Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hertog Jan, Zedelgem
17-10-2018, 09:09 AM
Bericht: #61
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(17-10-2018 08:31 AM)Biff schreef:  
(16-10-2018 10:31 PM)jr02 schreef:  Volgend weekend eens Antwerpen een bezoekje brengen en eens proeven van de kookkunsten van Sergio in 'the Jane'...ang-el
Bedankt voor de tip!
Mooi!
Ben ik ook es benieuwd naar, de vrouw liet die naam reeds vallen voor volgend jaar Wink

Als je meer richting het Oosten van België wilt komen, raad ik Cuchara in Lommel aan.
Zelf al in een paar 1* zaken gaan eten en dit was het beste dat ik al gehad heb...
17-10-2018, 10:01 AM
Bericht: #62
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(16-10-2018 10:31 PM)jr02 schreef:  Ieder jaar staat er bij ons ook een toppertje op de planning. Volgend weekend eens Antwerpen een bezoekje brengen en eens proeven van de kookkunsten van Sergio in 'the Jane'...ang-el

Weinig kans dat er kookkunsten van Sergio aan te pas komen. Nick Bril runt de boel daar alleen, hij is de chef en leidt het restaurant. Sergio is in feite enkel zijn zakenpartner en medeaandeelhouder.

In mei 2017 een bezoekje gebracht. Wij hebben toen 220 pp betaald, apero + 9 gangen + basis wijnarrangement (ik herinner me nog Les 7 Vignes van Thivin) + degustief. Het aperitief toen wel gratis aangeboden gekregen, zou anders iets meer zijn geweest. Ik zie dat het menu nog wat is uitgebreid naar 11 gangen, waardoor de prijs ook wat hoger is, maar prijsniveau is niet veranderd (€1 55 voor 11 gangen ipv €130 voor 9).

De vriendin en ik vonden het alleszins een topervaring. Super locatie, losse sfeer en goede muziek (als je tenminste elektronische muziek weet te appreciëren). Wij hadden een reservatie om 19u en zijn rond middernacht naar huis gegaan, voldaan en een mooie ervaring rijker. Enjoy!
17-10-2018, 03:18 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-10-2018 om 03:19 PM door wvd.)
Bericht: #63
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(17-10-2018 10:01 AM)redacteur schreef:  
(16-10-2018 10:31 PM)jr02 schreef:  Ieder jaar staat er bij ons ook een toppertje op de planning. Volgend weekend eens Antwerpen een bezoekje brengen en eens proeven van de kookkunsten van Sergio in 'the Jane'...ang-el

Weinig kans dat er kookkunsten van Sergio aan te pas komen. Nick Bril runt de boel daar alleen, hij is de chef en leidt het restaurant. Sergio is in feite enkel zijn zakenpartner en medeaandeelhouder.

In mei 2017 een bezoekje gebracht. Wij hebben toen 220 pp betaald, apero + 9 gangen + basis wijnarrangement (ik herinner me nog Les 7 Vignes van Thivin) + degustief. Het aperitief toen wel gratis aangeboden gekregen, zou anders iets meer zijn geweest. Ik zie dat het menu nog wat is uitgebreid naar 11 gangen, waardoor de prijs ook wat hoger is, maar prijsniveau is niet veranderd (€1 55 voor 11 gangen ipv €130 voor 9).

De vriendin en ik vonden het alleszins een topervaring. Super locatie, losse sfeer en goede muziek (als je tenminste elektronische muziek weet te appreciëren). Wij hadden een reservatie om 19u en zijn rond middernacht naar huis gegaan, voldaan en een mooie ervaring rijker. Enjoy!

Sergio is niet enkel zakenpartner hoor, hij is hier samen met Nick nog actief bezig bij de creatie van nieuwe gerechten.
Ik vind de keuken van The Jane zeer creatief, een geheel eigen stijl en het was inderdaad 1 van mijn meest memorabele culinaire ervaringen. Die uitdrukking is trouwens erg van toepassing hier. En ik haat elektronische muziek, kan je weten...

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
18-10-2018, 09:49 AM
Bericht: #64
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(15-10-2018 08:21 PM)Biff schreef:  Hertog Jan, zaterdag 13 oktober.

Dag Biff, in je verslag klink je heel enthousiast.

Het was zeer duur, once in a lifetime, er was een Jaguar bij, je hebt een pak aangedaan, ...

Wat vond je eigenlijk van het eten?

Vond je dit op 3 sterren niveau? Was het sterrenverschil met 1 sterrenrestaurants ook op het bord te merken?
18-10-2018, 06:01 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-10-2018 om 06:05 PM door Biff.)
Bericht: #65
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(18-10-2018 09:49 AM)Corto schreef:  Wat vond je eigenlijk van het eten?
Vond je dit op 3 sterren niveau? Was het sterrenverschil met 1 sterrenrestaurants ook op het bord te merken?
Interessante vraag Corto!
5 hapjes, 5 voorgerechten, 1 hoofdgerecht, 2 desserts (die wij niet genomen hebben), kaas
Stuk voor stuk super lekker, smaakbommetjes, voldoende in hoeveelheid, …
Maar, dit voorjaar aten we ook in Pure C, en de gerechten van Syrco Bakker mogen daar gerust naast staan!
Het was de eerste 3* dat we deden dus vergelijken met een ander kunnen we niet.
Ik zei het vandaag nog op het werk, we aten zowel 1 als 2 als 3* en het verschil is echt miniem.
Waarop ze quoteren aangaande 1, 2 of 3* weet ik niet.
Conclusie: we aten in andere restaurants even lekker voor de helft van de prijs!

Edit: De sterren duiden op uitzonderlijke kwaliteit van een keuken. De sterren zijn in beginsel onafhankelijk van de categorie (het aantal bestekjes dus). Ze worden in de gids als volgt beschreven:
Eén ster
Een uitstekende keuken in zijn categorie (Une très bonne table dans sa catégorie).
Twee sterren
Een verfijnde keuken die een omweg waard is (Table excellente, mérite un détour).
Drie sterren
Een uitzonderlijke keuken die een reis waard is (Une des meilleures tables, vaut le voyage).
Bij de restaurants met één ster wordt uitdrukkelijk een relatie gelegd met de categorie waarin het restaurant is ondergebracht: het etablissement moet uitstekend zijn in zijn categorie. Die kan dus variëren van één bestekje tot vijf. Één ster zegt dus niet zomaar dat het om een goede keuken gaat, maar om een die eruit springt in vergelijking met restaurants uit dezelfde categorie. Aangezien de 'categorie' als regel overeenkomt met de prijsklasse, staat de enkele ster dus (onuitgesproken) voor een uitzonderlijke prijs/kwaliteitverhouding.[12]

Live your life to the fullest, because it only happens once...
18-10-2018, 07:23 PM
Bericht: #66
RE: Hertog Jan, Zedelgem
dé juiste vraag met een eerlijk antwoord, want je krijgt idd de indruk dat de sterren toegekend worden voor de totaalervaring en de details (zoals het krukje voor de handtas van vrouwlief enzv.)

zoals altijd kan vanaf pakweg één michelinster de prijs en de kwaliteit niet meer evenredig omhoog gaan, tiens vanwaar kennen we dat...

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
18-10-2018, 08:10 PM
Bericht: #67
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(18-10-2018 07:23 PM)Vince schreef:  dé juiste vraag met een eerlijk antwoord, want je krijgt idd de indruk dat de sterren toegekend worden voor de totaalervaring en de details (zoals het krukje voor de handtas van vrouwlief enzv.)

zoals altijd kan vanaf pakweg één michelinster de prijs en de kwaliteit niet meer evenredig omhoog gaan, tiens vanwaar kennen we dat...

Inderdaad, deed me ook denken aan het verhaal van de premier cru classés en de 2 tot 5emes... Smile
Veel dank voor het delen van je ervaringen, Biff, echt interessant (en leuk geschreven ;-) )

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
18-10-2018, 09:01 PM
Bericht: #68
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Tip:


La Grappe d'Or: Gastronomisch hotel restaurant Torgny België
http://www.lagrappedor.com/nl
18-10-2018, 11:11 PM
Bericht: #69
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(18-10-2018 07:23 PM)Vince schreef:  ………………………..
zoals altijd kan vanaf pakweg één michelinster de prijs en de kwaliteit niet meer evenredig omhoog gaan, tiens vanwaar kennen we dat...

I like that.
thumbsup

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
06-11-2018, 02:22 PM
Bericht: #70
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Nu ook te verkrijgen op Groupon met 40% korting slechts 351€ nu.... Te verkrijgen als ultiem cadeaubon. Zot zijn doet geen zeer maar is wel kostelijk.
06-11-2018, 03:22 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 06-11-2018 om 03:24 PM door shiraz.)
Bericht: #71
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Ik ben eens benieuwd naar hun prijzen van hun nieuwe concept L.E.S.S. by Hertog Jan en M.O.R.E. by Hertog Jan. Ik hoop vooral dat het niet LESS is voor de klant en MORE voor Hertog Jan.

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
07-11-2018, 02:07 PM
Bericht: #72
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(06-11-2018 03:22 PM)shiraz schreef:  Ik ben eens benieuwd naar hun prijzen van hun nieuwe concept L.E.S.S. by Hertog Jan en M.O.R.E. by Hertog Jan. Ik hoop vooral dat het niet LESS is voor de klant en MORE voor Hertog Jan.

Tongue
07-11-2018, 02:21 PM
Bericht: #73
RE: Hertog Jan, Zedelgem
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180525_03530678
https://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieu...35501.html
29-03-2019, 01:42 PM
Bericht: #74
RE: Hertog Jan, Zedelgem
https://www.l-e-s-s.be/nl/

Vandaag een lyrische bespreking van Bruno Vanspauwen in De Standaard.
29-03-2019, 06:09 PM
Bericht: #75
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(29-03-2019 01:42 PM)Corto schreef:  https://www.l-e-s-s.be/nl/

Vandaag een lyrische bespreking van Bruno Vanspauwen in De Standaard.

Toeval of niet, net terug van L.e.s.s....
Ik schrijf asap mijn bespreking. Klein voorsmaakje: Iets minder lyrisch.


Bijlagen Afbeeldingen
               
29-03-2019, 09:10 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-03-2019 om 09:12 PM door jr02.)
Bericht: #76
RE: Hertog Jan, Zedelgem
L.E.S.S Brugge

Vriendelijke ontvangst, keuze om plaats te nemen rond de open keuken of zoals wij opteerden een tafeltje van 2 aan de zijkant van het restaurant.
Modern concept, perfect afgewerkt maar de zon staat pal om 12u op de glaspartij van de uitbouw vooraan het restaurant. Deze tafeltjes werden dan ook het laatst ingenomen en zag je de mensen puffen van de hitte.

We zaten nog niet goed en wel of de vraag naar het aperitief kwam er; glaasje champagne? brut of rosé? Hij zag onze twijfel en vertelde ons dan maar aarzelend dat er meerdere keuze te vinden was qua reguliere aperitieven in de kaart.
De vrouw koos de Less twist of lemon (tonic met limoncello) 10€, ik hield het op de brut van André Clouet Silver 12€.
In de kaartWenst u een hapje bij de apero? In de kaart treft u de bites. Uitleg? Eeuh neen dat kregen we niet. Dan maar de Spicy Fried squid genomen (pikante in olie gebakken inktvis) Pittig evenals het sausje maar kon ons wel bekoren.

Heeft u al een keuze gemaakt? Eeuh neen, we zien hier dat u een lunch serveert? Ja, die hebben we ook.
Eeeuh, en wat mogen wij verwachten.
Eerlijk ik heb er geen idee van, ik zou het eens moeten vragen.
Nu om het kort te houden, we kregen een summiere uitleg. Intussen luisterden de buren mee want ook zij bleven op hun honger zitten qua info. De uitleg die we kregen was allesbehalve te begrijpen.
Enfin dit werd het:
- less burger classic style: Een stukje rund die smolt in de mond. Lekker
- gefrituurde kip: Pittige gefrituurde korst die de smaak van de kip deed verdwijnen. Geserveerd op tafel om dan zelf op te scheppen.
- Dessert mag u kiezen op de kaart: Less tartelette Snicker: Al de desserts staan klaar aan de ingang aan de bar, mooi in de zon watte. Uw keuze gemaakt, binnen de minuut aan tafel.
Wijn bij zowel voor- als hoofdgerecht: Augustus cabernet, merlot Spain 8€/glas

Wij misten de passie en de liefde voor het vak. Zowel Joachim als Gert waren aanwezig maar hielden zich vooral bezig met koffie drinken achter de bar. De desserten zien er uit alsof u ze gekozen heeft in de Ikea.
Het restaurant zat bomvol. Aan personeel absoluut geen gebrek. 5 in de zaal, 4 in de keuken en J&G.
Te opdringerig om te verkopen, pushen om de champagne te drinken. Geen amuse, geen brood (opleg 3.5€)
Love, eat, share and smile... te luidruchtig, te dicht op elkaar (met de buren) om echt liefde te voelen. Het eten is niet van dit niveau om de gehanteerde prijzen te vragen (prijzen zie website).
Share, ideaal concept met vrienden maar een tafeltje van 2 is daarvoor niet geschikt.
Smile,... tot je de rekening ziet 142€ voor een apero, lunch, 2 koffies en de naam dat je er geweest bent.
Onlangs in Blankenberge een mooie ontdekking gedaan: Cabo
Heel vriendelijk, vernieuwende moderne oprechte keuken, een garçon die wist wat er op uw bord lag. Lekkere wijntjes, aangenaam kader en heel rustig. Lunch met 2 personen: 110€ maar daar zaten 3 amuses in, 3 gangen lunch (35€), koffie en alle wijnen (20€).Allemaal heel verfijnd.
Maar ....vooral veel liefde voor het vak zat er in zijn gerechten Blush
30-03-2019, 11:13 AM
Bericht: #77
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Als ik dat zo lees, had je beter in een deftige brasserie een goeie steak-friet gaan eten en een lekker glas bier Confused.

When in doubt ... drink Pomerol !
30-03-2019, 11:16 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-03-2019 om 11:18 AM door Biff.)
Bericht: #78
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(15-10-2018 08:21 PM)Biff schreef:  De champagnekar komt langs, André Clouet blijkt de huischampagne te zijn.
Brut (25pp), rosé (30pp) of vintage (35pp) zijn er voor handen.
We kiezen beiden de Brut. Er wordt een royal glas ingeschonken.
Of hoe dezelfde champagne plots een 13tal euro goedkoper wordt...Rolleyes
(29-03-2019 09:10 PM)jr02 schreef:  ik hield het op de brut van André Clouet Silver 12€.

Live your life to the fullest, because it only happens once...
30-03-2019, 04:07 PM
Bericht: #79
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(30-03-2019 11:16 AM)Biff schreef:  
(15-10-2018 08:21 PM)Biff schreef:  De champagnekar komt langs, André Clouet blijkt de huischampagne te zijn.
Brut (25pp), rosé (30pp) of vintage (35pp) zijn er voor handen.
We kiezen beiden de Brut. Er wordt een royal glas ingeschonken.
Of hoe dezelfde champagne plots een 13tal euro goedkoper wordt...Rolleyes
(29-03-2019 09:10 PM)jr02 schreef:  ik hield het op de brut van André Clouet Silver 12€.

Amai...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
30-03-2019, 06:25 PM
Bericht: #80
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(30-03-2019 04:07 PM)Olivier schreef:  
(30-03-2019 11:16 AM)Biff schreef:  
(15-10-2018 08:21 PM)Biff schreef:  De champagnekar komt langs, André Clouet blijkt de huischampagne te zijn.
Brut (25pp), rosé (30pp) of vintage (35pp) zijn er voor handen.
We kiezen beiden de Brut. Er wordt een royal glas ingeschonken.
Of hoe dezelfde champagne plots een 13tal euro goedkoper wordt...Rolleyes
(29-03-2019 09:10 PM)jr02 schreef:  ik hield het op de brut van André Clouet Silver 12€.

Amai...

€25 per glas is niet niks. Ik begrijp dat je in een drie sterren ook wat aangepaste prijzen aan het niveau betaalt. En met 4 hapjes erbij misschien wel te begrijpen.
André Clouet is een wijnbouwer in Bouzy met vooral pinot noir in zijn cuvées. In de handel, te koop bij Bourgogne wijnen in Edegem aan €28,50. Lang geleden dat ik het nog geproefd heb maar was zeker niet slecht.
30-03-2019, 06:45 PM
Bericht: #81
RE: Hertog Jan, Zedelgem
[/quote]

€25 per glas is niet niks. Ik begrijp dat je in een drie sterren ook wat aangepaste prijzen aan het niveau betaalt. En met 4 hapjes erbij misschien wel te begrijpen.
André Clouet is een wijnbouwer in Bouzy met vooral pinot noir in zijn cuvées. In de handel, te koop bij Bourgogne wijnen in Edegem aan €28,50. Lang geleden dat ik het nog geproefd heb maar was zeker niet slecht.
[/quote]

De buurman bestelde een fles, 89€
De rozé kwam op 14€/glas.
01-04-2019, 02:49 PM
Bericht: #82
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Sorry, ik begrijp echt niet dat mensen zich laten blijven vangen door die omhoog geschreven poenpakker. Heeft niets met eerlijke keuken meer te maken. Als je gaat gaan eten, en je achteraf bedrogen voelt (wat meer en meer voorkomt), kan je beter zelf iets klaar maken thuis.

En rond Brugge, ga je gewoon naar de Siphon. Klaar is Kees.
01-04-2019, 03:21 PM
Bericht: #83
RE: Hertog Jan, Zedelgem
ik denk dat Shiraz het vorig jaar al in 't snot had:

"shiraz schreef:
Ik ben eens benieuwd naar hun prijzen van hun nieuwe concept L.E.S.S. by Hertog Jan en M.O.R.E. by Hertog Jan. Ik hoop vooral dat het niet LESS is voor de klant en MORE voor Hertog Jan."

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
03-07-2019, 08:54 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-07-2019 om 08:57 AM door Corto.)
Bericht: #84
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Voor wie de ondernemers Gert De Mangeleer en Joachim Boudens wil ondersteunen in hun nieuwste financiële project:

https://www.barbulot.be/nl/

http://www.vierbordjes.be/?p=foodnews_detail&id=487

Ik ben er van overtuigd dat ze zullen slagen in hun opzet om "volkse" producten naar een hoger prijsniveau te tillen.
03-07-2019, 10:15 AM
Bericht: #85
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(03-07-2019 08:54 AM)Corto schreef:  Ik ben er van overtuigd dat ze zullen slagen in hun opzet om "volkse" producten naar een hoger prijsniveau te tillen.

Big Grin

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-10-2020, 01:02 PM
Bericht: #86
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Laatste nieuwsbrief:

"

We komen naar Antwerpen!


Bijna drie jaar na de sluiting van ons driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem kondigen wij met veel fierheid en enthousiasme onze terugkeer naar de topgastronomie aan. Naast een tweede vestiging van Bar Bulot, openen wij in Antwerpen namelijk een gastronomisch restaurant die we 'Hertog Jan at Botanic Antwerp'zullen noemen. Beide zaken zullen hun onderdak vinden op de site van 'Botanic Sanctuary Antwerp', een vijfsterrenhotel met wellness- en meetingfaciliteiten dat in mei 2021 zijn deuren opent in het historische centrum van de stad.

Omdat (na even afstand genomen te hebben) de topgastronomie toch bleef wenken, denken we onszelf nog te kunnen overstijgen. Wij zijn ervan overtuigd dat we op deze bijzondere plaats het beste van onszelf zullen kunnen geven en zetten zo een nieuwe stap in ons boeiend parcours. Bij Hertog Jan at Botanic Antwerp zullen wij telkens twee weken per maand in hoogsteigen persoon onze gasten ontvangen. Het wordt een intieme zaak met 12 couverts in het historische kader van 'Botanic Sanctuary Antwerp', op de voormalige Elzenveld-site in Antwerpen. Met de heropleving van Hertog Jan in Antwerpen zullen we de sfeer van weleer herscheppen in een intiem kader met een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin.

Naast het gastronomische Hertog Jan openen wij op dezelfde site ook een tweede vestiging van Bar Bulot waar we, net zoals in Brugge, Frans-Belgische signatuurgerechten als tomaat garnaal en tournedos au poivre in een hedendaagse uitvoering zullen serveren. We zijn op dit moment nog volop op zoek naar het perfecte team om aan het roer te staan van Bar Bulot Antwerpen.

In de tussentijd kunt u uiteraard nog steeds terecht bij Bar Bulot en L.E.S.S. Eatery in Brugge
Tot gauw,

Gert & Joachim
"
10-10-2020, 01:31 PM
Bericht: #87
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Citaat:Het wordt een intieme zaak met 12 couverts

Amai! Die 12 couverts gaan serieus mogen betalen om dat winstgevend te maken.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
10-10-2020, 04:44 PM
Bericht: #88
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(10-10-2020 01:31 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Het wordt een intieme zaak met 12 couverts

Amai! Die 12 couverts gaan serieus mogen betalen om dat winstgevend te maken.

En het was al niet het meest voordelige sterrenrestaurant.... Confused

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
11-10-2020, 09:54 AM
Bericht: #89
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Ik vraag me af wat ze met hun "schuur" (de vroegere locatie van Hertog Jan) gaan doen waar ze zoveel geld in geïnvesteerd hebben.
11-10-2020, 10:08 AM
Bericht: #90
RE: Hertog Jan, Zedelgem
hawel, dat zijn die 12 couverts die dat allemaal gaan ophoesten

is het toeval dat Desmarault het voor bekeken houdt in Gent met een gelijkaardige 'intieme formule'?

ik denk daarom dat ze wijselijk naar A'pen uitwijken, er is daar een grotere kapitaalsvijver om in te vissen

Een anekdote van een foodiecollega van mij die een paar jaar terug naar Hertog Jan ging. Bij een bepaald gerecht kwamen ze langs met een truffel en een rasp. Of ze een vleugje truffel wensten? Hij was gelukkig getipt door iemand anders die zich had laten vangen en daarop wél was ingegaan; bleek bij afrekening dat er 40 euro pp. extra aangerekend werd voor de truffel... .

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"


Ga naar locatie: