wijnliefhebbers

Volledige versie: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Geweldige emoticon, Pat !

Thanks voor de tips heren...

IK laat weten wat het geworden is
Goeie geuze , no heavy toilets
wel kans op Gaviscom gebruik naar meerdere stuks Wink
The perfect match (écht waar!!)
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/
indeed, soms is het geschift hoe goed iets kan samengaan...Heb ooit ne witte Altesse van Dupasquier gedronken, geserveerd met kip en appelkes. Waaauw...
Goeie bordeaux met boontjes en lam blijft voor ook top !
Ah Kris, t werkt weer!? thumb
Hey Kris, was het geen kip met peren? :-)
Yes jo, back on the track!
Nee venne, kut met peren en kip met appelkes !Wink
tjien , die peren en appelkes en kip kan ik mij herinneren maar die andere niet:-)
Welk Bordeauxwijn schenken bij varkenshaasje? Is het best als men de wijn die in een kelder ligt ,St Emilion '03, een dag of 2 op voorhand rechtzet?
Blush
(23-12-2010 12:33 PM)J Sparrow schreef: [ -> ]Welk Bordeauxwijn schenken bij varkenshaasje? Is het best als men de wijn die in een kelder ligt ,St Emilion '03, een dag of 2 op voorhand rechtzet?
Blush

ik schenk bij varkenshaasje (met oesterzwammen) meestal een Branaire Ducru 1996, een iets oudere jaargang in volle maturiteit.

Alex

weet er iemand wat echt zou passen bij cognac met sinaasappelsaus in combinatie met varkensgebraad?

Ik vind het een rare mix op zich...

Ik heb voorgesteld een Niet eik gelagerde Aragonez (tempranillo). Beetje zuren en ook beetje kracht. Zodat hij de bij sinaas zou kunnen passen, maar dat de cognac het bovenhand niet neemt.
(23-12-2010 01:53 PM)carl schreef: [ -> ][quote='J Sparrow' pid='7979' dateline='1293100409']
Welk Bordeauxwijn schenken bij varkenshaasje? Is het best als men de wijn die in een kelder ligt ,St Emilion '03, een dag of 2 op voorhand rechtzet?

ik schenk bij varkenshaasje (met oesterzwammen) meestal een Branaire Ducru 1996, een iets oudere jaargang in volle maturiteit.

Bij varkenshaasje heb ik al een aantal keren een elegante Margaux geserveerd (Durfort-Vivens o.a.) en dat was zeer geslaagd.

Ik weet eigenlijk niet of dat "rechtop zetten" zo belangrijk is. Meestal haal ik de wijn gewoon 's morgens uit de kelder en trek ik 'm een paar uur op voorhand open.


Branaire '96 heb ik al een paar keer gedronken, maar nog niet bij varkenshaasje. Dat was inderdaad een mooi geëvolueerde wijn, maar de laatste keer (een goed jaar geleden) was hij toch bijna versleten had ik de indruk....
(23-12-2010 02:53 PM)Dave schreef: [ -> ]
(23-12-2010 01:53 PM)carl schreef: [ -> ][quote='J Sparrow' pid='7979' dateline='1293100409']
Welk Bordeauxwijn schenken bij varkenshaasje? Is het best als men de wijn die in een kelder ligt ,St Emilion '03, een dag of 2 op voorhand rechtzet?

ik schenk bij varkenshaasje (met oesterzwammen) meestal een Branaire Ducru 1996, een iets oudere jaargang in volle maturiteit.

Bij varkenshaasje heb ik al een aantal keren een elegante Margaux geserveerd (Durfort-Vivens o.a.) en dat was zeer geslaagd.

Ik weet eigenlijk niet of dat "rechtop zetten" zo belangrijk is. Meestal haal ik de wijn gewoon 's morgens uit de kelder en trek ik 'm een paar uur op voorhand open.


Branaire '96 heb ik al een paar keer gedronken, maar nog niet bij varkenshaasje. Dat was inderdaad een mooi geëvolueerde wijn, maar de laatste keer (een goed jaar geleden) was hij toch bijna versleten had ik de indruk....

Tot een zes maanden geleden had ik ook de indruk dat er niks meer op zat maar sindsdien heb ik weer 2 schitterende flessen gehad.Hij is blijkbaar in een 2e jeugd gekomen Wink
(23-12-2010 02:57 PM)carl schreef: [ -> ]
(23-12-2010 02:53 PM)Dave schreef: [ -> ]
(23-12-2010 01:53 PM)carl schreef: [ -> ][quote='J Sparrow' pid='7979' dateline='1293100409']
Welk Bordeauxwijn schenken bij varkenshaasje? Is het best als men de wijn die in een kelder ligt ,St Emilion '03, een dag of 2 op voorhand rechtzet?

ik schenk bij varkenshaasje (met oesterzwammen) meestal een Branaire Ducru 1996, een iets oudere jaargang in volle maturiteit.

Bij varkenshaasje heb ik al een aantal keren een elegante Margaux geserveerd (Durfort-Vivens o.a.) en dat was zeer geslaagd.

Ik weet eigenlijk niet of dat "rechtop zetten" zo belangrijk is. Meestal haal ik de wijn gewoon 's morgens uit de kelder en trek ik 'm een paar uur op voorhand open.


Branaire '96 heb ik al een paar keer gedronken, maar nog niet bij varkenshaasje. Dat was inderdaad een mooi geëvolueerde wijn, maar de laatste keer (een goed jaar geleden) was hij toch bijna versleten had ik de indruk....

Tot een zes maanden geleden had ik ook de indruk dat er niks meer op zat maar sindsdien heb ik weer 2 schitterende flessen gehad.Hij is blijkbaar in een 2e jeugd gekomen Wink

Mijn voorraad is helaas uitgeput !
(23-12-2010 03:14 PM)Dave schreef: [ -> ]
(23-12-2010 02:57 PM)carl schreef: [ -> ]
(23-12-2010 02:53 PM)Dave schreef: [ -> ]
(23-12-2010 01:53 PM)carl schreef: [ -> ][quote='J Sparrow' pid='7979' dateline='1293100409']
Welk Bordeauxwijn schenken bij varkenshaasje? Is het best als men de wijn die in een kelder ligt ,St Emilion '03, een dag of 2 op voorhand rechtzet?

ik schenk bij varkenshaasje (met oesterzwammen) meestal een Branaire Ducru 1996, een iets oudere jaargang in volle maturiteit.

Bij varkenshaasje heb ik al een aantal keren een elegante Margaux geserveerd (Durfort-Vivens o.a.) en dat was zeer geslaagd.

Ik weet eigenlijk niet of dat "rechtop zetten" zo belangrijk is. Meestal haal ik de wijn gewoon 's morgens uit de kelder en trek ik 'm een paar uur op voorhand open.


Branaire '96 heb ik al een paar keer gedronken, maar nog niet bij varkenshaasje. Dat was inderdaad een mooi geëvolueerde wijn, maar de laatste keer (een goed jaar geleden) was hij toch bijna versleten had ik de indruk....

Tot een zes maanden geleden had ik ook de indruk dat er niks meer op zat maar sindsdien heb ik weer 2 schitterende flessen gehad.Hij is blijkbaar in een 2e jeugd gekomen Wink

Mijn voorraad is helaas uitgeput !

Mijne bijna, heb nog 1 fles liggen. ooit eens gekocht in de Carrefour aan 20 euro.
Voordat je een wijn bij een varkenshaasje of welk stuk vlees dan ook gaat kiezen zul je moeten weten welke saus er bij geserveerd wordt want vaak is de saus leidend in de wijnkeuze.
Een varkenshaasje met een gorgonzola roomsaus of met een champignonsaus daar ga je echt wel twee verschillende soorten wijnen bij serveren.
(23-12-2010 06:16 PM)Olaf schreef: [ -> ]Voordat je een wijn bij een varkenshaasje of welk stuk vlees dan ook gaat kiezen zul je moeten weten welke saus er bij geserveerd wordt want vaak is de saus leidend in de wijnkeuze.
Een varkenshaasje met een gorgonzola roomsaus of met een champignonsaus daar ga je echt wel twee verschillende soorten wijnen bij serveren.

Op die reactie was ik al lang aan 't wachten.thumb
Bij visgerechten is dit nog van groter belang. Sausen en wijn mogen de zo fragiele smaak van echte verse vis niet kapot maken of overdonderen.
Varkenshaasje 2 dagen opgelegd in 75cl rode wijn(Listrac Medoc 2006) en kruiden(welke weet ik niet, da's voor de vrouw...).
En daar wordt dan de rode wijnsaus van getrokken....

Alex

(23-12-2010 08:42 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(23-12-2010 06:16 PM)Olaf schreef: [ -> ]Voordat je een wijn bij een varkenshaasje of welk stuk vlees dan ook gaat kiezen zul je moeten weten welke saus er bij geserveerd wordt want vaak is de saus leidend in de wijnkeuze.
Een varkenshaasje met een gorgonzola roomsaus of met een champignonsaus daar ga je echt wel twee verschillende soorten wijnen bij serveren.

Op die reactie was ik al lang aan 't wachten.thumb
Bij visgerechten is dit nog van groter belang. Sausen en wijn mogen de zo fragiele smaak van echte verse vis niet kapot maken of overdonderen.
volledig gelijk olaf

daarmee dat ik in de knoop zat met de cognac - sinaasappel saus. Omdat ik niet wist hoe overheersend dat hij ging zijn.
Die cognac en sinaasappelsaus is echt wel een moeilijke. Mijn vrouw wou graag gebakken appels met veenbessen morgen bij everzwijn. Ik ga proberen met de Valpolicella Classico Superiore TB van Tommaso Bussola (=Ripasso), volgens mij gaat dat perfect, maar op voorhand weet je zoiets nooit.
(23-12-2010 11:21 PM)33S schreef: [ -> ]volgens mij gaat dat perfect, maar op voorhand weet je zoiets nooit.

thumb Zeer juist, het is moeilijk om zekerheden te opperen in deze materie.
Uit ervaring weet ik dat wijn bij een gerecht met fruit niet makkelijk is. Beste is volgens mij gewoon je wijn aan het vlees en/of de saus aan te passen en de mensen te vragen om niet van hun wijn te drinken na een hapje fruit...

Alex

het is inderdaad geen vaste wetenshap. Het is nog cava met krieken of veenbessen. Maar met peren, gebakken appels en sinaas is het inderdaad moeilijker.

Voordeel is als je een slechte keuze hebt gemaakt dat je je verplicht voelt een andere fles te openen Smile
Als er appelkes met veenbessencompote en kaneel uit de oven bij zijn , waar ik fan van ben, schenk ik makkelijk een "gestoffeerde" Italiaan , een Barbera of een Chianti Classico, of zelfs een Brunello, deze hebben veelal een hoog alcoholgehalte en zijn zo wat "zoeter" plus de zuren die in een Italiaan meestal prominent aanwezig zijn, counteren perfect het zoete en het zure in het gerecht. Geef dan wel geen andere wintergroenten zoals spruiten erbij. Witloof gebruneerd kan dan wel. Heb al goesting naar morgenavond trouwens.Heart

Alex

krijg plots zin in een vino nobile hmmmm
Heb nog een Vin Santo 1989 liggen, sherry bruin, en ik kan hem niet opendoen, 't is mijn laatste... ook niet met nieuwjaar. Ik zal me ferm onthouden, weeral.
Wat zouden jullie met het volgende geven?

Voorgerecht – Zeetongrolletjes met appel-kerriesaus
Hoofdgerecht - Parelhoenfilet met zacht mosterd honingsausje, zuiderse ratatouille en pomme duchennes.

Alex

ik heb een klant geadviseerd voor met zijn scampi en kerrie een vinho verde te nemen. Het was zeer licht bruisend met een midpallet van ananas en topisch fruit. Blijkt dat het er super bij paste. Kerrie is niet gemakkelijk.
Een Grüner Vetliner zou er ook goed bij passen denk ik.

hoofdgerecht: ik heb een wijn vanuit Bergerac waar de producent hem adviseert om met parelhoen te drinken. Afgaande van diens smaak zou ik een heel kruidige nemen. Zou zeker passen met de ratatouille en duchennes, maar met de honing mosterd zou ik eerder een Sangiovese durven nemen. Chianti Classico of Vino Nobile.
Voorgerecht riesling, hoofdgerecht Janasse Chateauneuf VV
Wink
(27-12-2010 12:52 AM)vinejo schreef: [ -> ]Janasse Chateauneuf VV

Zwijgt man, daar heb ik al enkele dagen zoooooo'n zin in..., nie te doen.
Awel kijk, ga even in de kelder loeren welke Janasse ik ga opendoen applaus

Ik vind kerrie, mosterd, honing,... vrij extreme smaken waarbij ik geen wijn dúrf drinken...
Hier een koude salade van kreeft met appel en curryvinaigrette. Ik dacht aan een Sauvignon Blanc hierbij, en vroeg me af of de Beaujeu wel in aanmerking kwam? (Heb hem nog niet geproefd).
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Koppelingen