wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Met dit mooie weer vandaag eens een colruytbotteling opengedaan die ik onlangs gekregen heb. tavel 2013 van domaine garçin . Zeer donkere rosé ( bijna Bourgogne) . Eerste indruk . Fruitig in de neus en kruidig . In de mond redelijk stevige materie . Niet echt elegant maar wel lekker. Rood fruit , snoepjes . Prijs kwaliteit 5 a 6 euro. Wel ok
omdat ik niet altijd een hele fles wil opentrekken, koop ik de laatste tijd soms halve flesjes. Helaas zijn die in de supermarkt meestal van het laagste niveau. Heb me toch eens gewaagd aan een generieke witte bourgogne 2012 van Nicolas Potel uit de Carrefour. En die viel verdomd goed mee, zeg! Aanvankelijk redelijk strak in de neus, maar na tijdje redelijk klassiek bourgogneneusje met boter/houttoetsje dat er echter mooi in verweven zat. Ook in de mond klassiek bourgogne maar in de positieve zin van het woord. Hier ga ik meer van kopen! Ging overigens zeer goed samen met de asperges à la flamande...
(16-05-2015 02:16 PM)Olivier schreef: [ -> ]omdat ik niet altijd een hele fles wil opentrekken, koop ik de laatste tijd soms halve flesjes. Helaas zijn die in de supermarkt meestal van het laagste niveau. Heb me toch eens gewaagd aan een generieke witte bourgogne 2012 van Nicolas Potel uit de Carrefour. En die viel verdomd goed mee, zeg! Aanvankelijk redelijk strak in de neus, maar na tijdje redelijk klassiek bourgogneneusje met boter/houttoetsje dat er echter mooi in verweven zat. Ook in de mond klassiek bourgogne maar in de positieve zin van het woord. Hier ga ik meer van kopen! Ging overigens zeer goed samen met de asperges à la flamande...

Best way to fight a hangover... ;-)
met een half flesje? Ook eens proberen dan :-)
(16-05-2015 02:16 PM)Olivier schreef: [ -> ]omdat ik niet altijd een hele fles wil opentrekken, koop ik de laatste tijd soms halve flesjes. Helaas zijn die in de supermarkt meestal van het laagste niveau. Heb me toch eens gewaagd aan een generieke witte bourgogne 2012 van Nicolas Potel uit de Carrefour. En die viel verdomd goed mee, zeg! Aanvankelijk redelijk strak in de neus, maar na tijdje redelijk klassiek bourgogneneusje met boter/houttoetsje dat er echter mooi in verweven zat. Ook in de mond klassiek bourgogne maar in de positieve zin van het woord. Hier ga ik meer van kopen! Ging overigens zeer goed samen met de asperges à la flamande...

Alles wat ik van Nicolas Potel al heb gedronken was voor mij een ontgoocheling.( 3 tal)
Zie onder meer mijn reactie in: http://www.vinejo.freebb.be/thread-279-p...l#pid29633

Staat bij mij op de lijst: NMK
Ik keek zo uit naar een St. Emilion Société Civile Cheval Blanc 2007 .... GEKURKT banghead.

Ik vond de neus van asperges, amandelen en patatten verdacht - nog getracht te drinken, maar viel totaal niet te genieten.
Twee uitersten vandaag:

de lichtvoetige Barbera d'Asti 'Lia Vi' '13 van Carussin en de wat logge Rosso di Montalcino '12 van Caprili.

Meer genoten van de zeer drinkbare Barbera, de Caprili behoudt wel wat frisheid en is een goede wijn (denk zelfs dat velen dit top vinden), maar 15° is er toch wat over bij mij.
Merla Della Miniera Terenzuola 2011.

Een wijn op basis van 100% Canaiolo Nero.
Uitdagende neus; grote fruitmand in smaak en karaktervolle frisse afdronk met nog een ondersteuning van zachte tannines.
Wat moet die wijn wel zijn binnen 3....5 jaar? Slurp
(16-05-2015 10:13 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Ik keek zo uit naar een St. Emilion Société Civile Cheval Blanc 2007 .... GEKURKT banghead.

Ik vond de neus van asperges, amandelen en patatten verdacht - nog getracht te drinken, maar viel totaal niet te genieten.

Is dit de derde wijn van Cheval Blanc ?
Citaat:Best way to fight a hangover... ;-)

de asperges à la flamande wel... Blush

Citaat:Alles wat ik van Nicolas Potel al heb gedronken was voor mij een ontgoocheling.( 3 tal)

ja, heb gezien dat je er slechte ervaringen mee had. Zat er ook wit tussen of was het alleen rood? Als je nog eens in Carrefour passeert, zou ik zeggen probeer eens zo'n half flesje. Ben benieuwd wat je ervan zal vinden.
(17-05-2015 12:00 AM)don quichotte schreef: [ -> ]Is dit de derde wijn van Cheval Blanc ?

Eigenlijk niet ... begonnen in 1979 werd dit aanvankelijk wel als de tweede wijn aanzien.
De opbrengsten waren zodanig groot dat men wijn ( zelfs goed genoeg voor hun eerste ) ging bottelen onder deze naam.
Later kwam dan de tweede wijn ( Le Petit Cheval ) op de proppen en nam deze taak over.

Saint Emilion Société Civile Cheval Blanc is blijkbaar een wijn die "in principe" niet in de handel mag komen.
Naar ik meen zijn dit flessen ( gedeclasseerd of zelfs niet genoeg voor de tweede wijn = ? ) voor personeel en dergelijke ?

Niettemin, ik laat het niet aan mijn hart komen - gekurkte fles kan altijd wel gebeuren.

Op naar de volgende Tongue

Mathijs
(17-05-2015 10:08 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Alles wat ik van Nicolas Potel al heb gedronken was voor mij een ontgoocheling.( 3 tal)

ja, heb gezien dat je er slechte ervaringen mee had. Zat er ook wit tussen of was het alleen rood? Als je nog eens in Carrefour passeert, zou ik zeggen probeer eens zo'n half flesje. Ben benieuwd wat je ervan zal vinden.

Dronk van dit domein volgende wijnen:
Meursault Les Cras Premier Cru 2008 (rood)
Nuits st. georges 2010 (rood)
Aoc Meursault 2011 (wit)

Denk zelf dat ik nog tussen den hoop 1 fleske Meursault Les Cras heb liggen.
Gisteren thema sherry en porto op de avondles.
Zeer leerrijk en goed gebracht.

Enigste minpuntje: de Vintage port was gekurkt! Sad
Krijgen we in het kort wel te herproeven Tongue
Hier Feytit-Clinet 2003 in het glas ...
(19-05-2015 07:08 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Hier Feytit-Clinet 2003 in het glas ...

Hola, benieuwd naar de TN (moeilijk jaar in Pomerol, Le Pin bracht zelfs geen wijn uit).
Mee too want 03 ligt nog id kelder....
Ocone - Piedirosso 'Plutone' 2013 (Taburno, Campanië).

Hoog in zuren, weinig tannine. Rood fruit en tabak. Was enkel lekker bij het eten, ervoor en erna minder te genieten.

Geen echte aanrader.

Eergisteren Ermacora - Friulano 2013. Wel een aanrader, ging zeer goed bij de boterboontjes en varkensmignonettes.
(19-05-2015 07:13 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-05-2015 07:08 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Hier Feytit-Clinet 2003 in het glas ...

Hola, benieuwd naar de TN (moeilijk jaar in Pomerol, Le Pin bracht zelfs geen wijn uit).

TN is geplaatst, maar in één woord samen te vatten ... teleurstellend.
(20-05-2015 11:59 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(19-05-2015 07:13 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-05-2015 07:08 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Hier Feytit-Clinet 2003 in het glas ...

