wijnliefhebbers

Volledige versie: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
(20-12-2014 08:49 PM)Marc schreef: [ -> ]
(20-12-2014 05:35 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(20-12-2014 04:34 PM)Fre schreef: [ -> ]Of waarom geen Zuidelijke Rhone? Lijkt me ook wel te passen.

Zou daar ook aan durven denken, iets van Viret bvb ;-)
En voor wat betreft de fruitgarnituur: niks van aantrekken, gewoon de gasten waarschuwen dat ze na een hap veenbessenappel geen slok wijn mogen drinken..!

Ook een goed idee, maar dan misschien iets van een oudere jaargang.
Goede suggesties, Fre en Jo...

Niemand die er wit zou bij drinken? Toch redelijk veel dingen met zuurtjes in het gerecht en wit vlees. Iets zuiders wit (grenache) met een zekere molligheid (marsanne/roussanne) ?

Marc

(20-12-2014 10:15 PM)Olivier schreef: [ -> ]Niemand die er wit zou bij drinken? Toch redelijk veel dingen met zuurtjes in het gerecht en wit vlees. Iets zuiders wit (grenache) met een zekere molligheid (marsanne/roussanne) ?

Awel, ik had ook al opgeschreven: de mooie Picpoul van bij Portovino. In mijn proefnotities vind ik nogal wat overeenkomstige toetsen terug die ook in het gerecht zouden kunnen zitten.
Probleem: ik heb er nog maar 1 fles van...
Bedankt, Olivier.
... Of een goede fles (75cl) van een goed bier...
Tripel Karmeliet, of Liefmans Goudenband (wegens de zoete componenten).
een goede fles Californische zinfandel
De "chef" is tot op heden karig met info betreffende het kerstmenu en zeker inzake de garnituren ... Dus ik moet het voorlopig doen met:

coquilles/inktvis/buikspek/bulgur

zeebaars/... (garnituren afhankelijk van het marktaanbod)

hertekalf/... (garnituren afhankelijk van het marktaanbod)


Het eerste lijkt me al niet de meeste simpelste opgave als het op wijn- en spijscombinatie aankomt. Ik dacht/denk aan een aromatische en rijpe Lugana Superiore of misschien een Grüner Veltliner. Je zit met het fluwelige van de coquilles maar ook met vettige van het spek, dat dan weer om voldoende zuren vraagt denk ik dan. Of toch iets frisser en strakker zo aan het begin van de maaltijd?

Het hertekalf lijkt me toch te delicaat voor een echt krachtige wijn die men vaak bij wild en hert in het algemeen promoot. Ik dacht/denk hier eerder klassiek aan een niet al te patserige Bordeaux "look a like" uit Italië, Slovenië of Oostenrijk. Of misschien iets gewaagder met een wat rijpere Nero D'Avola van het betere soort?

Suggesties zijn alvast welkom...
(23-12-2014 04:15 PM)Innesto schreef: [ -> ]De "chef" is tot op heden karig met info betreffende het kerstmenu en zeker inzake de garnituren ... Dus ik moet het voorlopig doen met:

coquilles/inktvis/buikspek/bulgur

zeebaars/... (garnituren afhankelijk van het marktaanbod)

hertekalf/... (garnituren afhankelijk van het marktaanbod)


Het eerste lijkt me al niet de meeste simpelste opgave als het op wijn- en spijscombinatie aankomt. Ik dacht/denk aan een aromatische en rijpe Lugana Superiore of misschien een Grüner Veltliner. Je zit met het fluwelige van de coquilles maar ook met vettige van het spek, dat dan weer om voldoende zuren vraagt denk ik dan. Of toch iets frisser en strakker zo aan het begin van de maaltijd?

Het hertekalf lijkt me toch te delicaat voor een echt krachtige wijn die men vaak bij wild en hert in het algemeen promoot. Ik dacht/denk hier eerder klassiek aan een niet al te patserige Bordeaux "look a like" uit Italië, Slovenië of Oostenrijk. Of misschien iets gewaagder met een wat rijpere Nero D'Avola van het betere soort?

Suggesties zijn alvast welkom...

Misschien een bourgogne bij het hertekalf? Of een mooie chianti?
Voor het eerste gerecht zou ik een savvenières geven, over de rest ga ik nog eens nadenken
(23-12-2014 04:15 PM)Innesto schreef: [ -> ]De "chef" is tot op heden karig met info betreffende het kerstmenu en zeker inzake de garnituren ... Dus ik moet het voorlopig doen met:

coquilles/inktvis/buikspek/bulgur

zeebaars/... (garnituren afhankelijk van het marktaanbod)

hertekalf/... (garnituren afhankelijk van het marktaanbod)


Het eerste lijkt me al niet de meeste simpelste opgave als het op wijn- en spijscombinatie aankomt. Ik dacht/denk aan een aromatische en rijpe Lugana Superiore of misschien een Grüner Veltliner. Je zit met het fluwelige van de coquilles maar ook met vettige van het spek, dat dan weer om voldoende zuren vraagt denk ik dan. Of toch iets frisser en strakker zo aan het begin van de maaltijd?

Het hertekalf lijkt me toch te delicaat voor een echt krachtige wijn die men vaak bij wild en hert in het algemeen promoot. Ik dacht/denk hier eerder klassiek aan een niet al te patserige Bordeaux "look a like" uit Italië, Slovenië of Oostenrijk. Of misschien iets gewaagder met een wat rijpere Nero D'Avola van het betere soort?

Suggesties zijn alvast welkom...

Bij het eerste een Albarino uit Rias Baixas
Bij het tweede een condrieu als de zeebaars met een rijke saus gegeven wordt, anders de eerste wijn verder.
Bij het derde gerecht een mooi gerijpte Cornas of een Crozes Hermitage bv Paul Jaboulet Aîné, domaine de Thalabert. Ook hier hangt veel af van de saus en de garnituur
Wat type wijn zouden jullie aanraden bij Paëlla?
(21-03-2015 06:13 PM)Bert schreef: [ -> ]Wat type wijn zouden jullie aanraden bij Paëlla?

Senor de los Lanos reserva van de Carrefour (3,5 euro).
(21-03-2015 06:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-03-2015 06:13 PM)Bert schreef: [ -> ]Wat type wijn zouden jullie aanraden bij Paëlla?

Senor de los Lanos reserva van de Carrefour (3,5 euro).

Hmmm... De reserva dan nog... thank you voor de tip Smile
Ik vroeg me af of die Vinsobres die ik eerder deze week besprak, daar niet perfect zou bij zijn...
(21-03-2015 06:50 PM)Bert schreef: [ -> ]
(21-03-2015 06:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-03-2015 06:13 PM)Bert schreef: [ -> ]Wat type wijn zouden jullie aanraden bij Paëlla?

Senor de los Lanos reserva van de Carrefour (3,5 euro).

Hmmm... De reserva dan nog... thank you voor de tip Smile
Ik vroeg me af of die Vinsobres die ik eerder deze week besprak, daar niet perfect zou bij zijn...

Had bijna geschreven "...óf een eenvoudige CDR.
Dus ja, denk het wel.
Sowieso een eenvoudige soepele wijn. Iets voller wit zou misschien ook wel passen.
(21-03-2015 06:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-03-2015 06:13 PM)Bert schreef: [ -> ]Wat type wijn zouden jullie aanraden bij Paëlla?

Senor de los Lanos reserva van de Carrefour (3,5 euro).

Das toch die wijn die ok smaakt , tot je een echte wijn drinkt hé ? Wink
(21-03-2015 07:16 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-03-2015 06:50 PM)Bert schreef: [ -> ]
(21-03-2015 06:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-03-2015 06:13 PM)Bert schreef: [ -> ]Wat type wijn zouden jullie aanraden bij Paëlla?

Senor de los Lanos reserva van de Carrefour (3,5 euro).

Hmmm... De reserva dan nog... thank you voor de tip Smile
Ik vroeg me af of die Vinsobres die ik eerder deze week besprak, daar niet perfect zou bij zijn...

Had bijna geschreven "...óf een eenvoudige CDR.
Dus ja, denk het wel.
Sowieso een eenvoudige soepele wijn. Iets voller wit zou misschien ook wel passen.

thank you - nog geen slecht idee, die volle witte...
(21-03-2015 07:28 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(21-03-2015 06:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-03-2015 06:13 PM)Bert schreef: [ -> ]Wat type wijn zouden jullie aanraden bij Paëlla?

Senor de los Lanos reserva van de Carrefour (3,5 euro).

Das toch die wijn die ok smaakt , tot je een echte wijn drinkt hé ? Wink

Inderdaad! Perfect bij echte paella Wink
(21-03-2015 08:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-03-2015 07:28 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(21-03-2015 06:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-03-2015 06:13 PM)Bert schreef: [ -> ]Wat type wijn zouden jullie aanraden bij Paëlla?

Senor de los Lanos reserva van de Carrefour (3,5 euro).

Das toch die wijn die ok smaakt , tot je een echte wijn drinkt hé ? Wink

Inderdaad! Perfect bij echte paella Wink

in wit zou ik nog eens Portugees durven gaan .

