tafel)
Inderdaad 100m verder rijden.

Onlangs een marktmenu genomen in 'Ter Groene Poorte' (wel gereserveerd) 35€ incl apero & wijen
'Ter Groene Poorte' het restaurant van de hotelschool.
Ongename verrassing! Je komt zeker niet om van de wijn-dorst.
26-12-2012, 06:51 PM
Bericht: #51
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(03-12-2011 12:36 PM)Matten schreef:  Gisteren nog eens naar Geert van Heckes Bistro Refter in Brugge geweest. Zaak draait goed, beetje luidruchtig. Zeer lekkere kalfshersenen (kort in de pan aangezet) met tartaar en Ierse rib eye met veel smaak en frietjes (excellente rode wijnsaus). Minpunt dat mij nu zeer sterk opviel: de prijzen van de flessen wijn. De Sales voor +- 120 euro. 45 euro voor de cdr van Des Tours vind ik ook al moeilijk om uit te geven.

Dit weekend ook eens geweest. Veel volk (ook om 18h30), sympathieke ambiance, lekkere hersentjes en kalfswangetjes. Kaas als dessert was wat banaal (3 plakken van dezelfde camembert, zonder brood, 'zonder niet') maar correct. Wijnen zijn inderdaad niet goedkoop (Eerste Hoop CS à 38 euro), maar wel goed geselecteerd. Ik ga graag nog eens terug.
26-12-2012, 06:57 PM
Bericht: #52
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(26-12-2012 06:51 PM)Bram80 schreef:  
(03-12-2011 12:36 PM)Matten schreef:  Gisteren nog eens naar Geert van Heckes Bistro Refter in Brugge geweest. Zaak draait goed, beetje luidruchtig. Zeer lekkere kalfshersenen (kort in de pan aangezet) met tartaar en Ierse rib eye met veel smaak en frietjes (excellente rode wijnsaus). Minpunt dat mij nu zeer sterk opviel: de prijzen van de flessen wijn. De Sales voor +- 120 euro. 45 euro voor de cdr van Des Tours vind ik ook al moeilijk om uit te geven.

Dit weekend ook eens geweest. Veel volk (ook om 18h30), sympathieke ambiance, lekkere hersentjes en kalfswangetjes. Kaas als dessert was wat banaal (3 plakken van dezelfde camembert, zonder brood, 'zonder niet') maar correct. Wijnen zijn inderdaad niet goedkoop (Eerste Hoop CS à 38 euro), maar wel goed geselecteerd. Ik ga graag nog eens terug.

Staat op het lijstje om binnenkort eens te gaan, ...bedankt om jouw indrukken te posten.

Buvez du vin et vivez joyeux !
26-12-2012, 10:04 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-12-2012 om 10:07 PM door don quichotte.)
Bericht: #53
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(03-12-2011 12:36 PM)Matten schreef:  Minpunt dat mij nu zeer sterk opviel: de prijzen van de flessen wijn. De Sales voor +- 120 euro. 45 euro voor de cdr van Des Tours vind ik ook al moeilijk om uit te geven.

@ Matten,

Was me vroeger nog niet opgevallen deze prijspolitiek.
Dat betekent een factor van ongeveer 5 ten opzichte van de kleinhandelsprijs.
Met zulke gelegenheden heb ik het alleen niet moeilijk maar ik blijf daar ook buiten eenmaal dat ik dat soort prijzen voorgeschoteld kreeg.
In een restaurant in het Leuvense had ik zo de ervaring dat men met bijna een factor 7 werkte. ( nog zelfs niet een record in het Leuvense)
Toen we in dit restaurant reserveerden voor een weekend dag wist men aan de telefoon te vertellen dat men geen kredietkaarten aanvaardde.
Nadien hadden we problemen om zelfs een BTW briefje te krijgen dat ik toen opzettelijk vroeg.
't kan zijn dat de horeca het moeilijk heeft maar dit toont aan dat er toch bij zijn die structureel in 't zwart willen werken.
En de rest van 't verhaal ga ik jullie besparen.
Wel is het zo dat dit restaurant de deuren heeft kunnen sluiten. huhuh Big Grin

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
27-12-2012, 11:18 AM
Bericht: #54
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Met kerstdag ' De Lieve' gedaan in Damme. Was geselecteerd op basis van aanbevelingen in de Bib Gourmand, Gault Millau en restaurants die open waren die dag. Om kort samen te vatten:
- eten: met ups en downs, amusekes nogal gewoontjes, twee sterke voorgerechten (Sint Jacobs en rode poon), hoofdgerecht Hert was draderig en te lang gebakken, voor het dessert werden we terug naar de jaren 80 gekatapulteerd met een barok bord. Crème brule was meer crème patee...
- wijnen: wist niet of ik razend of droevig moest zijn of net moest schaterlachen... Nergens een naam van een wijnhuis te bespeuren, tenzij wat kelderresten uit Bordeaux en Bourgogne tegen stevige prijzen. De rest kwam uit... Delhaize, Colruyt en den Aldi...! En dat maal factor 5 of 6! Pfff...nog nooit gezien!
Conclusie: onbegrijpelijk dat dit restaurant wordt aanbevolen door de 2 gidsen want duidelijk vergane glorie met een wijnkaart die toont hoe het vooral niet moet....
27-12-2012, 11:43 AM
Bericht: #55
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(27-12-2012 11:18 AM)Lieven2 schreef:  Met kerstdag ' De Lieve' gedaan in Damme. Was geselecteerd op basis van aanbevelingen in de Bib Gourmand, Gault Millau en restaurants die open waren die dag. Om kort samen te vatten:
- eten: met ups en downs, amusekes nogal gewoontjes, twee sterke voorgerechten (Sint Jacobs en rode poon), hoofdgerecht Hert was draderig en te lang gebakken, voor het dessert werden we terug naar de jaren 80 gekatapulteerd met een barok bord. Crème brule was meer crème patee...
- wijnen: wist niet of ik razend of droevig moest zijn of net moest schaterlachen... Nergens een naam van een wijnhuis te bespeuren, tenzij wat kelderresten uit Bordeaux en Bourgogne tegen stevige prijzen. De rest kwam uit... Delhaize, Colruyt en den Aldi...! En dat maal factor 5 of 6! Pfff...nog nooit gezien!
Conclusie: onbegrijpelijk dat dit restaurant wordt aanbevolen door de 2 gidsen want duidelijk vergane glorie met een wijnkaart die toont hoe het vooral niet moet....

Te vermijden dus. thank you voor de tip. ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
28-12-2012, 02:11 PM
Bericht: #56
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Fijn om als uitweken Bruggeling nog eens een letterlijk & figuurlijk een verbogen pareltje te ontdekken in je eigen hometown. Plaats van afspraak was 't Huis Ten Ezele, gelegen in de 'Oude zak 1', pal in het oude centrum van Brugge.
Aan de buitenkant van het historische pand niks van restaurant te bespeuren, enkel het Immokantoor Acasa. Een bordje aan de voordeur verwijst discreet dat de ingang via de priveparking om de hoek verloopt. Daarna via een zeer steile gietijzeren trap kom je recht in ...de keuken terecht. Dit is namelijk een huiskamerrestaurant waar je van maandag tot vrijdag kan lunchen en het restaurant 's avonds zijn deuren opendoet vanaf 10 personen, dus best vooraf bellen.
Het historische pand is warm en gezellig aangekleed en doet je onmiddellijk thuis voelen. De sfeer is zeer gemoedelijk en je kan met een glaasje in de hand meekijken hoe de chef zijn gerechten maakt. De kaart met een mooie selecte vis en vlees, biedt keuze uit 3 tot 6 gerechten al dan niet met aangepaste wijnen. Wij kozen voor 3 gerechten, wijnen inbegrepenen dat bleek ruim voldoende. De geserveerde wijnen (cremant, Bourgogne, Bordeaux) waren van goede tot zeer goede kwaliteit en ook de wijnkaart toonde aan dat de chef een wereldse en fijne smaak heeft.
Het 'duvekotje', een minibar om te aperitieven of na te keuvelen, was niet open (altijd open op vrijdag) maar deed ons alleen maar verlangen om terug te gaan.
Kortom, een echte aanrader om in groep op restaurant te gaan. Nog een praktische tip: je kan enkel cash betalen.
31-01-2013, 09:37 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 31-01-2013 om 09:40 AM door bowmore.)
Bericht: #57
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Indien je La Lampara wilt leren kennen tezamen met hun wijnen dat ze invoeren, hieronder een event (begrijp wel niet goed dat vier glazen wijn proeven kan genoemd worden.Enfin ik hoop op een uitbreiding in de wijnbar...) Enkel vrijdagavond nog 10 plaatsen.

Voor de wijnliefhebbers die graag willen kennismaken met onze stijl om wijnen te degusteren , kunnen zich inschrijven voor onze “wijnavond” die doorgaat in restaurant

”La Lampara “ , Langestraat 69 , 8370 Blankenberge

Een mix tussen wijndegustatie en wijnbar met leuke jazz en blues sfeermuziek

EVENT



Aeternum gaat z’n wijnen rechtstreeks invoeren bij 3 wijngaarden : Tenuta Priore , Azienda Agricola Chiusa Grande ,en Cantina Ripa Teatina waar de wijnen geproefd worden en zorgvuldig geselecteerd. Ook wie voor het eerst kennis wil maken met de charme van de echte wijnen uit Abruzzo is meer dan welkom bij ons



PROGRAMMA

Vrijdag 22 februari 2013 vanaf 19.00 uur

Zaterdag 23 februari 2013 vanaf 19.00 uur

U kan kiezen welke formule bij u past

Wijnproeven gekoppeld aan authentieke Italiaanse gerechten. 5 gangen aan uiterst zachte prijzen.

· Formule I : aan € 35 met 2 glazen wijnen aangepast aan de menu

· Formule II : aan € 40 met 4 glazen wijnen aangepast aan de menu

PRAKTISCH: indeling zaal tafels :plaats voor 23 pers

geef mij door met hoeveel u zou komen en welke formule

INSCHRIJVEN bij STEPHANE DEMUNTER

Gelieve datum , aantal personen , uur en welke formule

Tel 0477/39 13 27 of nivanaene70@hotmail.com
09-02-2013, 02:07 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 09-02-2013 om 02:10 PM door Fab.)
Bericht: #58
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(28-12-2012 02:11 PM)Lieven2 schreef:  Fijn om als uitweken Bruggeling nog eens een letterlijk & figuurlijk een verbogen pareltje te ontdekken in je eigen hometown. Plaats van afspraak was 't Huis Ten Ezele, gelegen in de 'Oude zak 1', pal in het oude centrum van Brugge.
Aan de buitenkant van het historische pand niks van restaurant te bespeuren, enkel het Immokantoor Acasa. Een bordje aan de voordeur verwijst discreet dat de ingang via de priveparking om de hoek verloopt. Daarna via een zeer steile gietijzeren trap kom je recht in ...de keuken terecht. Dit is namelijk een huiskamerrestaurant waar je van maandag tot vrijdag kan lunchen en het restaurant 's avonds zijn deuren opendoet vanaf 10 personen, dus best vooraf bellen.
Het historische pand is warm en gezellig aangekleed en doet je onmiddellijk thuis voelen. De sfeer is zeer gemoedelijk en je kan met een glaasje in de hand meekijken hoe de chef zijn gerechten maakt. De kaart met een mooie selecte vis en vlees, biedt keuze uit 3 tot 6 gerechten al dan niet met aangepaste wijnen. Wij kozen voor 3 gerechten, wijnen inbegrepenen dat bleek ruim voldoende. De geserveerde wijnen (cremant, Bourgogne, Bordeaux) waren van goede tot zeer goede kwaliteit en ook de wijnkaart toonde aan dat de chef een wereldse en fijne smaak heeft.
Het 'duvekotje', een minibar om te aperitieven of na te keuvelen, was niet open (altijd open op vrijdag) maar deed ons alleen maar verlangen om terug te gaan.
Kortom, een echte aanrader om in groep op restaurant te gaan. Nog een praktische tip: je kan enkel cash betalen.

Dag Lieven,

Oordelend op je tip heb ik vanavond voor mijn verjaardag gereserveerd .wijn Ik ben ondertussen al eens gaan kijken en idd ziet er mega gezellig uit.
Ik zal mijn bevindingen zeker posten en laten we hopen het allemaal even positief zal zijn maar twijfel daar precies niet echt aan Smile
Grz Fab
(31-01-2013 09:37 AM)bowmore schreef:  Indien je La Lampara wilt leren kennen tezamen met hun wijnen dat ze invoeren, hieronder een event (begrijp wel niet goed dat vier glazen wijn proeven kan genoemd worden.Enfin ik hoop op een uitbreiding in de wijnbar...) Enkel vrijdagavond nog 10 plaatsen.

