Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Food-Wine pairing, wijn en gerecht
09-08-2014, 10:35 AM
Bericht: #301
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(09-08-2014 12:15 AM)Innesto schreef:  Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged... Wat hier best bij schenken? Barbera, Chianti...?

Niet te zwaar voor carpaccio? Is natuurlijk wel gerookt, maar ik kan me daar wel een pinot noir bij inbeelden.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
09-08-2014, 12:54 PM
Bericht: #302
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(09-08-2014 10:35 AM)Olivier schreef:  
(09-08-2014 12:15 AM)Innesto schreef:  Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged... Wat hier best bij schenken? Barbera, Chianti...?

Niet te zwaar voor carpaccio? Is natuurlijk wel gerookt, maar ik kan me daar wel een pinot noir bij inbeelden.

Persoonlijk dacht ik in eerste instantie aan een Grüner Veltliner of een witte Italiaan (Langhe Bianco, Pinot Grigio, Al Poggio van Castello di Ama of zoiets...).

Maar ik vermoed dat het gezelschap rood gaat verkiezen, vandaar de vraag. Een Fleurie of Gamay zie ik ook wel matchen maar heb ik niet liggen. Ik zou het ditmaal liefst binnen Italië (thema zeker Wink) houden.
09-08-2014, 01:09 PM
Bericht: #303
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(09-08-2014 12:54 PM)Innesto schreef:  
(09-08-2014 10:35 AM)Olivier schreef:  
(09-08-2014 12:15 AM)Innesto schreef:  Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged... Wat hier best bij schenken? Barbera, Chianti...?

Niet te zwaar voor carpaccio? Is natuurlijk wel gerookt, maar ik kan me daar wel een pinot noir bij inbeelden.

Persoonlijk dacht ik in eerste instantie aan een Grüner Veltliner of een witte Italiaan (Langhe Bianco, Pinot Grigio, Al Poggio van Castello di Ama of zoiets...).

Maar ik vermoed dat het gezelschap rood gaat verkiezen, vandaar de vraag. Een Fleurie of Gamay zie ik ook wel matchen maar heb ik niet liggen. Ik zou het ditmaal liefst binnen Italië (thema zeker Wink) houden.

een gamay zie ik ook perfect passen, of een witte bourgogne. Maar als je het in Italië wil houden, waarom eens niet een rosé proberen. Een goede cerasuolo bvb?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
09-08-2014, 01:14 PM
Bericht: #304
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(09-08-2014 12:54 PM)Innesto schreef:  
(09-08-2014 10:35 AM)Olivier schreef:  
(09-08-2014 12:15 AM)Innesto schreef:  Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged... Wat hier best bij schenken? Barbera, Chianti...?

Niet te zwaar voor carpaccio? Is natuurlijk wel gerookt, maar ik kan me daar wel een pinot noir bij inbeelden.

Persoonlijk dacht ik in eerste instantie aan een Grüner Veltliner of een witte Italiaan (Langhe Bianco, Pinot Grigio, Al Poggio van Castello di Ama of zoiets...).

Maar ik vermoed dat het gezelschap rood gaat verkiezen, vandaar de vraag. Een Fleurie of Gamay zie ik ook wel matchen maar heb ik niet liggen. Ik zou het ditmaal liefst binnen Italië (thema zeker Wink) houden.

Eventueel een (gewone) valpolicella?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
09-08-2014, 01:26 PM
Bericht: #305
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(09-08-2014 01:14 PM)vinejo schreef:  
(09-08-2014 12:54 PM)Innesto schreef:  
(09-08-2014 10:35 AM)Olivier schreef:  
(09-08-2014 12:15 AM)Innesto schreef:  Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged... Wat hier best bij schenken? Barbera, Chianti...?

Niet te zwaar voor carpaccio? Is natuurlijk wel gerookt, maar ik kan me daar wel een pinot noir bij inbeelden.

Persoonlijk dacht ik in eerste instantie aan een Grüner Veltliner of een witte Italiaan (Langhe Bianco, Pinot Grigio, Al Poggio van Castello di Ama of zoiets...).

Maar ik vermoed dat het gezelschap rood gaat verkiezen, vandaar de vraag. Een Fleurie of Gamay zie ik ook wel matchen maar heb ik niet liggen. Ik zou het ditmaal liefst binnen Italië (thema zeker Wink) houden.

Eventueel een (gewone) valpolicella?

Of deze...

http://www.vinejo.freebb.be/thread-3565-...l#pid48806

Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-08-2014, 12:20 PM
Bericht: #306
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Dolcetto?

Wine is sunlight , held together by water !
10-08-2014, 01:11 PM
Bericht: #307
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(10-08-2014 12:20 PM)Venne schreef:  Dolcetto?

Tiens goed idee... Mss zelfs een lichtere (Langhe) nebbiolo... ,?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-08-2014, 09:25 PM
Bericht: #308
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(10-08-2014 01:11 PM)vinejo schreef:  
(10-08-2014 12:20 PM)Venne schreef:  Dolcetto?

Tiens goed idee... Mss zelfs een lichtere (Langhe) nebbiolo... ,?

Bij Van Eccelpoel steekt er bij de Langhe nebbiolo van Produttori del Barbaresco een papiertje met daarop het advies om deze wijn 'ns te proberen bij rundscarpaccio met parmezaanse kaas.

Ik zou alleszins niet te fruitig gaan, dus toch wel het proberen waard.

Like a bird on the wire,
like a drunk in a midnight choir,
I have tried, in my way, to be free.
12-08-2014, 05:30 PM
Bericht: #309
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged...

In combinatie met een Nebbiolo van Pietro Cassina (Coste Sesia Rosso DOC) en/of Grüner Veltliner Steinberg van Fritsch. Combinatie met de Grüner Veltliner was schitterend. De Nebbiolo van Cassina op zich was ontgoochelend.
12-08-2014, 06:34 PM
Bericht: #310
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(12-08-2014 05:30 PM)Innesto schreef:  Licht gerookte rundercarpaccio van Holstein dry aged...

In combinatie met een Nebbiolo van Pietro Cassina (Coste Sesia Rosso DOC) en/of Grüner Veltliner Steinberg van Fritsch. Combinatie met de Grüner Veltliner was schitterend. De Nebbiolo van Cassina op zich was ontgoochelend.
Onlangs met een Savigny-les-Beaune 2008 van Maurice Chapuis: perfecte match toen (was wel niet gerookt, maar zou geen probleem mogen geven).
Probeer eens de Nebbiolod'Alba La Guardia 2008 van Ceste (bij Divino in Appels aan amper 9 )

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
23-08-2014, 08:36 AM
Bericht: #311
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/
23-08-2014, 02:39 PM
Bericht: #312
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef:  Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?


tagliatelle carbonara is een smaakvol en rijk gerecht met mogelijk een lichte rooktoets. Ik denk dat je zowel voor wit, rosé als voor rood kan gaan. Bij rood zou ik voor een wijn laag in tannines gaan.

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
23-08-2014, 03:28 PM
Bericht: #313
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(23-08-2014 02:39 PM)shiraz schreef:  
(23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef:  Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?


tagliatelle carbonara is een smaakvol en rijk gerecht met mogelijk een lichte rooktoets. Ik denk dat je zowel voor wit, rosé als voor rood kan gaan. Bij rood zou ik voor een wijn laag in tannines gaan.

thank you Smile

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/
23-08-2014, 07:45 PM
Bericht: #314
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef:  Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?

De Shiara van Castelluccimiano die ze hebben bij klassewijnen vond ik daar een zeer mooie match bij! Carbonara, heel lekker, en ziet er eenvoudig uit, maar toch niet zo gemakkelijk te maken. Het recept van Rick Stein vind ik een voltreffer!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
23-08-2014, 11:12 PM
Bericht: #315
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(23-08-2014 07:45 PM)Olivier schreef:  
(23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef:  Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?

De Shiara van Castelluccimiano die ze hebben bij klassewijnen vond ik daar een zeer mooie match bij! Carbonara, heel lekker, en ziet er eenvoudig uit, maar toch niet zo gemakkelijk te maken. Het recept van Rick Stein vind ik een voltreffer!

zowel de wijn als de manier van klaarmaken heb ik nog niet geprobeerd .
Wel bedankt ervoor Smile

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/
24-08-2014, 01:21 AM
Bericht: #316
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(23-08-2014 11:12 PM)gertjeuh schreef:  
(23-08-2014 07:45 PM)Olivier schreef:  
(23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef:  Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?

De Shiara van Castelluccimiano die ze hebben bij klassewijnen vond ik daar een zeer mooie match bij! Carbonara, heel lekker, en ziet er eenvoudig uit, maar toch niet zo gemakkelijk te maken. Het recept van Rick Stein vind ik een voltreffer!

zowel de wijn als de manier van klaarmaken heb ik nog niet geprobeerd .
Wel bedankt ervoor Smile

En... wat is het geworden Gertjeuh? Smile

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
24-08-2014, 02:02 AM
Bericht: #317
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Wel het was al op tegen 12 uur deze middag dus heb ik geen van de tips kunnen toepassen Big Grin .

Ik heb de Leconfield die openstond erbij genomen .
Wel lichtjes gekoeld ging het er eigenlijk wel goed bij .
Maar toch geen topmatch Wink .

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/
24-08-2014, 10:00 PM
Bericht: #318
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(23-08-2014 02:39 PM)shiraz schreef:  
(23-08-2014 08:36 AM)gertjeuh schreef:  Vandaag gaan we eens voor tagliatelle carbonara.
Weet er iemand wat er hierbij goed zou matchen ?


tagliatelle carbonara is een smaakvol en rijk gerecht met mogelijk een lichte rooktoets. Ik denk dat je zowel voor wit, rosé als voor rood kan gaan. Bij rood zou ik voor een wijn laag in tannines gaan.

Ik volg Shiraz, mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Barbera (maar geen die te veel hout heeft gezien).

Like a bird on the wire,
like a drunk in a midnight choir,
I have tried, in my way, to be free.
20-12-2014, 11:06 AM
Bericht: #319
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Iemand een ideetje wat erbij te drinken:
- gepaneerde kalfslapjes met oosterse wittekoolsalade (zoetzuur, sesam, wasabi en yoghurt)
- steak rossini

thank you
20-12-2014, 11:57 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-12-2014 om 12:12 PM door Venne.)
Bericht: #320
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Licht zoete riesling, Pinot noir en bandol?
Ma die yoghurt eh man:-)

Wine is sunlight , held together by water !


Ga naar locatie: