Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
04-06-2018, 09:56 PM
Bericht: #91
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(16-05-2018 10:00 AM)redacteur schreef:  Interessante longread over dit thema in The Guardian:

https://www.theguardian.com/news/2018/ma...tural-wine

Zeer interessant artikel, bedankt voor het delen.

Wat me in deze discussie steeds opvalt is de zwart-wit tegenstelling en dat komt ook in het artikel terug. Er zijn voor of tegenstanders van natuurwijnen en weinig er tussen in. Waarschijnlijk ben ik daar gewoon niet principieel genoeg voor.

Een geweldige wijn is niet geweldig omdat het wel of geen natuurwijn is, zoveel factoren spelen daarvoor mee. In beide categorieen heb ik fantastische wijnen gedronken. Toch lijk je een natuurwijn altijd te kunnen herkennen, alhoewel ik daarvoor nooit echt proef op de som heb genomen om eerlijk te zijn. Wel denk ik dat er bij natuurwijn wat meer makers bij zitten die wellicht wat minder 'professioneel' (bij gebrek aan beter woord) zijn, zeker omdat ze zelden in de goedkope categorie vallen.

Overigens waar ik me wel aan stoor, is dat veel regels zijn opgesteld om het de consument makkelijk te maken en niet perse om de kwaliteit te waarborgen. Want owee, als de favoriete druif uit het favoriete gebied van de consument eens wat anders smaakt. (maargoed, de ondernemer in min zou hetzelfde doen)
05-06-2018, 06:48 AM
Bericht: #92
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
https://www.nytimes.com/2018/05/26/opini...wines.html
05-06-2018, 07:25 AM
Bericht: #93
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(04-06-2018 09:56 PM)UC schreef:  Een geweldige wijn is niet geweldig omdat het wel of geen natuurwijn is, zoveel factoren spelen daarvoor mee. In beide categorieen heb ik fantastische wijnen gedronken.

thumbsup

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
05-06-2018, 08:11 AM
Bericht: #94
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
Ik denk dat mensen soms te veel focussen op de 'nieuwe' natuurlijke wijnmakers en te snel voorbijgaan aan de domeinen die al sinds jaar en dag zo werken. Dit heeft natuurlijk wel een invloed op smaakperceptie, gezien ervaring in het maken van wijn toch steeds een factor is die significant bijdraagt aan de kwaliteit ervan.

Op Le Nez Dans Le Vert in de Jura stonden bijvoorbeeld verbazend veel domeinen die ofwel recent waren opgestart, ofwel sinds kort 'natuurlijk' waren beginnen te werken (na bijvoorbeeld jarenlang aan een coöperatieve te hebben geleverd). Er zijn altijd een aantal bandwagonjumpers die niet representatief zijn voor wat natuurlijke wijn kan zijn, maar helaas is het moeilijk om deze te identificeren, wat dan ook bij kan dragen aan een (negatieve) perceptie van het volledige aanbod van natuurlijke wijn (hier werd ooit een nobelprijs mee gewonnen: https://www.economist.com/node/813705).

Naar natuurlijke wijn herkennen toe had ik onlangs een gesprek met een Engelse blogger die naar eigen vaststelling slechts weinig natuurlijke wijnbouwers aantrof in de Moezel. Pech voor hem dat dit op het moment mijn dada is, want ik kon hem er meteen tien meer geven, die puur op werkwijze in de wijngaard en graad van interventie in de vinificatie als natuurlijk konden worden beschouwd. Het enige verschil is dat hun wijnen niet beantwoorden aan het verwachte smaakpatroon van een natuurlijke wijn, en eerder aansloten bij de speels-fruitig-frisse stijl die je verwacht van de Moezel. De perceptie van wat een natuurlijke wijn zou moeten zijn verwarren met de realiteit van wat het kan zijn doet de natural wine cause niet altijd veel goeds.
05-06-2018, 12:37 PM
Bericht: #95
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
@Kupers
10 natuurlijke wijnbouwers in de Moezel?
Ik ken er 1 en nog eentje maakt 2 cuvees natuurlijk.

Dan wil ik die graag leren kennen en proeven :-)

Wine is sunlight , held together by water !
05-06-2018, 01:44 PM
Bericht: #96
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
top of my head:
Weiser-Kunstler
Clemens Busch
Hofgut Falkenstein
Staffelterhof
Materne & Schmitt
Heymann-Lowenstein
Meulenhof
Trossen
Kloster Ebernach
Ulli Stein

Op basis van:
manier van werken in de wijngaard, gebruik van wilde gisten, non-interventie in de vinificatie en geraisoneerd zwavelen (<70mg indien droog, natuurlijk meer voor zoet).
05-06-2018, 03:31 PM
Bericht: #97
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
Hallo Kupers , deze ken ik niet allemaal maar zijn toch niet natuurlijk?

Enkel Rudi T. en Staffelterhof hun cuvees Madcap Magnus en Little Bastard zijn natuur.

70mg is niet natuur hé , 30a40mg max
Demeter mag zelfs 70-90mg

Clemens is wel goed bezig en Ulrich Stein wil ik ook wel eens ontdekken.

Ik wil hiermee niet zeggen dat de domeinen die je opnoemde geen goede wijnen maken maar ze zijn niet echt natuur... Maar definitie van Natuurlijke wijn ... we struggelen er bij Raisin ook al een tijdje over. Voor mij moet er niet echt een definitie komen want dan gaan ze daar naartoe werken ipv gewoon te doen waar ze goed in zijn :-)

Wine is sunlight , held together by water !
05-06-2018, 03:51 PM
Bericht: #98
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
Ik had me wel verwacht aan een dergelijke reactie, en ik ben het met je eens. Mijn persoonlijke leidraad blijft RAW, waar het charter internationaal gezien toch een geode poging was een kader te creëren:

Citaat:All wines presented at RAW WINE have to meet the following criteria:
•The entirety of the domaine from which the grapes are issued must be farmed organically and/or biodynamically.]
•Grapes must be hand-harvested.
•No yeasts may be added, except in the case of the second fermentation of sparkling wines, when neutral yeasts may be used. This information will be included in the catalogue.
•No blocked malolactic fermentation.
•No winemaking additives (yeasts, enzymes, vitamins, lysozymes etc) may be used in the cellar except for low levels of sulfites. You will be asked to supply analysis paperwork detailing total levels of sulfites for each wine you are presenting at RAW WINE. These levels will be included in the RAW WINE catalogue and on the RAW WINE website. If you do not add any sulfites whatsoever, the mention “no added sulfites” will appear instead but we do require analyses and the total SO2 will appear on the wine’s information.

** Please note: no sulphite totals may exceed 70 mg/L regardless of colour or style.
•No ‘heavy-manipulation’ has been carried out using winemaking gadgetry such as reverse osmosis, cryo-extraction, spinning cone, and so forth.
•No sterile filtration or pasteurisation.
•Most of the wines showcased will not have been fined or filtered. If your wine has been fined or filtered, it will be clearly labeled as such. Only vegan or vegetarian friendly fining agents allowed.
•Wines in the catalogue and online will be marked as NOT ‘suitable for vegetarians’ and/or ‘suitable for vegans’ when applicable. You will therefore be asked to give us the type of fining agent used which will be mentioned in the RAW WINE catalogue and on the RAW WINE website.

Het is wel zoals je zegt niet altijd een goede zaak om de dingen te benoemen omdat dit de aanzet kan zijn tot een verenging (genre "gij werkt in het kader van RAW? Dat is toch niet echt natuur, ik voeg geen sulfiet toe en ik doe aan 1000 dagen schilmaceratie, ik ben pas diehard natuur"). Dit is een wedloop die eindigt bij druivensap met 4.5% alcohol (zover gaan de meeste wilde gisten uit de wijngaard), wat nu wel een fancy versie is van kidibull, maar niet op en top om te drinken.
05-06-2018, 04:07 PM
Bericht: #99
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
Right man! Fancy Kidibull :-)
Maar in RAW staat 'totale" sulfiet , dus ook diegene die al natuurlijk aanwezig is? Ik ben geen chemicus
Gaat mij om toegevoegde sulfiet. En doen als het nodig is maar gewoon niet te veel
Ne gezonde wijngaard in evenwicht hebben toch gisten die meer alco maken dacht ik.

Soit , gewoon veel proeven en ontdekken

Wine is sunlight , held together by water !
06-06-2018, 11:01 AM
Bericht: #100
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
In principe can enkel Saccharomyces Cerivisiae het overleven >5% alcohol. Er bestaan natuurlijk verschillende stammen van deze gist die natuurlijk voorkomen in zowel wijngaard als wijnkelder en die op het moment dat de 5% wordt gehaald voldoende aanwezig zouden moeten zijn om de gisting te laten verderlopen (risico op bacteriële besmetting of niet-gewenste gisten zoals brettanomyces verhoogt indien de gisting stilvalt).

In een artikel van Jamie Goode werd gekeken hoe uniek de meeste stammen van Saccharomyces Cerivisiae nu eigenlijk zijn. Gezien het gebruik van cultuurgisten en gezien dit een gistsoort is die zich gemakkelijk voortplant, is het niet onlogisch te denken dat de stam die een natuurlijke wijnmaker gebruikt wel eens zijn oorsprong kan hebben gevonden in het zakje gedroogde gist dat zijn conventionele buurman opentrekt om zijn wijn te maken. Ik zal kijken of ik het terugvind, maar ik herinner me vaag dat zelfs tot in Nieuw-Zeeland verbazend veel gelijkenissen werden gevonden tussen 'wilde gisten', en wat in Europa courant door Lallemand wordt verkocht.

en doen als het nodig is maar gewoon niet te veel is toch wel een beetje de vaagheid ten top, wijsheid die enkel op de bodem van de fles kan worden gevonden lijkt me Slurp.
07-06-2018, 05:33 PM
Bericht: #101
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
Staat in chapter 16 :-)
Jamie praat met Joly en Perrin... da zijn mannen die er wa van weten... beetje commercieel toch?
Maar dan zou ik toch eens babbelen met de echten op dit gebied.

En dit gaat allemaal niet van vandaag op morgen... trial and error en a lot of buikgevoel en het in de vingers hebben.

Stam is pied de cuve ?

Wine is sunlight , held together by water !
07-06-2018, 05:55 PM
Bericht: #102
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
Stam als in andere tak binnen de familie Saccharomyces Cerivisiae.

Pas op, ik zeg niet dat er geen 'natuurlijke' vormen van SC voorkomen. Feit is alleen dat wijdverspreid gebruik van een zich snel voortplantende gist nu niet meteen een level playing field genereert voor natuurlijk voorkomende vormen van SC.

Naar giststammen toe is er toch voldoende onderzoek dat stelt dat het grootste deel van wilde gisten nu eenmaal niet boven de 5-6% alcohol uitkomt (startpunt al 75 jaar geleden: http://jb.asm.org/content/42/5/561.full.pdf). Tijdens mijn eindwerk kwam ik onder andere een onderzoek tegen dat was uitgevoerd in samenwerking met Reinhart Löwenstein, waar een poging werd gedaan om alle gisten in de wijngaard te identificeren, en hier zaten er enkele tussen die nog nooit eerder waren geïdentificeerd of geïsoleerd, maar zelfs dan werd er bij experimenten niet niet boven de 5% gegaan.

My guess voor ideale natuurlijke wijn: eerste fase van de gisting tot 5% met niet-SC wilde gisten, dan overgenomen door SC-gist, al dan niet een volledig natuurlijke stam, en nog een splash brettanomyces naar het einde toe voor 'complexiteit' Cool.
07-06-2018, 06:38 PM
Bericht: #103
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
Ik drink ze liever dan te weten hoe het allemaal komt Kupers
Of praat met de wijnbouwers zelf als ze hun flessen aan het opendoen zijn...
Lees Chauvet , Pierre enz eens
En praat met hen... Jules zal niet meer lukken :-)
Paar weken geleden nog met Julie Balagny in hare hof gezeten, Fleurie trouwens. Dan leer je wat bij... niet van technieken en chemie en toestanden en sommelier en WSET dingen... gewoon proeven en tot elkaar komen door de mooie magie van wijn

Gisteren nog een 2009 Bojo degustatie gedaan met onze CSP wijnclub. Wa was da? Weinig natuur tussen maar bij die waar het wel was gingen de ogen glunderen van de leden .... zo een lengte en breedte in de mond, zo puur hoor je dan ... daar gaat het over
Maar Janin , Thivin , Chignard , Vissoux waren top. Zelfs de servische Francuska Vinarija als piraat kwam er sterk uit. Maar Charly Thevenet , damn man , was zo goed.

Wine is sunlight , held together by water !
07-06-2018, 06:55 PM
Bericht: #104
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(07-06-2018 06:38 PM)Venne schreef:  Ik drink ze liever dan te weten hoe het allemaal komt Kupers
Of praat met de wijnbouwers zelf als ze hun flessen aan het opendoen zijn...
Lees Chauvet , Pierre enz eens
En praat met hen... Jules zal niet meer lukken :-)
Paar weken geleden nog met Julie Balagny in hare hof gezeten, Fleurie trouwens. Dan leer je wat bij... niet van technieken en chemie en toestanden en sommelier en WSET dingen... gewoon proeven en tot elkaar komen door de mooie magie van wijn

Gisteren nog een 2009 Bojo degustatie gedaan met onze CSP wijnclub. Wa was da? Weinig natuur tussen maar bij die waar het wel was gingen de ogen glunderen van de leden .... zo een lengte en breedte in de mond, zo puur hoor je dan ... daar gaat het over
Maar Janin , Thivin , Chignard , Vissoux waren top. Zelfs de servische Francuska Vinarija als piraat kwam er sterk uit. Maar Charly Thevenet , damn man , was zo goed.


Hey Venne, Julie Balagny is ook zo eentje die ik al een tijd zou willen bezoeken. Zijn haar wijnen hier ergens te verkrijgen?

Denis Baldin das ook patat zenne, helaas maakt die geen meer.
Zou jij toevallig weten wie dat domein nu in handen heeft?
07-06-2018, 06:56 PM
Bericht: #105
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(07-06-2018 06:38 PM)Venne schreef:  Ik drink ze liever dan te weten hoe het allemaal komt Kupers
Of praat met de wijnbouwers zelf als ze hun flessen aan het opendoen zijn...
Lees Chauvet , Pierre enz eens
En praat met hen... Jules zal niet meer lukken :-)
Paar weken geleden nog met Julie Balagny in hare hof gezeten, Fleurie trouwens. Dan leer je wat bij... niet van technieken en chemie en toestanden en sommelier en WSET dingen... gewoon proeven en tot elkaar komen door de mooie magie van wijn

Gisteren nog een 2009 Bojo degustatie gedaan met onze CSP wijnclub. Wa was da? Weinig natuur tussen maar bij die waar het wel was gingen de ogen glunderen van de leden .... zo een lengte en breedte in de mond, zo puur hoor je dan ... daar gaat het over
Maar Janin , Thivin , Chignard , Vissoux waren top. Zelfs de servische Francuska Vinarija als piraat kwam er sterk uit. Maar Charly Thevenet , damn man , was zo goed.

Waar kunnen we de proefverslagen van CSP tegenwoordig lezen?
Zal niet meer op Skynetblogs zijn want die bestaan niet meer Rolleyes
Hopelijk kan Rick nog zijn blog exporteren, anders is hij al die leuke verhalen kwijt...

Charly Thevenet onlangs geschonken op degustatie, was ook een van de toppers vd avond..

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
07-06-2018, 07:01 PM
Bericht: #106
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
Zijn niet meer te verkrijgen in België , alles gaat naar VO en Amerika.
Ik heb nog wel wat maar verkoop dat niet :-)

Baldin is goe eh

Wine is sunlight , held together by water !
07-06-2018, 07:05 PM
Bericht: #107
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(07-06-2018 07:01 PM)Venne schreef:  Zijn niet meer te verkrijgen in België , alles gaat naar VO en Amerika.
Ik heb nog wel wat maar verkoop dat niet :-)

Baldin is goe eh

Baldin is heeel goe Wink
Bauchet heeft ook een plaats gevonden in de wijnkast.

Maar de laatste weken is het vooral weer Loire die de klok slaat.

La grapperie onlangs , Le Gravot amai jong...
07-06-2018, 07:07 PM
Bericht: #108
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(07-06-2018 06:56 PM)vinejo schreef:  
(07-06-2018 06:38 PM)Venne schreef:  Ik drink ze liever dan te weten hoe het allemaal komt Kupers
Of praat met de wijnbouwers zelf als ze hun flessen aan het opendoen zijn...
Lees Chauvet , Pierre enz eens
En praat met hen... Jules zal niet meer lukken :-)
Paar weken geleden nog met Julie Balagny in hare hof gezeten, Fleurie trouwens. Dan leer je wat bij... niet van technieken en chemie en toestanden en sommelier en WSET dingen... gewoon proeven en tot elkaar komen door de mooie magie van wijn

Gisteren nog een 2009 Bojo degustatie gedaan met onze CSP wijnclub. Wa was da? Weinig natuur tussen maar bij die waar het wel was gingen de ogen glunderen van de leden .... zo een lengte en breedte in de mond, zo puur hoor je dan ... daar gaat het over
Maar Janin , Thivin , Chignard , Vissoux waren top. Zelfs de servische Francuska Vinarija als piraat kwam er sterk uit. Maar Charly Thevenet , damn man , was zo goed.

Waar kunnen we de proefverslagen van CSP tegenwoordig lezen?
Zal niet meer op Skynetblogs zijn want die bestaan niet meer Rolleyes
Hopelijk kan Rick nog zijn blog exporteren, anders is hij al die leuke verhalen kwijt...

Charly Thevenet onlangs geschonken op degustatie, was ook een van de toppers vd avond..

I know , ik ging dat overpakken maar time is killing. Nog iets over sherry kunnen schrijven en dat was het Blush IK check eens bij Erik.
Veel proeven , op zoek gaan naar, bezoekjes brengen, Raisin , IG, kids, work en toestanden ... blijft weinig tijd over.
En Jo , ik weet niet of letters dit kunnen overbrengen

Wine is sunlight , held together by water !
07-06-2018, 07:22 PM
Bericht: #109
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(07-06-2018 07:07 PM)Venne schreef:  
(07-06-2018 06:56 PM)vinejo schreef:  
(07-06-2018 06:38 PM)Venne schreef:  Ik drink ze liever dan te weten hoe het allemaal komt Kupers
Of praat met de wijnbouwers zelf als ze hun flessen aan het opendoen zijn...
Lees Chauvet , Pierre enz eens
En praat met hen... Jules zal niet meer lukken :-)
Paar weken geleden nog met Julie Balagny in hare hof gezeten, Fleurie trouwens. Dan leer je wat bij... niet van technieken en chemie en toestanden en sommelier en WSET dingen... gewoon proeven en tot elkaar komen door de mooie magie van wijn

Gisteren nog een 2009 Bojo degustatie gedaan met onze CSP wijnclub. Wa was da? Weinig natuur tussen maar bij die waar het wel was gingen de ogen glunderen van de leden .... zo een lengte en breedte in de mond, zo puur hoor je dan ... daar gaat het over
Maar Janin , Thivin , Chignard , Vissoux waren top. Zelfs de servische Francuska Vinarija als piraat kwam er sterk uit. Maar Charly Thevenet , damn man , was zo goed.

Waar kunnen we de proefverslagen van CSP tegenwoordig lezen?
Zal niet meer op Skynetblogs zijn want die bestaan niet meer Rolleyes
Hopelijk kan Rick nog zijn blog exporteren, anders is hij al die leuke verhalen kwijt...

Charly Thevenet onlangs geschonken op degustatie, was ook een van de toppers vd avond..

I know , ik ging dat overpakken maar time is killing. Nog iets over sherry kunnen schrijven en dat was het Blush IK check eens bij Erik.
Veel proeven , op zoek gaan naar, bezoekjes brengen, Raisin , IG, kids, work en toestanden ... blijft weinig tijd over.
En Jo , ik weet niet of letters dit kunnen overbrengen

Jaja, k weet wel, maar Erik heeft nog tijd tot eind juni om zijn blog te exporteren, daarna is alles definitief verloren. Just saying.. (Vinejo s wijnblog is al gered ;-) )

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
07-06-2018, 07:45 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 07-06-2018 om 07:56 PM door Kupers.)
Bericht: #110
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
Het is nu ook niet zo dat ik nooit met een wijnboer praat hé (lees de blog Cool ), je kan perfect een beetje theoretische kennis combineren met proefervaringen/conversaties, zodat je de bullshit die in beide zaken zit kan onderscheiden.

En Balagny zit nog altijd bij Basin & Marot getuige mijn aankoop in februari Slurp.
07-06-2018, 10:10 PM
Bericht: #111
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(07-06-2018 07:45 PM)Kupers schreef:  Het is nu ook niet zo dat ik nooit met een wijnboer praat hé (lees de blog Cool ), je kan perfect een beetje theoretische kennis combineren met proefervaringen/conversaties, zodat je de bullshit die in beide zaken zit kan onderscheiden.

En Balagny zit nog altijd bij Basin & Marot getuige mijn aankoop in februari Slurp.

Bedankt Peter. Smile
10-06-2018, 04:30 PM
Bericht: #112
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
Als ik de criteria van RAW lees en dat dan als natuurwijn mag bestempelen, dan voeren wij veel meer "natuurwijn" in dan ik ooit had kunnen vermoeden...
Ik begrijp uiteraard dat men naar "propere" producten verlangt, maar in feite zou de wetgever daarvoor borg moeten staan (maar ja...) of dan toch zeker een "bio" label. Ik lees ook dat klaring en filtering (terecht) niet uitgesloten worden, wel blokkeren van de malo (waarom?), maar niet van de gisting. Verder ook geen woord over lagering (of is dat weggelaten?) en dus wordt (nieuw) hout (terecht) niet als onnatuurlijk beschouwd. Dit is dus eigenlijk niet meer dan hoe de meeste kwaliteitswijnen gemaakt worden. Enkel sommige zoete wijnen zouden niet voldoen wegens teveel totale zwavel. Bizar.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
13-06-2018, 09:27 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 13-06-2018 om 09:28 AM door fleer.)
Bericht: #113
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
Without anyone noticing, French parliament voted for all AOP/IGP wines to go (at least partially) organic.

Organic wine: "USA: “a wine made from organically grown grapes without added sulfites” EUROPE & CANADA: “a wine made from organically grown grapes that may contain added sulfites”"

https://www.vitisphere.com/actualite-877...n-2030.htm

In blind, we trust Cool
18-06-2018, 08:33 PM
Bericht: #114
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
    Lijkt me hier handig volgende afbeelding. Big Grin
Tegen gekomen op de site van een wijnmaker waar ik wat meer info over aan het zoeken was.
18-06-2018, 08:51 PM
Bericht: #115
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(18-06-2018 08:33 PM)gertjeuh schreef:  Lijkt me hier handig volgende afbeelding. Big Grin
Tegen gekomen op de site van een wijnmaker waar ik wat meer info over aan het zoeken was.

Die laatste is dus druivensap. Allez, gefermenteerd.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
18-06-2018, 09:32 PM
Bericht: #116
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(18-06-2018 08:51 PM)vinejo schreef:  
(18-06-2018 08:33 PM)gertjeuh schreef:  Lijkt me hier handig volgende afbeelding. Big Grin
Tegen gekomen op de site van een wijnmaker waar ik wat meer info over aan het zoeken was.

Die laatste is dus druivensap. Allez, gefermenteerd.

Ergens is het allemaal druivensap hé. Smile

Enkele van die vins S.A.I.N.S. hebben mij toch al zeer goed bevallen.
De aroma's zijn niet zo alledaags, maar boeiend en smakelijk alvast wel!

Het zal ook wel altijd ergens te maken hebben met wat iemand zoekt.
Verwacht van een wijn.
18-06-2018, 10:36 PM
Bericht: #117
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(18-06-2018 09:32 PM)gertjeuh schreef:  
(18-06-2018 08:51 PM)vinejo schreef:  
(18-06-2018 08:33 PM)gertjeuh schreef:  Lijkt me hier handig volgende afbeelding. Big Grin
Tegen gekomen op de site van een wijnmaker waar ik wat meer info over aan het zoeken was.

Die laatste is dus druivensap. Allez, gefermenteerd.

Ergens is het allemaal druivensap hé. Smile

Enkele van die vins S.A.I.N.S. hebben mij toch al zeer goed bevallen.
De aroma's zijn niet zo alledaags, maar boeiend en smakelijk alvast wel!

Het zal ook wel altijd ergens te maken hebben met wat iemand zoekt.
Verwacht van een wijn.

Inderdaad. En soms ben je content met puur drinkplezier, andere keren zoek je iets extra. Maar wijn blijft een product dat gemaakt wordt door de mens, het gaat niet vanzelf, tenzij je content bent met gealcoholiseerd fruitsap Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
19-06-2018, 06:36 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-06-2018 om 06:37 AM door Smaakatleet.)
Bericht: #118
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(18-06-2018 10:36 PM)vinejo schreef:  
(18-06-2018 09:32 PM)gertjeuh schreef:  
(18-06-2018 08:51 PM)vinejo schreef:  
(18-06-2018 08:33 PM)gertjeuh schreef:  Lijkt me hier handig volgende afbeelding. Big Grin
Tegen gekomen op de site van een wijnmaker waar ik wat meer info over aan het zoeken was.

Die laatste is dus druivensap. Allez, gefermenteerd.

Ergens is het allemaal druivensap hé. Smile

Enkele van die vins S.A.I.N.S. hebben mij toch al zeer goed bevallen.
De aroma's zijn niet zo alledaags, maar boeiend en smakelijk alvast wel!

Het zal ook wel altijd ergens te maken hebben met wat iemand zoekt.
Verwacht van een wijn.

Inderdaad. En soms ben je content met puur drinkplezier, andere keren zoek je iets extra. Maar wijn blijft een product dat gemaakt wordt door de mens, het gaat niet vanzelf, tenzij je content bent met gealcoholiseerd fruitsap Wink

Mocht het aan de bomen groeien het zou dan wat zijn zeker? Wink

Maar ook bij die hele natuurlijke wijnen zijn er veel stijlen hoor.
Het type van de vin de soif met de nodige structuur of net niet.
Evengoed kan het om een zeer gestructureerde en gelaagde wijn gaan.

Wat wel opvallend is.
Het gros van die wijnen zijn zeer jong ook al drinkbaar!
En het topsegment wordt alleen beter tot ze volledig a point zijn.

Ik vraag me af in welke categorie we de volgende link mogen plaatsen.
https://www.cbdwijnenbier.nl/
19-06-2018, 09:11 AM
Bericht: #119
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(18-06-2018 10:36 PM)vinejo schreef:  
(18-06-2018 09:32 PM)gertjeuh schreef:  
(18-06-2018 08:51 PM)vinejo schreef:  
(18-06-2018 08:33 PM)gertjeuh schreef:  Lijkt me hier handig volgende afbeelding. Big Grin
Tegen gekomen op de site van een wijnmaker waar ik wat meer info over aan het zoeken was.

Die laatste is dus druivensap. Allez, gefermenteerd.

Ergens is het allemaal druivensap hé. Smile

Enkele van die vins S.A.I.N.S. hebben mij toch al zeer goed bevallen.
De aroma's zijn niet zo alledaags, maar boeiend en smakelijk alvast wel!

Het zal ook wel altijd ergens te maken hebben met wat iemand zoekt.
Verwacht van een wijn.

Inderdaad. En soms ben je content met puur drinkplezier, andere keren zoek je iets extra. Maar wijn blijft een product dat gemaakt wordt door de mens, het gaat niet vanzelf, tenzij je content bent met gealcoholiseerd fruitsap Wink

Of azijn Wink - uiteindelijk is dat altijd het natuurlijke finale eindproduct
19-06-2018, 10:42 AM
Bericht: #120
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
Daarmee dat alle top resto's in de wereld dat azijn druivensap op hun kaart hebben staan :-)

Wine is sunlight , held together by water !


Ga naar locatie: