wijnliefhebbers

Volledige versie: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
(03-11-2015 11:38 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(03-11-2015 11:08 AM)Marc schreef: [ -> ]
(02-11-2015 10:55 PM)Kupers schreef: [ -> ]...qua wit enkel riesling in huis...

Ik ook, Peter, ik ook...

;-)

watte zelfs geen SB of chardonnay of..gruner veltliner? watte

In Brussel, de kelder in Maaseik is wat diverser samengesteld Wink.
(01-11-2015 10:26 PM)Corto schreef: [ -> ]Heeft iemand suggesties voor een wijn bij het volgende voorgerecht?
"pasta met truffel vergezeld met sint-jacobsnoten".
Alvast bedankt !!!

Als het een risotto was met truffel & coquilles zou ik niet twijefelen en gaan voor een stevigere Verdicchio ... type Vigne Vecchie van Umani Ronchi of de Mirum van Monacesca ... met pasta lukt het mss ook.

Voor rood : een meer aardse, zachte Montepulciano (I Vasari van Barba) of de teroldego van Foradori.
(02-11-2015 11:09 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ik las recent dat spruitjes enorm moeilijk te pairen zijn. Gelijkt wat op kool qua smaak. Ik vind pinot noir daar eigenlijk wel bij passen. Maar ja, als je iets graag drinkt, past het plots bij alles Blush

Ik drink vaak jonge Tempranillo met spruitjes, vrij stevig en (zeker) niet veel hout ... lukt wonderbest
De vissoep met venkel, gerookte makreel en venusschelpjes was gisteren een vree schoan marriage met de grand vin van Château d'Anglès, een witte La Clape met bourboulenc, grenache, roussanne en marsanne. Ik vind die zuidelijke witte soms wat wat moeilijk om alleen te drinken maar goed gecombineerd komen ze werkelijk helemaal tot hun recht.
(25-12-2015 10:30 AM)Olivier schreef: [ -> ]De vissoep met venkel, gerookte makreel en venusschelpjes was gisteren een vree schoan marriage met de grand vin van Château d'Anglès, een witte La Clape met bourboulenc, grenache, roussanne en marsanne. Ik vind die zuidelijke witte soms wat wat moeilijk om alleen te drinken maar goed gecombineerd komen ze werkelijk helemaal tot hun recht.

Die Zuidelijke witte worden idd veelal wat vergeten als het over wijn-gerecht gaat terwijl ik vind dat ze eigenlijk bijzonder multifunctioneel zijn op dat vlak.
(25-12-2015 12:33 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(25-12-2015 10:30 AM)Olivier schreef: [ -> ]De vissoep met venkel, gerookte makreel en venusschelpjes was gisteren een vree schoan marriage met de grand vin van Château d'Anglès, een witte La Clape met bourboulenc, grenache, roussanne en marsanne. Ik vind die zuidelijke witte soms wat wat moeilijk om alleen te drinken maar goed gecombineerd komen ze werkelijk helemaal tot hun recht.

Die Zuidelijke witte worden idd veelal wat vergeten als het over wijn-gerecht gaat terwijl ik vind dat ze eigenlijk bijzonder multifunctioneel zijn op dat vlak.

ja, is waar hé. Heb recent nog gedacht dat ik wat meer wil zoeken op die combinaties, omdat ik merk dat ik nog dikwijls in de klassieke associaties zit. Door de witte Ollieux Romanis die ik onlangs gedronken heb, wil ik eens een tajine klaar maken van kip met gedroogde abrikoos en die wijn erbij geven. Dat moet volgens mij een mooie combinatie zijn...
(25-12-2015 08:58 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(25-12-2015 12:33 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(25-12-2015 10:30 AM)Olivier schreef: [ -> ]De vissoep met venkel, gerookte makreel en venusschelpjes was gisteren een vree schoan marriage met de grand vin van Château d'Anglès, een witte La Clape met bourboulenc, grenache, roussanne en marsanne. Ik vind die zuidelijke witte soms wat wat moeilijk om alleen te drinken maar goed gecombineerd komen ze werkelijk helemaal tot hun recht.

Die Zuidelijke witte worden idd veelal wat vergeten als het over wijn-gerecht gaat terwijl ik vind dat ze eigenlijk bijzonder multifunctioneel zijn op dat vlak.

ja, is waar hé. Heb recent nog gedacht dat ik wat meer wil zoeken op die combinaties, omdat ik merk dat ik nog dikwijls in de klassieke associaties zit. Door de witte Ollieux Romanis die ik onlangs gedronken heb, wil ik eens een tajine klaar maken van kip met gedroogde abrikoos en die wijn erbij geven. Dat moet volgens mij een mooie combinatie zijn...

Dat denk ik ook. Ik wil u zelfs helpen om dit te komen vaststellen.
(26-12-2015 12:18 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(25-12-2015 08:58 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(25-12-2015 12:33 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(25-12-2015 10:30 AM)Olivier schreef: [ -> ]De vissoep met venkel, gerookte makreel en venusschelpjes was gisteren een vree schoan marriage met de grand vin van Château d'Anglès, een witte La Clape met bourboulenc, grenache, roussanne en marsanne. Ik vind die zuidelijke witte soms wat wat moeilijk om alleen te drinken maar goed gecombineerd komen ze werkelijk helemaal tot hun recht.

Die Zuidelijke witte worden idd veelal wat vergeten als het over wijn-gerecht gaat terwijl ik vind dat ze eigenlijk bijzonder multifunctioneel zijn op dat vlak.

ja, is waar hé. Heb recent nog gedacht dat ik wat meer wil zoeken op die combinaties, omdat ik merk dat ik nog dikwijls in de klassieke associaties zit. Door de witte Ollieux Romanis die ik onlangs gedronken heb, wil ik eens een tajine klaar maken van kip met gedroogde abrikoos en die wijn erbij geven. Dat moet volgens mij een mooie combinatie zijn...

Dat denk ik ook. Ik wil u zelfs helpen om dit te komen vaststellen.

Deal! Smile
Het wildseizoen loopt op zijn laatste benen, dus als voorafje een carpaccio van hert...

Carpaccio, starter, enz... dus de klassieke stevigere rode wijnen die men koppelt aan hert lijken me allesbehalve aangewezen.

Wat dan wel? Etna Rosso? Valpolicella? Pinot Noir?

Iemand suggesties?
(30-12-2015 09:08 PM)Innesto schreef: [ -> ]Het wildseizoen loopt op zijn laatste benen, dus als voorafje een carpaccio van hert...

Carpaccio, starter, enz... dus de klassieke stevigere rode wijnen die men koppelt aan hert lijken me allesbehalve aangewezen.

Wat dan wel? Etna Rosso? Valpolicella? Pinot Noir?

Iemand suggesties?

Chateau des tours 2011 Slurp
(30-12-2015 09:08 PM)Innesto schreef: [ -> ]Het wildseizoen loopt op zijn laatste benen, dus als voorafje een carpaccio van hert...

Carpaccio, starter, enz... dus de klassieke stevigere rode wijnen die men koppelt aan hert lijken me allesbehalve aangewezen.

Wat dan wel? Etna Rosso? Valpolicella? Pinot Noir?

Iemand suggesties?

Barbera met niet te veel power?
(30-12-2015 09:28 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(30-12-2015 09:08 PM)Innesto schreef: [ -> ]Het wildseizoen loopt op zijn laatste benen, dus als voorafje een carpaccio van hert...

Carpaccio, starter, enz... dus de klassieke stevigere rode wijnen die men koppelt aan hert lijken me allesbehalve aangewezen.

Wat dan wel? Etna Rosso? Valpolicella? Pinot Noir?

Iemand suggesties?

Chateau des tours 2011 Slurp

Wink Die kan dat zeker aan..
Anders eens een Morgon proberen..?
Pinot noir of blend PN & Gamay uit de Loire lijkt me ook wel iets hebben .
Maar alles hierboven genoemd zal zeker ook gaan Smile .
Le plan Vermeersch Vacqueyras moet zelfs ook wel lukken .
(31-12-2015 07:01 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Pinot noir of blend PN & Gamay uit de Loire lijkt me ook wel iets hebben .
Maar alles hierboven genoemd zal zeker ook gaan Smile .
Le plan Vermeersch Vacqueyras moet zelfs ook wel lukken .

Alvast bedankt voor de tips...

Gamay niet in huis en de Barbera die nog ligt (La Cappelletta van Barisel) lijkt me te stevig.

Wel nog wat van Le Plan liggen dat nog "getest" moet worden. Maar niet de Vacqueyras, wel GT-C en GT-G die misschien hiervoor in aanmerking komen? De ander GT'kes misschien bij de stoofpot van wild proberen...
Ik denk dat Etna Rosso wel een goede match kan zijn. Vrij stevig vlees, zeker licht rauw, met veel smaak lijkt me iets te straf voor pinot noir, tenzij dat je naar de CdN gaat of richting Duitsland.
(31-12-2015 01:06 PM)Innesto schreef: [ -> ]
(31-12-2015 07:01 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Pinot noir of blend PN & Gamay uit de Loire lijkt me ook wel iets hebben .
Maar alles hierboven genoemd zal zeker ook gaan Smile .
Le plan Vermeersch Vacqueyras moet zelfs ook wel lukken .

Alvast bedankt voor de tips...

Gamay niet in huis en de Barbera die nog ligt (La Cappelletta van Barisel) lijkt me te stevig.

Wel nog wat van Le Plan liggen dat nog "getest" moet worden. Maar niet de Vacqueyras, wel GT-C en GT-G die misschien hiervoor in aanmerking komen? De ander GT'kes misschien bij de stoofpot van wild proberen...

Nog niet geproefd Kupers dus dit antwoord blijf ik je schuldig .

De GT-G staat hier gepland op 16 januari Smile .
1 van mijn favoriete pastawijnen (voor bij bolognaise of amatriciana) is de Grotta Rossa van Santadi (Carignano).
Die is echter in mijn kelder uitgeput en enkel voor deze wijn transportkosten betalen zou hem verhoudingsgewijs nogal duur maken.

Ik zoek dus een tijdelijk alternatief in de lokale supermarkt tot als ik weer eens een grote online bestelling van Italiaanse wijnen kan lanceren. Bij voorkeur in de Colruyt. Prijsklasse: 5 à 10 euro.

Alle tips zijn welkom !!!
(23-02-2016 12:35 PM)Corto schreef: [ -> ]1 van mijn favoriete pastawijnen (voor bij bolognaise of amatriciana) is de Grotta Rossa van Santadi (Carignano).
Die is echter in mijn kelder uitgeput en enkel voor deze wijn transportkosten betalen zou hem verhoudingsgewijs nogal duur maken.

Ik zoek dus een tijdelijk alternatief in de lokale supermarkt tot als ik weer eens een grote online bestelling van Italiaanse wijnen kan lanceren. Bij voorkeur in de Colruyt. Prijsklasse: 5 à 10 euro.

Alle tips zijn welkom !!!

Die Barbera van Michele Chiarlo is niet super, maar doet zijn werk meer dan behoorlijk bij dergelijke pasta. Omdat ik bijna nooit meer zelf in de Colruyt kom, kan ik je helaas geen verdere tips geven Smile
(23-02-2016 01:12 PM)33S schreef: [ -> ]
(23-02-2016 12:35 PM)Corto schreef: [ -> ]1 van mijn favoriete pastawijnen (voor bij bolognaise of amatriciana) is de Grotta Rossa van Santadi (Carignano).
Die is echter in mijn kelder uitgeput en enkel voor deze wijn transportkosten betalen zou hem verhoudingsgewijs nogal duur maken.

Ik zoek dus een tijdelijk alternatief in de lokale supermarkt tot als ik weer eens een grote online bestelling van Italiaanse wijnen kan lanceren. Bij voorkeur in de Colruyt. Prijsklasse: 5 à 10 euro.

Alle tips zijn welkom !!!

Die Barbera van Michele Chiarlo is niet super, maar doet zijn werk meer dan behoorlijk bij dergelijke pasta. Omdat ik bijna nooit meer zelf in de Colruyt kom, kan ik je helaas geen verdere tips geven Smile

Ik heb eens een Sangiovese geproefd die redelijk OK was voor 8 à 9 euro, denk ik:

http://en.tenutefolonari.com/Products/SA...MONTECUCCO
(23-02-2016 12:35 PM)Corto schreef: [ -> ]1 van mijn favoriete pastawijnen (voor bij bolognaise of amatriciana) is de Grotta Rossa van Santadi (Carignano).
Die is echter in mijn kelder uitgeput en enkel voor deze wijn transportkosten betalen zou hem verhoudingsgewijs nogal duur maken.

Ik zoek dus een tijdelijk alternatief in de lokale supermarkt tot als ik weer eens een grote online bestelling van Italiaanse wijnen kan lanceren. Bij voorkeur in de Colruyt. Prijsklasse: 5 à 10 euro.

Alle tips zijn welkom !!!

't Is uiteindelijk de Animus Douro geworden (momenteel in rode prijs bij Colruyt). Lekkere wijn met een uitstekende P/K verhouding.
(04-03-2016 12:05 PM)Corto schreef: [ -> ]
(23-02-2016 12:35 PM)Corto schreef: [ -> ]1 van mijn favoriete pastawijnen (voor bij bolognaise of amatriciana) is de Grotta Rossa van Santadi (Carignano).
Die is echter in mijn kelder uitgeput en enkel voor deze wijn transportkosten betalen zou hem verhoudingsgewijs nogal duur maken.

Ik zoek dus een tijdelijk alternatief in de lokale supermarkt tot als ik weer eens een grote online bestelling van Italiaanse wijnen kan lanceren. Bij voorkeur in de Colruyt. Prijsklasse: 5 à 10 euro.

Alle tips zijn welkom !!!

't Is uiteindelijk de Animus Douro geworden (momenteel in rode prijs bij Colruyt). Lekkere wijn met een uitstekende P/K verhouding.

Die had ik je ook kunnen aanbevelen, maar ik dacht dat het Italiaans moest zijn Smile
(04-03-2016 01:00 PM)Dave schreef: [ -> ]Die had ik je ook kunnen aanbevelen, maar ik dacht dat het Italiaans moest zijn Smile

Dat was idd. eerst de bedoeling. Wink Toen ik de Animus echter in rode prijs zag staan, kon ik er niet aan weerstaan.
(04-03-2016 01:14 PM)Corto schreef: [ -> ]
(04-03-2016 01:00 PM)Dave schreef: [ -> ]Die had ik je ook kunnen aanbevelen, maar ik dacht dat het Italiaans moest zijn Smile

Dat was idd. eerst de bedoeling. Wink Toen ik de Animus echter in rode prijs zag staan, kon ik er niet aan weerstaan.

Je zal er geen spijt van hebben. Als je deze goed vindt moet je trouwens zeker ook eens de grotere cuvée bestellen via Klassewijnen "Gloria" heet die (8 à 9 euro denk ik).
(04-03-2016 02:57 PM)Dave schreef: [ -> ]Je zal er geen spijt van hebben. Als je deze goed vindt moet je trouwens zeker ook eens de grotere cuvée bestellen via Klassewijnen "Gloria" heet die (8 à 9 euro denk ik).
Ik wist niet eens dat er een grotere cuvée hiervan bij Colruyt Klassewijnen beschikbaar was. Bedankt voor de tip. Ik zal die eens aanschaffen (wanneer ik dat met korting kan doen).
(04-03-2016 03:39 PM)Corto schreef: [ -> ]
(04-03-2016 02:57 PM)Dave schreef: [ -> ]Je zal er geen spijt van hebben. Als je deze goed vindt moet je trouwens zeker ook eens de grotere cuvée bestellen via Klassewijnen "Gloria" heet die (8 à 9 euro denk ik).
Ik wist niet eens dat er een grotere cuvée hiervan bij Colruyt Klassewijnen beschikbaar was. Bedankt voor de tip. Ik zal die eens aanschaffen (wanneer ik dat met korting kan doen).

Is t nu geen korting per 12-24 flessen..?
Iemand die enkele tips heeft voor wijnen bij deze gerechten

koude visschotel (zalm,tongrolletjes, rievierkreeft, enz.)

koude vleesschotel (salami, kippepillons, vleeskoek, kalkoen)

alvast bedankt :Pwijn
(18-06-2016 11:02 AM)Pietn schreef: [ -> ]Iemand die enkele tips heeft voor wijnen bij deze gerechten

koude visschotel (zalm,tongrolletjes, rievierkreeft, enz.)

koude vleesschotel (salami, kippepillons, vleeskoek, kalkoen)

alvast bedankt :Pwijn


Hey Pietn ,

Voor de vis ne chenin uit Zuid-afrika mss ?
Of als het wat meer mag kosten die witte Senechaux .

Voor het vlees een grignolino wijn of een beajolais zou mijn eerste idee zijn.
Of barbera uit Slovenië of Italië

Groeten !
(18-06-2016 11:02 AM)Pietn schreef: [ -> ]Iemand die enkele tips heeft voor wijnen bij deze gerechten

koude visschotel (zalm,tongrolletjes, rievierkreeft, enz.)

koude vleesschotel (salami, kippepillons, vleeskoek, kalkoen)

alvast bedankt :Pwijn

Bij de vleesschotel zal die CdR van Guigal die je liggen hebt alvast niet misstaan. Bij de vis kan je veel dingen geven... Bij zalm gaat bij mij altijd het lichtje branden : gelegenheid om een witte bourgogne open te trekken Smile
(18-06-2016 12:54 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(18-06-2016 11:02 AM)Pietn schreef: [ -> ]Iemand die enkele tips heeft voor wijnen bij deze gerechten

koude visschotel (zalm,tongrolletjes, rievierkreeft, enz.)

koude vleesschotel (salami, kippepillons, vleeskoek, kalkoen)

alvast bedankt :Pwijn

Bij de vleesschotel zal die CdR van Guigal die je liggen hebt alvast niet misstaan. Bij de vis kan je veel dingen geven... Bij zalm gaat bij mij altijd het lichtje branden : gelegenheid om een witte bourgogne open te trekken Smile

@Gertjeuh: heb hier nog een Barbera liggen. bedankt voor de tip!

@ Olivier : witte bourgogne doe ik weinig open maar ik zie dat ik nog 2 flessen Bourgogne Vézelay L'Elégante 2014 heb liggen! merci voor den tip!
(18-06-2016 01:13 PM)Pietn schreef: [ -> ]
(18-06-2016 12:54 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(18-06-2016 11:02 AM)Pietn schreef: [ -> ]Iemand die enkele tips heeft voor wijnen bij deze gerechten

koude visschotel (zalm,tongrolletjes, rievierkreeft, enz.)

koude vleesschotel (salami, kippepillons, vleeskoek, kalkoen)

alvast bedankt :Pwijn

Bij de vleesschotel zal die CdR van Guigal die je liggen hebt alvast niet misstaan. Bij de vis kan je veel dingen geven... Bij zalm gaat bij mij altijd het lichtje branden : gelegenheid om een witte bourgogne open te trekken Smile

@Gertjeuh: heb hier nog een Barbera liggen. bedankt voor de tip!

@ Olivier : witte bourgogne doe ik weinig open maar ik zie dat ik nog 2 flessen Bourgogne Vézelay L'Elégante 2014 heb liggen! merci voor den tip!

Denk idd dat dit twee goede combi s zullen zijn!
(18-06-2016 06:49 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(18-06-2016 01:13 PM)Pietn schreef: [ -> ]
(18-06-2016 12:54 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(18-06-2016 11:02 AM)Pietn schreef: [ -> ]Iemand die enkele tips heeft voor wijnen bij deze gerechten

koude visschotel (zalm,tongrolletjes, rievierkreeft, enz.)

koude vleesschotel (salami, kippepillons, vleeskoek, kalkoen)

alvast bedankt :Pwijn

Bij de vleesschotel zal die CdR van Guigal die je liggen hebt alvast niet misstaan. Bij de vis kan je veel dingen geven... Bij zalm gaat bij mij altijd het lichtje branden : gelegenheid om een witte bourgogne open te trekken Smile

@Gertjeuh: heb hier nog een Barbera liggen. bedankt voor de tip!

@ Olivier : witte bourgogne doe ik weinig open maar ik zie dat ik nog 2 flessen Bourgogne Vézelay L'Elégante 2014 heb liggen! merci voor den tip!

Denk idd dat dit twee goede combi s zullen zijn!
Zolang dat't gene flikkencombi is shoot shoot shoot
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Koppelingen