wijnliefhebbers

Volledige versie: Nieuws, artikels.
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
(18-08-2017 12:08 PM)Lektr schreef: [ -> ]
(18-08-2017 11:54 AM)wvd schreef: [ -> ]
(17-08-2017 07:52 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(17-08-2017 11:49 AM)wvd schreef: [ -> ]Een echte, "levende" kelder is toch altijd wat rommelig, niet?

Klopt ... en waar het altijd leuk is om een fles te vinden die werd geacht verloren / gedronken te zijn !!!!

Klopt. Af en toe eens "reorganiseren", liefst begin herfst en dan alles klaar zetten wat op moet. In mijn kelder zijn nog van die oude, veel te grote gemetste vakken en daar liggen een beetje per soort alle wijnen door elkaar. Aan de achterste is dan al niet meer aan te geraken en als de jonge bewaarwijn binnenkomt moet je wel alles opnieuw ordenen. Duurt dagen, zalig gewoon, binnenkort weer eens aan beginnen.

Hi Wvd,

Ik vraag mij al langer af of het "reorganiseren" niet moet worden beperkt tot een minimum?
Kwestie van de wijn zo lang mogelijk te laten rusten, ik vermoed dat 1x per jaar geen kwaad kan.
Ik kom er zo goed als nooit aan, maar ik heb dan ook nog maar een bescheidde keldertje.

Thanks.
Bij reorganiseren moet je natuurlijk niet al je flessen gaan opschudden, maar zelfs al gebeurt dat, dat brengt enkel wat bezinksel in beweging en de eerste weken gaat je wijn wat troebel zijn, maar dar heeft geen impact op de kwaliteit. Wijn is echt wel sterker dan velen lijken te denken.
(18-08-2017 01:55 PM)wvd schreef: [ -> ]
(18-08-2017 12:08 PM)Lektr schreef: [ -> ]
(18-08-2017 11:54 AM)wvd schreef: [ -> ]
(17-08-2017 07:52 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(17-08-2017 11:49 AM)wvd schreef: [ -> ]Een echte, "levende" kelder is toch altijd wat rommelig, niet?

Klopt ... en waar het altijd leuk is om een fles te vinden die werd geacht verloren / gedronken te zijn !!!!

Klopt. Af en toe eens "reorganiseren", liefst begin herfst en dan alles klaar zetten wat op moet. In mijn kelder zijn nog van die oude, veel te grote gemetste vakken en daar liggen een beetje per soort alle wijnen door elkaar. Aan de achterste is dan al niet meer aan te geraken en als de jonge bewaarwijn binnenkomt moet je wel alles opnieuw ordenen. Duurt dagen, zalig gewoon, binnenkort weer eens aan beginnen.

Hi Wvd,

Ik vraag mij al langer af of het "reorganiseren" niet moet worden beperkt tot een minimum?
Kwestie van de wijn zo lang mogelijk te laten rusten, ik vermoed dat 1x per jaar geen kwaad kan.
Ik kom er zo goed als nooit aan, maar ik heb dan ook nog maar een bescheidde keldertje.

Thanks.
Bij reorganiseren moet je natuurlijk niet al je flessen gaan opschudden, maar zelfs al gebeurt dat, dat brengt enkel wat bezinksel in beweging en de eerste weken gaat je wijn wat troebel zijn, maar dar heeft geen impact op de kwaliteit. Wijn is echt wel sterker dan velen lijken te denken.

Hi Wvd,
Bedankt voor je expertise!
Binnenkort ook maar eens wat gaan schuiven Big Grin
(18-08-2017 02:19 PM)Lektr schreef: [ -> ]
(18-08-2017 01:55 PM)wvd schreef: [ -> ]
(18-08-2017 12:08 PM)Lektr schreef: [ -> ]
(18-08-2017 11:54 AM)wvd schreef: [ -> ]
(17-08-2017 07:52 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(17-08-2017 11:49 AM)wvd schreef: [ -> ]Een echte, "levende" kelder is toch altijd wat rommelig, niet?

Klopt ... en waar het altijd leuk is om een fles te vinden die werd geacht verloren / gedronken te zijn !!!!

Klopt. Af en toe eens "reorganiseren", liefst begin herfst en dan alles klaar zetten wat op moet. In mijn kelder zijn nog van die oude, veel te grote gemetste vakken en daar liggen een beetje per soort alle wijnen door elkaar. Aan de achterste is dan al niet meer aan te geraken en als de jonge bewaarwijn binnenkomt moet je wel alles opnieuw ordenen. Duurt dagen, zalig gewoon, binnenkort weer eens aan beginnen.

Hi Wvd,

Ik vraag mij al langer af of het "reorganiseren" niet moet worden beperkt tot een minimum?
Kwestie van de wijn zo lang mogelijk te laten rusten, ik vermoed dat 1x per jaar geen kwaad kan.
Ik kom er zo goed als nooit aan, maar ik heb dan ook nog maar een bescheidde keldertje.

Thanks.
Bij reorganiseren moet je natuurlijk niet al je flessen gaan opschudden, maar zelfs al gebeurt dat, dat brengt enkel wat bezinksel in beweging en de eerste weken gaat je wijn wat troebel zijn, maar dar heeft geen impact op de kwaliteit. Wijn is echt wel sterker dan velen lijken te denken.

Hi Wvd,
Bedankt voor je expertise!
Binnenkort ook maar eens wat gaan schuiven Big Grin

Ja, om de zoveel tijd je flessen remueren hé (zoals iemand me onlangs vroeg.. ) Wink
(18-08-2017 02:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(18-08-2017 02:19 PM)Lektr schreef: [ -> ]
(18-08-2017 01:55 PM)wvd schreef: [ -> ]
(18-08-2017 12:08 PM)Lektr schreef: [ -> ]
(18-08-2017 11:54 AM)wvd schreef: [ -> ]
(17-08-2017 07:52 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(17-08-2017 11:49 AM)wvd schreef: [ -> ]Een echte, "levende" kelder is toch altijd wat rommelig, niet?

Klopt ... en waar het altijd leuk is om een fles te vinden die werd geacht verloren / gedronken te zijn !!!!

Klopt. Af en toe eens "reorganiseren", liefst begin herfst en dan alles klaar zetten wat op moet. In mijn kelder zijn nog van die oude, veel te grote gemetste vakken en daar liggen een beetje per soort alle wijnen door elkaar. Aan de achterste is dan al niet meer aan te geraken en als de jonge bewaarwijn binnenkomt moet je wel alles opnieuw ordenen. Duurt dagen, zalig gewoon, binnenkort weer eens aan beginnen.

Hi Wvd,

Ik vraag mij al langer af of het "reorganiseren" niet moet worden beperkt tot een minimum?
Kwestie van de wijn zo lang mogelijk te laten rusten, ik vermoed dat 1x per jaar geen kwaad kan.
Ik kom er zo goed als nooit aan, maar ik heb dan ook nog maar een bescheidde keldertje.

Thanks.
Bij reorganiseren moet je natuurlijk niet al je flessen gaan opschudden, maar zelfs al gebeurt dat, dat brengt enkel wat bezinksel in beweging en de eerste weken gaat je wijn wat troebel zijn, maar dar heeft geen impact op de kwaliteit. Wijn is echt wel sterker dan velen lijken te denken.

Hi Wvd,
Bedankt voor je expertise!
Binnenkort ook maar eens wat gaan schuiven Big Grin

Ja, om de zoveel tijd je flessen remueren hé (zoals iemand me onlangs vroeg.. ) Wink

Ah, heb je Selosse in de kelder? Wink
If You Had a Wine Job, What Would It Be?

http://winefolly.com/tutorial/if-you-had...low-chart/

Grtz
(19-08-2017 11:48 AM)fleer schreef: [ -> ]If You Had a Wine Job, What Would It Be?

http://winefolly.com/tutorial/if-you-had...low-chart/

Grtz

Leuk, ik kom uit bij mezelf! Alleen, "prepared to drop 50K-100K" lijkt me ietwat optimistisch Sad
(19-08-2017 11:54 AM)wvd schreef: [ -> ]
(19-08-2017 11:48 AM)fleer schreef: [ -> ]If You Had a Wine Job, What Would It Be?

http://winefolly.com/tutorial/if-you-had...low-chart/

Grtz

Leuk, ik kom uit bij mezelf! Alleen, "prepared to drop 50K-100K" lijkt me ietwat optimistisch Sad

Ik raak alleen maar verstrengeld... wine teacher staat er trouwens niet bij Huh
(19-08-2017 11:48 AM)fleer schreef: [ -> ]If You Had a Wine Job, What Would It Be?

http://winefolly.com/tutorial/if-you-had...low-chart/

Grtz

Ik heb blijkbaar aanleg tot oenoloog Sleepy
(19-08-2017 01:21 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-08-2017 11:54 AM)wvd schreef: [ -> ]
(19-08-2017 11:48 AM)fleer schreef: [ -> ]If You Had a Wine Job, What Would It Be?

http://winefolly.com/tutorial/if-you-had...low-chart/

Grtz

Leuk, ik kom uit bij mezelf! Alleen, "prepared to drop 50K-100K" lijkt me ietwat optimistisch Sad

Ik raak alleen maar verstrengeld... wine teacher staat er trouwens niet bij Huh

Blogger wel, da's misschien nog iets....? Wink
(19-08-2017 04:10 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-08-2017 01:21 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-08-2017 11:54 AM)wvd schreef: [ -> ]
(19-08-2017 11:48 AM)fleer schreef: [ -> ]If You Had a Wine Job, What Would It Be?

http://winefolly.com/tutorial/if-you-had...low-chart/

Grtz

Leuk, ik kom uit bij mezelf! Alleen, "prepared to drop 50K-100K" lijkt me ietwat optimistisch Sad