Voor de wijnliefhebbers die graag willen kennismaken met onze stijl om wijnen te degusteren , kunnen zich inschrijven voor onze “wijnavond” die doorgaat in restaurant

”La Lampara “ , Langestraat 69 , 8370 Blankenberge

Een mix tussen wijndegustatie en wijnbar met leuke jazz en blues sfeermuziek

EVENT



Aeternum gaat z’n wijnen rechtstreeks invoeren bij 3 wijngaarden : Tenuta Priore , Azienda Agricola Chiusa Grande ,en Cantina Ripa Teatina waar de wijnen geproefd worden en zorgvuldig geselecteerd. Ook wie voor het eerst kennis wil maken met de charme van de echte wijnen uit Abruzzo is meer dan welkom bij ons



PROGRAMMA

Vrijdag 22 februari 2013 vanaf 19.00 uur

Zaterdag 23 februari 2013 vanaf 19.00 uur

U kan kiezen welke formule bij u past

Wijnproeven gekoppeld aan authentieke Italiaanse gerechten. 5 gangen aan uiterst zachte prijzen.

· Formule I : aan € 35 met 2 glazen wijnen aangepast aan de menu

· Formule II : aan € 40 met 4 glazen wijnen aangepast aan de menu

PRAKTISCH: indeling zaal tafels :plaats voor 23 pers

geef mij door met hoeveel u zou komen en welke formule

INSCHRIJVEN bij STEPHANE DEMUNTER

Gelieve datum , aantal personen , uur en welke formule

Tel 0477/39 13 27 of nivanaene70@hotmail.com

Zie ik wel zitten, nog kandidaten? Smile

Il y a davantage de philosophie et de sagesse dans une bouteille de vin que dans tous les livres.
(Louis Pasteur) respect
20-02-2013, 04:51 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-02-2013 om 05:51 PM door Fab.)
Bericht: #59
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Voor mijn verjaardag zijn we dus alsook in 't Huis ten Ezele te Brugge gaan tafelen. Vanaf 10 personen (max 20 pers) kan je daar in het weekend het restaurant afhuren om zo in een intieme sfeer te kunnen dineren met familie, naasten of dichte vrienden en ik moet toegeven toen we onze tafel zagen bij het binnenkomen was het echt een "Wauw" effect! Zoooo gezellig, warm, heel mooi authentiek interieur met een groot openhaard in de achtergrond echt nog midden 19e Eeuws.
De gerechten worden in de open keuken klaargemaakt door chef Yvo Degraeve die vroeger alsook eigenaar en chef was van restaurant Mon Manège à toi te Zeebrugge voor diegene zich dit nog herinneren.

Wat het eten betreft had ik op voorhand gekozen voor een samengesteld menu.
Als voorgerecht kon men kiezen tussen
Gebakken Sint Jacobsnoten met saffraanrisotto, paprika en gekonfijte aubergine (22€)
Of
Carpaccio van rund en ganzenlever met comte kaas en gedroogde pruimen (22€)

Als hoofdgerecht:
Kabeljauw in een champagnesaus, Champagneglas gevuld met garnalen en mosselen. Begeleid door een Aardappelmouseline (31€)
Of
Côte-à-l'os met béarnaisesaus, verse frietjes en een fris slaatje. (31€)

Bij de visgerechten hebben we een Grünner Vetliner 2008 Langelois Terassen gedronken en het was een voltreffer. Prijs was rond de 25€ als ik me niet vergis?
In de neus floraal (welkewatte), geroosterde amandelen, beetje grassig
In de mond frisse aanzet, goed verweven zuren, Granny Smith, beetje limoen, had ook beetje textuur van een Chardonnay vond ik maar dan zonder de expliciete botertoetsen. Bij deze heel lekker bij de vis vond ik.
Vlees daarentegen was geaccompagneerd door een rode, m.n. The Chocolat Block 2007 (49€) van Boekenhouts kloof. (Syrah 55%, Grenache Noir 20%, CS 16%, Cinsault 5% en Viognier 4%)

Neus: Veel rood fruit, aalbes, kruidig
Mond: Alsook veel rood fruit, chocolade (what’s in a name), kruidig, vol, rond, zeer fluwelig textuur in de mond, deed me denken aan die van een Zinfandel of Tempranillo.
In het kort kan ik alleen maar zeggen dat iedereen onder de indruk was van zowel het decor, sfeer, eten als… last but not least de wijn.

Besluit... EEN AANRADER! applausapplausapplaus

Grz Fab

Il y a davantage de philosophie et de sagesse dans une bouteille de vin que dans tous les livres.
(Louis Pasteur) respect
25-02-2013, 11:19 PM
Bericht: #60
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Goed om te lezen dat het geen eendagsvlieg was... Een adres dus voor foodies en wijnliefhebbers.


Ga naar locatie: