wijnliefhebbers

Volledige versie: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
(19-01-2022 06:09 PM)Jef schreef: [ -> ]Elzasavond hier:Quiche Lorraine met Pinot Blanc van Dopff en daarna choucroute garni met Riesling van Kuenz Bas.

Moest even een bakje onder het kinnebak houden toen ik dit las... cheers
Gisteren dus Elzasavond.
Aperitief en bij de quiche Pinot Blanc Dopff en een glaasje Riesling Kuentz Bas.
Bij de choucroute de rest van de Riesling en Riesling GC Steingrubler André Erhardt 2017.
Als afsluiter Morgon Thevenet van 2014.Zalige avond.
Vandaag de rest van alles.
Deze avond een varkensgebraadje met wortelen en erwtjes en kroketten.
Ik dacht aan een Pinot Noir uit de Elzas.
Iemand andere suggesties?
(09-02-2022 09:49 AM)Jef schreef: [ -> ]Deze avond een varkensgebraadje met wortelen en erwtjes en kroketten.
Ik dacht aan een Pinot Noir uit de Elzas.
Iemand andere suggesties?

Ik zou toch iéts of wat steviger nemen..
(09-02-2022 10:05 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(09-02-2022 09:49 AM)Jef schreef: [ -> ]Deze avond een varkensgebraadje met wortelen en erwtjes en kroketten.
Ik dacht aan een Pinot Noir uit de Elzas.
Iemand andere suggesties?

Ik zou toch iéts of wat steviger nemen..

Een rode Bourgogne bijvoorbeeld...woeha
Of een Beaujolais.nono
Bij varken ga ik eigenlijk altijd voor pinot noir.
(09-02-2022 02:24 PM)Olivier schreef: [ -> ]Bij varken ga ik eigenlijk altijd voor pinot noir.

Maar een Elzas kan je toch bezwaarlijk een echte Pinot noir noemen..?
Er zijn uitzonderingen (die van Bestheim bvb)
Welke Elzas was het Jef?
Jo,ik heb zeer goede van Meyer Fonné en René Meyer.
Het zal één van de twee worden.Heb er verschillende cuvées van.
Citaat: Maar een Elzas kan je toch bezwaarlijk een echte Pinot noir noemen..?

Een valse dan Tongue

Maar ik bedoelde inderdaad Bourgogne Pinot Noir.

Enkele jaren geleden waren we in de Elzas, en toen heb ik François Baur bezocht. Die zijn Pinot Noir was verrassend krachtig. Ik heb er een 2018 van maar ga die zeker nog wat laten liggen, want was toen nog heel geknoopt.
Commentaren op de Pinot Noir Gallus van Meyer Fonné:

If you think Alsace Pinot is desperately dilute, then think again for this is a truly superb wine that rivals the best of Burgundy. Grown on sandstone soils, the wine has a beautiful, floral, subtle but concentrated nose of redcurrant, pomegranate, and strawberry which on the palate are nice and crunchy. There’s also a spicy feel, with high acidity and grainy tannins. Light-bodied but intense with a long finish.

Félix Meyer has heavily invested in a future growing more Pinot Noir in Alsace, purchasing vineyards and planting vines in some of the best terroirs in the region for the grape. He has always been forward-thinking with his business, and always right. Gallus, grown in the sandstone marl of the grand cru Kaefferkopf, has a grainy texture and a lightness on its feet that his other more powerful and structured Pinots grown in limestone do not possess—due to the soil, of course. It has been a favorite of mine since the very first bottling.

—Dixon Brooke
Ter info: ook in de Elzas hebben ze al eens een wat warmere zomer... Big Grin
In mijn jeugd waren de Pinots uit de Elzas erg bleek en dun, maar als ik nu stevige Pinots proef uit bvb de Pfalz, dan moet dat hier ook lukken, maar ik heb zelf nog geen peolingen gedaan, de Elzas is hier niet al te populair, wellicht gaan de meeste liefhebbers zich zelf ter plaatse bevoorraden.
Jo,het is een CdR geworden van La Réméjeanne.
De Elzas hou ik voor bij kip en eendeborstfilet.
(11-02-2022 10:51 AM)Jef schreef: [ -> ]Jo,het is een CdR geworden van La Réméjeanne.
De Elzas hou ik voor bij kip en eendeborstfilet.

Remejeanne, topdomein, herinner ik me nog van toen ik bij Grandry kocht.
Zal wel goed geweest zijn bij de maaltijd vermoed ik.
We denken soms te weinig aan (eenvoudige) Rhone wijnen.
Deze avond steak frit met witloof.
Een Bandol proberen?
waarom het zo ver zoeken als onze terroir naast het rund en witloof ook Orval aanbiedt ...

frieten en wijn shoot
(11-02-2022 11:49 AM)Vince schreef: [ -> ]waarom het zo ver zoeken als onze terroir naast het rund en witloof ook Orval aanbiedt ...

frieten en wijn shoot

Mja, ook geen grote fan van wijn met frieten, maar als het dan toch moet vind ik een sappige, Merlot-gedreven Bordeaux nog wel een goeie combinatie.
(11-02-2022 11:44 AM)Jef schreef: [ -> ]Deze avond steak frit met witloof.
Een Bandol proberen?

Bandol past bij alles..! Cool
(11-02-2022 02:33 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-02-2022 11:44 AM)Jef schreef: [ -> ]Deze avond steak frit met witloof.
Een Bandol proberen?

Bandol past bij alles..! Cool

Mijn ervaring is dat een wijn die je echt bijzonder graag drinkt bij zowat alles past ... Cool
Het is Senejac 2010 geworden.Prachtige wijn.
(12-02-2022 08:58 AM)Jef schreef: [ -> ]Het is Senejac 2010 geworden.Prachtige wijn.

Klopt, gemaakt door team Comme.
(12-02-2022 09:12 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(12-02-2022 08:58 AM)Jef schreef: [ -> ]Het is Senejac 2010 geworden.Prachtige wijn.

Klopt, gemaakt door team Comme.

Benieuwd naar uw TN, had vorig jaar de 2005 en 2010 in het glas (zie Senejac topic)
Uw TN van de 2010 kloppen.
Voor mij is deze wijn nu zeer lekker voor minder dan 20 euro.
Echt een aanrader.
Deze avond lamskoteletjes.
Wijn:Pichon Baron 2003 of Cote Rotie Garon 2018
(05-03-2022 01:01 PM)Jef schreef: [ -> ]Deze avond lamskoteletjes.
Wijn:Pichon Baron 2003 of Cote Rotie Garon 2018

Op de bbq, dus het brutere werk Wink dan zou ik kiezen voor de kruidige neus en voor de Rhône gaan.
Het betere keuken werk, verfijnde afwerking en complexere bereiding,sauske...dan de elegantie en fijnheid van de Pichon. Al zou ik ne Morgon van bv Bouland, die hier toch regelmatig op het forum voorbij komt, ook zeker een kans geven. Ik vind dit ene top combi.
Het is de betere keuken.Wink
Bouland kan zeker ook.
Ofwel kies ik mss wel voor deze:Desjourneys Fleurie Morriers 2009
Het is de 2009 geworden.
Nog rood fruit.Lekkere wijn.
Nog in de Fleur(ie) van zijn leven.
(06-03-2022 10:58 AM)Jef schreef: [ -> ]Het is de 2009 geworden.
Nog rood fruit.Lekkere wijn.
Nog in de Fleur(ie) van zijn leven.

thumbsup
Een mooi stuk hertenbiefstuk met een heerlijk glaasje Crozes. What else do you need.
Deze avond de schoonbroers op bezoek.
Foie gras
Lamsstoofpotje
Welke wijn past hier bij volgens jullie?
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Koppelingen