wijnliefhebbers

Volledige versie: Sociando Mallet Haut Médoc
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
2007 is op dit moment geen hoogvlieger. Ik dronk em gisteren en vandaag, Tom T vorige week en hij was ook niet in de wolken...Sowieso schrijf ik em niet af want de 97 onlangs was wel de moeite. Ben es benieuwd...
(14-03-2015 08:16 PM)Kris schreef: [ -> ]2007 is op dit moment geen hoogvlieger. Ik dronk em gisteren en vandaag, Tom T vorige week en hij was ook niet in de wolken...Sowieso schrijf ik em niet af want de 97 onlangs was wel de moeite. Ben es benieuwd...

Heb de indruk dat meerdere 2007 jaargangen een beetje in een gesloten fase zitten, en wel eens langer dan verwacht zouden kunnen meegaan Wink
(14-03-2015 08:16 PM)Kris schreef: [ -> ]2007 is op dit moment geen hoogvlieger. Ik dronk em gisteren en vandaag, Tom T vorige week en hij was ook niet in de wolken...Sowieso schrijf ik em niet af want de 97 onlangs was wel de moeite. Ben es benieuwd...

'97 vond ik ook zeer de moeite... Betwijfel of 2007 die weg opgaat.
2007

Als degustatiewijn was deze voor mij inderdaad geen hoogvlieger... Bij het stukje gerijpte Holstein waren we unaniem, mooie wijn maar miste iets. Genoeg body om het eten te counteren, maar miste wat finesse.

Tgoh, het was leuk nog eens een BDX te drinken na een zeer lange tijd... Maar voor dat geld koop ik me toch liever andere wijntjes! Bewaarpotentieel? Nog een jaartje of 3 tot 5 denk ik?
2004

OK op dag 1, maar veel mooier en vrij typisch op dag2 en 3. Komt wel in orde!
Wanneer zou de 2010 op dronk zijn en tot wanneer zou de 2010 aan het einde van zijn hoogtepunt zijn?
(20-03-2015 01:44 AM)Vin1 schreef: [ -> ]Wanneer zou de 2010 op dronk zijn en tot wanneer zou de 2010 aan het einde van zijn hoogtepunt zijn?

Ik denk op zijn best tussen 2025 en 2035...
(20-03-2015 09:29 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(20-03-2015 01:44 AM)Vin1 schreef: [ -> ]Wanneer zou de 2010 op dronk zijn en tot wanneer zou de 2010 aan het einde van zijn hoogtepunt zijn?

Ik denk op zijn best tussen 2025 en 2035...

Allé, we kunnen beginnen met aftellen dan :-)
(20-03-2015 09:29 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(20-03-2015 01:44 AM)Vin1 schreef: [ -> ]Wanneer zou de 2010 op dronk zijn en tot wanneer zou de 2010 aan het einde van zijn hoogtepunt zijn?

Ik denk op zijn best tussen 2025 en 2035...

Wow, dat is nog wel even wachten.
Maar goed, wel iets om naar uit te kijken Slurp
1998 (thank you Kris!)
We zaten snel op het bwodo spoor maar dachten aan rechteroever omdat hij zo zwoel overkwam. Dus toch linkeroever? Warm jaar dan? Neenee zei de schenker , tis linker.
Weinig evolutie in kleur maar je zag wel wat braggel rondzweven int glas (lag waarschijnlijk al een paar maanden id koffer vd schenker :-). De neus gaf mooi rood fruit, wat sous bois en tertiaire geuren.
En wat een soepele mond voor een sociando :-) maar hij heeft dan ook al wel wat leeftijd.
Voor mij nu perfect rtd en een zéér mooie bordeaux!!
(11-04-2015 04:28 PM)Venne schreef: [ -> ]1998 (thank you Kris!)
We zaten snel op het bwodo spoor maar dachten aan rechteroever omdat hij zo zwoel overkwam. Dus toch linkeroever? Warm jaar dan? Neenee zei de schenker , tis linker.
Weinig evolutie in kleur maar je zag wel wat braggel rondzweven int glas (lag waarschijnlijk al een paar maanden id koffer vd schenker :-). De neus gaf mooi rood fruit, wat sous bois en tertiaire geuren.
En wat een soepele mond voor een sociando :-) maar hij heeft dan ook al wel wat leeftijd.
Voor mij nu perfect rtd en een zéér mooie bordeaux!!

1998 linkeroever komt er echt door nu... Redelijk onderschat volgens mij.
En viva Sociando!
(11-04-2015 04:54 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-04-2015 04:28 PM)Venne schreef: [ -> ]1998 (thank you Kris!)
We zaten snel op het bwodo spoor maar dachten aan rechteroever omdat hij zo zwoel overkwam. Dus toch linkeroever? Warm jaar dan? Neenee zei de schenker , tis linker.
Weinig evolutie in kleur maar je zag wel wat braggel rondzweven int glas (lag waarschijnlijk al een paar maanden id koffer vd schenker :-). De neus gaf mooi rood fruit, wat sous bois en tertiaire geuren.
En wat een soepele mond voor een sociando :-) maar hij heeft dan ook al wel wat leeftijd.
Voor mij nu perfect rtd en een zéér mooie bordeaux!!

1998 linkeroever komt er echt door nu... Redelijk onderschat volgens mij.
En viva Sociando!

Aah, Sociando Smile

Net eens gecheckt; heb NIKS meer liggen van 1998...
Algemeen niet veel meer van nineties.
(11-04-2015 04:28 PM)Venne schreef: [ -> ]1998 (thank you Kris!)
We zaten snel op het bwodo spoor maar dachten aan rechteroever omdat hij zo zwoel overkwam. Dus toch linkeroever? Warm jaar dan? Neenee zei de schenker , tis linker.
Weinig evolutie in kleur maar je zag wel wat braggel rondzweven int glas (lag waarschijnlijk al een paar maanden id koffer vd schenker :-). De neus gaf mooi rood fruit, wat sous bois en tertiaire geuren.
En wat een soepele mond voor een sociando :-) maar hij heeft dan ook al wel wat leeftijd.
Voor mij nu perfect rtd en een zéér mooie bordeaux!!

Dronk jaargang 1998 vorig jaar en deze was schitterend kreeg een mooie 91+! Sociando Mallet is Slurp
(11-04-2015 06:09 PM)Bert schreef: [ -> ]
(11-04-2015 04:54 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-04-2015 04:28 PM)Venne schreef: [ -> ]1998 (thank you Kris!)
We zaten snel op het bwodo spoor maar dachten aan rechteroever omdat hij zo zwoel overkwam. Dus toch linkeroever? Warm jaar dan? Neenee zei de schenker , tis linker.
Weinig evolutie in kleur maar je zag wel wat braggel rondzweven int glas (lag waarschijnlijk al een paar maanden id koffer vd schenker :-). De neus gaf mooi rood fruit, wat sous bois en tertiaire geuren.
En wat een soepele mond voor een sociando :-) maar hij heeft dan ook al wel wat leeftijd.
Voor mij nu perfect rtd en een zéér mooie bordeaux!!

1998 linkeroever komt er echt door nu... Redelijk onderschat volgens mij.
En viva Sociando!

Aah, Sociando Smile

Net eens gecheckt; heb NIKS meer liggen van 1998...
Algemeen niet veel meer van nineties.

Ik heb ook niks meer van dat millenium Cool
(12-04-2015 12:00 AM)Dave schreef: [ -> ]
(11-04-2015 06:09 PM)Bert schreef: [ -> ]
(11-04-2015 04:54 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-04-2015 04:28 PM)Venne schreef: [ -> ]1998 (thank you Kris!)
We zaten snel op het bwodo spoor maar dachten aan rechteroever omdat hij zo zwoel overkwam. Dus toch linkeroever? Warm jaar dan? Neenee zei de schenker , tis linker.
Weinig evolutie in kleur maar je zag wel wat braggel rondzweven int glas (lag waarschijnlijk al een paar maanden id koffer vd schenker :-). De neus gaf mooi rood fruit, wat sous bois en tertiaire geuren.
En wat een soepele mond voor een sociando :-) maar hij heeft dan ook al wel wat leeftijd.
Voor mij nu perfect rtd en een zéér mooie bordeaux!!

1998 linkeroever komt er echt door nu... Redelijk onderschat volgens mij.
En viva Sociando!

Aah, Sociando Smile

Net eens gecheckt; heb NIKS meer liggen van 1998...
Algemeen niet veel meer van nineties.

Ik heb ook niks meer van dat millenium Cool

Heb nog een hele horizontal klaarstaan, linker-tegen rechteroever... Cool
(12-04-2015 12:00 AM)Dave schreef: [ -> ]Ik heb ook niks meer van dat millenium Cool
Te drinken in de Siphon te Damme aan een beetje meer dan 60€ (de 2002 aan 52€ en die is ook niet slecht). Past wonderwel bij hun coq au vin aan 16€. Nooit wanhopen.
De 2011 verraste me enorm door zijn naar Sociando-normen ontiegelijk vroege toegankelijkheid en vlotte drinkbaarheid.
Gisteren eens een 2012 opengedaan en yep!, same story.
Niks droogtrekkend, geen bijtende tannines, geen ik-moet-tien-jaar-wachten gevoel. 'Gewoon' een smakelijke, goede Bdx.
Is de eigenzinnige Gautreau een andere weg ingeslaan?
Heeft hij toegegeven aan de wens van de reguliere wijnconsument?
Wat verandert een wijnboer dan aan zijn methode waaraan hij zo lang trouw was, vraag ik me dan af.
En wat geeft die wijn dan binnen 10j en binnen 20j, wordt dat drinking-window ook ingekort?
(16-05-2015 09:40 AM)Bert schreef: [ -> ]De 2011 verraste me enorm door zijn naar Sociando-normen ontiegelijk vroege toegankelijkheid en vlotte drinkbaarheid.
Gisteren eens een 2012 opengedaan en yep!, same story.
Niks droogtrekkend, geen bijtende tannines, geen ik-moet-tien-jaar-wachten gevoel. 'Gewoon' een smakelijke, goede Bdx.
Is de eigenzinnige Gautreau een andere weg ingeslaan?
Heeft hij toegegeven aan de wens van de reguliere wijnconsument?
Wat verandert een wijnboer dan aan zijn methode waaraan hij zo lang trouw was, vraag ik me dan af.
En wat geeft die wijn dan binnen 10j en binnen 20j, wordt dat drinking-window ook ingekort?

Zeer terechte vragen..!
Echt een eigenaardige wending...
Vooral dan het feit dat wellicht ook deze 2012, net zoals de 2011 blijkbaar wel bijzonder lekker was maar niet de indruk geeft veel materie te bezitten?
Ik tracht dan even terug te denken aan SM uit het verleden die ik jong dronk (de wijn jong bedoel ik, ikzelf was wel jonger dan vandaag maar niet écht jong meer Rolleyes )
De 2001 was moeilijk in zijn jeugd, groene paprika all over. Werd wel een topper ondertussen.
De 2002 ook redelijk stug dacht ik
2003 makkelijker en vol, typisch het jaartal
Van de 2004 herinner ik me een degustatie bij me thuis waar we hem zeer goed vonden maar met heel veel materie die nog moest openkomen, om op te bijten dus.
2006 leek me ook nogal moeilijk in zijn jeugd.
Sedertdien eigenlijk enkel nog de 2011 jong gedronken, zoals je zei, verrassend toegankelijk.
Zou Gautreau zijn rendementen verhoogd hebben...?
(16-05-2015 10:20 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-05-2015 09:40 AM)Bert schreef: [ -> ]De 2011 verraste me enorm door zijn naar Sociando-normen ontiegelijk vroege toegankelijkheid en vlotte drinkbaarheid.
Gisteren eens een 2012 opengedaan en yep!, same story.
Niks droogtrekkend, geen bijtende tannines, geen ik-moet-tien-jaar-wachten gevoel. 'Gewoon' een smakelijke, goede Bdx.
Is de eigenzinnige Gautreau een andere weg ingeslaan?
Heeft hij toegegeven aan de wens van de reguliere wijnconsument?
Wat verandert een wijnboer dan aan zijn methode waaraan hij zo lang trouw was, vraag ik me dan af.
En wat geeft die wijn dan binnen 10j en binnen 20j, wordt dat drinking-window ook ingekort?

Zeer terechte vragen..!
Echt een eigenaardige wending...
Vooral dan het feit dat wellicht ook deze 2012, net zoals de 2011 blijkbaar wel bijzonder lekker was maar niet de indruk geeft veel materie te bezitten?
Ik tracht dan even terug te denken aan SM uit het verleden die ik jong dronk (de wijn jong bedoel ik, ikzelf was wel jonger dan vandaag maar niet écht jong meer Rolleyes )
De 2001 was moeilijk in zijn jeugd, groene paprika all over. Werd wel een topper ondertussen.
De 2002 ook redelijk stug dacht ik
2003 makkelijker en vol, typisch het jaartal
Van de 2004 herinner ik me een degustatie bij me thuis waar we hem zeer goed vonden maar met heel veel materie die nog moest openkomen, om op te bijten dus.
2006 leek me ook nogal moeilijk in zijn jeugd.
Sedertdien eigenlijk enkel nog de 2011 jong gedronken, zoals je zei, verrassend toegankelijk.
Zou Gautreau zijn rendementen verhoogd hebben...?

Inderdaad, lekker zonder meer maar niet langer een wijn waarvan we zeggen dat hij genoeg materie bezit om de tand des tijds te doorstaan en in verscheidene fases te gaan evolueren, althans zo voelt het nu aan.
De 2011 vond ik wel nog een stuk beter dan de 2012. De neus van de 11 was veel interessanter dan bij de 12, meer een wow-gevoel.
Ik was ook idd gewend aan een moelijkere, stugge, droogtrekkende (2006 was daarin de king) wijn die pas na 8-10j begon open te komen om na 15j en meer (remember de 1975) fantastisch te zijn. Dat zie ik absoluut niet te gaan gebeuren met deze jongere jaargangen.
Ik vermoed dus idd een koerswijziging.
Wat precies gedaan wordt om tot dit nieuwe resultaat te komen? Weet ik niet... Waarschijnlijk idd alvast minder strenge selectie?

Op degustatie bij Boutelegier, eind dec14, vertelde de wijnbouwer van Côte Montpézat (Castillon) ook dat hij zijn wijn nu meer 'commercieel' maakte dan voorheen. Ook bij deze 2011 was ik verrast door de toegankelijkheid, daar waar ik op de 05 en 06 in kelder bijschreef; 10j laten liggen!
De man was er zich van bewust en wou meer de wens van de modale klant gaan volgen, die zijn wijn niet altijd meer 10j wil laten liggen vooraleer er te kunnen aan beginnen...
Is dat met de 2010 ook zo?
Smile vroeg ik me gisteren ook af, Venne,
maar had niet veel zin ook nog eens een 2010 te gaan opentrekken...

Iemand al de 2010 getest?
(16-05-2015 11:10 AM)Bert schreef: [ -> ]
(16-05-2015 10:20 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-05-2015 09:40 AM)Bert schreef: [ -> ]De 2011 verraste me enorm door zijn naar Sociando-normen ontiegelijk vroege toegankelijkheid en vlotte drinkbaarheid.
Gisteren eens een 2012 opengedaan en yep!, same story.
Niks droogtrekkend, geen bijtende tannines, geen ik-moet-tien-jaar-wachten gevoel. 'Gewoon' een smakelijke, goede Bdx.
Is de eigenzinnige Gautreau een andere weg ingeslaan?
Heeft hij toegegeven aan de wens van de reguliere wijnconsument?
Wat verandert een wijnboer dan aan zijn methode waaraan hij zo lang trouw was, vraag ik me dan af.
En wat geeft die wijn dan binnen 10j en binnen 20j, wordt dat drinking-window ook ingekort?

Zeer terechte vragen..!
Echt een eigenaardige wending...
Vooral dan het feit dat wellicht ook deze 2012, net zoals de 2011 blijkbaar wel bijzonder lekker was maar niet de indruk geeft veel materie te bezitten?
Ik tracht dan even terug te denken aan SM uit het verleden die ik jong dronk (de wijn jong bedoel ik, ikzelf was wel jonger dan vandaag maar niet écht jong meer Rolleyes )
De 2001 was moeilijk in zijn jeugd, groene paprika all over. Werd wel een topper ondertussen.
De 2002 ook redelijk stug dacht ik
2003 makkelijker en vol, typisch het jaartal
Van de 2004 herinner ik me een degustatie bij me thuis waar we hem zeer goed vonden maar met heel veel materie die nog moest openkomen, om op te bijten dus.
2006 leek me ook nogal moeilijk in zijn jeugd.
Sedertdien eigenlijk enkel nog de 2011 jong gedronken, zoals je zei, verrassend toegankelijk.
Zou Gautreau zijn rendementen verhoogd hebben...?

Inderdaad, lekker zonder meer maar niet langer een wijn waarvan we zeggen dat hij genoeg materie bezit om de tand des tijds te doorstaan en in verscheidene fases te gaan evolueren, althans zo voelt het nu aan.
De 2011 vond ik wel nog een stuk beter dan de 2012. De neus van de 11 was veel interessanter dan bij de 12, meer een wow-gevoel.
Ik was ook idd gewend aan een moelijkere, stugge, droogtrekkende (2006 was daarin de king) wijn die pas na 8-10j begon open te komen om na 15j en meer (remember de 1975) fantastisch te zijn. Dat zie ik absoluut niet te gaan gebeuren met deze jongere jaargangen.
Ik vermoed dus idd een koerswijziging.
Wat precies gedaan wordt om tot dit nieuwe resultaat te komen? Weet ik niet... Waarschijnlijk idd alvast minder strenge selectie?

Op degustatie bij Boutelegier, eind dec14, vertelde de wijnbouwer van Côte Montpézat (Castillon) ook dat hij zijn wijn nu meer 'commercieel' maakte dan voorheen. Ook bij deze 2011 was ik verrast door de toegankelijkheid, daar waar ik op de 05 en 06 in kelder bijschreef; 10j laten liggen!
De man was er zich van bewust en wou meer de wens van de modale klant gaan volgen, die zijn wijn niet altijd meer 10j wil laten liggen vooraleer er te kunnen aan beginnen...

Misschien off topic: maar is niet dit (wederom) een aanwijzing dat we onze "bewaarmanie" ten aanzien van Bordeaux stilaan achter ons moeten laten?

Ik suggereerde het al meermaals... maar ik heb het gevoel dat de gerijpte pareltjes en springlevende "museumstukken" die mensen als Don uit hun kelder kunnen opdiepen minder en minder van deze tijd zijn.

De "betere" Bordeaux, zeker in een goed en "klassiek" jaar, zal zeker zijn tijd nodig hebben en een mooie bewaarwijn blijven. Maar dat deze wijnen (zeker in mindere jaren) een decennium of meer nodig hadden om het beste van zichzelf te geven daar geloof ik vandaag niet meer in. Naar mijn gevoel worden deze wijnen evenals de vele goede "kleine" Bordeaux meer en meer gevinifieerd met het oog op relatief jong drinkplezier. Of deze wijnen daadwerkelijk veel minder bewaarpotentieel hebben zal enkel de toekomst vertellen vermoed ik...
(16-05-2015 01:17 PM)Innesto schreef: [ -> ]De "betere" Bordeaux, zeker in een goed en "klassiek" jaar, zal zeker zijn tijd nodig hebben en een mooie bewaarwijn blijven. Maar dat deze wijnen (zeker in mindere jaren) een decennium of meer nodig hadden om het beste van zichzelf te geven daar geloof ik vandaag niet meer in. Naar mijn gevoel worden deze wijnen evenals de vele goede "kleine" Bordeaux meer en meer gevinifieerd met het oog op relatief jong drinkplezier. Of deze wijnen daadwerkelijk veel minder bewaarpotentieel hebben zal enkel de toekomst vertellen vermoed ik...

2
Zou misschien wel kunnen: de 2004's die ik jong gedronken heb, hebben mij in veel gevallen beter gesmaakt dan na 10 jaar kelderrust.

Langs de andere kant zijn de Bdx's 2006 die ik jong heb gedronken bijna allemaal tegen gevallen.

2004 is wel de jongste Sociando die ik gedronken heb, dus kan ni echt vergelijken.
(16-05-2015 01:17 PM)Innesto schreef: [ -> ]Ik suggereerde het al meermaals... maar ik heb het gevoel dat de gerijpte pareltjes en springlevende "museumstukken" die mensen als Don uit hun kelder kunnen opdiepen minder en minder van deze tijd zijn.

De "betere" Bordeaux, zeker in een goed en "klassiek" jaar, zal zeker zijn tijd nodig hebben en een mooie bewaarwijn blijven. Maar dat deze wijnen (zeker in mindere jaren) een decennium of meer nodig hadden om het beste van zichzelf te geven daar geloof ik vandaag niet meer in. Naar mijn gevoel worden deze wijnen evenals de vele goede "kleine" Bordeaux meer en meer gevinifieerd met het oog op relatief jong drinkplezier. Of deze wijnen daadwerkelijk veel minder bewaarpotentieel hebben zal enkel de toekomst vertellen vermoed ik...

@ Innesto

Ik heb wijnen liggen van bv 2001, niet de grote namen uit Bordeaux die nu maar pas op hun beste zijn.( en 2001 was volgens de kenners toch geen topjaar)

En wat het bewaarpotentieel van de wijnen van de huidige generatie wil ik wel even het volgende aanhalen:

Hebben deze minder tannines dan vroeger?
Is hun aciditeit lager dan vroeger?
Zijn deze wijnen nu minder rijk aan fruit en bestanddelen?


Des te voller een wijn deze 3 kenmerken heeft en in evenwicht zijn des te meer verouderingspotentieel dat ik aan wijn geef.

Maar het is wel zo dat de dag van vandaag veel Bordeaux wijnen zodanig gemaakt worden dat velen in hun jeugd reeds aangenaam zijn. Nieuwe procedés van ontristing en persen hebben hier hun bijdrage geleverd. Stelige of scherpe tannines komen minder voor. Toch las ik onlangs dat een aantal jonge wijnbouwers de ontristing de rug toe keert.
Eerder deze week de 1970 gedronken.
Puur toeval.
Mijn schoonzus liet me weten paar vrienden over de vloer te krijgen met enkele flessen die ze uit 'oude' kelder hadden gekocht.
Ze stuurde me in de loop van die avond doodleuk berichtje dat die Chateau Nenin van 1974 wel nog lekker was...
Grmmmbbl - damn - f/*-, cu?, ...
en nog meer vloeken volgden...
Ik schreef ludiek berichtje terug dat bij al die oude wijn de laatste 30% van die fles toch niet meer ok was en dat ze die bij mij mocht afzetten...
En zo geschiedde Smile

Ik kreeg die flessen hier woensdagavond; ze waren maandagavond geopend.
De Nenin 1974 was in de neus nog ok, maar was in de mond aan het wegebben.
Die Sociando... Ze hadden er niet eens een kurk op gezet en die 45-jarige wijn was nog goed, man! In de neus een expressieve herfstneus met zoetigheid. In de mond was die niet plat, er viel nog materie aan te treffen. Die was gewoon nog aangenaam te drinken!
Na twee glazen viel ik wel liever terug op een frisse, jonge Haut-Médoc (Ch de Lamarque 2012) die ik ook geopend had, maar toch.
Het is steeds een fantastische ervaring zo'n oude wijn te kunnen proeven als daar nog iets in zit, dat werkt steeds verbazend en dan leg ik mijn hoed af voor die wijnmakers... Chapeau.
En dat is gegarandeerd prijs met Sociando Mallet! Drink een bejaarde SM en telkens sta je versteld.

De dag erna (drie dagen na het openen van een 45-jarige fles die 2 van die 3 dagen niet eens een kurkstop kreeg) was die wijn nog steeds genietbaar.
Ik ben ervan overtuigd dat enkele uren nadat die fles geopend werd, die wijn subliem was, maar daar was ik dus niet bij...

Sociando: zal steeds één van mij favorieten blijven
(30-05-2015 01:10 AM)Bert schreef: [ -> ]Eerder deze week de 1970 gedronken.
Puur toeval.
Mijn schoonzus liet me weten paar vrienden over de vloer te krijgen met enkele flessen die ze uit 'oude' kelder hadden gekocht.
Ze stuurde me in de loop van die avond doodleuk berichtje dat die Chateau Nenin van 1974 wel nog lekker was...
Grmmmbbl - damn - f/*-, cu?, ...
en nog meer vloeken volgden...
Ik schreef ludiek berichtje terug dat bij al die oude wijn de laatste 30% van die fles toch niet meer ok was en dat ze die bij mij mocht afzetten...
En zo geschiedde Smile

Ik kreeg die flessen hier woensdagavond; ze waren maandagavond geopend.
De Nenin 1974 was in de neus nog ok, maar was in de mond aan het wegebben.
Die Sociando... Ze hadden er niet eens een kurk op gezet en die 45-jarige wijn was nog goed, man! In de neus een expressieve herfstneus met zoetigheid. In de mond was die niet plat, er viel nog materie aan te treffen. Die was gewoon nog aangenaam te drinken!
Na twee glazen viel ik wel liever terug op een frisse, jonge Haut-Médoc (Ch de Lamarque 2012) die ik ook geopend had, maar toch.
Het is steeds een fantastische ervaring zo'n oude wijn te kunnen proeven als daar nog iets in zit, dat werkt steeds verbazend en dan leg ik mijn hoed af voor die wijnmakers... Chapeau.
En dat is gegarandeerd prijs met Sociando Mallet! Drink een bejaarde SM en telkens sta je versteld.

De dag erna (drie dagen na het openen van een 45-jarige fles die 2 van die 3 dagen niet eens een kurkstop kreeg) was die wijn nog steeds genietbaar.
Ik ben ervan overtuigd dat enkele uren nadat die fles geopend werd, die wijn subliem was, maar daar was ik dus niet bij...

Sociando: zal steeds één van mij favorieten blijven

Schitterend, oude Bordeaux Heart
Daarnet een halfje 2010 met Gerten.
Geen notities genomen maar een wijn die zeer toegankelijk was, bijna commercieel, maar met een diepte, evenwicht en complexiteit om u tegen te zeggen.
92
waar vinden jullie die halve flesjes?
(18-06-2015 08:08 PM)rik schreef: [ -> ]waar vinden jullie die halve flesjes?

Bij Thienpont, hof te Cattebeke.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Koppelingen