wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(23-07-2012 11:13 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Wolf Blass top nu ? Daar ben ik benieuwd naar ;-)

Alles mooi versmolten. De eucalyptus kwam er wel weer door, maar stoorde nu niet echt. Iemand die niks van wijn kent riep spontaan "nootmuskaat" na de eerste slok Tongue
(23-07-2012 11:20 PM)33S schreef: [ -> ]
(23-07-2012 11:13 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Wolf Blass top nu ? Daar ben ik benieuwd naar ;-)

Alles mooi versmolten. De eucalyptus kwam er wel weer door, maar stoorde nu niet echt. Iemand die niks van wijn kent riep spontaan "nootmuskaat" na de eerste slok Tongue

Goed om weten, binnenkort dan toch maar eens een flesje open doen...applaus
(23-07-2012 11:08 PM)33S schreef: [ -> ]Gisteren feestje gehad met o.a. Cà dei Frati Lugana I Frati 2010, Wolf Blass, Guigal CdR 2009 en Corallo Nero Sangiovese superiore riserva 2006 van Gallegati.

En hoe was de Guigal CDR 09 in vergelijking met de 07?
2007 nooit gedronken. Maar 2009 heeft wel potentieel volgens mij (veel structuur) en is nu ook al goed voor een wijn in die prijsklasse. Ik heb nog 4 flessen en ga proberen toch 2 ervan 5 jaar weg te leggen.

Ongeveer 1/3 van de fles had heel de nacht opengestaan, pas tegen 11u stop erop gedaan en in de koele berging gezet. Vandaag (dag 3) slok gedaan en was nog heel mooi. Rest wel in de saus gekapt, want mijn vrouw had 2 dl rode wijn nodig Smile

Als je een CdR-liefhebber bent zou ik niet twijfelen. Als ik me niet vergis staat ie op 1jour1vin nog altijd te koop aan 6€90 (zomeractie).
Nu St.Bernardus Abt12.
Had er zin in gekregen nadat ik een uur terug bij mijn broer een La Trappe Blond terug vond die drie jaar over tijd was. Mijn broer blij dat hij van dat oude bier af was, ik blij voor het eerst een nederlandse trappist te proeven.
De lichte zoete toets van deze (inmiddels alles behalve blonde) trappist deed me denken aan de St.Bernardus 6 (Paterke). Reden genoeg om z'n grote broer nog eens te proeven bij thuiskomst Smile
Gisteren een rosé van Bodegas Casado Morales (Rioja, 2011) gedronken. Blend van 60% tempranillo en 40% viura. Het feit dat de fles leeg was op het einde van de avond en ik zowat drie kwart voor mijn rekening nam, zegt i) dat het dorstig weer was, ii) dat ik een zuipschuit ben en iii) dat het een zeer lekkere rosé was die lekker wegdronk!

Daarmee is meteen ook mijn laatste fles rosé gesneuveld, dringend wat bijkopen maar zal wel lukken aangezien ik vanaf vrijdag twee weken in het hartje van de zuidelijke Cdr (Rasteau) vertoef!

Dankzij het forum heb ik trouwens een interessante lijstje van domeinen opgesteld. Ik weet nu al dat ik die bijlange na niet allemaal kan bezoeken...Smile
(25-07-2012 04:32 PM)nco schreef: [ -> ]Gisteren een rosé van Bodegas Casado Morales (Rioja, 2011) gedronken. Blend van 60% tempranillo en 40% viura. Het feit dat de fles leeg was op het einde van de avond en ik zowat drie kwart voor mijn rekening nam, zegt i) dat het dorstig weer was, ii) dat ik een zuipschuit ben en iii) dat het een zeer lekkere rosé was die lekker wegdronk!

Daarmee is meteen ook mijn laatste fles rosé gesneuveld, dringend wat bijkopen maar zal wel lukken aangezien ik vanaf vrijdag twee weken in het hartje van de zuidelijke Cdr (Rasteau) vertoef!

Dankzij het forum heb ik trouwens een interessante lijstje van domeinen opgesteld. Ik weet nu al dat ik die bijlange na niet allemaal kan bezoeken...Smile

3 kwart=de volledige fles=75cl dus Slurp
(25-07-2012 05:11 PM)Pietn schreef: [ -> ]
(25-07-2012 04:32 PM)nco schreef: [ -> ]Gisteren een rosé van Bodegas Casado Morales (Rioja, 2011) gedronken. Blend van 60% tempranillo en 40% viura. Het feit dat de fles leeg was op het einde van de avond en ik zowat drie kwart voor mijn rekening nam, zegt i) dat het dorstig weer was, ii) dat ik een zuipschuit ben en iii) dat het een zeer lekkere rosé was die lekker wegdronk!

Daarmee is meteen ook mijn laatste fles rosé gesneuveld, dringend wat bijkopen maar zal wel lukken aangezien ik vanaf vrijdag twee weken in het hartje van de zuidelijke Cdr (Rasteau) vertoef!

Dankzij het forum heb ik trouwens een interessante lijstje van domeinen opgesteld. Ik weet nu al dat ik die bijlange na niet allemaal kan bezoeken...Smile

3 kwart=de volledige fles=75cl dus Slurp

Big Grin thumbsup ( goe bezig Nico!)
Clos des mouches 2010 van Drouhin... een stroperige structuur met een neus van citrus, abrikozen, ceder, caramel, kortom ragfijn... in de mond is nu al een ronde wijn met een mooie balans tussen fijne zuurtjes en de botertoetsen. Ook hier caramel, citrus, ananas, pruimen... dit is nu al een topper en hij kan maar beter worden. Elke cent waard. 93 punten ;b
Ik heb daarstraks een Paret, Larmes 09 geproefd, voor mij een topperke ! Heel lekker, goeie balans, niks overrijp of te warm. Schoon evenwicht en nog ruimschoots enkele jaren toekomst verzekerd alhoewel nu al heel lekker eigenlijk.
Nu chateau Milon 09, St Emillion GC. Lekker wegdrinkertje.. Wegens nogal hectische weken op het werk nogal weinig tijd/zin om veel te posten dus hierbij een beknopt overzichtje: een Spaanse Riesling 2010, Rocher des Violettes 08 en een Fougas 09 gedronken deze week. Dringend tijd om nieuwe drinkwijntjes in huis te halen want het begint wat eentonig te worden :-)
(28-07-2012 11:09 PM)Tom T schreef: [ -> ]Nu chateau Milon 09, St Emillion GC. Lekker wegdrinkertje.. Wegens nogal hectische weken op het werk nogal weinig tijd/zin om veel te posten dus hierbij een beknopt overzichtje: een Spaanse Riesling 2010, Rocher des Violettes 08 en een Fougas 09 gedronken deze week. Dringend tijd om nieuwe drinkwijntjes in huis te halen want het begint wat eentonig te worden :-)

Dat eentonige is een beetje een symptoom van een jonge kelder, ...kan niet anders hè. Opbouwen en niet teveel van één soort kopen ! Hier LLC93, post volgt zu. Wink
@ Doc, boenk erop.. Heb wel wat liggen maar dat moet nog "a point" worden en daar blijven we dus af! Momenteel roeien met de riemen die we hebben (lees: drinken van de flessen die we hebben). Budget is de laatste tijd ook niet al te groot wegens andere prioriteiten (verbouwen en trouw) dus we gaan wel meer en meer verschillende drinkwijntjes "moeten" kopen :-)
(28-07-2012 11:21 PM)Tom T schreef: [ -> ]@ Doc, boenk erop.. Heb wel wat liggen maar dat moet nog "a point" worden en daar blijven we dus af! Momenteel roeien met de riemen die we hebben (lees: drinken van de flessen die we hebben). Budget is de laatste tijd ook niet al te groot wegens andere prioriteiten (verbouwen en trouw) dus we gaan wel meer en meer verschillende drinkwijntjes "moeten" kopen :-)

Ja, vooral aan de verleiding kunnen weerstaan om een klepper die niet klaar is open te trekken...troost je, binnen 8 à 10 jaar kun je de vruchten plukken. Ondertussen verdiepen in flesjes die geen lange rijping nodig hebben. cheers
In men jeugdige onwetendheid al een paar keer de fout gemaakt en te enthousiast geweest, ik heb ervan geleerd... We hebben het er al eens over gehad, het moet a point zijn he Wink De goedkopere wijnen proef ik graag wel eens jong ook om de evolutie waar te nemen, daar niet van. Maar van een Figeac, GPL of Beaucastel blijf ik toch minstens 10j af ze... Al bij al een reden meer om drinkwijntjes te kopen! :-)
(28-07-2012 11:40 PM)Tom T schreef: [ -> ]In men jeugdige onwetendheid al een paar keer de fout gemaakt en te enthousiast geweest, ik heb ervan geleerd... We hebben het er al eens over gehad, het moet a point zijn he Wink De goedkopere wijnen proef ik graag wel eens jong ook om de evolutie waar te nemen, daar niet van. Maar van een Figeac, GPL of Beaucastel blijf ik toch minstens 10j af ze... Al bij al een reden meer om drinkwijntjes te kopen! :-)

thumbsup
Gisterenavond op verplaatsing (bij niet-wijnliefhebbers): "Jo, gij moogt de wijn opentrekken, hij is van 1989".
Tja, elke wijnliefhebber begint dan al een beetje te sudderen natuurlijk - 't zou ne keer moeten ..."
Enfin, fles geopend, kurk in één geheel eruit, zag er perfect uit (wel doorlopen maar net niet tot boven). De wijn was van t geboortejaar van de dochter, 20 jaar bewaard gebleven in "den bureau", niet eens echt noordelijk gelegen.
Komt daarbij, de fles stond al de hele dag boven op de kast, ik denk dat de wijn wel een temperatuur van rond de 25 c° haalde Confused
Dat bleek ook toen ik proefde, t was precies lauwe soep met een scheut alcohol erin gedraaid.
Heb een koelhulsje gevraagd (hadden ze liggen) en 10 minuutjes laten afkoelen. Ha, was al veel beter, een typische oude neus (heel licht geoxideerd) en zacht in de mond met bos en nog wat fruitige toetsen.
Chateau Brun, St Emilion 1989.
Geen topper natuurlijk, maar best wel nog drinkbaar en alvast beter dan de Vin de Pays d Oc waarvoor ik gevreesd had Wink- wat verrassend was gezien de bewaring en de pedigree van deze wijn.
(29-07-2012 11:44 AM)vinejo schreef: [ -> ]Gisterenavond op verplaatsing (bij niet-wijnliefhebbers): "Jo, gij moogt de wijn opentrekken, hij is van 1989".
Tja, elke wijnliefhebber begint dan al een beetje te sudderen natuurlijk - 't zou ne keer moeten ..."
Enfin, fles geopend, kurk in één geheel eruit, zag er perfect uit (wel doorlopen maar net niet tot boven). De wijn was van t geboortejaar van de dochter, 20 jaar bewaard gebleven in "den bureau", niet eens echt noordelijk gelegen.
Komt daarbij, de fles stond al de hele dag boven op de kast, ik denk dat de wijn wel een temperatuur van rond de 25 c° haalde Confused
Dat bleek ook toen ik proefde, t was precies lauwe soep met een scheut alcohol erin gedraaid.
Heb een koelhulsje gevraagd (hadden ze liggen) en 10 minuutjes laten afkoelen. Ha, was al veel beter, een typische oude neus (heel licht geoxideerd) en zacht in de mond met bos en nog wat fruitige toetsen.
Chateau Brun, St Emilion 1989.
Geen topper natuurlijk, maar best wel nog drinkbaar en alvast beter dan de Vin de Pays d Oc waarvoor ik gevreesd had Wink- wat verrassend was gezien de bewaring en de pedigree van deze wijn.

applaus sorry, kon 't niet laten ...

[Afbeelding: pedigree_logo_wfd_converted.jpg]
Drinkwijntje dat vooral braam en pruim zou moeten bevatten maar ik kwam er vooral groenigheid en een kleine alcoholopstoot achteraan in tegen. Lichte kruidigheid ook evenwel. 83
(30-07-2012 03:50 PM)carl schreef: [ -> ]Drinkwijntje dat vooral braam en pruim zou moeten bevatten maar ik kwam er vooral groenigheid en een kleine alcoholopstoot achteraan in tegen. Lichte kruidigheid ook evenwel. 83

Hier is t iets beter momenteel ;-)
TN s volgen vanavond...
(30-07-2012 04:59 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-07-2012 03:50 PM)carl schreef: [ -> ]Drinkwijntje dat vooral braam en pruim zou moeten bevatten maar ik kwam er vooral groenigheid en een kleine alcoholopstoot achteraan in tegen. Lichte kruidigheid ook evenwel. 83

Hier is t iets beter momenteel ;-)
TN s volgen vanavond...

Groenigheid in Z.Afrikaanse rode wijnen, zeker Bordeauxtype komt volgens mij meer en meer voor (proef wekelijks Z.Afrikaanse wijnen voor een wijnzaak). Vroeger had dit vaak te maken met een virus dat veel van hun stokken heeft aangetast, waardoor het fruit moeilijk rijp wordt. Nu is het meer en meer een bewuste keuze om te vroeg te gaan plukken om meer zuren in hun wijn te krijgen, met de 'groene' gevolgen vandien. Proberen dat dan nog wat met eiksmaken te maskeren... Geen goeie evolutie.
(30-07-2012 05:11 PM)de populist schreef: [ -> ]
(30-07-2012 04:59 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-07-2012 03:50 PM)carl schreef: [ -> ]Drinkwijntje dat vooral braam en pruim zou moeten bevatten maar ik kwam er vooral groenigheid en een kleine alcoholopstoot achteraan in tegen. Lichte kruidigheid ook evenwel. 83

Hier is t iets beter momenteel ;-)
TN s volgen vanavond...

Groenigheid in Z.Afrikaanse rode wijnen, zeker Bordeauxtype komt volgens mij meer en meer voor (proef wekelijks Z.Afrikaanse wijnen voor een wijnzaak). Vroeger had dit vaak te maken met een virus dat veel van hun stokken heeft aangetast, waardoor het fruit moeilijk rijp wordt. Nu is het meer en meer een bewuste keuze om te vroeg te gaan plukken om meer zuren in hun wijn te krijgen, met de 'groene' gevolgen vandien. Proberen dat dan nog wat met eiksmaken te maskeren... Geen goeie evolutie.

Bedankt voor de toelichting. Het leek me ook al vreemd maar wanneer je het zo uitlegt klinkt het plausibel. thank you
Rioja crianza Cepa Lebrel 2008. Was een cadeaufles (van iemand die nooit wijn drinkt), die na enig opzoekingswerk waarschijnlijk uit de Lidl komt. In promo stond hij daar aan 3€99 en aan die prijs is hij best ok. Geen hoogvlieger, maar drinkt lekker weg.
(30-07-2012 09:48 PM)33S schreef: [ -> ]Rioja crianza Cepa Lebrel 2008. Was een cadeaufles (van iemand die nooit wijn drinkt), die na enig opzoekingswerk waarschijnlijk uit de Lidl komt. In promo stond hij daar aan 3€99 en aan die prijs is hij best ok. Geen hoogvlieger, maar drinkt lekker weg.

Die mens ziet u graag denk ik. Of uw vrouw Big Grin
Domaine Grand Veneur 2010 “Les Champauvins” Côtes du Rhône.
In de neus Provençaalse kruiden, tabak; saffraan; chocolade. Zachte aanzet in de mond ; mooi pallet van zwart fruit. In de afdronk een tikkeltje scherpe bitterheid met wat branderigheid.
Dit laatste zal zeker met de tijd nog wegebben zodat dit een mooie wijn wordt.
Ik liet de fles niet beluchten en decanteerde de wijn niet wat ik zeker adviseer toch te doen.
Kreeg van Parker 92. Van mij nu een kleine 90 maar die 92 zit er wel in na een aantal jaren kelderrust.
(30-07-2012 11:00 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Domaine Grand Veneur 2010 “Les Champauvins” Côtes du Rhône.
In de neus Provençaalse kruiden, tabak; saffraan; chocolade. Zachte aanzet in de mond ; mooi pallet van zwart fruit. In de afdronk een tikkeltje scherpe bitterheid met wat branderigheid.
Dit laatste zal zeker met de tijd nog wegebben zodat dit een mooie wijn wordt.
Ik liet de fles niet beluchten en decanteerde de wijn niet wat ik zeker adviseer toch te doen.
Kreeg van Parker 92. Van mij nu een kleine 90 maar die 92 zit er wel in na een aantal jaren kelderrust.

De teneur van de TN is enthousiast, ik onthou er uit dat kelderrust nodig zal zijn.
TN kan gerust ook geplakt worden in de topic Don. thank you
(30-07-2012 11:00 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Domaine Grand Veneur 2010 “Les Champauvins” Côtes du Rhône.
In de neus Provençaalse kruiden, tabak; saffraan; chocolade. Zachte aanzet in de mond ; mooi pallet van zwart fruit. In de afdronk een tikkeltje scherpe bitterheid met wat branderigheid.
Dit laatste zal zeker met de tijd nog wegebben zodat dit een mooie wijn wordt.
Ik liet de fles niet beluchten en decanteerde de wijn niet wat ik zeker adviseer toch te doen.
Kreeg van Parker 92. Van mij nu een kleine 90 maar die 92 zit er wel in na een aantal jaren kelderrust.

Vijf dagen gaan bij jou precies ook snel voorbij Wink
(31-07-2012 09:35 AM)carl schreef: [ -> ]
(30-07-2012 11:00 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Domaine Grand Veneur 2010 “Les Champauvins” Côtes du Rhône.
In de neus Provençaalse kruiden, tabak; saffraan; chocolade. Zachte aanzet in de mond ; mooi pallet van zwart fruit. In de afdronk een tikkeltje scherpe bitterheid met wat branderigheid.
Dit laatste zal zeker met de tijd nog wegebben zodat dit een mooie wijn wordt.
Ik liet de fles niet beluchten en decanteerde de wijn niet wat ik zeker adviseer toch te doen.
Kreeg van Parker 92. Van mij nu een kleine 90 maar die 92 zit er wel in na een aantal jaren kelderrust.

Vijf dagen gaan bij jou precies ook snel voorbij Wink

De resterende fleskes zal ik een rechtmatige rustperiode gunnen.Blush
deze middag fles geopend om vakantie te vieren; Mailly L'intemporelle 2006 . heerlijke champagne, wel nog jong maar fris, fruitig , amandelen typische brooddeeg. voor 45 eurookes veel beter of bv. moet et chandon 2003 vintage.
Delas – Saint-Joseph, Les Challeys 2009
Frisse, fruitige Rhone-wijn.
Koppelingen