wijnliefhebbers

Volledige versie: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Thanks! Die erse heb ik ook liggen, dus zal dat eens proberen.
(19-07-2015 08:53 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(19-07-2015 08:39 PM)33S schreef: [ -> ]Ik drink meestal (elegant) rood bij kalkoen of kip en vandaag wit Smile, met name Vignamato 'Versiano' Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2014, zeker een aanrader.

Smile Wat drink je normaal in rood bij kalkoen?

Een grignolino of een gamay die blijft plakken achter de kiezen Big Grin.
Bij heel warm weer zelfs cabernet franc a la vin de soif Wink .
(19-07-2015 11:00 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(19-07-2015 08:53 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(19-07-2015 08:39 PM)33S schreef: [ -> ]Ik drink meestal (elegant) rood bij kalkoen of kip en vandaag wit Smile, met name Vignamato 'Versiano' Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2014, zeker een aanrader.

Smile Wat drink je normaal in rood bij kalkoen?

Een grignolino of een gamay die blijft plakken achter de kiezen Big Grin.
Bij heel warm weer zelfs cabernet franc a la vin de soif Wink .

Grignolino?! Dat heb ik moeten opzoeken Blush
(20-07-2015 08:52 AM)Olivier schreef: [ -> ]
(19-07-2015 11:00 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(19-07-2015 08:53 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(19-07-2015 08:39 PM)33S schreef: [ -> ]Ik drink meestal (elegant) rood bij kalkoen of kip en vandaag wit Smile, met name Vignamato 'Versiano' Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2014, zeker een aanrader.

Smile Wat drink je normaal in rood bij kalkoen?

Een grignolino of een gamay die blijft plakken achter de kiezen Big Grin.
Bij heel warm weer zelfs cabernet franc a la vin de soif Wink .

Grignolino?! Dat heb ik moeten opzoeken Blush


Zeker eens proberen Olivier Wink cheers
Inderdaad, hier ook al geprobeerd met Grignolino en goedgekeurd.

Grignolino zou volgens Luigi Veronelli (van de gelijknamige gids) overigens de beste match zijn met Vitello Tonnato.
(20-07-2015 06:17 PM)33S schreef: [ -> ]Inderdaad, hier ook al geprobeerd met Grignolino en goedgekeurd.

Grignolino zou volgens Luigi Veronelli (van de gelijknamige gids) overigens de beste match zijn met Vitello Tonnato.

Dit heb ik dan weer moeten googlen Smile.
Wat zou er goed gaan bij stoofvlees volgens jullie ?
Normaal opteer ik voor een biertje , maar zou toch graag eens een wijn.
Die er bij past willen drinken .
Zelf dacht ik aan een rode wijn met grenache in een blend .
Dezelfde die je gebruikt voor het klaarmaken van uw stoofvlees, ik zou ne keer proberen met ne Pomerol .Het is volop wildseizoen --> vervang uw gebruikelijk vlees eens door wild.
(27-10-2015 08:22 PM)shiraz schreef: [ -> ]Dezelfde die je gebruikt voor het klaarmaken van uw stoofvlees, ik zou ne keer proberen met ne Pomerol .Het is volop wildseizoen --> vervang uw gebruikelijk vlees eens door wild.

Ne goeie pomerol gebruiken om stoofvlees klaar te maken is toch wel wa misdadig...
Jp Jeunet gebruikt voor zijn kiek met vin jaune ook geen topVJ's. Santé

https://www.youtube.com/watch?v=Dg1QIwBzwok
(27-10-2015 07:21 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Wat zou er goed gaan bij stoofvlees volgens jullie ?
Normaal opteer ik voor een biertje , maar zou toch graag eens een wijn.
Die er bij past willen drinken .
Zelf dacht ik aan een rode wijn met grenache in een blend .

Ik heb dat ooit eens geprobeerd met een zoete witte en ik vond dat wonderwel passend. In de saus zat ook wel een lepel luikse stroop en het bier was leffe (toch ook wat zoetig). Try it out Wink
Ast wa zuut is ne pinot noir, mr da nie id pot kappen eh.
Rhône lukt meestal ook wel.
Ma zijn er frieten bij ?
Merci allemaal !
Ik heb heel wat info Smile .

Wel ff geschrokken een pomerol heb ik niet liggen Blush .

Ik hoop met frietjes maar heb het gevoel dat het mee patatten zal zijn ...
Off the beaten track: een rosé van aglianico met wat houtlagering... (ken er maar 1 zo, il rogito van cantine del notaio)
(28-10-2015 06:26 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Merci allemaal !
Ik heb heel wat info Smile .

Wel ff geschrokken een pomerol heb ik niet liggen Blush .

Ik hoop met frietjes maar heb het gevoel dat het mee patatten zal zijn ...

Met patatten zit je beter als je er wijn bij wil drinken, denk ik.
Bij frieten hoort bier, voor mij....
Het is beslist het worden patatten !
(28-10-2015 09:20 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Het is beslist het worden patatten !

Breaking News.!! Wink
Heeft iemand suggesties voor een wijn bij het volgende voorgerecht?
"pasta met truffel vergezeld met sint-jacobsnoten".
Alvast bedankt !!!
(01-11-2015 10:26 PM)Corto schreef: [ -> ]Heeft iemand suggesties voor een wijn bij het volgende voorgerecht?
"pasta met truffel vergezeld met sint-jacobsnoten".
Alvast bedankt !!!

Amai, da's geen gemakkelijke... Bij truffel zou ik eerder voor een geëvolueerdere wijn gaan, of iets met aardse toetsen, maar dat lijkt dan weer moeilijk met de sint-jacobsnoten. Heb je dit gerechtje al eens gegeten? Welke saus is erbij?
(01-11-2015 10:26 PM)Corto schreef: [ -> ]Heeft iemand suggesties voor een wijn bij het volgende voorgerecht?
"pasta met truffel vergezeld met sint-jacobsnoten".
Alvast bedankt !!!

Ik zou durven gaan voor een pinot gris (van Trimbach bvb)
(01-11-2015 10:26 PM)Corto schreef: [ -> ]Heeft iemand suggesties voor een wijn bij het volgende voorgerecht?
"pasta met truffel vergezeld met sint-jacobsnoten".
Alvast bedankt !!!

Ne goedgevulde viognier zit ik zo even te denken .
Of een iets verouderde albariño .


Even laten weten dat het stoofvlees goe was met frieten Smile .
En ne merlot van kmetija stekar en een blauer zweigelt van leth .
(01-11-2015 10:26 PM)Corto schreef: [ -> ]Heeft iemand suggesties voor een wijn bij het volgende voorgerecht?
"pasta met truffel vergezeld met sint-jacobsnoten".
Alvast bedankt !!!

Witte Pessac-Leognan of Graves ?
Vanavond op het menu, linzen met groene kool en krokant in de oven gebakken speck. Enig idee wat hierbij zou passen? Lichtjes afgewerkt met geroosterde hazelnoten en venkelzaad.

Marc

(02-11-2015 07:11 PM)Kupers schreef: [ -> ]Vanavond op het menu, linzen met groene kool en krokant in de oven gebakken speck. Enig idee wat hierbij zou passen? Lichtjes afgewerkt met geroosterde hazelnoten en venkelzaad.

Heb je de Laffitte-Teston Ericka Pacherenc (Cora-klassieker)?
Of in rood iets sappigs met weinig tannine en veel fruit. Bojo of jonge CdR.
Het water komt me al in de mond.
(02-11-2015 07:11 PM)Kupers schreef: [ -> ]Vanavond op het menu, linzen met groene kool en krokant in de oven gebakken speck. Enig idee wat hierbij zou passen? Lichtjes afgewerkt met geroosterde hazelnoten en venkelzaad.

Tjongejonge. En dat voor een maandag avond. Smile
(02-11-2015 07:11 PM)Kupers schreef: [ -> ]Vanavond op het menu, linzen met groene kool en krokant in de oven gebakken speck. Enig idee wat hierbij zou passen? Lichtjes afgewerkt met geroosterde hazelnoten en venkelzaad.

Als ik venkel hoor, denk ik spontaan aan de witte van Château La Clape, die heeft zo iets anijsachtigs...
Het klinkt fancier als het in feite is Wink. was een probeersel van Njam, smakelijk, licht verteerbaar, vooral in de oven gebakken speck is niet te versmaden. venkel viel een beetje weg, had er al wat meer bij gedaan dan in het recept vermeld stond maar het smeuige van de linzen was te sterk.

Helaas dit weekend mijn laatste fles beaujolais op het appartement leeggedronken en qua wit enkel riesling in huis. Marc zijn opmerking van een sappige wijn bracht me echter bij Parotet 2012, een Spaanse wijn van Celler del Roure op basis van Mando, een lokale druif uit Valencia. Hij ging er eigenlijk zeer mooi bij, toen hij nog maar net uit de koelkast kwam wrongen de zuren wat maar met wat warmte kwam dit wel in orde, mooi sappige vlezige wijn die tot mijn verrassing goed ging met de kool, een groente die ik steeds moeilijk te pairen vind.
(02-11-2015 10:55 PM)Kupers schreef: [ -> ]Het klinkt fancier als het in feite is Wink. was een probeersel van Njam, smakelijk, licht verteerbaar, vooral in de oven gebakken speck is niet te versmaden. venkel viel een beetje weg, had er al wat meer bij gedaan dan in het recept vermeld stond maar het smeuige van de linzen was te sterk.

Helaas dit weekend mijn laatste fles beaujolais op het appartement leeggedronken en qua wit enkel riesling in huis. Marc zijn opmerking van een sappige wijn bracht me echter bij Parotet 2012, een Spaanse wijn van Celler del Roure op basis van Mando, een lokale druif uit Valencia. Hij ging er eigenlijk zeer mooi bij, toen hij nog maar net uit de koelkast kwam wrongen de zuren wat maar met wat warmte kwam dit wel in orde, mooi sappige vlezige wijn die tot mijn verrassing goed ging met de kool, een groente die ik steeds moeilijk te pairen vind.

Ik las recent dat spruitjes enorm moeilijk te pairen zijn. Gelijkt wat op kool qua smaak. Ik vind pinot noir daar eigenlijk wel bij passen. Maar ja, als je iets graag drinkt, past het plots bij alles Blush

Marc

(02-11-2015 10:55 PM)Kupers schreef: [ -> ]...qua wit enkel riesling in huis...

Ik ook, Peter, ik ook...

;-)
(03-11-2015 11:08 AM)Marc schreef: [ -> ]
(02-11-2015 10:55 PM)Kupers schreef: [ -> ]...qua wit enkel riesling in huis...

Ik ook, Peter, ik ook...

;-)

watte zelfs geen SB of chardonnay of..gruner veltliner? watte
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Koppelingen