Quinta do feital - Auratus
100% Alvarinho
Kalfsfilet en bruine saus met cognac, kerstomaatjes in de oven, puree van zoete patat. Iemand een idee zum zaufen ? thank you
Pinot noir. Daar gaat toch gene room id saus eh?
Of een Rhône met goede fraicheur?
Lot et smaken
Ik zou ook voor pinot noir gaan. Alleen die zoete puree zou wat kunnen wringen. Misschien dat een spatburgunder dat kan opvangen?
Pinot Noir idd ! Of als alternatief misschien een mooie Loire CF ?
thank you, ik ga het onthouden maar de plannen zijn licht veranderd. Iemand nog een "exotisch idee" ?

- Lamsfilet ingepakt met spek en rozemarijn, puree met parmesan en gestoofde spinazie en kerstomaatjes uit de oven

merci !!
(23-04-2015 03:18 PM)Kris schreef: [ -> ]thank you, ik ga het onthouden maar de plannen zijn licht veranderd. Iemand nog een "exotisch idee" ?

- Lamsfilet ingepakt met spek en rozemarijn, puree met parmesan en gestoofde spinazie en kerstomaatjes uit de oven

merci !!

Sounds like sangiovese to me
Of Amarone, is toch een stevig telurke eh...
Languedoc?
Vandaag gaan ik eens kippebillen in de oven maken met courgette , aubergine en ui . En wat tagliatelle , nu ik zou een sausje willen maken met de jus van het bakken van de billen en deze wat afkruiden .
Wel geen room in de saus .

En denk van daar een kroatisch wijntje bij te schenken met een blend van teran , merlot en cs eens bij te proberen .
Maar als er nog tips zijn laat maar weten .
I am open for opening Smile
(25-04-2015 07:58 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Vandaag gaan ik eens kippebillen in de oven maken met courgette , aubergine en ui . En wat tagliatelle , nu ik zou een sausje willen maken met de jus van het bakken van de billen en deze wat afkruiden .
Wel geen room in de saus .

En denk van daar een kroatisch wijntje bij te schenken met een blend van teran , merlot en cs eens bij te proberen .
Maar als er nog tips zijn laat maar weten .
I am open for opening Smile

Ne witte languedoc, genre oustal blanc of pic st loup?
(24-04-2015 08:49 PM)Olivier schreef: [ -> ]Languedoc?

Het is ne Mas de Martin ultrea 09 geworden. Combi was niet slecht. Ik heb wel de indruk dat deze wijn gesloten is voort moment.
(25-04-2015 11:10 AM)Kris schreef: [ -> ]
(25-04-2015 07:58 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Vandaag gaan ik eens kippebillen in de oven maken met courgette , aubergine en ui . En wat tagliatelle , nu ik zou een sausje willen maken met de jus van het bakken van de billen en deze wat afkruiden .
Wel geen room in de saus .

En denk van daar een kroatisch wijntje bij te schenken met een blend van teran , merlot en cs eens bij te proberen .
Maar als er nog tips zijn laat maar weten .
I am open for opening Smile

Ne witte languedoc, genre oustal blanc of pic st loup?
(24-04-2015 08:49 PM)Olivier schreef: [ -> ]Languedoc?

thank you voor de tip , maar het was al verorberd de maaltijd Tongue .
Was ook even vergeten van reageren eigenlijk .
Witte languedoc heb ik zelfs niet liggen , tijd dat ik daar eens verandering in breng !
Het is ne Mas de Martin ultrea 09 geworden. Combi was niet slecht. Ik heb wel de indruk dat deze wijn gesloten is voort moment.
Straks een varkenshaasje met prinsessenbonen , ui , vleesjus en petatjes .
Ik dacht een Italiaanse pinot noir hierbij te openen .
Suggesties zijn ook altijd welkom Smile
(19-06-2015 11:43 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Straks een varkenshaasje met prinsessenbonen , ui , vleesjus en petatjes .
Ik dacht een Italiaanse pinot noir hierbij te openen .
Suggesties zijn ook altijd welkom Smile

ne goeien trappist
(19-06-2015 11:43 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Straks een varkenshaasje met prinsessenbonen , ui , vleesjus en petatjes .
Ik dacht een Italiaanse pinot noir hierbij te openen .
Suggesties zijn ook altijd welkom Smile

Pinot noir zal daar zeer goed bijgaan Wink

De valpolicella superiore die ik onlangs besprak hebik bij nagenoeg hetzelfde gerecht gegeten en dat ging wonderwel. Had wel een scheut porto bij de champignonsaus gedaan.
(19-06-2015 11:43 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Straks een varkenshaasje met prinsessenbonen , ui , vleesjus en petatjes .
Ik dacht een Italiaanse pinot noir hierbij te openen .
Suggesties zijn ook altijd welkom Smile

Geëikte chardonnay in wit? Of chenin blanc?

Een niet al te agressieve/fruitbom syrah gaat misschien nog net. Uiteraard sangiovese :-) - Een chianti of chianti classico van goede kwaliteit moet wel lukken.

Smakelijk!
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Koppelingen