Ik raak alleen maar verstrengeld... wine teacher staat er trouwens niet bij Huh

Blogger wel, da's misschien nog iets....? Wink

Schitterend idee!! Ik begin er meteen aan! wijn
Best Wineries to Visit in Tuscany;

http://www.foodandwine.com/slideshows/be...3268450799

Grtz
Top 6 Wine Faults: Their Causes & How to Identify them?

http://socialvignerons.com/2015/10/15/to...tify-them/


Grtz
Ter info ..... ik vermoed dat ze wel verzekerd zijn, maar dan toch ..... banghead

[attachment=2755]

Mathijs
Lang interview met de Nederlandse wijnschrijver Harold Hamersma: http://www.nporadio1.nl/nooit-meer-slape...d-hamersma
Ze krijgen er niet genoeg van ... persoonlijk vind ik de wijn 'speciaal', vooral de smaak is uniek ... de witte heeft echt een meerwaarde, zo is Trenzado p/k een aanrader.

The Tenerife Wine Odyssey ~ Exploring the Wines of Suertes del Marques…

https://gregsherwoodmw.com/2017/08/22/th...l-marques/

Grtz
(23-08-2017 10:46 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]Lang interview met de Nederlandse wijnschrijver Harold Hamersma: http://www.nporadio1.nl/nooit-meer-slape...d-hamersma

Kan goed zeveren ... waarschijnlijk kan hij beter schrijven dan proeven.
Wij hebben er in België ook zo ene ... maar ja, de supermarkten moeten hun stickers toch kunnen plakken en zo is iedereen gelukkig.

Grtz
(23-08-2017 10:46 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]Lang interview met de Nederlandse wijnschrijver Harold Hamersma: http://www.nporadio1.nl/nooit-meer-slape...d-hamersma

thank you voor de tip, ga dat deze avond eens bekijken - Hamersma is een heel speciale gast met een zeer onderkoeld gevoel voor humor, in mijn wijnlessen toon ik altijd dit filmpje over wijn en gezondheid:

https://m.youtube.com/watch?v=PEqVS5PLmho
(31-08-2017 04:10 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]https://www.volkskrant.nl/koken-en-eten/...~a4514187/

Goed om weten, heb deze misvatting al ook veel verkondigd Rolleyes
(31-08-2017 07:54 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(31-08-2017 04:10 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]https://www.volkskrant.nl/koken-en-eten/...~a4514187/

Goed om weten, heb deze misvatting al ook veel verkondigd Rolleyes
Vooruitschrijdend inzicht...
Geen idee of iemand hier op zit te wachten, maar: https://www.parool.nl/kunst-en-media/ook...0aadf41783
(14-09-2017 05:00 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Geen idee of iemand hier op zit te wachten, maar: https://www.parool.nl/kunst-en-media/ook...0aadf41783

Op dat tweede glas? Ja hoor, om nog niet te spreken over t derde en vierde ;-)
Do ‘wine legs’ mean a better wine?

http://www.decanter.com/learn/advice/do-...m=referral

Grtz
Bio wijn in Frankrijk;
(18-09-2017 11:17 AM)fleer schreef: [ -> ]Bio wijn in Frankrijk;

Zeer interessant! Kunnen we daar conclusies aan verbinden?
Bvb. meer bio waar er minder rot is vanwege minder regen, meer wind, minder gevoelige druiven? Of meer wil bij de wijnbouwer of kleinere bedrijven of meer financiële mogelijkheden of.....?
(18-09-2017 11:30 AM)wvd schreef: [ -> ]
(18-09-2017 11:17 AM)fleer schreef: [ -> ]Bio wijn in Frankrijk;

Zeer interessant! Kunnen we daar conclusies aan verbinden?
Bvb. meer bio waar er minder rot is vanwege minder regen, meer wind, minder gevoelige druiven? Of meer wil bij de wijnbouwer of kleinere bedrijven of meer financiële mogelijkheden of.....?

Voor Europa geldt meer bio hoe zuidelijker je gaat.

Grtz
The winery of the future;

Dit is dan ook nog een mooi gemaakte presentatie,

https://www.digitaltrends.com/cool-tech/...5672635312

Grtz
(18-09-2017 11:43 AM)fleer schreef: [ -> ]........
The winery of the future;

Dit is dan ook nog een mooi gemaakte presentatie,

https://www.digitaltrends.com/cool-tech/...5672635312

Grtz

Ideaal decor om in een nieuwe James Bond film te verwerken.Wink
Ik zie dit al gebeuren.Rolleyes
Voorzichtig als je verbeurd verklaarde flessen koopt...

http://www.hln.be/hln/nl/3804/Belgie/vid...ging.dhtml
The Champagnist: Tasting champagnes in Amsterdam;

http://www.perswijn.nl/artikel/the-champ...amsterdam/
Wijngaarden en bosbranden: Gerookte toetsen a gogo

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/09/27/...aar-maken/
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Koppelingen