Hola, benieuwd naar de TN (moeilijk jaar in Pomerol, Le Pin bracht zelfs geen wijn uit).

TN is geplaatst, maar in één woord samen te vatten ... teleurstellend.

As expected... ;-)
Ik laat t weten als ik de mijnen opendoe :-)
(20-05-2015 01:22 PM)vinejo schreef: [ -> ]As expected... ;-)

Laatst nog een Hosanna 2003 geproefd en dat was dan weer wel TOP Slurp
Een Côte-Rôtie 2009 van Dauvergne Ranvier.
Is voor mij nog geen 10 Euro waard.Sad
(20-05-2015 09:06 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Een Côte-Rôtie 2009 van Dauvergne Ranvier.
Is voor mij nog geen 10 Euro waard.Sad

Oeioei, is dat die van Carrefour?
(21-05-2015 12:23 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(20-05-2015 09:06 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Een Côte-Rôtie 2009 van Dauvergne Ranvier.
Is voor mij nog geen 10 Euro waard.Sad

Oeioei, is dat die van Carrefour?

Yes; aan 50 % gekocht en dat is hij nog niet waard. Sad
Kga niks zeggen.... Mr de Campina is steeds lekker:-)
Hier Pichon Longueville Baron 2001 i/d karaf en i/h glas ... subliem !!!
Moest plaats maken in m'n wijnkast, dus dan maar een flesje Ch Beau Soleil 2010 uitgehaald.
Op 15°C geserveerd. Robijnrode kleur, geen onzuiverheden in het glas. Aangename, fruitige neus. Maar wijn viel in de mond al snel tegen. Heel agressief en harde wijn. Volgens mij is ie niet echt in balans. En ik weet niet of een paar jaartjes kelder dat zullen verhelpen...
(22-05-2015 10:15 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]Moest plaats maken in m'n wijnkast, dus dan maar een flesje Ch Beau Soleil 2010 uitgehaald.
Op 15°C geserveerd. Robijnrode kleur, geen onzuiverheden in het glas. Aangename, fruitige neus. Maar wijn viel in de mond al snel tegen. Heel agressief en harde wijn. Volgens mij is ie niet echt in balans. En ik weet niet of een paar jaartjes kelder dat zullen verhelpen...

Komt goed - heb ooit een 2001 mogen drinken en die was super - van de 2010 moet je nog even de pollen afhouden Wink
La Monacesca Verdicchio di Matelica 2012 als aperitief en ook als begeleider van het visgerecht dat deze avond op tafel kwam.(Stoofpotje van hondshaai)
Om je vingers van af te likken.

Nadien nog een oude koei uit de gracht: Gressier Grand Poujeaux 1990.
Mijn avond kon niet meer stuk.
(22-05-2015 10:40 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(22-05-2015 10:15 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]Moest plaats maken in m'n wijnkast, dus dan maar een flesje Ch Beau Soleil 2010 uitgehaald.
Op 15°C geserveerd. Robijnrode kleur, geen onzuiverheden in het glas. Aangename, fruitige neus. Maar wijn viel in de mond al snel tegen. Heel agressief en harde wijn. Volgens mij is ie niet echt in balans. En ik weet niet of een paar jaartjes kelder dat zullen verhelpen...

Komt goed - heb ooit een 2001 mogen drinken en die was super - van de 2010 moet je nog even de pollen afhouden Wink

Anders ruilen tegen een ander flesje? Wink
Na een zwaar weekend toch zin in een frisse witte wijn ... in het glas is Les Hauts de Smith 2012.
Neus is subliem, smaak en afdronk mochten iets intenser, maar zit goed.
Ik wacht nog even tot de wijn nog dat iets kouder staat, zou dan moeten pieken.

Edit - de wijn is ondertussen lekker gekoeld en alles komt nu mooi naar boven, heerlijk die minerale smaak.
Koppelingen