Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
15-09-2019, 05:46 PM
Bericht: #181
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(15-09-2019 04:18 PM)troisetoiles schreef:  Even los van bovenstaande discussie: in Perswijn stond onlangs een interview met een Amsterdamse wijnhandelaar in wiens filosofie ik me wel kon vinden met betrekking tot natuurlijke wijn.

Een citaat:

"Negentig procent van onze wijn is vin nature, maar dan wel van wijnmakers die precies weten wat ze doen, die het proces onder controle hebben. Daardoor is hun wijn helder en origineel - in de zin van origine, echt van die plek. Wat wij verkopen, is niet wat mensen die op zoek zijn naar vin nature verwachten. Die willen juist die glasbak en een troebele wijn, een wilde, bierachtige wijn, die willen glouglou - limonadeachtige wijn. Neem onze wijnen van Jacky Blot uit de Loire: die zijn kristalhelder, zuiver, heel goed gemaakt en toch vin nature. Hippe Parijse wijnbars maken duidelijk onderscheid tussen wijn en glouglou, maar hier is dat nog niet goed duidelijk. Dus om misverstanden te voorkomen, staat er op onze website niet dat wij vin nature verkopen."

Heb dat ook gelezen en vond dat ook een goede aanpak. Kwaliteit als uitgangspunt.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
16-09-2019, 10:42 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-09-2019 om 10:43 AM door wvd.)
Bericht: #182
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(15-09-2019 05:46 PM)Olivier schreef:  
(15-09-2019 04:18 PM)troisetoiles schreef:  Even los van bovenstaande discussie: in Perswijn stond onlangs een interview met een Amsterdamse wijnhandelaar in wiens filosofie ik me wel kon vinden met betrekking tot natuurlijke wijn.

Een citaat:

"Negentig procent van onze wijn is vin nature, maar dan wel van wijnmakers die precies weten wat ze doen, die het proces onder controle hebben. Daardoor is hun wijn helder en origineel - in de zin van origine, echt van die plek. Wat wij verkopen, is niet wat mensen die op zoek zijn naar vin nature verwachten. Die willen juist die glasbak en een troebele wijn, een wilde, bierachtige wijn, die willen glouglou - limonadeachtige wijn. Neem onze wijnen van Jacky Blot uit de Loire: die zijn kristalhelder, zuiver, heel goed gemaakt en toch vin nature. Hippe Parijse wijnbars maken duidelijk onderscheid tussen wijn en glouglou, maar hier is dat nog niet goed duidelijk. Dus om misverstanden te voorkomen, staat er op onze website niet dat wij vin nature verkopen."

Heb dat ook gelezen en vond dat ook een goede aanpak. Kwaliteit als uitgangspunt.

Voilà, nu hoor je het ook eens van een ander! Dat is wat ik ook al jaren predik! Ook bij ons vind je vooral wijnen van mensen die weten wat ze doen en op zo natuurlijk mogelijke wijze het best mogelijke plaatsgebonden product maken.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
16-09-2019, 03:38 PM
Bericht: #183
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(16-09-2019 10:42 AM)wvd schreef:  
(15-09-2019 05:46 PM)Olivier schreef:  
(15-09-2019 04:18 PM)troisetoiles schreef:  Even los van bovenstaande discussie: in Perswijn stond onlangs een interview met een Amsterdamse wijnhandelaar in wiens filosofie ik me wel kon vinden met betrekking tot natuurlijke wijn.

Een citaat:

"Negentig procent van onze wijn is vin nature, maar dan wel van wijnmakers die precies weten wat ze doen, die het proces onder controle hebben. Daardoor is hun wijn helder en origineel - in de zin van origine, echt van die plek. Wat wij verkopen, is niet wat mensen die op zoek zijn naar vin nature verwachten. Die willen juist die glasbak en een troebele wijn, een wilde, bierachtige wijn, die willen glouglou - limonadeachtige wijn. Neem onze wijnen van Jacky Blot uit de Loire: die zijn kristalhelder, zuiver, heel goed gemaakt en toch vin nature. Hippe Parijse wijnbars maken duidelijk onderscheid tussen wijn en glouglou, maar hier is dat nog niet goed duidelijk. Dus om misverstanden te voorkomen, staat er op onze website niet dat wij vin nature verkopen."

Heb dat ook gelezen en vond dat ook een goede aanpak. Kwaliteit als uitgangspunt.

Voilà, nu hoor je het ook eens van een ander! Dat is wat ik ook al jaren predik! Ook bij ons vind je vooral wijnen van mensen die weten wat ze doen en op zo natuurlijk mogelijke wijze het best mogelijke plaatsgebonden product maken.

Heb ook abo op Perswijn—had eveneens goedkeurend zitten knikken bij het lezen van dit artikel.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
22-11-2019, 09:48 AM
Bericht: #184
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
Een interessant artikel van Simon J Woolf over gebruik van sulfiet en “mousiness” in wijn :

https://www.themorningclaret.com/2017/ar...mousiness/

Woolf is trouwens ook auteur van een boek over orange wines.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
22-11-2019, 01:59 PM
Bericht: #185
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(22-11-2019 09:48 AM)Olivier schreef:  Een interessant artikel van Simon J Woolf over gebruik van sulfiet en “mousiness” in wijn :

https://www.themorningclaret.com/2017/ar...mousiness/

Woolf is trouwens ook auteur van een boek over orange wines.

Thanks Olivier, bijzonder interessant. Wij zijn in het algemeen erg positief over bio(dynamische) wijnen, maar hoe hygiënisch men ook werkt, een beetje SO2 is toch wel geruststellend.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
22-11-2019, 02:42 PM
Bericht: #186
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
inderdaad

ik vind de luchtkwaliteit in Vlaanderen een groter probleem dan wat sulfiet in mijn glas

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
22-11-2019, 04:50 PM
Bericht: #187
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(22-11-2019 02:42 PM)Vince schreef:  inderdaad

ik vind de luchtkwaliteit in Vlaanderen een groter probleem dan wat sulfiet in mijn glas
Ik heb geen idee van de exacte samenstelling van de lucht in Vlaanderen... en toch heb ik in mijn leven al 1000-den bomen en struiken geplant. Maar tegen wat sulfiet in mijn glas ben ik ook niet. De mooiste wijnen die ik dronk zullen hun portie sulfieten wel hebben bevat. Als het maar goed is, dan kap ik het wel binnenTongue

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
22-11-2019, 05:11 PM
Bericht: #188
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(22-11-2019 02:42 PM)Vince schreef:  inderdaad

ik vind de luchtkwaliteit in Vlaanderen een groter probleem dan wat sulfiet in mijn glas

Vind ik ook. Daar kwamen wij 50 jaar geleden al voor op straat, maar toen werden we bestempeld als subversieve elementen die de maatschappij wilden ontwrichten!
Uit ecologische overweging kochten we 14 jaar geleden een dieseltje, wetende dat we amper 10.000km/jaar zouden doen en dat die dus niet rendabel zou zijn. Nu worden we daarvoor bedankt door niet meer in A'pen . Brussel binnen te mogen, terwijl er blijkbaar geen enkel probleem is met cruise schepen waar ze in A'pen zelfs een deel van het Steen voor afbreken. Zouden die minder fijn stof uitstoten dan mijn Euro4? Ik dacht het niet....
Vraag: waar is de politiek eigenlijk mee bezig behalve uitzuigen van een al te volgzame bevolking?

WVD (Wijnhandel Leuvin)
23-11-2019, 01:58 AM
Bericht: #189
RE: Bio - Biodyn en Natuurlijke wijnen
(22-11-2019 02:42 PM)Vince schreef:  inderdaad
ik vind de luchtkwaliteit in Vlaanderen een groter probleem dan wat sulfiet in mijn glas
Inderdaad en het wordt steeds erger, althans als ik voortga op het bespeuren van storende koolwaterstofgeuren (methaan en afgeleiden en verbindingen) in de beste gezelschappen. Een vegetarisch dieet van peulvruchten, koolsoorten, prei en ui werkt dit in de hand. Hoog tijd dat men hieraan paal en perk stelt. Ernstig wijnproeven wordt in zulke omgeving onmogelijk.


Ga naar locatie: