Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hertog Jan, Zedelgem
17-10-2018, 09:09 AM
Bericht: #61
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(17-10-2018 08:31 AM)Biff schreef:  
(16-10-2018 10:31 PM)jr02 schreef:  Volgend weekend eens Antwerpen een bezoekje brengen en eens proeven van de kookkunsten van Sergio in 'the Jane'...ang-el
Bedankt voor de tip!
Mooi!
Ben ik ook es benieuwd naar, de vrouw liet die naam reeds vallen voor volgend jaar Wink

Als je meer richting het Oosten van België wilt komen, raad ik Cuchara in Lommel aan.
Zelf al in een paar 1* zaken gaan eten en dit was het beste dat ik al gehad heb...
17-10-2018, 10:01 AM
Bericht: #62
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(16-10-2018 10:31 PM)jr02 schreef:  Ieder jaar staat er bij ons ook een toppertje op de planning. Volgend weekend eens Antwerpen een bezoekje brengen en eens proeven van de kookkunsten van Sergio in 'the Jane'...ang-el

Weinig kans dat er kookkunsten van Sergio aan te pas komen. Nick Bril runt de boel daar alleen, hij is de chef en leidt het restaurant. Sergio is in feite enkel zijn zakenpartner en medeaandeelhouder.

In mei 2017 een bezoekje gebracht. Wij hebben toen 220 pp betaald, apero + 9 gangen + basis wijnarrangement (ik herinner me nog Les 7 Vignes van Thivin) + degustief. Het aperitief toen wel gratis aangeboden gekregen, zou anders iets meer zijn geweest. Ik zie dat het menu nog wat is uitgebreid naar 11 gangen, waardoor de prijs ook wat hoger is, maar prijsniveau is niet veranderd (€1 55 voor 11 gangen ipv €130 voor 9).

De vriendin en ik vonden het alleszins een topervaring. Super locatie, losse sfeer en goede muziek (als je tenminste elektronische muziek weet te appreciëren). Wij hadden een reservatie om 19u en zijn rond middernacht naar huis gegaan, voldaan en een mooie ervaring rijker. Enjoy!
17-10-2018, 03:18 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-10-2018 om 03:19 PM door wvd.)
Bericht: #63
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(17-10-2018 10:01 AM)redacteur schreef:  
(16-10-2018 10:31 PM)jr02 schreef:  Ieder jaar staat er bij ons ook een toppertje op de planning. Volgend weekend eens Antwerpen een bezoekje brengen en eens proeven van de kookkunsten van Sergio in 'the Jane'...ang-el

Weinig kans dat er kookkunsten van Sergio aan te pas komen. Nick Bril runt de boel daar alleen, hij is de chef en leidt het restaurant. Sergio is in feite enkel zijn zakenpartner en medeaandeelhouder.

In mei 2017 een bezoekje gebracht. Wij hebben toen 220 pp betaald, apero + 9 gangen + basis wijnarrangement (ik herinner me nog Les 7 Vignes van Thivin) + degustief. Het aperitief toen wel gratis aangeboden gekregen, zou anders iets meer zijn geweest. Ik zie dat het menu nog wat is uitgebreid naar 11 gangen, waardoor de prijs ook wat hoger is, maar prijsniveau is niet veranderd (€1 55 voor 11 gangen ipv €130 voor 9).

De vriendin en ik vonden het alleszins een topervaring. Super locatie, losse sfeer en goede muziek (als je tenminste elektronische muziek weet te appreciëren). Wij hadden een reservatie om 19u en zijn rond middernacht naar huis gegaan, voldaan en een mooie ervaring rijker. Enjoy!

Sergio is niet enkel zakenpartner hoor, hij is hier samen met Nick nog actief bezig bij de creatie van nieuwe gerechten.
Ik vind de keuken van The Jane zeer creatief, een geheel eigen stijl en het was inderdaad 1 van mijn meest memorabele culinaire ervaringen. Die uitdrukking is trouwens erg van toepassing hier. En ik haat elektronische muziek, kan je weten...

WVD (Wijnhandel Leuvin)
18-10-2018, 09:49 AM
Bericht: #64
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(15-10-2018 08:21 PM)Biff schreef:  Hertog Jan, zaterdag 13 oktober.

Dag Biff, in je verslag klink je heel enthousiast.

Het was zeer duur, once in a lifetime, er was een Jaguar bij, je hebt een pak aangedaan, ...

Wat vond je eigenlijk van het eten?

Vond je dit op 3 sterren niveau? Was het sterrenverschil met 1 sterrenrestaurants ook op het bord te merken?
18-10-2018, 06:01 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-10-2018 om 06:05 PM door Biff.)
Bericht: #65
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(18-10-2018 09:49 AM)Corto schreef:  Wat vond je eigenlijk van het eten?
Vond je dit op 3 sterren niveau? Was het sterrenverschil met 1 sterrenrestaurants ook op het bord te merken?
Interessante vraag Corto!
5 hapjes, 5 voorgerechten, 1 hoofdgerecht, 2 desserts (die wij niet genomen hebben), kaas
Stuk voor stuk super lekker, smaakbommetjes, voldoende in hoeveelheid, …
Maar, dit voorjaar aten we ook in Pure C, en de gerechten van Syrco Bakker mogen daar gerust naast staan!
Het was de eerste 3* dat we deden dus vergelijken met een ander kunnen we niet.
Ik zei het vandaag nog op het werk, we aten zowel 1 als 2 als 3* en het verschil is echt miniem.
Waarop ze quoteren aangaande 1, 2 of 3* weet ik niet.
Conclusie: we aten in andere restaurants even lekker voor de helft van de prijs!

Edit: De sterren duiden op uitzonderlijke kwaliteit van een keuken. De sterren zijn in beginsel onafhankelijk van de categorie (het aantal bestekjes dus). Ze worden in de gids als volgt beschreven:
Eén ster
Een uitstekende keuken in zijn categorie (Une très bonne table dans sa catégorie).
Twee sterren
Een verfijnde keuken die een omweg waard is (Table excellente, mérite un détour).
Drie sterren
Een uitzonderlijke keuken die een reis waard is (Une des meilleures tables, vaut le voyage).
Bij de restaurants met één ster wordt uitdrukkelijk een relatie gelegd met de categorie waarin het restaurant is ondergebracht: het etablissement moet uitstekend zijn in zijn categorie. Die kan dus variëren van één bestekje tot vijf. Één ster zegt dus niet zomaar dat het om een goede keuken gaat, maar om een die eruit springt in vergelijking met restaurants uit dezelfde categorie. Aangezien de 'categorie' als regel overeenkomt met de prijsklasse, staat de enkele ster dus (onuitgesproken) voor een uitzonderlijke prijs/kwaliteitverhouding.[12]

Live your life to the fullest, because it only happens once...
18-10-2018, 07:23 PM
Bericht: #66
RE: Hertog Jan, Zedelgem
dé juiste vraag met een eerlijk antwoord, want je krijgt idd de indruk dat de sterren toegekend worden voor de totaalervaring en de details (zoals het krukje voor de handtas van vrouwlief enzv.)

zoals altijd kan vanaf pakweg één michelinster de prijs en de kwaliteit niet meer evenredig omhoog gaan, tiens vanwaar kennen we dat...

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
18-10-2018, 08:10 PM
Bericht: #67
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(18-10-2018 07:23 PM)Vince schreef:  dé juiste vraag met een eerlijk antwoord, want je krijgt idd de indruk dat de sterren toegekend worden voor de totaalervaring en de details (zoals het krukje voor de handtas van vrouwlief enzv.)

zoals altijd kan vanaf pakweg één michelinster de prijs en de kwaliteit niet meer evenredig omhoog gaan, tiens vanwaar kennen we dat...

Inderdaad, deed me ook denken aan het verhaal van de premier cru classés en de 2 tot 5emes... Smile
Veel dank voor het delen van je ervaringen, Biff, echt interessant (en leuk geschreven ;-) )

Trop de neutralité rend insipide.
18-10-2018, 09:01 PM
Bericht: #68
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Tip:


La Grappe d'Or: Gastronomisch hotel restaurant Torgny België
http://www.lagrappedor.com/nl
18-10-2018, 11:11 PM
Bericht: #69
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(18-10-2018 07:23 PM)Vince schreef:  ………………………..
zoals altijd kan vanaf pakweg één michelinster de prijs en de kwaliteit niet meer evenredig omhoog gaan, tiens vanwaar kennen we dat...

I like that.
thumbsup

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)


Ga naar locatie: